Kazaň – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (16:00)
koniec po predl.
Ak Bars Kazaň
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 31.03.2013, 15:00 • Tatneft Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už piatom semifinálovom zápase play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Tatneft Arena v Kazani, kde si od 14:00 SEČ zmeria sily domáci celok AK Bars Kazaň, ktorý na svojom ľade privíta tím Traktor Čeljabinsk.

    Káder tímu Ak Bars Kazaň si veľmi dobre počínal aj v minulej sezóne, keď si vybojoval veľmi sympatickú šiestu priečku. Na toto umiestnenie sa hráči Kazane dostali po dobrých výkonoch v základnej časti, po vyradení Ufy v osemfinále (4:2 na zápasy), no vo štvrťfinále už boli prikrátki na ich dnešného súpera – Traktor Čeljabinsk, ktorý ich zdolal v pomere 4:2 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny sa celok z Kazane po skvelých herných výkonoch umiestnil na čele tabuľky východnej konferencie so 104 bodmi a gólovým skóre 157:112. Len 112 inkasovaných gólov potvrdilo Kazani druhú najlepšiu defenzívu (po CSKA Moskva) v celej základnej časti KHL, kde si hráči tohto tímu pripísali na svoje konto až 34 výhier a len 18 prehier.
    V prvom kole play-off tejto sezóny si hráči Kazane zmerali sily s posledným postupujúcim z východnej konferencie – tímom Neftechimik Nižnekamsk. Ako sa od Kazane očakávalo, tak úlohu jasného favorita potvrdila s veľkým prehľadom, keď na domácom ľade vyhrala v pomeroch 5:1 a 3:0, a napokon dominovala aj v Nižnekamsku výsledkami 2:1 a 3:2 po predĺžení.
    V druhom kole play-off si Kazaň zmerala sily s výberom celku Salavat Julajev Ufa, ktorý ju poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch v Kazani bola séria na strane Ufy – 2:0, keďže Kazaň najskôr prehrala 2:3 a aj v pomere 0:2. V Ufe však Kazaňčania ukázali svoju enormnú silu a napokon zdolali výber domáceho celku výsledkami 3:0 a 5:3. Séria sa po štyroch zápasoch teda vyrovnala na 2:2. V ďalších dvoch zápasoch sa taktiež nerozhodlo, keďže najskôr Kazaň vyhrala na svojom ľade v pomere 4:3 po predĺžení a následne rovnaký výsledok v predĺžení pred svojimi fanúšikmi uhrala aj Ufa. V poslednom rozhodujúcom zápase boli šťastnejší napokon domáci Kazaňčania, ktorý dominovali v pomere 4:3 a postúpili tak do semifinále.

    Traktor Čeljabinsk si v minulej sezóne počínal ešte lepšie ako jeho dnešný súper z Kazane. V základnej časti si hráči Traktoru vybojovali vedenie v tabuľke východnej konferencie, následne v osemfinále zdolali Jugru v pomere 4:1 na zápasy. V štvrťfinále si počínali tiež veľmi dobre, keď vyradili Kazaň v pomere 4:2 na zápasy, no napokon v semifinále prehrali proti výberu Avangard Omsk v pomere 1:4 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny si veľmi dobre počínal aj druhý účastník tohto semifinále – Traktor Čeljabinsk, ktorý si svojimi výkonmi vybojoval sympatickú tretiu priečku, kde nazbieral 98 bodov a gólové skóre 152:120. Traktor mal na svojom konte po základnej časti 31 výhier a 21 prehier.
    V prvom kole play-off si Traktor Čeljabinsk zmeral sily so šiestym tímom – Barys Astana, ktorý však dnešného účastníka semifinále poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch na domácom ľade (3:4 po predĺžení a 3:5) Traktor už prehrával 0:2 na zápasy, no v Astane vyrovnal sériu výhrami 3:1 a 3:2 na 2:2. Následne sa Traktor dostal do vedenia výhrou na domácom ľade v pomere 6:3, no Astana dominovala na svojom ľade v pomere 4:2 a vyrovnala tak stav série na 3:3. V poslednom rozhodujúcom zápase Traktor rozhodol o svojom postupe pred svojími fanúšikmi výhrou 5:3 a uzavrel sériu na konečných 4:3.
    V druhom kole play-off to už mal Čeljabinsk o niečo ľahšie ako v tom prvom. Hokejky hráčov Traktoru sa skrížili s výberom Avangardu Omsk, ktorý vyradil Čeljabinsk v semifinále minulej sezóny. Hráči Avangardu však tentokrát toľko šťastia už nemali, keď v prvých dvoch zápasoch na svojom ľade nedokázali vsietiť ani gól a Traktor ich zdolal výsledkami 5:0 a 3:0. V prvom zápase na domácom ľade Traktor opäť dominoval v pomere 3:0, no v druhom už Omsk zabojoval a uhral výhru 3:1. Rozhodlo sa však hneď v piatom zápase v Omsku, kde hokejisti Traktoru deklasovali hráčov Avangardu výsledkom 4:0. Traktor teda postúpil cez Omsk do semifinále hladko – 4:1 na zápasy a pomstil sa za minuloročné vyradenie priam ukážkovo.

    Play-off súboj týchto dvoch tímov sme mohli vidieť aj v minulej sezóne, kde si Kazaň zmerala sily s Čeljabinskom vo štvrťfinále. Práve vtedy sa Traktor tešil z postupu po výhre v sérii v pomere 4:2 na zápasy.
    Ako tomu bude v tomto dôležitom semifnále (konferenčnom finále)?
     
    Prvý semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral 23. marca 2013 od 14:00 v kazaňskej Tatneft-Arena. Z prvého dôležitého triumfu sa po veľmi vyrovnanom zápase napokon tešili domáci hráči celku Ak Bars Kazaň, ktorý zdolali Čeljabinsk v pomere 2:1 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0). Už v 2. minúte tohto zápasu sa po vylúčení domáceho Chomitskeho za držanie gólovo presadil hosťujúci Jevgeny Kuznecov, ktorý poslal Traktor do vedenia 1:0. V 11. minúte však domáci hráči domácej Kazane zobudili a zásluhov Danisa Zaripova dokázali v presilovej hre vyrovnať na 1:1. Od tohto momentu už góly v riadnom hracom čase nepadli, a tak sa predlžovalo. V predĺžení sa napokon lepšie darilo hráčom Kazane, ktorí v 65. minúte využili presilovú hru zásluhou gólu z hokejky Konstantina Kornejeva.
     
    Druhý semifinálový zápas sa odohral opäť v kazaňskej Tatneft-Arene od 14:00 SEČ. V prvej tretine tohto zápasu mali diváci na očiach veľmi vyrovnaný hokej plný dobrej defenzívy, a tak je logické, že gól počas prvých dvadsiatich minút nepadol. V druhej tretine to však bolo už o niečo pestrejšie, keď sa najskôr v 33. minúte gólovo presadil hráč Kazane – Denis Kuljaš, ktorý využil presilovú hru a nedal gólmanovi Garnettovi šancu. Na Kuljašov gól naviazal už v 39. minúte Danis Zaripov, ktorý v hre 5 na 5 dokázal prekonať Garnetta po skvelej prihrávkovej kombinácii a zvýšil tak skóre na 2:0 pre Kazaň. V tretej tretine sa mierne zadarilo aj hráčom Čeljabinska, ktorí sa však presadili len raz, keď v 53. minúte skóroval Jan Bulis, ktorý nedal šancu gólmanovi Barulinovi. Následne však hráči Čeljabinsku poriadne zaváhali, keď sa za podrazenie nechal vylúčiť Kosticyn. Kazaň túto početnú výhodu využila gólom Jarkka Immonena v 56. minúte. Ten uzavrel výhru Kazane na hodnote 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).
     
    Tretí semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral 26. marca 2013 v čeljabinskej Traktor-Arene. Oba tímy hrali od začiatku zápasu veľmi dobre v defenzíve, čo sa odrazilo na malom počte gólov. Výborný výkon podali aj gólmani Konstantin Barulin (kryl 48 striel Traktoru) a Michael Garnett (kryl 39 striel Kazane). V riadnom hracom čase napokon gól nepadol, a tak sa muselo rozhodovať až v predĺžení. Ani v tom prvom sa však nerozhodlo a gól padol až na konci toho druhého, keď sa v 99. minúte gólovo presadil hráč Čeljabinska – Anton Glinkin, ktorý delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu. Traktor Čeljabinsk teda v treťom semifinále vyhral v pomere 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0) po predĺžení.
     
    Štvrtý semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohrával 28. marca 2013 od 14:00 SEČ v čeljabinskej Traktor-Arena. Mnohí predpokladali, že aj v tomto zápase sa bude hrať skôr defenzívne a veľa gólov neuvidíme, no napokon ich padlo až jedenásť. Oveľa lepšie začali domáci hráči Traktora, ktorí sa už v 3. minúte dostali do vedenia gólom Ničuškina a v 16. minúte po góle Jakucenju viedli už 2:0. V 19. minúte však Kazaň dokázala využiť presilovú hru gólom Morozova, ktorý znížil gólový účet zápasu na 1:2. V 25. minúte tvrdo pálil a aj skóroval kazaňský hráč Kuljaš, ktorý vyrovnal na 2:2. Následne sa hráči Kazane v 27. minúte po góle Lukojanova dostali do vedenia, no v 37. minúte využil presilovú hru domácich Jan Bulis, ktorý vyrovnal na 3:3. V poslednej minúte druhej tretiny však Bulis využil aj ďalšiu presilovú hru a poslal Čeljabinsk do vedenia 4:3. 50. minúta priniesla ďalší gól Traktora v podaní Kontiolu, ktorý zvýšil vedenie domácich na 5:3. Kazaňčania sa však nevzdali a v 56. minúte dokázali za 28 sekúnd gólmi Morozova a Darzinša vyrovnať na 5:5. Následne sa predlžovalo a v 17. minúte tohto predĺženia skóroval kazaňský útočník Danis Zaripov, ktorý získal cenný triumf pre Kazaň. Hráči Kazane vyhrali v tomto zápase na ľade Čeljabinska v pomere 6:5 po predĺžení (1:2, 2:2, 2:1 – 1:0).
     
    Kazaňčania po štyroch odohraných zápasoch vyhrávajú v tejto semifinálovej sérii už 3:1!
     
    Úvodné zostavy:

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Glinkin, Antipov – Ničuškin, Osnovin, Karpov.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Jyri Ronn – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.
     
    Rozhodcovia a hráči oboch tímov pomaly nastupujú na ľad. Práve v tomto zápase sa môže rozhodnúť o prvom finalistovi, no Čeljabinsk bude určite chcieť sériu zdramatizovať.
     
    Celou Tatneft-Arenou v Kazani sa ozýva mohutný zvuk ruskej národnej hymny. O malú chvíľu môžeme začať.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:04
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvej tretine dostali hráči domáceho Barsu, ktorí sa nakrátko stiahli a momentálne sa už snažia rýchlo zaútočiť.
     
    00:46
    Hosťujúci Quint zachytil nepresnú strelu od domáceho Kapanena a momentálne vyčkáva na prestriedanie formácii a snaží sa založiť ďalší útok Čeljabinska.
     
    01:18
    Od modrej čiary tvrdo pálil Vasilčenko, no jeho delovku zachytil jeden z domácich obrancov, ktorý puk následne vyhodil do stredného pásma.
     
    01:54
    Po rýchlom úniku domácej Kazane to strelou z ľavej strany skúšal Pesonen, no gólman Garnett zasahovať nemusel, keďže Pesonenova strela skončila len mimo brány Čeljabinska.
     
    02:16
    Antipov tvrdo vypálil spoza hráča na hranici pravého kruhu, no golman Barulin jeho projektil videl dobre a napokon puk ukryl po dobrom švihu vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    02:56
    Hokejisti Barsu si mierne nerozumeli v útočnej kombinácii, keď Jarullin poslal puk popri mantineli len na hokejky hráčov Traktora. Tí sa následne snažia takticky zaútočiť.
     
    03:16
    Traktoru útok veľmi nevyšiel a po sympatickej prihrávke od Šinina sa k puku dostal Ničuškin, ktorý však už stál v ofsajde. Následne sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    03:49
    Hráči Čeljabinska si pred Barulinom vytvorili mierny ofenzívny tlak a aj ho niekoľkokrát ohrozili. Najskôr z ľavej strany pálil Bulisa následne z pravej strany Kuznecov, no gólman Barulin skvele zapracoval svojími betónmi.
     
    04:25
    Domáci sa po rýchlom protiútoku a zaváhaní v znení gólmana Garnetta mohli dostať do vedenia! Po skvelej prihrávke od Obuchova o sa k puku dostal Pesonen, ktorý tvrdo zakončil, no napokon netrafil prázdnu bránu Čeljabinska, keďže gólman Garnett bol z nej vykorčuľovaný.
     
    05:08
    Kazaň si momentálne vytvára zaujímavý ofenzívny tlak, keď od modrej tvrdo pálil Medvedev a jeho delovku následne chcel dorážať Darzinš, no ten sa k puku už napokon nedostal.
     
    05:58
    Quint tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka sa napokon odrazila od zadného mantinelu len ku gólmanovi Barulinovi, ktorý ju pre istotu ukryl pod svojou lapačkou. Na rade je komerčná prestávka.
     
    06:15
    Hokejisti domácej Kazane sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Čeljabinsk veľmi dobre pokrýva stredné pásmo a bráni sa priam excelentne.
     
    06:56
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Katičev, no gólman Barulin puk dobre videl a následne tento projektil úspešne ukryl vo sovjej lapačke.
     
    07:20
    Po ľavom krídle sa nebezpečne presúval Petrov, ktorý chcel z ťažkého uhla zakončiť, no dvojica obrancov Čeljabinska ho pritlačila k mantinelu a následne mu puk uchmatla.
     
    07:55
    Bulisovu rozohrávku zachytil jeden z domácich obrancov, ktorý následne puk bleskovo vyhodil cez všetky čiary. Tentokrát sa píska zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Barulinom.
     
    08:28
    Ničuškin nahodil puk na zadný mantinel a následne si ho chcel aj dokorčuľovať, no tento úmysel mu prekazil pozorný Kuljaš, ktorý upokojil tempo hry a snaží sa niečo ofenzívne vymyslieť.
     
    08:56
    Medvedev tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Garnett jeho strieľané nahodenie napokon s menšími problémami, ale predsa ukryl vo svojej moci.
     
    09:21
    Belov nepríjemne pálil od modrej čiary, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojej pozornej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    09:47
    Lukojanov sa dostal k puku na ľavej strane a následne sa natlačil pred gólmana Garnetta takmer nebránený. Gólman Čeljabinsku však puk s prehľadom zachytil pod svojími betónmi.
     
    10:21
    Kuzecov získal puk na pravej strane a následne prihrávkou do medzikružia našiel Čistova. Jeho tvrdá delovka však gólmana Barulina nezastrašila a svojími betónmi ju zblokoval do rohu klziska.
     
    10:59
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ sú však aktívnejší hráči hosťujúceho Traktora.
     
    11:51
    Quint nepríjemne pálil z ľavého kruhu, no gólman Barulin skvele zapracoval svojou pravou rukou a ramenom vyrazil puk na zadný mantinel.
     
    12:18
    Hráčom oboch tímov sa zatiaľ veľmi nedarí. Momentálne vynikajú na ľade defenzívy oboch tímov, najmä tá domáca, ktorá výrazne eliminuje šance hosťujúceho Čeljabinsku.
     
    12:58
    Glinkin si nakorčuľoval z ľavej strany do medzikružia a následne tvrdo zakončil. Gólman Barulin však dobre zapracoval svojím pravým betónom a puk vyrazil na pleksisklo za svojou bránou.
     
    13:16
    Domáci Nikulin má puk vo svojej moci, no zatiaľ ho nevie rozohrať smerom dopredu, keďže hostia výdatne forčekujú a zmenšujú Nikulinovi možný priestor.
     
    13:59
    Od modrej tvrdo zakončoval Popov, no jeho nekompromisná delovka bola ešte pred bránou gólmana Barulina zblokovaná na zadný mantinel jedným z domácich obrancov.
     
    14:51
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Jakucenja, no jeho projektil gólman Barulin dobre videl a puk zachytil medzi svojími betónmi. Náslende sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    15:12
    Čeljabinsk dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! K puku sa na pravom kruhu dostal JAN BULIS, následne si s ním nakorčuľoval do medzikružia a nekompromisnou strelou našiel medzeru medzi Barulinovými betónmi, ktoré už nevedeli úspešne zasiahnuť. Asistencie si pripisujú hráči Deron Quint a Stanislav Čistov.
     
    15:55
    Nikulin veľmi tvrdo vypálil spoza ľavého kruhu, no gólman Garnett si zanechal chladnú hlavu a puk s veľkým prehľadom zachytil nad svojimi betónmi. Následne to skúšal aj Karpov, no trafil len pozorného Barulina.
     
    16:21
    Ničuškin sa dostal k puku za kruhmi a tvrdo vypálil, no tentokrát gólman Barulin skvele zasiahol svojim pravým betónom, ktorým puk vyrazil do rohu klziska.
     
    16:55
    Kornejev nepríjemne zakončoval spoza ľavého kruhu, no jeho nekompromisná delovka skončila len mimo čeljabinskej brány. Na rade je teda ďalší útok hostí.
     
    17:18
    Hokejisti Kazane si mierne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa ofsajdom. Po ňom sa bude logicky vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    17:54
    Petrov sa natlačil za bránu hosťujúceho Čeljabinska a posielal puk pred Garnettovu bránu. Následne sa k nemu chcel dostať Tereščenko, no ten bol bleskovo odstavený domácimi obrancami.
     
    18:27
    Immonen sa dostal do dobrej šance v medzikruží, no napokon sa neodhodlal vystreliť, keďže pred ním stála dvojica obrancov Traktora. Kazaň je však stále pri puku.
     
    18:59
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si za hákovanie Immonena odchádza sadnúť hosťujúci Petri Kontiola.
     
    19:16
    Už v úvode presilovej hry si domáci vytvorili skvelú gólovú šancu, keď z medzikružia tvrdo pálil Morozov, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    19:50
    Hosťujúci Jakucenja sa odhodlal s pukom zaútočiť aj v oslabení, no napokon ho odstavil pozorný Nikulin. Jakucenja však pre Traktor získal aspoň cenné sekundy.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá tretina tohto semifinálového stretnutia priniesla pred oči diváka niekoľko dobrých šancí na oboch stranách, keď najskôr v 5. minúte zahodil vyloženú tutovku Pesonen. Dá sa však povedať, že hráči Čeljabinska boli v prvej tretine aktívnejší, čo sa im aj vyplatilo, keď sa zásluhou gólu z hokejky Jana Bulisa dostali v 16. minúte do jednogólového vedenia. Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry domácej Kazane, ktorá bude trvať ešte 59 sekúnd.

    Podarí sa domácim v druhej tretine niečo vymyslieť alebo si Traktor svoje vedenie ustráži?
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    AK Bars Kazaň (9) vs. Traktor Čeljabinsk (12)
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhj tretine dostali hráči domácej Kazane, ktorí hrajú ešte takmer minútu v početnej výhode. Momentálne sa snažia presadiť rýchlym prienikom cez stredné pásmo.
     
    20:38
    Hokejistom domácej Kazane sa momentálne vôbec nedarí. Najskôr sa previnili ofsajdom, teraz k tejto nepresnosti pridali aj zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Barulinom.
     
    21:01
    Kapanen sa dobre presúval po pravej strane a z hranice pravého kruhu aj tvrdo vystrelil. Gólman Garnett jeho strelu zachytil vo svojej lapačke a okamžite prerušuje hru. Traktor hrá už v plnom počte.
     
    21:15
    Na druhej strane preveril gólmana Barulina strelou z medzikružia Kosticyn, no ochranca kazaňskej svätyne opäť uspel a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    21:48
    Darzinš sa dostal k puku na pravom kruhu po dobrej prihrávke od Medvedeva a následne tvrdo vystrelil. Gólman Garnett bol však v strehu a puk svojími betónmi zblokoval na zadný mantinel.
     
    22:28
    Glinkin sa dostal k puku na ľavej strane a následne ho nahodil na zadný mantinel. Tam si ho však prevzali hráči domácej Kazane, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    22:46
    Petrov sa dostal k puku na vonkajšom obvode pravého kruhu a tvrdo vystrelil, no gólman Garnett jeho delovku zachytil medzi svojími betónmi. Následne sa bude vhadzovať naľavo od gólmana Čeljabinska.
     
    23:05
    Nikulin nepríjemne zakončoval spoza pravého kruhu, no gólman Garnett puk zachytil vo svojej pozornej lapačke. Následne sa do potyčky pustili hráči Golubev a Rjabykin, no rozhodcovia horúcu krv týchto hráčov upokojili.
     
    23:53
    Golubev sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel krížnou prihrávkou nájsť Žerdeva, no to sa mu už nepodarilo. Jeho prihrávk zachytil jeden z obrancov Čeljabinska.
     
    24:15
    Hráči Kazane majú k dispozícii ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jan Bulis, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    24:36
    Garnett si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď po strele od Kuljaša ho puk preloboval a následne sa dostal na pravú stranu ku Pesonenovi, no gólman Čeljabinska napokon skvele presunul svoj betón a puk vyrazil do bezpečia.
     
    25:01
    Na druhej strane to v oslabení strelou z pravej strany skúšal hosťujúci Kuznecov, no gólman Barulin bol v strehu a puk s veľkým prehľadom vyrazil svojími betónmi.
     
    25:58
    Kornejev tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no pozorní obrancovia Čeljabinsku puk svojími korčuľam zblokovali len do rohu klziska.
     
    26:21
    Hokejisti Traktora Čeljabinsk sa dokázali ubrániť aj v tejto početnej nevýhode a momentálne sa snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí. Kazaň sa bráni tiež veľmi dobre.
     
    26:58
    Z ľavého kruhu nepríjemne pálil hosťujúci Kontiola, no gólman Barulin bol v strehu a postrážil si svoju pravú žŕdku, pri ktorej puk vyrazil do bezpečia.
     
    27:18
    Lukojanov tentokrát dal do svojej ofenzívnej snahy príliš veľa aktivity a po dobrom bodyčeku od Zacharčuka posunul bránu hosťujúceho Traktora. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    27:54
    Barulin si na svoje konto pripísal naozaj fantastický zákrok, keď sa k puku od Šinina v medzikruží dostal hosťujúci Antipov, ktorý okamžite tvrdo pálil. Gólman Kazane však skvele zapracoval svojími betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    28:25
    Hokejisti Kazane sa opäť usadili v útočnom pásme a snažia sa niečo vymyslieť. Tentokrát bola delovka Nikulina zblokovaná len na ochrannú sieť.
     
    28:58
    Kuljaš nekompromsine pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Garnett sa stihol premiestniť a jeho delovku zblokoval svojou hrudnou výstrojou von z brány!
     
    29:27
    Hokejisti Čeljabinska si momentálne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude opäť vhadzovať pred gólmanom Garnettom.
     
    29:55
    Po dobrej prihrávke od Kornejeva sa k puku dostal Petrov, ktorý nebezpečne pálil z medzikružia, no gólman Garnett odolal aj tentokrát a puk zblokoval svojími betónmi do bezpečia.
     
    30:27
    Kazaň si vytvára pred bránou Čeljabinska poriadny ofenzívny tlak a je poháňaná výbornými fanúšikmi. Zatiaľ však hostia úspešne odolávajú a veľmi dobre sa bránia.
     
    30:58
    Kontiola nahodil puk na bránu Kazane z pravej strany, no gólman Barulin nemal s touto strelou žiaden problém a hokejkou puk rozohráva ďalej do hry.
     
    31:20
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, keďže domáci hokejisti sa snažia ofenzívne presadiť, no nedarí sa im prejsť cez dobre rozostavenú čeljabinskú defenzívu.
     
    31:48
    Jakucenja sa nebezpečene presúval po pravej strane, no pri svojom prieniku bol napokon faulovaný. Hostia však využívajú avízované vylúčenie a puk si prihrávajú v útočnom pásme.
     
    32:12
    Avízované vylúčenie sa stáva skutočným. Domáci hráči Kazane si zahrajú v početnej nevýhode, keďže na dve minúty si odchádza sadnúť domáci Kuljaš, ktorý sa previnil seknutím.
     
    32:59
    Quint tvrdo strieľal spoza kruhov, no gólman Barulin napokon zasahovať nemusel. Puk letel len tesne nad jeho bránu. Kazaňčania sa však zatiaľ nevedia ofenzívne presadiť.
     
    33:20
    Čistov sa dostal k puku na ľavej strane a skvelou prihrávkou našiel v medzikruží Kuznecova. Tomu však puk ušiel a jeho následné zakončenie bolo len veľmi nedôrazné.
     
    33:58
    Barulin tentokrát výrazne podržal svoj tím, keď skvelým reflexom použil svoju vyrážačku na zneškodnenie delovky v podaní Bulisa z hranice pravého kruhu.
     
    34:36
    Po návrate z tresnej lavice sa Kuljaš okamžite zapojil do hry a zaútočil. Napokon sa však neodhodlal zakončovať a puk len drží v útočnom pásme.
     
    35:05
    Kazaňčania majú obrovskú šancu na vyrovnanie. Po tvrdom faule – podrazení Jakucenju si domáci zahrajú v početnej výhode.
     
    35:34
    Kazaňčania boli od vyrovnávajúceho gólu len niekoľko centrimetrov, keď po tvrdej delovke od Nikulina puk skončil už za gólmanom Garnettom, no ten ho napokon v poslednej chvíli priľahol a rozohral do hry svojou lapačkou.
     
    36:18
    Medvedev našiel skvelou prihrávkou Pesonena na pravej strane, no ten dnes nemá šťastie a jeho strelu z pravej strany pozorný gólman Garnett zachytil na svojej výstroji.
     
    36:45
    Tentokrát to Medvedev skúšal samostatne delovkou od modrej, no gólman Garnett odolal a puk svojími betónmi zblokoval na hokejky čeljabinských obrancov.
     
    37:15
    Čeljabinsk sa dokázal ubrániť a momentálne je dobre nabudený, o čom značí ofenzívna aktivita hosťujúceho celku. Ničuškin to skúšal z pravej strany strelou, no gólman Barulin bol v strehu a dobre zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    37:49
    Ničuškin ukazuje veľmi dobrú aktivitu v útočnom pásme a na Barulina to skúšal aj tentokrát, no jeho prízemná delovka skončila len v náručí gólmana Barulina.
     
    38:15
    Čeljabinsk si zahrá v ďalšej početnej výhode. Na dve minúty si na kazaňskú trestnú lavicu odchádza sadnúť Zacharčuk, ktorý sa previnil faulom lakťom.
     
    38:50
    Domáci aj v oslabení nebezpečne pohrozili, keď sa po skvelej prihrávke od Nikulina dostal do zakočenia Petrov, no jeho strelu gólman Garnett úspešne zblokoval svojim pravým betónom do bezpečia.
     
    39:19
    Hostia sa v tejto presilovej hre snažia presadiť, no zatiaľ sa im naozaj nedarí. Kazaň sa bráni veľmi dobre a dokonca sa snaží aj útočiť.
     
    39:52
    Pesonen zachytil nepresnú prihrávku od Quinta a puk okamžite poslal do stredného pásma. Tam sa ho zmocnili hráči Čeljabinska, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina nám góly nepriniesla, no bolo sa na čo pozerať. Oba tímy si vytvorili niekoľko gólových šancí, keď najskôr prevládala hra Čeljabinska, no následne Kazaň nebezpečne hrozila v presilových hrách, ale aj v oslabeniach. Gólman Garnett je však v strehu a zatiaľ aj s mierným šťastím drží čisté konto. V tejto tretine sme mohli vidieť po dve presilové hry na oboch stranách a z toho druhá čeljabinská bude pokračovať aj v tretej tretine – konkrétne ešte 15 sekúnd.

    Podarí sa hokejistom Barsu niečo v tomto zápase ešte vymyslieť alebo si Traktor ustráži svoje vedenie?
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    AK Bars Kazaň (13) vs. Traktor Čeljabinsk (9)
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine dostali hráči hosťujúceho Čeljabinska, ktorí sa vo svojej krátkej presilovej hre snažia niečo vymyslieť.
     
    40:29
    Kazaňčania hrajú už v plnom počte a hostia ich veľmi neohrozili. Z pravej strany to skúšal Kuznecov, no gólman Barulin si ustrážil svoju žŕdku a neinkasoval.
     
    40:55
    Kazaň na seba nenechala dlho čakať a okamžite sa snaží niečo vymyslieť. Najskôr to skúšal Medvedev od modrej, následne aj Kapanen z pravej strany, no gólman Garnett úspešne odoláva svojími betónmi.
     
    41:12
    Kazaňský ofenzívny tlak zapríčinil ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní Traktora Čeljabinsk. Tentokrát poslal puk cez všetky čiary obranca Katičev.
     
    41:45
    Pri puku sú hráči hosťujúceho Traktora Čeljabinsk, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Hokejisti Kazane sa veľmi dobre bránia a efektívne forčekujú už v strednom pásme.
     
    42:18
    Hokejisti Traktora sú usadení v útočnom pásme, no nedarí sa im. Puk si len prihrávajú popri mantineli a ich súperi veľmi dobre vykrývajú priestor pred Barulinovou bránou.
     
    42:55
    Na druhej strane od modrej tvrdo pálil domáci Zacharčuk, no gólman Garnett zasahovať nemusel, keďže puk bol ešte pred ním zblokovaný len do bezpečného rohu klziska.
     
    43:22
    Kuljaš prevetral betóny gólmana Garnetta tvrdou strelou z pravej strany, ktoré však odolali aj tentokrát a puk vyrazili do bezpečného priestoru za bránou Čeljabinska.
     
    43:59
    Hra sa nestabilne presúva zo strany na stranu a oba celky sa snažia niečo ofenzívne vymyslieť. Zatiaľ sú aktívnejší hráči Kazane, ktorí musia zabrať. Veď im chýba už len jedno víťazstvo na postup do finále.
     
    44:15
    Gólmana Garnetta preveril nebezpečným švihom z medzikružia domáci Petrov, no pozorný ochranca čeljabinskej svätyne puk ukryl vo svojej lapačke a stále si drží čisté konto.
     
    44:49
    Obuchov to tentokrát skúšal z ľavého kruhu, no jeho petelica skončila len tesne vedľa čeljabinskej brány. Kazaňčania však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    45:16
    Domáci hokejisti si tentokrát mierne nerozumeli v rozohrávke a puk poslali na hokejky svojich súperov. Tí sa však previnili len zakázaným uvoľnením.
     
    45:57
    Kapanen nepríjemne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku zachytil na svojej hokejke pozorný Rjabykin, ktorý zakladá ďalší útok hostí.
     
    46:29
    Antipov sa po nepresnej rozohrávke domáceho celku dostal do samostatného nájazdu, no proti gólmanovi Barulinovi napokon neuspel! Jeho delovka skončila len na Barulinových betónoch!
     
    46:58
    Zaripov tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Garnett puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia. Pred bránou Čeljabinska to momentálne poriadne vrie!
     
    47:25
    Nikulin tvrdo zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za čeljabinskou bránou. Tam sa puku zmocnili hostia, ktorí sa snažia založiť protiútok.
     
    47:58
    Domáci hokejisti Barsu stále točia svoj ofenzívny kolotoč pred bránou hosťujúceho Čeljabinska, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Traktoristi sa parádne bránia.
     
    48:12
    Kazaňčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si tentokrát odchádza sadnúť hosťujúci Vasilčenko.
     
    48:54
    Pesonen si vychutnal celú defenzívu hosťujúceho Traktora a po skvelej kľučke sa dostal osamotený pred gólmana Garnetta, no napokon puk umiestnil len na jeho výstroj!
     
    49:17
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane Čeljabinska. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Razin. Kazaň má k dispozícii početnú výhodu o dvoch mužov!
     
    49:55
    Kazaň dala gól!
    Domácim hokejistom Kazane sa v početnej výhode o dvoch mužov napokon podarilo vyrovnať! Urastený ILJA NIKULIN sa dostal k puku na pravej strane, následne sa s ním presunul pred gólmana Garnetta a nekompromisnou strelou našiel škáru medzi jeho betónmi! Puku sa do brány veľmi nechcelo, no napokon sa tam dostal. Asistencie si pripisujú hráči Konstantin Kornejev a Alexej Morozov.
     
    50:25
    Kazaňčania majú k dispozícii ešte dlhú presilovú hru o jedného muža, no Traktor nič nenecháva na náhodu a zatiaľ sa veľmi dobre bráni. Morozova tentokrát odstavil pozorný Jakucenja.
     
    50:51
    Po nepresnej rozohrávke od domáceho Kuljaša sa k puku dostal hosťujúci Quint, ktorý nekompromisne puk vyhodil až za bránu gólmana Barulina.
     
    51:45
    Hokejisti Barsu sa usadili v útočnom pásme, kde si puk zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Traktor však už hrá v plnom počte a druhú presilovú hru dokázal prečkať.
     
    52:23
    Po ľavej strane sa nebezpečne presúval Kuznecov, no pozorný Zacharčuk ho dobrým bodyčekom odstavil a následne zakladá rýchly protiútok domáceho celku.
     
    52:49
    Lukojanov sa dostal s pukom do rohu klziska naľavo od hosťujúcej brány, následne si nakorčuľoval do kruhu a z otočky zakončil. Gólman Garnett však puk zachytil na svojej výstroji.
     
    53:15
    Chomitsky si mierne nerozumel s Bulisom a následne sa k puku dostali len hráči domácej Kazane, ktorí upokojujú tempo hry. Čeljabinsk však pridáva na otáčkach.
     
    53:55
    Zaripov sa snažil presadiť únikom po pravej strane, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Jakucenja, ktorý založil rýchly protiútok Traktoru Čeljabinsk.
     
    54:27
    Hokejisti Čeljabinska sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im naozaj veľmi nedarí. Momentálne majú problém s prechodom cez stredné pásmo, kde domáci veľmi dobre forčekujú.
     
    54:58
    Glinkin si prevzal puk na útočnej modrej čiare a okamžite sa natlačil pred bránu gólmana Barulina, no jeho krížna strieľaná prihrávka napokon skončila len na bočnom mantineli.
     
    55:24
    Domáci sa mohli dostať do vedenia, no Pesonen má dnes obrovskú smolu! Po skvelej prihrávke od Immonena sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon už nedokázal prekonať dobre vysunutý pravý betón gólmana Garnetta.
     
    55:56
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal aj Kuljaš, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil na svojej pozornej výstroji! Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    56:25
    Hokejisti Kazane si mierne nerozumeli a puk im ušiel až na zakázané uvoľnenie. Následne sa bude vhadzovať po pravici gólmana Barulina.
     
    56:59
    Darzinš tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka bola zblokovaná len na zadný mantinel, kde sa k puku dostali pozorní hokejisti Čeljabinska.
     
    57:15
    Ničuškin sa snažil preniknúť cez pravé krídlo, no napokon bol neúspešný. Úspešne ho odstavil pozorný Nikulin, ktorý založil ďalší útok domácej Kazane.
     
    57:51
    Rjabykin tentokrát poriadne nešetril domáceho Kirilla Petrova, ktorý v sprievode lekárov odchádza do šatní! Vyzerá to však tak, že faul to nebol, keďže Rjabykin pracoval ramenom a hlavní rozhodcovia nevylučujú.
     
    58:06
    Kazaňčania sú po zranení Petrova poriadne nabudení a snažia sa vsietiť víťazný gól, ktorý by mal prívlastok postupový. Z medzikružia však Kuljaš tentokrát trafil len Garnettove betóny.
     
    58:50
    Immonen nahodil puk na bránu Čeljabinska z pravej strany, no gólman Garnett puk najskôr len vyrazil, no následne ho pre istotu ukryl vo svojej lapačke.
     
    59:01
    Do dobrej palebnej pozície na hranici ľavého kruhu sa tentokrát dostal Obuchov, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať dobre osadené betóny gólmana Garnetta!
     
    59:50
    Quint zachytil nepresnú rozohrávku domácich hráčov a následne puk vyhodil cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia. Na rade je asi posledná šanca domácich v tretej tretine – vhadzovanie pred Garnettovou bránou.
     
    59:57
    Medvedev to skúšal od modrej čiary, no napokon trafil len Kuznecova. Na rade je záverečná siréna a prestávka pred prvým predĺžením.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine sme opäť mohli vidieť veľmi vyrovnaný hokej na oboch stranách, no z gólu sa napokon tešili len hráči domácej Kazane, ktorí dokázali využiť najväčšiu šancu v tomto zápase – početnú výhodu o dvoch mužov. O vyrovnávajúci gól sa postaral Ilja Nikulin, ktorý strelou z medzikružia trafil Garnettove betóny tak, že puk cez ne prepadol do brány Čeljabinska.

    Ktorý z tímov bude v predĺžení úspešnejší? Postúpi Kazaň do finále už dnes?
     
    Pomer striel na bránu v tretej tretine:
    AK Bars Kazaň (9) vs. Traktor Čeljabinsk (8)
     
    60:01
    Začalo prvé predĺženie.
     
    60:14
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v prvom predĺžení dostali hráči Traktora, no prvý útok im veľmi nevyšiel. Po nepresnej prihrávke od Kuznecova sa k puku dostal Nikulin, ktorý zakladá útok Kazane.
     
    60:50
    Kapanen sa snažil presadiť strelou z hranice ľavého kruhu, no napokon mu to nevyšlo. Pozorný Garnett puk zblokoval do rohu klziska svojím pravým betónom.
     
    61:22
    Na rade je presilová hra pre Kazaň. Na dve minúty si odchádza sadnúť Petri Kontiola, ktorý sa previnil nedovoleným hákovaním.
     
    61:55
    Morozov tvrdo zakončoval z pravej strany, no jeho strela napokon skončila len mimo brány gólmana Garnetta. Ten teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    62:21
    Po fantastickej prihrávke od Kornejeva sa k puku dostal Zaripov, ktorý tvrdo zakončoval z prvej na hranici pravého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len mimo brány hosťujúceho Čeljabinska.
     
    62:55
    Po dobrej prihrávke od Nikulina sa k strela za pravým kruhom dostal Kornejev, ktorý tvrdo zakončil, no jeho delovka bola ešte pred Garnettom zblokovaná jedným z obrancov hostí do bezpečia.
     
    63:25
    Hokejisti Čeljabinska dokázali túto početnú nevýhodu prečkať a momentálne sa snažia ofenzívne presadiť. Ak chcú v sezóne pokračovať, tak musia práve oni vsietiť gól v predĺžení.
     
    63:46
    Útočníkovia domáceho Barsu si mierne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Barulinom.
     
    64:24
    Zacharčuk nekompromisne nahadzoval puk na bránu Čeljabinska, no gólman Garnett napokon Zacharčukovo zakončenie vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    64:45
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostal Kuznecov, no napokon bol neúspešný, keďže jeho delovku gólman Barulin zachytil na svojej výstroji. Následne to skúšal aj Kosticyn, no Barulin opäť dobre zasiahol svojou výstrojou.
     
    65:08
    Úplne zbytočné... Kazaň si opäť zahrá v početnej výhode, keďže Razin úmyselne vyhodil puk mimo ľadovej plochy.
     
    65:51
    Hokejistom Kazane sa v tejto početnej výhode naozaj veľmi nedarí a zatiaľ sa ešte vôbec nedostali do útočného pásma. Traktor forčekuje priam ideálne.
     
    66:19
    Herný prejav domácej Kazane je v tejto početnej výhode len veľmi nedôrazný. Traktor nemá žiadne problémy s ubránením sa, keďže Kazaňčania vypúšťajú tempo hry.
     
    66:45
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Immonen, ktorý získal skvelú prihrávku od Morozova na ľavý kruh a následne z prvej zakončil. Jeho projektil však trafil len výstroj gólmana Garnetta.
     
    67:01
    Domáci Nikulin sa po vyloženej šanci Quinta previnil nedovoleným faulom – hákovaním, po ktorom bude nariadené trestné strieľanie!
     
    67:01
    Quint má po faule od Nikulina zjavné problémy s pohybom a napokon odchádza za spolupráce lekárov a svojicu spoluhráčov predbežne do šatní!
     
    67:01
    Trestné strieľanie pre Traktor Čeljabinsk sa bude snažiť premeniť Petri Kontiola, proti ktorému v bráne nastupuje Konstantin Barulin!
     
    67:01
    Dráma sa ešte nekončí! Petri Kontiola si vycvičil gólmana Barulina dobrými pohybmi, no napokon svojou strelou trafil len ľavú žŕdku domácej brány!
     
    67:44
    Kazaňskí fanúšikovia, ale aj hráči sú s postavením konštrukcie svojej brány naozaj spokojní a momentálne sa snažia zaútočiť. Ich rozohrávku však zachyitli hráči Čeljabinska, ktorí sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    68:19
    Kuznecov sa dobre presúval po ľavej strane a následne si puk nahodil cez Chomitskeho, no už on sám cez urasteného obrancu Kazane prejsť nedokázal.
     
    68:50
    Nikulin nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho nekompromisná delovka skončila len tesne vedľa brány gólmana Garnetta.
     
    69:20
    Na druhej strane sa snažil gólovo presadiť Jakucenja, no jeho strela smerovala len mimo Barulinovej brány. Ten následne dobre zapracoval svojími betónmi.
     
    69:55
    Po zaujímavej prihrávke od Morozova sa k puku na hranici ľavého kruhu dostal Kuljaš, no jeho delovka bola napokon jedným z obrancov domáceho celku zblokovaná.
     
    70:08
    Kuljaš od modrej nahadzoval puk na bránu hosťujúceho Čeljabinska, no gólman Garnett puk zachytil vo svojej lapačke a pre istotu prerušuje hru.
     
    70:51
    Po dobrej prihrávke od Kuznecova sa k puku na hranici ľavého kruhu dostal Čistov, no jeho delovku gólman Barulin zblokoval svojím pravým betónom do bezpečia.
     
    71:18
    Kuznecov opäť veľmi dobre zaútočil a tvrdo vystrelil z medzikružia, no gólman Barulin sa dobre permiestnil a skvele zapracoval svojími betónmi.
     
    71:45
    Na oboch stranách sme mohli vidieť skvelé gólové šance, keď po prihrávke od Immonena opäť minul bránu domáci Pesonen a následne keď po delovke od Kontiolu skvele zapracoval gólman Barulin, ktorý si dal lapačku k prilbe a puk v nej ukryl.
     
    72:35
    Hokejisti Kazane sa opäť usadili v útočnom pásme, no nevydržalo im to veľmi dlho. Gólman Garnett opäť skvele zapracoval svojou vyrážačkou, keď puk zblokoval do rohu klziska.
     
    73:18
    Z ľavej strany delovo pálil domáci Lukojanov, no minul bránu hosťujúceho celku. Následne sa však k puku dostal Žerdev, ktorý z tesnej blízkosti trafil len gólmana Garnetta!
     
    73:57
    Na druhej strane to skúšal Jakucenja, no jeho nepríjemný projektil zblokoval pozorný gólman Barulin, ktorý sa síce mierne pošmykol, no následne dokázal puk skrotiť po svojej lapačke.
     
    74:28
    Spoza kruhov nekompromisne zakončoval domáci Medvedev, no jeho nekompromisná petelica skončila len na betónoch gólmana Garnetta, ktorý upokojil tempo hry.
     
    74:59
    Mladý Ničuškin narobil kazaňským obrancom poriadne problémy, no tí ho napokon odstavili od puku a jeho zakončenie z medzikružia zblokovali na zadný mantinel.
     
    75:16
    O postupe Kazane do finále KHL mohol rozhodnúť v skvelej šanci Lukojanov, no jeho nekompromisnú strelu gólman Garnett zblokoval svojou rukou na svoju hruď a hru prerušil.
     
    75:52
    Po peknej prihrávke od Žerdeva tvrdo pálil Zacharčuk, no jeho nekompromisná delovka od modrej čiary napokon skončila zblokovaná len na zadnom mantineli.
     
    76:16
    Podľa skvelých výkonov gólmana Garnetta hodnotím, že vie v akej situácii sa jeho tím nachádza. Tentokrát najskôr zblokoval delovku od Morozova a následne zachytil vo svojej lapačke aj petelicu od Kornejeva, ktorý pálil spoza pravého kruhu.
     
    76:55
    Kazaňčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im nedarí. Čeljabinsk sa veľmi dobre bráni a naozaj nenecháva nič na náhodu.
     
    77:24
    Čistov sa dostal s pukom na hranici ofsajdu do útočného pásma a nebezpečnými pohybmi potrápil domácich obrancov. Napokon sa však k zakončeniu už nedostal.
     
    77:55
    Tereščenko si takmer vsietil vlastný gól, keď krížnu prihrávku od Kontiolu zblokoval smerom na svoju bránu. Následne sa však gólman Barulin dobre zorientoval a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    78:19
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Quint, no gólman Barulin odolal aj tentokrát a puk s veľkým prehľadom zachytil vo svojom náručí. Následne však puk ešte stihol rozohrať.
     
    78:55
    Barulin zahviezdil ďalším skvelým zákrokom, keď po nebezpečnej strele spoza jeho brány od Jakucenju mohol puk dorážať Kosticyn, no Barulin puk ukryl vo svojej lapačke a hru pohodlne prerušil.
     
    79:29
    Ničuškin sa dobrými pohybmi a kľučkami dostal až k bráne gólmana Barulina, no napokon bol neúspešný, keďže trafil len jeho betóny. Traktor je však stále pri puku.
     
    79:50
    Čeljabinsk dal gól!
    Čeljabinsk napokon dokázal odvrátiť prvý "mečbal" Kazane, ktorá si už robila chúťky na bájne finále. Mladý Valery Ničuškin si od modrej čiary nakorčuľoval až pred gólmana Barulina a následne v správnej chvíli krátkou prihrávkou cez bránkovisko našiel PETRIHO KONTIOLU, ktorý znižuje stav série na 2:3! Asistenciu si pripisuje Valery Ničuškin.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Predĺženie tohto zápasu nám prinieslo mnoho zaujímavých momentov, keď sme videli niekoľko vylúčení na strane Traktora, následne trestné strieľanie Petriho Kontiolu, ktorý však trafil len ľavú žŕdku kazaňskej brány. 10 sekúnd pred koncom tohto predĺženia však vsietil gól už spomínaný Petri Kontiola, pre ktorého vyloženú šancu vypracoval Ničuškin.

    Čeljabinsk znížil stav semifinálovej série na 2:3 a sériu presúva do Traktor-Areny (2. apríl 2013).

    Dovidenia pri zajtrajšom, v poradí už šiestom semifinálovom zápase dvojice Dinamo Moskva a SKA Petrohrad od 16:30 SEČ.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:04:44)

    Góly a asistencie: 50. Nikulin (Kornejev, Morozov) – 16. Bulis (Quint, Čistov), 80. Kontiola (Ničuškin)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Glinkin, Antipov – Ničuškin, Osnovin, Karpov.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Jyri Ronn – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov