Hoffenheim – Düsseldorf 3:0 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:0 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Piatok 05.04.2013, 20:30 • Wirsol Rhein-Neckar-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    A je dobojované! Hoffenheim dnes po výbornom výkone získava dôležité tri body do tabuľky, po tom ako rozdielom triedy porazil Fortunu Düsseldorf. Gól z prvého polčasu doplnili ešte dva v druhom, konkrétne to boli v 75. minúte nešťastný vlastný gól Lambertza a v nadstavenom čase obranu ušiel Volland, ktorý strelil gól, ktorý si za dnešný výkon určite zaslúžil. Ak teda Augsburg na trávniku Borrusie Dortmund zajtra neprekvapí, Hoffenheim bude práve na tento tím strácať už len jediný bod. Odomňa je to všetko prajem Vám pekný zvyšok piatkového večera a niekedy nabudúce dovidenia. (22:29:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hoffenheim dal gól! Tak ešte v samom závere zápasu jeden gól! Po perfektnej prihrávke od Salihovića sa pred brankárom zjavil KEVIN VOLLAND, ktorý nedal bezmocnému Gieferovi najmenšiu šancu a strieľa tretí gól zápasu !
     
    90+3
    Hostia ešte získali priamy kop na rohu šestnástky, pokus Ilsøa končí iba v rukaviciach Almera.
     
    90+2
    Naopak, na druhej strane teraz pohrozil Salihović, ktorý aj tentokrát prekopáva bránu. Dnes má akosi vychýlenú mušku.
     
    90+1
    Pokus ohroziť brány domácich nakoniec končí v rukaviciach Almera, ktorý na to že striedal pôsobí v bráne naozaj sebaisto.
     
    90
    Tak nakoniec to bude až 5 minút pre Fortunu Düsseldorf aby s výsledkom niečo spravila, pravdepodobnejšie ale je, že obrana Hoffenheimu si už dvojgólové vedenie nenechá vziať.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby zápasu, uvidíme, koľko minút sa bude nadstavovať v tomto polčase.
     
    89
    Loptu dopredu potiahol Kruse, ten prihral na krídlo van den Berghovi, ktorý posielal center ponad pokutové územie domáceho tímu, tam ale nebol nikto, kto by naň zareagoval a tak lopta končí mimo hracej plochy.
     
    88
    Obrancovia Hoffenheimu zvládajú situáciu výborne, bez väčších problémov sa oslobodzujú a čakajú na koniec zápasu.
     
    88
    Tento pokus bol ale veľmi chabý. Almer zle umiestnenú a aj slabú strelu bez problémov chytá do rukavíc.
     
    87
    Až doteraz držali hráči domáceho tímu loptu čo najďalej od vlastnej brány, teraz však príde priamy kop pre hostí a tím možnosť ohroziť bránu Almera.
     
    86
    Do konca riadneho hracieho času zostáva necelých 5 minút, dá sa povedať, že je rozhodnuté, navyše dopredu sa tlačí Hoffenheim, ktorého snahu teraz zabrzdil ofsajd.
     
    85
    Posledné striedanie na strane Düsseldorfu prichádza v 85. minúte. Z ihriska odchádza strelec nešťastného vlastného gólu Lambertz, na jeho miesto príde Reisinger.
     
    84
    Veľmi nepekný a zbytočným útočným faulom sa teraz prezentoval Weis, ktorý zboku sklzom zostrelil Kruseho. Za tento zákrok nemôže vidieť nič iné ako žltú kartu.
     
    83
    Navyše, ďalšiu snahu o útok prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry.
     
    82
    Hostia sa ešte snažia niečo spraviť s výsledkom, obrana domácich je ale zatiaľ stopercentná a nedovoľuje akékoľvek vážnejšie ohrozenie brány.
     
    81
    Posledné striedanie na strane Hoffenheimu znamená, že sa zápas končí pre Schipplocka, ktorý dnes podal slušný výkon. Na jeho miesto príde Rudy.
     
    80
    Ten sa im ale nedarí využiť, hra sa presúva znvoa do strednej časti ihriska.

    Andrej Marienka

    Góly: 11. Firmino, 76. Lambertz (vla.), 90+4. Volland

    Karty:   45+1. Salihović (HOF), 84. Weis (HOF) – 14. Latka (DUS), 36. Tesche (DUS), 77. Ilsø (DUS)


    TSG 1899 Hoffenheim: Gomes – Johnson, Vestergaard, Abraham, Beck – Salihović, Polanski, Weis – Volland, Schipplock, Roberto Firmino
    Fortuna Düsseldorf: Giefer – van den Bergh, Malezas, Latka, Balogun – Bellinghausen, Tesche, Fink, Lambertz – Kruse, Bolly

    Rozhodca: Stark – Salver, Pickel