Kazaň – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (16:00)
koniec po predl.
Ak Bars Kazaň
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 31.03.2013, 15:00 • Tatneft Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    79:50
    Čeljabinsk dal gól!
    Čeljabinsk napokon dokázal odvrátiť prvý "mečbal" Kazane, ktorá si už robila chúťky na bájne finále. Mladý Valery Ničuškin si od modrej čiary nakorčuľoval až pred gólmana Barulina a následne v správnej chvíli krátkou prihrávkou cez bránkovisko našiel PETRIHO KONTIOLU, ktorý znižuje stav série na 2:3! Asistenciu si pripisuje Valery Ničuškin.
     
    77:55
    Tereščenko si takmer vsietil vlastný gól, keď krížnu prihrávku od Kontiolu zblokoval smerom na svoju bránu. Následne sa však gólman Barulin dobre zorientoval a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    76:16
    Podľa skvelých výkonov gólmana Garnetta hodnotím, že vie v akej situácii sa jeho tím nachádza. Tentokrát najskôr zblokoval delovku od Morozova a následne zachytil vo svojej lapačke aj petelicu od Kornejeva, ktorý pálil spoza pravého kruhu.
     
    75:16
    O postupe Kazane do finále KHL mohol rozhodnúť v skvelej šanci Lukojanov, no jeho nekompromisnú strelu gólman Garnett zblokoval svojou rukou na svoju hruď a hru prerušil.
     
    73:18
    Z ľavej strany delovo pálil domáci Lukojanov, no minul bránu hosťujúceho celku. Následne sa však k puku dostal Žerdev, ktorý z tesnej blízkosti trafil len gólmana Garnetta!
     
    71:45
    Na oboch stranách sme mohli vidieť skvelé gólové šance, keď po prihrávke od Immonena opäť minul bránu domáci Pesonen a následne keď po delovke od Kontiolu skvele zapracoval gólman Barulin, ktorý si dal lapačku k prilbe a puk v nej ukryl.
     
    67:01
    Dráma sa ešte nekončí! Petri Kontiola si vycvičil gólmana Barulina dobrými pohybmi, no napokon svojou strelou trafil len ľavú žŕdku domácej brány!
     
    67:01
    Trestné strieľanie pre Traktor Čeljabinsk sa bude snažiť premeniť Petri Kontiola, proti ktorému v bráne nastupuje Konstantin Barulin!
     
    67:01
    Quint má po faule od Nikulina zjavné problémy s pohybom a napokon odchádza za spolupráce lekárov a svojicu spoluhráčov predbežne do šatní!
     
    67:01
    Domáci Nikulin sa po vyloženej šanci Quinta previnil nedovoleným faulom – hákovaním, po ktorom bude nariadené trestné strieľanie!
     
    66:45
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Immonen, ktorý získal skvelú prihrávku od Morozova na ľavý kruh a následne z prvej zakončil. Jeho projektil však trafil len výstroj gólmana Garnetta.
     
    65:08
    Úplne zbytočné... Kazaň si opäť zahrá v početnej výhode, keďže Razin úmyselne vyhodil puk mimo ľadovej plochy.
     
    64:45
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostal Kuznecov, no napokon bol neúspešný, keďže jeho delovku gólman Barulin zachytil na svojej výstroji. Následne to skúšal aj Kosticyn, no Barulin opäť dobre zasiahol svojou výstrojou.
     
    62:21
    Po fantastickej prihrávke od Kornejeva sa k puku dostal Zaripov, ktorý tvrdo zakončoval z prvej na hranici pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len mimo brány hosťujúceho Čeljabinska.
     
    61:22
    Na rade je presilová hra pre Kazaň. Na dve minúty si odchádza sadnúť Petri Kontiola, ktorý sa previnil nedovoleným hákovaním.
     
    59:01
    Do dobrej palebnej pozície na hranici ľavého kruhu sa tentokrát dostal Obuchov, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať dobre osadené betóny gólmana Garnetta!
     
    58:50
    Immonen nahodil puk na bránu Čeljabinska z pravej strany, no gólman Garnett puk najskôr len vyrazil, no následne ho pre istotu ukryl vo svojej lapačke.
     
    57:51
    Rjabykin tentokrát poriadne nešetril domáceho Kirilla Petrova, ktorý v sprievode lekárov odchádza do šatní! Vyzerá to však tak, že faul to nebol, keďže Rjabykin pracoval ramenom a hlavní rozhodcovia nevylučujú.
     
    55:24
    Domáci sa mohli dostať do vedenia, no Pesonen má dnes obrovskú smolu! Po skvelej prihrávke od Immonena sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon už nedokázal prekonať dobre vysunutý pravý betón gólmana Garnetta.
     
    54:58
    Glinkin si prevzal puk na útočnej modrej čiare a okamžite sa natlačil pred bránu gólmana Barulina, no jeho krížna strieľaná prihrávka napokon skončila len na bočnom mantineli.
     
    49:55
    Kazaň dala gól!
    Domácim hokejistom Kazane sa v početnej výhode o dvoch mužov napokon podarilo vyrovnať! Urastený ILJA NIKULIN sa dostal k puku na pravej strane, následne sa s ním presunul pred gólmana Garnetta a nekompromisnou strelou našiel škáru medzi jeho betónmi! Puku sa do brány veľmi nechcelo, no napokon sa tam dostal. Asistencie si pripisujú hráči Konstantin Kornejev a Alexej Morozov.
     
    49:17
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Čeljabinska. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Razin. Kazaň má k dispozícii početnú výhodu o dvoch mužov!
     
    48:54
    Pesonen si vychutnal celú defenzívu hosťujúceho Traktora a po skvelej kľučke sa dostal osamotený pred gólmana Garnetta, no napokon puk umiestnil len na jeho výstroj!
     
    48:12
    Kazaňčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si tentokrát odchádza sadnúť hosťujúci Vasilčenko.
     
    46:58
    Zaripov tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Garnett puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia. Pred bránou Čeljabinska to momentálne poriadne vrie!
     
    46:29
    Antipov sa po nepresnej rozohrávke domáceho celku dostal do samostatného nájazdu, no proti gólmanovi Barulinovi napokon neuspel! Jeho delovka skončila len na Barulinových betónoch!
     
    38:50
    Domáci aj v oslabení nebezpečne pohrozili, keď sa po skvelej prihrávke od Nikulina dostal do zakočenia Petrov, no jeho strelu gólman Garnett úspešne zblokoval svojim pravým betónom do bezpečia.
     
    38:15
    Čeljabinsk si zahrá v ďalšej početnej výhode. Na dve minúty si na kazaňskú trestnú lavicu odchádza sadnúť Zacharčuk, ktorý sa previnil faulom lakťom.
     
    35:34
    Kazaňčania boli od vyrovnávajúceho gólu len niekoľko centrimetrov, keď po tvrdej delovke od Nikulina puk skončil už za gólmanom Garnettom, no ten ho napokon v poslednej chvíli priľahol a rozohral do hry svojou lapačkou.
     
    35:05
    Kazaňčania majú obrovskú šancu na vyrovnanie. Po tvrdom faule – podrazení Jakucenju si domáci zahrajú v početnej výhode.
     
    33:20
    Čistov sa dostal k puku na ľavej strane a skvelou prihrávkou našiel v medzikruží Kuznecova. Tomu však puk ušiel a jeho následné zakončenie bolo len veľmi nedôrazné.
     
    32:12
    Avízované vylúčenie sa stáva skutočným. Domáci hráči Kazane si zahrajú v početnej nevýhode, keďže na dve minúty si odchádza sadnúť domáci Kuljaš, ktorý sa previnil seknutím.
     
    28:58
    Kuljaš nekompromsine pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Garnett sa stihol premiestniť a jeho delovku zblokoval svojou hrudnou výstrojou von z brány!
     
    27:54
    Barulin si na svoje konto pripísal naozaj fantastický zákrok, keď sa k puku od Šinina v medzikruží dostal hosťujúci Antipov, ktorý okamžite tvrdo pálil. Gólman Kazane však skvele zapracoval svojími betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    24:36
    Garnett si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po strele od Kuljaša ho puk preloboval a následne sa dostal na pravú stranu ku Pesonenovi, no gólman Čeljabinska napokon skvele presunul svoj betón a puk vyrazil do bezpečia.
     
    24:15
    Hráči Kazane majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jan Bulis, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    23:53
    Golubev sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel krížnou prihrávkou nájsť Žerdeva, no to sa mu už nepodarilo. Jeho prihrávk zachytil jeden z obrancov Čeljabinska.
     
    18:59
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si za hákovanie Immonena odchádza sadnúť hosťujúci Petri Kontiola.
     
    15:12
    Čeljabinsk dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! K puku sa na pravom kruhu dostal JAN BULIS, následne si s ním nakorčuľoval do medzikružia a nekompromisnou strelou našiel medzeru medzi Barulinovými betónmi, ktoré už nevedeli úspešne zasiahnuť. Asistencie si pripisujú hráči Deron Quint a Stanislav Čistov.
     
    11:51
    Quint nepríjemne pálil z ľavého kruhu, no gólman Barulin skvele zapracoval svojou pravou rukou a ramenom vyrazil puk na zadný mantinel.
     
    09:47
    Lukojanov sa dostal k puku na ľavej strane a následne sa natlačil pred gólmana Garnetta takmer nebránený. Gólman Čeljabinsku však puk s prehľadom zachytil pod svojími betónmi.
     
    04:25
    Domáci sa po rýchlom protiútoku a zaváhaní v znení gólmana Garnetta mohli dostať do vedenia! Po skvelej prihrávke od Obuchova o sa k puku dostal Pesonen, ktorý tvrdo zakončil, no napokon netrafil prázdnu bránu Čeljabinska, keďže gólman Garnett bol z nej vykorčuľovaný.
     
    Kazaňčania po štyroch odohraných zápasoch vyhrávajú v tejto semifinálovej sérii už 3:1!

    Góly a asistencie: 50. Nikulin (Kornejev, Morozov) – 16. Bulis (Quint, Čistov), 80. Kontiola (Ničuškin)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Glinkin, Antipov – Ničuškin, Osnovin, Karpov.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Jyri Ronn – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov