Kazaň – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 0:0 (16:00)
koniec po predl.
Ak Bars Kazaň
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Traktor Čeljabinsk
Nedeľa 31.03.2013, 15:00 • Tatneft Arena, Kazaň (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Predĺženie tohto zápasu nám prinieslo mnoho zaujímavých momentov, keď sme videli niekoľko vylúčení na strane Traktora, následne trestné strieľanie Petriho Kontiolu, ktorý však trafil len ľavú žŕdku kazaňskej brány. 10 sekúnd pred koncom tohto predĺženia však vsietil gól už spomínaný Petri Kontiola, pre ktorého vyloženú šancu vypracoval Ničuškin.

    Čeljabinsk znížil stav semifinálovej série na 2:3 a sériu presúva do Traktor-Areny (2. apríl 2013).

    Dovidenia pri zajtrajšom, v poradí už šiestom semifinálovom zápase dvojice Dinamo Moskva a SKA Petrohrad od 16:30 SEČ.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:04:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    79:50
    Čeljabinsk dal gól!
    Čeljabinsk napokon dokázal odvrátiť prvý "mečbal" Kazane, ktorá si už robila chúťky na bájne finále. Mladý Valery Ničuškin si od modrej čiary nakorčuľoval až pred gólmana Barulina a následne v správnej chvíli krátkou prihrávkou cez bránkovisko našiel PETRIHO KONTIOLU, ktorý znižuje stav série na 2:3! Asistenciu si pripisuje Valery Ničuškin.
     
    79:29
    Ničuškin sa dobrými pohybmi a kľučkami dostal až k bráne gólmana Barulina, no napokon bol neúspešný, keďže trafil len jeho betóny. Traktor je však stále pri puku.
     
    78:55
    Barulin zahviezdil ďalším skvelým zákrokom, keď po nebezpečnej strele spoza jeho brány od Jakucenju mohol puk dorážať Kosticyn, no Barulin puk ukryl vo svojej lapačke a hru pohodlne prerušil.
     
    78:19
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Quint, no gólman Barulin odolal aj tentokrát a puk s veľkým prehľadom zachytil vo svojom náručí. Následne však puk ešte stihol rozohrať.
     
    77:55
    Tereščenko si takmer vsietil vlastný gól, keď krížnu prihrávku od Kontiolu zblokoval smerom na svoju bránu. Následne sa však gólman Barulin dobre zorientoval a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    77:24
    Čistov sa dostal s pukom na hranici ofsajdu do útočného pásma a nebezpečnými pohybmi potrápil domácich obrancov. Napokon sa však k zakončeniu už nedostal.
     
    76:55
    Kazaňčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im nedarí. Čeljabinsk sa veľmi dobre bráni a naozaj nenecháva nič na náhodu.
     
    76:16
    Podľa skvelých výkonov gólmana Garnetta hodnotím, že vie v akej situácii sa jeho tím nachádza. Tentokrát najskôr zblokoval delovku od Morozova a následne zachytil vo svojej lapačke aj petelicu od Kornejeva, ktorý pálil spoza pravého kruhu.
     
    75:52
    Po peknej prihrávke od Žerdeva tvrdo pálil Zacharčuk, no jeho nekompromisná delovka od modrej čiary napokon skončila zblokovaná len na zadnom mantineli.
     
    75:16
    O postupe Kazane do finále KHL mohol rozhodnúť v skvelej šanci Lukojanov, no jeho nekompromisnú strelu gólman Garnett zblokoval svojou rukou na svoju hruď a hru prerušil.
     
    74:59
    Mladý Ničuškin narobil kazaňským obrancom poriadne problémy, no tí ho napokon odstavili od puku a jeho zakončenie z medzikružia zblokovali na zadný mantinel.
     
    74:28
    Spoza kruhov nekompromisne zakončoval domáci Medvedev, no jeho nekompromisná petelica skončila len na betónoch gólmana Garnetta, ktorý upokojil tempo hry.
     
    73:57
    Na druhej strane to skúšal Jakucenja, no jeho nepríjemný projektil zblokoval pozorný gólman Barulin, ktorý sa síce mierne pošmykol, no následne dokázal puk skrotiť po svojej lapačke.
     
    73:18
    Z ľavej strany delovo pálil domáci Lukojanov, no minul bránu hosťujúceho celku. Následne sa však k puku dostal Žerdev, ktorý z tesnej blízkosti trafil len gólmana Garnetta!
     
    72:35
    Hokejisti Kazane sa opäť usadili v útočnom pásme, no nevydržalo im to veľmi dlho. Gólman Garnett opäť skvele zapracoval svojou vyrážačkou, keď puk zblokoval do rohu klziska.
     
    71:45
    Na oboch stranách sme mohli vidieť skvelé gólové šance, keď po prihrávke od Immonena opäť minul bránu domáci Pesonen a následne keď po delovke od Kontiolu skvele zapracoval gólman Barulin, ktorý si dal lapačku k prilbe a puk v nej ukryl.
     
    71:18
    Kuznecov opäť veľmi dobre zaútočil a tvrdo vystrelil z medzikružia, no gólman Barulin sa dobre permiestnil a skvele zapracoval svojími betónmi.

    Góly a asistencie: 50. Nikulin (Kornejev, Morozov) – 16. Bulis (Quint, Čistov), 80. Kontiola (Ničuškin)


    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Katičev, Razin, Šinin, Nesterov – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Popov, Glinkin, Antipov – Ničuškin, Osnovin, Karpov.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Jyri Ronn – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov