Hoffenheim – Düsseldorf 3:0 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:0 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Piatok 05.04.2013, 20:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:30.
     
    Pekný večer všetkým prajem a vítam Vás pri zápase 28. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. Dnes proti sebe nastúpia tímy zo spodnej časti tabuľky a to konkrétne TSG 1899 Hoffenheim a Fortuna Düsseldorf.

    TSG 1899 Hoffenheim

    Domácim dnes ide oveľa, nachádzajú sa totiž na zostupovej predposlednej priečke v tabuľke. Na 16. Augsburg strácajú strácajú 4 body a na 15. Düsseldorf až 9 bodov. V posledných 5tich zápasoch však hráči Hoffenheimu príliš nepresvedčili, vyhrali iba raz a aj to iba proti beznádejne poslednému Greuther Fürthu. K tomu si ešte pripísali jednu remízu proti Mainzu a inak zaknihovali 3 prehry.

    Fortuna Düsseldorf

    Hostia sú na tom predsa len o niečo lepšie, s 29 bodmi sa nachádzajú na 15. priečke tabuľky. na 14. Werder Brémy strácajú 2 body a na 13. Stuttgart a 12. Wolfsburg 3 body. V posledných zápasoch však tím z Düsseldorfu príliš nepresvedčil, naposledy vyhral ešte 16.2.2013 proti Greuther Fürth. Odvtedy hráči zaknihovali 3 prehry a 2 remízy. Uvidíme teda, či sa im dnes podarí nelichotivú šnúru bez víťazstva pretrhnúť.
     
    Čo sa týka tohtosezónneho vzájomného zápasu, ten sa hral ešte 10.11.2012 a na trávniku Fortuny Düsseldorf sa zrodila remíza 1:1. Uvidíme ako dopadne dnešné stretnutie. Stávkové kancelárie viac veria domácemu tímu, na víťazstvo ktorého sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2,11, na remízu 3,5 a na víťazstvo hostí až 3,7.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Gomes – Johnson, Vestergaard, Abraham, Beck – Salihović, Polanski, Weis – Volland, Schipplock, Roberto Firmino

    Fortuna Düsseldorf: Giefer – van den Bergh, Malezas, Latka, Balogun – Bellinghausen, Tesche, Fink, Lambertz – Kruse, Bolly

    Rozhodca: Stark – Salver, Pickel.
     
    Hráči vychádzajú zo svojich šatní, domáci dnes nastúpia v modrých dresoch, zatiaľ čo hráči Düsseldorfu budú hrať v červenom.
     
    Obidva tímy sú rozmiestnené na trávniku, úvodné rozohratie bude mať k dispozícii Schipplock a Volland. O malú chvíľu začíname!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Schipplock si nabiehal po pravom krídle a hneď v úvodných sekundách zápasu si vypýtal faul a získava tak priamy kop pre svoj tím.
     
    1
    Center, ktorý letel do šestnástky Düsseldorf bol zrazený za postrannú čiaru. Vhadzovanie pre domácich.
     
    2
    Domáci hráči sa stále hrnú vpred a snažia sa ohroziť bránu súpera, teraz sa o to pokúšal Volland, jeho strela spoza hranice pokutového územia ale letí vysoko nad bránu.
     
    3
    Stále sa hrá v podstate na jednej polovici ihriska, lopty sa ale konečne zmocnili hráči hostí.
     
    4
    To však príliš dlho netrvalo, Hoffenheim opäť zaútočil, snahu domácich hráčov teraz prekazil hvizd rozhodcu, ktorý píska ofsajd.
     
    5
    Domáci aj naďalej tlačia a budú v tom aj pokračovať, faul si teraz vypýtal Weis. Tak to je naozaj pekný úvod zápasu v podaní Hoffenheimu.
     
    6
    Ale ani z tohto mraku nezaprší, lopta nakoniec končí mimo hracej plochy a rozhodca ukazuje, že sa bude odkopávať od brány, čo sa samozrejme nepáči fanúšikom na tribúnach.
     
    7
    Prvý krát v zápase zaútočili hostia, z ľavého krídla prišla prihrávka do šestnástky, tam ale stál iba osamotený obranca domáceho tímu, takže nič z toho nebude.
     
    8
    Bolly sa pustil do útoku po pravom krídle, loptu však nedobehol, navyše sa bolestivo chytá za stehenný sval, po chvíli sa na nohách kvôli bolesti ani neudržal. Zrejme bude musieť striedať.
     
    9
    Je to tak, Bolly po necelých 9 minútach v zápase pre zranenie svalu končí, na jeho miesto príde Schanin.
     
    10
    Zdá sa však, že hostia sa začínajú preberať, teraz dokonca Kruse vybojoval priamy kop pre svoj tím, uvidíme či z toho niečo vyťaží.
     
    11
    Hoffenheim dal gól! Nestalo sa to tak, práve naopak, do protiútoku sa pustila až štvorica domácich hráčov, konkrétne Schipplock sce s problémami ale predsa prihral cez dvojicu obrancov ROBERTOVI FIRMINOVI, ktorý brankárovi Gieferovi nedal šancu a nekompromisne zavesil pod brvno !
     
    12
    Tak to je naozaj výborný začiatok pre domácich hráčov, navyše po ďalšom útočnom výpade získavajú ďalšiu štandardku.
     
    13
    Prišiel nacvičený signál, Salihović prihral Weisovi na hranicu šestnástky, odtiaľ najprv nastrelil iba obrancu súpera, následne sa dostal k ďalšej strele, ale ani táto sa neujala.
     
    14
    Prvú žltú kartu v zápase uvidí za nedovolený zákrok český obranca Martin Latka, ktorý dnes hrá pre nedávnu zlomeninu nosa s ochrannou maskou na tvári.
     
    15
    Doterajší priebeh zápasu sa určite páči aj priaznivcom domáceho tímu, čo dávajú na tribúnach jasne najavo.
     
    16
    Aktívnejším dojmom pôsobia stále domáci hráči, aj keď sa hra presunula najmä do strednej časti ihriska, napádajú svojho súpera a nedovolia mu výraznejší prechod do útoku.
     
    17
    Roberto Firmino sa dostával do úniku, ale perfektný zákrok obrancu Düsseldorfu celú akciu zastavuje.
     
    18
    Na to, že sledujeme zápas medzi tímami z takmer dna tabuľky je treba povedať, že kvalita zápasu je zatiaľ viac než uspokojivá.
     
    19
    Hrá sa stále najmä v strede ihriska, brankári v posledných minútach príliš veľa práce nemali.
     
    20
    Zmeniť to chcel Schahin, brankár Gomes však včas vybehol a s prehľadom vyboxoval loptu mimo oblasti pokutového územia.
     
    21
    Hráči Hoffenheimu opäť zabrali, tentokrát Volland strieľal z dobrej pozície, jeho pokus ale míňa pravú tyč Gieferovej brány.
     
    22
    Ďalší pekný zákrok predviedol Gomes, strelu ktorá prichádzala z pravej strany pohotovo vyrazil.
     
    23
    Na opačnej strane z diaľky pálil Salihović, ktorý sa snažil prekvapiť brankára hostí, jeho strela však bola veľmi, veľmi nepresná.
     
    24
    Aj naďalej sú pri lopte domáci hráči, teraz ale iba na vlastnej polovici, s rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    24
    Tentoraz to skúšali dlhou nakopávanou loptou, tá nakoniec končí v rukaviciach brankára Giefera.
     
    25
    Lopta nám lieta z jednej strany na druhú, po dlhom centri na ktorý nikto nezareagoval, má loptu na kopačkách Gomes.
     
    25
    Ponad šestnástku Hoffenheimu preletel nebezpečný center, na ktorý sa snažil zareagovať Gomes, nakoniec sa mu to nepodarilo, rovnako dopadli aj hráči v červenom, takže ohrozenie brány sa nekoná.
     
    26
    Po nepeknom zákroku za ktorý by mohol hlavný rozhodca Stark udeliť aj žltú kartu získavajú hostia priamy kop neďaleko od hranice šestnástky domáceho tímu.
     
    27
    Ten ale nebol kopnutý ideálne a tak lopta nakoniec končí iba v náručí domáceho brankára.
     
    28
    Hostia aj naďalej vytvárajú tlak, zásluhou čoho teraz získavajú prvý rohový kop v zápase.
     
    29
    Všetkým hráčov v pokutovom území si obrana Hoffenheimu ustrážila, takže ohrozenie brány sa nekoná.
     
    29
    Düsseldorf však získava ďalší rohový kop.
     
    30
    Ten už bol rozohratý horšie, preletel celú šestnástku a končí až za postrannou čiarou.
     
    31
    Máme za sebou prvú polhodinu zápasu, zatiaľ sme videli jeden gól, v posledných minútach ale tempo zápasu pomaličky klesá a hra sa presúva do strednej časti ihriska.
     
    32
    Po súboji pred bránkou Gomesa zostáva na trávniku ležať Abraham, ktorý po súboji zrejme zle dostupil. Na ihrisko vybieha lekársky tím.
     
    34
    V hre sa po kratšom prerušení pokračuje. Okamžite po hvizde rozhodcu hostia vybojovali priamy kop. Najprv však ešte príde striedanie hráčov.
     
    34
    Zdá sa, že Abrahamove zranenie mu nebude umožňovať ďalšie zapojenie do hry, strieda ho preto Delpierre.
     
    35
    Pekná lopta letela medzi hráčov v šestnástke Hoffenheimu, Gomes si ale celú situáciu postrážil a s prehľadom chytá.
     
    36
    Do útoku okamžite vyštartoval Roberto Firmino, ktorého zo zadu nepekne zostrelil Tesche, ktorý za tento zákrok vidí žltú kartu.
     
    36
    V re sa nepokračovalo ani päť sekúnd a prišiel ďalší faul na domáceho hráča, tentoraz oveľa bližšie k šestnástke. Priamy kop pre Hoffenheim.
     
    37
    Toho sa zhostil Salihović. jeho strela ale míňa tri žrde Gieferovej brány.
     
    38
    Do útoku po dlhšej dobe prechádzajú hostia, snažia sa centrovať do pokutového územia súpera, obrana Hoffenheimu však akékoľvek pokusy blokuje.
     
    39
    Gomes teraz pri napádaní Kruseho trošku zariskoval, loptu si ale nakoniec pokryl.
     
    40
    Roberto Firmino sa dostával do úniku, dostal sa až do šestnástky Düsseldorfu, oproti mu ale vybehol brankár hostí, ktorý loptu chytil, následne Roberto Firmino cez neho prepadol pričom mu nechtiac stúpil na ruku. To si okamžite s Brazílčanom chcel vydiskutovať Latka, ten by si mal ale na podobné úniky nervov dať pozor, pretože už jednu žltú kartu má a určite by nechcel oslabiť svoj tím.
     
    42
    Po kratšom prerušení hry sa opäť pokračuje, šancu na útok budú mať hostia.
     
    43
    Nakoniec aj prišiel center do šestnástky Hoffenheimu, obrana domácich je ale aj naďalej stopercentná.
     
    44
    Blíži sa koniec prvého polčasu, hostia sa ešte snažia niečo spraviť s výsledkom, v šestnástke sa k zakončeniu hlavou dostal Bellinghausen, hlavičkuje ale nad.
     
    45
    Beží nám posledná minúta riadneho hracieho času prvého polčasu, uvidíme koľko sa bude nadstavovať nad rámec riadneho hracieho času.
     
    45
    Štvrtý rozhodca avízuje že to budú 3 minúty.
     
    45+1
    Po súboji v strede ihriska uvidí Salihović prvú žltú kartu v zápase na strane Hoffenheimu.
     
    45+2
    Hostia aj naďalej útočia, väčšiu príležitosť na strelenie gólu si ale zatiaľ nevypracovali. Navyše túto akciu nakoniec prerušuje útočný faul Schahina.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Nič dôležité sme už v prvom polčase nevideli, skóre po prvých 45 minútach je teda 1:0 pre domáci tím, o ktoré sa postaral už v 11. minúte Roberto Firmino. Inak sme sledovali pomerne pekný futbal, s príležitosťami najmä na strne Hoffenheimu. Uvidíme čo prinesie druhá polovica, ktorá začne zhruba o 21:34.
     
    Hráči po druhý raz vychádzajú na hraciu plochu, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Po začiatku druhej polovice zápasu do útoku okamžite vyrazili domáci hráči, konkrétne to bol Volland, ale obrana hostí mu nedovolila zakončiť.
     
    47
    Aj naďalej sa pokračuje na polovici Düsseldorfu, toršku to pripomína začiatok prvého polčasu, Salihović si navyše vypýtal faul, takže priamy kop pre domáci tím.
     
    48
    Tento sa ale príliš nevydaril a tak sa obrana Düsseldorfu bez väčších problémov oslobodzuje a zakladá útok.
     
    49
    Ale to sa im nepodarilo, naopak do protiútoku okamžite zamieril Volland, ktorý šikovne našiel Schipplocka, ten vystrelil a brankár Giefer musel vytiahnuť pohotový zákrok aby jeho pokus vyrazil.
     
    50
    Tlak domácich pokračuje, hráči však padajú k zemi, hlavný rozhodca nič nepíska a hostia sa púšťajú do útoku.
     
    51
    Do prečíslenia sa dostali hostia, sklzom sa pred Gomesom snažil zakončiť Lambertz, ten ale trafil iba brankára Hoffenheimu, ktorý zostáva na trávniku s bolestnou grimasou na tvári. Zdá sa, že aj on bude musieť pre zranenie striedať.
     
    52
    Zatiaľ je v opatere lekárov a nevyzerá to veru dobre. Zranená bude zrejme ľavá ruka. Na lavičke sa už chystá Almer.
     
    54
    Je to tak, Lambertz sa pri odchode Gomesovi ešte ospravedlnil, na jeho miesto prichádza rakúsky gólman Almer.
     
    55
    Ide tak už o tretie nútené striedanie v zápase, druhé na strane Hoffenheimu.
     
    55
    Almer si prvý raz siahol na loptu, rodiacu sa šancu hostí pohotovo zastavil.
     
    56
    O útok sa snažili hráči Hoffenheimu, akcia nakoniec končí kvôli ofsajdu domáceho hráča, ktorý stál dobrých päť metrov za obranným valom hostí.
     
    57
    Ani ďalšia prihrávka sa neuchytila, domáci hráči získavajú aspoň rohový kop.
     
    58
    Ten ale končí v rukaviciach Giefera, ktorý loptu pohodlne chytá.
     
    59
    V druhej polovici stretnutia zatiaľ sledujeme podobný priebeh hry ako v tej prvej, teraz nastalo trošku hluché obdobie na obidvoch stranách, hrá sa hlavne v strednej časti ihriska.
     
    60
    Zmeniť to chcel Kruse, ktorý sa pohrával s loptou päť metrov pred hranicou šestnástky, kde ho nakoniec fauloval Polanski a tak hostia budú mať príležitosť kopať priamy kop.
     
    61
    Toho sa zhostil Tesche, jeho pokus ale bol dosť nepresný a bránu nakoniec prekopáva.
     
    62
    Hra sa ani teraz príliš nemení, už nevidíme toľko pekný útočných akcii ako v prvom polčase.
     
    63
    Schahin prešiel až do šestnástky, kde sa ale nakoniec ocitol chrbtom k bráne a okolo neho sa zhluklo niekoľko hráčov v modrom, čo mu znemožnilo zakončiť.
     
    64
    Následne sa ale lopta dostala na krídlo odkiaľ prišiel center pred Almera, kde si nabiehal práve Schahin, tentokrát aj zakončil, lopta ale letí mimo brány.
     
    65
    Na opačnej strane sa niečo snažil vymyslieť Salihović, obrana ho ale zastavila.
     
    65
    V 65. minúte prichádza prvé taktické striedanie v zápase, keďže všetky predošlé boli vynútené. Z ihriska odchádza hráč Düsseldorfu Tesche, ktorý dnes videl žltú kartu, na jeho miesto príde Ilsø.
     
    66
    Hrá sa stále v strede ihriska, kde sa hromadia jednak nepresnosti na obidvoch stranách a taktiež aj nedovolené zákroky.
     
    67
    Svetlým zábleskom mohla byť príležitosť Roberta Firmina, ktorý dnes už jeden gól strelil, teraz ale jeho strela mala mizernú razanciu, takže Giefer má loptu pod kontrolou.
     
    68
    Na ľavej strane si faul vypýtal Kruse, ten chcel aj hneď rozohrať, ale hlavný rozhodca celú akciu hostí zbrzdil.
     
    69
    Kruse sa dostal do ďalšej príležitosti, z ľavej strany prišla prihrávka po zemi a Krusovi chýbali centimetre aby loptu dorazil do brány.
     
    70
    Na tribúnach začali ožívať aj fanúšikovia Fortuny Düsseldorf, dokonca do hľadiska prepašovali niekoľko dymovníc čo má za následok veľký mrak, ktorý sa vznáša ponad hraciu plochu.
     
    71
    A zdá sa, že hráčom hostí to pomáha, pomaly preberajú iniciatívu. tlačia sa dopredu, teraz navyše vybojovali rohový kop.
     
    72
    Ten sa im ale nepodarilo pretaviť v príležitosť, lopta je tak znova v strednej časti ihriska.
     
    73
    Hoffenheimu akoby prestalo chutiť útočiť, hráči sa smerom vpred vôbec neženú, vyzerá to tak bola zvolená taktika udržať najtesnejšie vedenie.
     
    74
    Menšou výnimkou bol Weis, ktorý z veľkej diaľky vystrelil, jeho pokus ale Giefer videl a vyrazil loptu na rohový kop.
     
    76
    Hoffenheim dal gól! A pozrite sa po rohovom kope chcel hráči Fortuny Düsseldorf ANDREAS LAMBERTZ odhlavičkovať loptu do bezpečia, ten ju ale nasmeroval iba za chrbát bezmocného Giefera a domáci tak vyhrávajú už o dva góly !
     
    77
    Okamžite po pokračovaní v hre sa do súboja v strede ihriska dostal striedajúci Ilsø, ktorý si počínal nedovolene, za čo uvidí žltú kartu.
     
    78
    Tak, zdá sa že je už rozhodnuté, dnešná premiéra nového trénera Hoffenheimu Gisdola tak zrejme bude osladená víťazstvom.
     
    79
    Hráči Hoffenheimu sa po góle akosi prebudili, už si viac veria smerom vpred, teraz získavajú rohový kop.
     
    80
    Ten sa im ale nedarí využiť, hra sa presúva znvoa do strednej časti ihriska.
     
    81
    Posledné striedanie na strane Hoffenheimu znamená, že sa zápas končí pre Schipplocka, ktorý dnes podal slušný výkon. Na jeho miesto príde Rudy.
     
    82
    Hostia sa ešte snažia niečo spraviť s výsledkom, obrana domácich je ale zatiaľ stopercentná a nedovoľuje akékoľvek vážnejšie ohrozenie brány.
     
    83
    Navyše, ďalšiu snahu o útok prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry.
     
    84
    Veľmi nepekný a zbytočným útočným faulom sa teraz prezentoval Weis, ktorý zboku sklzom zostrelil Kruseho. Za tento zákrok nemôže vidieť nič iné ako žltú kartu.
     
    85
    Posledné striedanie na strane Düsseldorfu prichádza v 85. minúte. Z ihriska odchádza strelec nešťastného vlastného gólu Lambertz, na jeho miesto príde Reisinger.
     
    86
    Do konca riadneho hracieho času zostáva necelých 5 minút, dá sa povedať, že je rozhodnuté, navyše dopredu sa tlačí Hoffenheim, ktorého snahu teraz zabrzdil ofsajd.
     
    87
    Až doteraz držali hráči domáceho tímu loptu čo najďalej od vlastnej brány, teraz však príde priamy kop pre hostí a tím možnosť ohroziť bránu Almera.
     
    88
    Tento pokus bol ale veľmi chabý. Almer zle umiestnenú a aj slabú strelu bez problémov chytá do rukavíc.
     
    88
    Obrancovia Hoffenheimu zvládajú situáciu výborne, bez väčších problémov sa oslobodzujú a čakajú na koniec zápasu.
     
    89
    Loptu dopredu potiahol Kruse, ten prihral na krídlo van den Berghovi, ktorý posielal center ponad pokutové územie domáceho tímu, tam ale nebol nikto, kto by naň zareagoval a tak lopta končí mimo hracej plochy.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby zápasu, uvidíme, koľko minút sa bude nadstavovať v tomto polčase.
     
    90
    Tak nakoniec to bude až 5 minút pre Fortunu Düsseldorf aby s výsledkom niečo spravila, pravdepodobnejšie ale je, že obrana Hoffenheimu si už dvojgólové vedenie nenechá vziať.
     
    90+1
    Pokus ohroziť brány domácich nakoniec končí v rukaviciach Almera, ktorý na to že striedal pôsobí v bráne naozaj sebaisto.
     
    90+2
    Naopak, na druhej strane teraz pohrozil Salihović, ktorý aj tentokrát prekopáva bránu. Dnes má akosi vychýlenú mušku.
     
    90+3
    Hostia ešte získali priamy kop na rohu šestnástky, pokus Ilsøa končí iba v rukaviciach Almera.
     
    90+4
    Hoffenheim dal gól! Tak ešte v samom závere zápasu jeden gól! Po perfektnej prihrávke od Salihovića sa pred brankárom zjavil KEVIN VOLLAND, ktorý nedal bezmocnému Gieferovi najmenšiu šancu a strieľa tretí gól zápasu !
     
    Koniec zápasu.
     
    A je dobojované! Hoffenheim dnes po výbornom výkone získava dôležité tri body do tabuľky, po tom ako rozdielom triedy porazil Fortunu Düsseldorf. Gól z prvého polčasu doplnili ešte dva v druhom, konkrétne to boli v 75. minúte nešťastný vlastný gól Lambertza a v nadstavenom čase obranu ušiel Volland, ktorý strelil gól, ktorý si za dnešný výkon určite zaslúžil. Ak teda Augsburg na trávniku Borrusie Dortmund zajtra neprekvapí, Hoffenheim bude práve na tento tím strácať už len jediný bod. Odomňa je to všetko prajem Vám pekný zvyšok piatkového večera a niekedy nabudúce dovidenia. (22:29:24)

    Andrej Marienka

    Góly: 11. Firmino, 76. Lambertz (vla.), 90+4. Volland

    Karty:   45+1. Salihović (HOF), 84. Weis (HOF) – 14. Latka (DUS), 36. Tesche (DUS), 77. Ilsø (DUS)


    TSG 1899 Hoffenheim: Gomes – Johnson, Vestergaard, Abraham, Beck – Salihović, Polanski, Weis – Volland, Schipplock, Roberto Firmino
    Fortuna Düsseldorf: Giefer – van den Bergh, Malezas, Latka, Balogun – Bellinghausen, Tesche, Fink, Lambertz – Kruse, Bolly

    Rozhodca: Stark – Salver, Pickel