Košice – Trenčín 5:8 (kon.) | HC Slovan – B. Bystrica 0:2 (kon.)
koniec
HC Košice
5:8 (2:2, 3:4, 0:2)
HK DUKLA Trenčín
Streda 20.03.2013, 17:00Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne vítam všetkých hokejových fanúšikov pri záverečných bojoch juniorskej extraligy.
    Dnes na ľade Steel arény privíta košická juniorka mužstvo mladíkov spod hradu Matúša Čáka. Oba celky zabojujú o prvé víťazstvo v sérii bojov o konečnú tretiu priečku.

    Košičania vstúpili do play-off z tretej pozície. V štvrťfinále narazili na mužstvo mladíkov zo Žiliny, s ktorým si bez väčších problémov poradili jednoznačne 3:0 na zápasy. V semifinálovej sérii naopak podľahli Banskej Bystrici rovnakým pomerom.

    Juniori z Trenčína sa po základnej časti umiestnili na piatej pozícii. Ich štvrťfinálovým súperom boli Skaličania, ktorí vyhrávali už 2:0 na zápasy, no Trenčania ukázali, že otáčanie sérií je špecialitou Dukly a napokon nad Záhorákmi triumfovali 3:2. V semifinále si potom skížili hokejky s víťazom základnej časti Slovanom Bratislava, ktorému podľahli 3:1.

    Komu sa v boji o konečné tretie miesto podarí zvíťaziť v dôležitom prvom stretnutí?
    Zostaňte s nami a určite sa to dozviete. Jedinečný textový prenos vám prináša webový portál Onlajny.eu.
     
    Do začiatku stretnutia v Košiciach ostáva iba pár minút. Zostavy oboch celkov doplníme v priebehu prvej tretiny.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:17
    Košičania začali hneď od úvodu aktívne. Boltun našiel v strednom pásme Horvátha, ten si to namieril do pásma, ale strelou z ľavej strany triafa iba Kompasovu hruď.
     
    00:30
    Na opačnej strane ale okamžitý a oveľa nebezpečnejší protiútok hostí. Boris Mravík sa rútil sám na gólmana Borka, no ten nespanikáril a puk zastavuje hruďou.
     
    01:18
    Prvé vylúčenie zápasu. Hostia sa na 2 minúty oslabia o Kuvíka, ktorý sa previnil držaním.
     
    01:50
    Košičania súpera zatlačili do pásma, no nedostali sa k poriadnej strele. Obrana Dukly zatiaľ so súperom nemá väčšie problémy.
     
    02:10
    Vo vlastnom oslabení sa hostia dostali do rýchleho brejku. Na jeho konci strieľal Pardavý iba do Borkovej lapačky.
     
    02:50
    Košickí hokejisti sa teraz vrátili do pásma a sériou prihrávok sa pokúsili vyšachovať obranu hostí. Ich tlak vyústil iba do strely, s ktorou nemal Kompas najmenšie problémy.
     
    03:18
    Hostia v plnom počte.
     
    03:40
    Hostia v pätici sa hneď pokúsili zaútočiť, no vôbec sa im to nepodarilo a o puk prišli už v polovici klziska.
     
    04:30
    Puk si medzi sebou podávajú hráči oboch celkov, ani jeden z nich však nedokáže vymyslieť súvislejšiu akciu.
     
    05:04
    Ďalšie vylúčenie na strane hostí. Za podrazenie oslabí svoj tím Veliký.
     
    05:30
    Košičania začali presilovku aktívne, so strelou si ale hneď v úvode Kompas poradil a Trenčín puk poslal až do stredného pásma.
     
    06:26
    Trenčín súpera vytlačil z pásma a do žiadnej vážnejšej šance sa Košičania nedostali.
     
    06:58
    Vo vlastnom oslabení sa s pukom na hokejke v útočnej tretine ocitol Mravík, no jeho strela skončila mimo priestoru brány.
     
    07:04
    Hostia v plnom počte.
     
    07:50
    Košičania sa skúsili prebojovať do pásma a vystreliť, Fedorkov pokus však skončil iba na pred ním stojacom obrancovi.
     
    08:30
    Trenčín pokračuje aktívne, vysokým forčekingom kazí hosťom v pásme rozohrávku a pokúša sa zmocniť puku.
     
    09:40
    Pokračuje snaživý hokej na oboch stranách. Ani jednému z celkov sa však nadlhšie nedarí získať útočné pásmo a vážnejšie ohroziť gólmana.
     
    11:20
    Domáci útočník Dimun nahodil puk na zadný mantinel s domnením, že sa k nemu odrazí priamo pred bránu, no nestalo sa tak. Kompas tento úmysel vystihol a puk prikryl lapačkou.
     
    12:30
    Na opačnej strane zachytil chybnú súperovu rozohrávku na modrej čiare Veliký, snažil sa prihrávkou nájsť niektorého zo spoluhráčov, ale košickí juniori puk zachytili a následne poslali do stredného pásma.

     
    13:39
    Košice dali gól!

    Domáci juniori sa ujímajú vedenie. Nenápadnou strelou sa o to postaral MARTIN BOBOŠ. Puk trenčianskemu gólmanovi prekĺzol za čiaru po ľade a ani poriadne nevedel ako. Asistencie si pripisujú Martin Hinďoš a Peter Boltun.
     
    15:00
    Trenčín po góle predvádza aktívnu a snaživú hru, no košická obrana pozorne bráni.
     
    15:30
    Trenčania sa vzápätí snažia odpovedať vyrovnaním. K puku sa za bránou dostal Jakub Kuvik, snažil sa hodiť si puk pred Borka a stieľať z "polootočky", no to mu nevyšlo podľa predstáv.
     
    16:28
    Košice dali gól!

    Studená sprcha pre hostí. Trenčiansky gólman Kompas inkasuje po druhýkrát. Tentokrát rýchly útočný vpád zakončil presnou strelou KRISTIÁN HORVÁT. Asistoval mu Peter Boltun.
     
    17:20
    Mravík v pásme prenechal puk Hudecovi a ten ho následne napálil iba do pozorného Borka. Trenčínu sa v koncovke absolútne nedarí a nie a nie sa hráčom v červených dresoch presadiť.
     
    18:13
    Trenčín dal gól!

    Tak predsa len sa to hosťom podarilo. S prvým streleckým pokusom smerujúcim na svätyňu Košíc si ešte Borko poradil, no proti následnému štýlovému zakončeniu z ľavej strany už nemal najmenšiu šancu. Pred bránou stál osamotený DÁVID HRAZDÍRA, ktorý okamžitou strelou do odkrytej časti brány znižuje na rozdiel jediného gólu. Asistencie: Martin Hánl, Adam Veliký.
     
    19:45
    Trenčín dal gól!

    Hostia vrhli všetky svoje sily do útoku a vyrovnávajú. Od modrej najskôr vypálil Bagin, no Borko puk vyrazil pred seba. Tam si ho na hokejku šikovna stiahol FILIP NEMČEK a bez väčších problémov zakončil do odkrytej časti brány. Asistencie si pripisujú hráči Emil Bagin a Luka Markovič.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Borko - Tomko, Lenďák, T. Tkáč, Boboš, Briják, Jesenský, Hupka, Medvec - Borecký, Markuš, Šoltés - Fedorko, Drábik, Marcinko - Honďoš, Boltun, Horvát - Stupeň, S. Hrivňák, Dimun

    Dukla Trenčín: Kompas - Bagin, Markovič, Holenda, Petre, Kuvik, Palovič, Závodský - Mravík, Nemček, Hudec - Hánl, Hrazdíra, Veliký - Pardavý, Tvrdoň, Záborský - Varga, Stantien, Gális

    Rozhodca: Jura - P. Korba, M. Korba.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:40
    Úvodné vhadzovanie síce vyhrali hostia, no následne sa v útočnom pásme usadili Košičania. Nie však nadlho. Puk im vzal Nemček a rútil sa do nebezpečného protiútoku. Tesne pred zakončením ho ale dovoleným spôsobom zastavil Markuš
     
    21:16
    Košice dali gól!

    Domáci začali tretiu tretinu rýchlym gólom. Šikovná strela IVANA FEDORKA zaskočil Kompasa a to až natoľko, že v bráne ostal úplne stuhnutý a nedokázal si s ňou vôbec poradiť. Asistencie si pripisujú hráči Martin Marcinko a Juraj Drábik
     
    21:26
    Prvý nedovolený zákrok na strane domácich Košíc. Podrazením sa previnil Denis Markuš.
     
    22:29
    Trenčín dal gól!

    Trenčania súpera v presilovej hre zovreli v pásme a ich tlak vyvrcholil strelou EMILA BAGINA, ktorá vymietla všetku pavučinu Borkovej brány. Asistenciu si pripisuje Filip Nemček.
     
    23:30
    Stredná časť hry začala naozaj aktívne a žiaden z celkov nepoľavuje. Pri puku striedavo domáci i hostia, Borko si pripísal viacero zásahov, ktoré mu ale nenarobili vážnejší problém.
     
    24:15
    Spoza obrany vypálil na Kompasa Marek Borecký, jeho pokus ale trenčiansky gólman dobre videl a bez väčších problémov zastavil hruďou.
     
    25:39
    Bagin na útočnej modrej čiare posunul puk Markovičovi, no tomu strela z prvej nesadla a skončila niekoľko desiatok centimetrov od Borkovej svätyne.
     
    26:30
    Košičania v týchto chvíľach získali puk a vytlačili ho z vlastnej obrany, no k presnému zakončeniu sa nedostali.
     
    27:03
    Marek Borecký predviedol v pásme veľkú aktivitu a z otočky sa pokúsil presne vystreliť, no napokon po zásahu protihráčov skončil na zemi a puk sa voľne dokĺzal ku Kompasovi.
     
    29:45
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa opäť dostávajú do jednogólového vedenia. Prvá strela Košičanov ešte obtrela žrď, no následne JURAJ DRÁBIK trafil už úplne presne okolo bezmocného gólmana Dukly. Asistencie si pripisujú hráči Ivan Fedorko a Martin Marcinko.
     
    30:08
    Domáci si zahrajú presilovú hru. Za podrazenie si na dve minúty odchádza sadnúť Hánl.
     
    31:30
    Košičania sa v úvode presilovej hry usadili pred Kompasom, ktorý musel hasiť jeden pokus takmer až od modrej čiary, no následne na opačnej strane pohrozil rýchly Ján Pardavý. K zakončeniu sa ale dostal až z obrovského uhla a Borko si pravý betón podržal blízko tyčky, tak puku za čiaru nedovolil prejsť.
     
    32:08
    Hostia v plnom počte.
     
    32:55
    Trenčín dal gól!

    Dukla vyrovnáva a to nádherným spôsobom v podaní MARTINA HÁNLA. Ten pohotovým švihom rozozvučal konštrukciu brány, ale našťastie pre Trenčanov z vnútornej strany. Asistencie si pripisujú hráči David Hrazdira a Adam Veliký.
     
    33:14
    Košice dali gól!

    Košičania bleskovo vyrovnávajú. Strelu JURAJA DRÁBIKA Kompas nestihol vykryť. Asistencie si pripisujú hráči Martin Marcinko a Ivan Fedorko.
     
    35:56
    Trenčín dal gól!

    V stretnutí sa diváci môžu skutočne kochať množstvom parádnych gólov. Tentokrát do vinkla zavesil JÁN PARDAVÝ. Asistenice si pripisujú Marcel Tvrdoň a Matúš záborský.
     
    37:45
    Trenčín dal gól!

    Vrece s presnými zásahmi sa v Košiciach poriadne roztrhlo. Do vedenia hostí posiela EMIL BAGIN strelou do hornej časti brány, ktorá Borka poriadne zaskočila. Asistencie si pripisujú Nemček a Denis Hudec.
     
    38:00
    Trenčania sa v závere druhej časti hry dostali do jednogólového vedenia a ich hra zodpovedá tomu, že si ho plánujú aj udržať.
     
    39:20
    Aktívny prístup hostí, Borko a jeho obrana musia riešiť niekoľko útočných vpádov.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:40
    Po zmene strán sa pokračuje stále aktívne, z ľavej strany sa k zakončeniu dostal Patrik varga, no puk poslal iba do hrude pripraveného Borka.
     
    41:50
    Záborský sa pokúšal posunúť puk do útočného pásma, no zámer mu vôbec nevyšiel a do prečíslenia sa mohli dostať Borecký so Šoltésom, no ani im sa pokus nevydaril.
     
    42:38
    Matúš Záborský mohol zvýšiť vedenie hostí. Pri ľavej žrdi svedomito čakal na puk, no keď ho dostal, do odkrytej časti sa mu v rýchlosti nepodarilo zakončiť.
     
    43:20
    Pokračuje aktívna hra na oboch stranách. Uvidíme, kto bude napokon šťastnejším celkom. Zatiaľ to vyzerá na Duklu, ale ešte o ničom nie je rozhodnuté ani zďaleka.
     
    44:52
    Vylúčenie na strane hostí. Hákovaním sa previnil Jakub Závodský a na trestnej lavici si posedí 2 minúty.
     
    45:20
    Košičania začali aktívne a usadili sa v pásme, no Trenčania sa vzápätí oslobodzujú vyhodením cez všetky čiary.
     
    46:30
    Dukla vyhodila puk z obrannej tretiny a vysokým forčekingom nedovoľuje Košičanom vrátiť sa pred Kompasa.
     
    46:40
    Hinďoš sa skúšal cez trojicu obrancov predrať individuálne, no došiel iba tesne za modrú čiaru a tam puk stratil.
     
    46:52
    Hostia v plnom počte.
     
    47:50
    Záborskému s Tvrdoňom sa črtal pekný útok dvoch proti dvom, no druhý menovaný puk nespracoval podľa svojich predstáv a iba ho nahodil do pásma.
     
    49:03
    Košičania sa pokúšajú vyrovnať, do pásma ich teraz dostal nahodením až zo stredného pásma Jesenský. Puk letel priamo na Kompasa, ktorý ho schoval v lapačke.
     
    49:50
    Ondrej Petre si počkal na puk na útočnej modrej čiare a vypálil na Borka, ten zasahuje hruďou.
     
    50:20
    Takmer hneď po buly Petre svoj pokus zopakoval, tentokrát si ale vylepšil pozíciu posunutím sa do stredu modrej čiary, no Borko opäť pozorný.
     
    51:28
    Trenčín dal gól!

    Dukla sa dostáva do vedenia o rozdiele dvoch gólov. MARCEL TVRDOŇ to spravil nádherne a po krížnej prihrávke od Záborského puk poslal strelou tesne nad ľadom za Borkov chrbát. Asistencie: Matúš Záborský, Ján Pardavý.
     
    52:42
    Trenčín dal gól!

    Dukla v trojgólovom vedení. Tentokrát slávi úspech zakončenie DÁVIDA HRAZDIRU. Asistencie si pripisujú Adam Veliký a Boris Mravík.
     
    53:12
    Vylúčenie hostí, Matúš Holenda na 2 min. za podrazenie.
     
    53:18
    Ďalšie vylúčenie hostí, Luka Marković si posedí na 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:48
    Hostia sú síce v trojici proti plnému počtu domácich, no na ľade to tak nevyzerá. Košičania si zatiaľ ani neškrtli a iba dolujú puk z vlastnej obrannej tretiny.
     
    54:30
    Domáci sa dostali do pásma, nedokázali tam však Kompasa poriadne ohroziť. Azda iba jediná strela letela do priestoru brány.
     
    55:12
    Hostia vo štvorici.
     
    55:18
    Hostia v plnom počte.
     
    56:01
    Oddychový čas hostí.
     
    Po poslednom góle došlo k zmene v domácej bráne. Borka nahradil Dávid Rusňák.
     
    57:00
    Do konca stretnutia ostávajú ešte tri minúty. Košičania sa snažia márne, hostia nevyzerajú, že by chceli pripustiť akúkoľvek drámu.
     
    58:00
    Duklianski háči majú puk na hokejkách plne vo svojej moci prevažne v strednom pásme.
     
    59:06
    Drábik ešte nastrelil Kompasovu bránu, puk zastavila jej konštrukcia.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa prvé stretnutie bojov o bronzovú medailu juniorov. Hostia v ňom vďaka aktívnej hre po gólovej prestrelke zvíťazili 5:8.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.

    Textový prenos vám ako jediný web priniesli Onlajny.eu. (19:06:11)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 14. Boboš (Hinďoš, Boltun), 17. Horvát (Boltun), 22. Fedorko (Marcinko, Drábik), 30. Drábik (Fedorko, Marcinko), 34. Drábik (Marcinko, Fedorko) – 19. Hrazdíra (Hánl, Veliký), 20. Nemček (Bagin, Markovič), 23. Bagin (Nemček), 33. Hánl (Hrazdira, Veliký), 36. Pardavý (Tvrdoň, Záborský), 38. Bagin (Nemček, Hudec), 52. Tvrdoň (Záborský, Pardavý), 53. Hrazdira (Veliký, Mravík)


    HC Košice: Borko (53. Rusňák) - Tomko, Lenďák, T. Tkáč, Boboš, Briják, Jesenský, Hupka, Medvec - Borecký, Markuš, Šoltés - Fedorko, Drábik, Marcinko - Honďoš, Boltun, Horvát - Stupeň, S. Hrivňák, Dimun
    HK DUKLA Trenčín: Kompas - Bagin, Markovič, Holenda, Petre, Kuvik, Palovič, Závodský - Mravík, Nemček, Hudec - Hánl, Hrazdíra, Veliký - Pardavý, Tvrdoň, Záborský - Varga, Stantien, Gális

    Rozhodca: Jura - P. Korba, M. Korba