Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Schalke 0:2 (kon.) | Leverkusen – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Fürth 1:0 (kon.) | Dortmund – Augsburg 4:2 (kon.) | Hamburger – Freiburg 0:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
0:2 (0:0)
FC Schalke 04
Sobota 06.04.2013, 15:30 • Weserstadion, Brémy • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hosťujúci Farfán sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, keď si obišiel dvoch domácich obrancov a tvrdo zakončil, no jeho protismerný projektil napokon len tesne minul priestor domácej brány.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    89
    Na rade je aj tretie a zároveň posledné striedanie hosťujúceho celku. Namiesto Maricu nastupuje do hry fínsky útočník Pukki,
     
    84
    Petersen ukázal svoj herný dôraz a po dobre zahranom rohovom kope hlavičkovo zakončoval. Jeho projektil bol však napokon neúspešný a Petersen pri tom zrámoval gólmana Hildebranda.
     
    80
    Po skvelej krížnej prihrávke od Raffaela sa k lopte na ľavej strane dostal Farfán, ktorý tvrdo zakončil, no gólman Mielitz dobre vybehol a loptu napokon vyrazil len za vlastnú bránu.
     
    79
    Do skvelej gólovej šance sa dostal hosťujúci Neustädter, no jeho tvrdé zakončenie napokon zarotovalo a len veľmi tesne minulo priestor domácej brány!
     
    78
    Na rade je aj druhé striedanie domáceho celku. Namiesto Ignjovskeho nastúpi do hry oddýchnutý Stevanović.
     
    76
    Priamy kop z hranice pokutového územia odišiel zahrávať Farfán, no gólman Mielitz vystihol smer lopty, dobre vyskočil a ľavou rukou ju zblokoval za vlastnú bránu.
     
    75
    Marica sa s loptou dostal do vyloženej gólovej šance, no napokon ho na hranici pokutového územia domácich tvrdo fauloval domáci Papastathopoulos, ktorý si za tento faul odnáša žltú kartu.
     
    74
    Raffael sa dostal do dobrej gólovej šance na pravej strane, keď za ním nestíhali domáci obrancovia, no jeho tvrdé zakončenie z ťažkého uhla bolo napokon netrafilo priestor domácej brány.
     
    72
    Na rade je aj prvé striedanie domáceho Werderu. Namiesto Eliu nastúpi do hry oddýchnutý Yildirim.
     
    70
    Na rade je aj druhé striedanie hosťujúceho celku. Z trávnika odchádza Draxler, ktorého nahradi oddýchnutý Fuchs.
     
    69
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po obrovskom zaváhaní domácej defenzívy – Lukimju sa hráči Schalke 04 dostali do prečíslenia, keď získal loptu na pravej strane Raffael, ktorý uvoľnil CIPRIANA MARICU. Ten už bez problémov dorazil loptu do odkrytej brány Werderu.
     
    60
    Hosťujúci Marica sa dobre presúval po pravej strane, no napokon ho gólman Mielitz mierne fauloval a svojími rukami ho zhodil k zemi. Napokon to však bolo brané ako filmovanie zo strany hosťujúceho útočníka.
     
    59
    Obrovský závar pred bránou hostí si tentokrát vytvorili hráči domáceho Werderu! Po skvelom centri od Arnautovića z rohového kopu sa k lopte dostal Lukimja, ktorý však svojou pätičkou trafil len náručie gólmana Hildebranda.
     
    57
    Priamy kop odišiel zahrávať domáci Hunt, ktorý tvrdo zakončoval, no jeho delovka napokon skončila len tesne nad pravým horným rohom hosťujúcej brány.
     
    56
    Domáci majú obrovskú šancu na vyrovnanie! Po tvrdom faule od Uchidu na hranici pokutového územia získali hráči Werderu priamy kop z tesnej blízkosti hosťujúcej brány!
     
    54
    Hostia sa dostali do skvelej gólovej šance, keď z ľavej strany tvrdo zakončoval Farfán, no jeho delovku skvelými nožničkami vyrazil domáci obranca Lukimja, ktorý zabránil druhému gólu v domácej sieti!
     
    51
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávkovej kombinácii medzi Farfánom a Raffaelom sa k lopte na ľavej strane dostal nebránený JULIAN DRAXLER, ktorý svojou prízemnou delovkou nedal gólmanovi Mielitzovi žiadnu šancu na úspešný zákrok. Striedanie hostí sa teda poriadne vyplatilo.
     
    46
    Tréner hosťujúceho Schalke 04 posiela na trávnik na začiatok druhého polčasu prvé striedanie. Namiesto Michela Bastosa nastúpi do hry Raffael.
     
    32
    Hosťujúci hráč Neustädter zinkasoval prvú žltú kartu v tomto zápase, keď nekompromisným sklzom zložil k zemi domáceho Trybulla. Hlavný rozhodca to chcel riešiť dohovorom, no napokon vytiahol aj žltú kartu.
     
    25
    Elia sa dostal k lopte na ľavej strane, následne ju skvele posunul na De Bruynea, ktorý chcel na pravej strane prihrávkou nájsť Petersena, no to sa mu už nepodarilo, a tak De Bruyneova prihrávka minula priestor hosťujúcej brány.
     
    22
    Na druhej strane sa po nebezpečnej prihrávke do behu od Trybulla dostal do zakončenia Petersen, no ten mal loptu na pravej nohe, čo bolo pre neho nevýhodou. Následne jeho zakončenie stihli hosťujúci obrancovia ešte stečovať do rúk gólmana Hildebranda.
     
    21
    Priamy kop odišiel zahrávať spomínaný Draxler, ktorý zvolil delové zakončenie cez múr domácich tiel. Jeho delovka však letela len na stred brány a gólman Mielitz loptou ukryl vo svojom náručí.
     
    11
    Po skvelom centri od Arnautovića sa k zakončeniu dostal domáci De Bruyne, ktorý tvrdo zakončoval až dvakrát, no v oboch prípadoch napokon trafil len dobre postaveného gólmana Hildebranda, ktorý upokojil tempo hry.
     
    4
    Arnautović sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, kde mu poslal presný centrer domáci Peterson! Gólman Hildebrand však zasahovať nemusel, keďže Arnautovićova delovka bola zblokovaná jedným z hosťujúcich obrancov len mimo ihriska.

    Góly: 51. Draxler, 69. Marica

    Karty:   32. Neustädter (SCH), 75. Papastathopoulos (SCH)


    Werder Brémy: Mielitz – Prödl, Papastathopoulos, Lukimja, Hunt, Elia (72. Yildirim), Ignjovski (78. Stevanović), De Bruyne, Trybull, Petersen, Arnautović.
    FC Schalke 04: Hildebrand – Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac, Michel Bastos (46. Raffael), Neustädter, Höger, Draxler (70. Fuchs), Farfán, Marica (89. Pukki).

    Rozhodca: K. Kircher – R. Kempter, S. Lupp

    Diváci: 42100