Piešťany – Skalica 4:1 (kon.)
koniec
ŠHK 37 Piešťany
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HK Skalica
Utorok 19.03.2013, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Piešťany dali gól!
    Definitívny ošiaľ. Do prázdnej brány skóruje HENRICH RUČKAY. Asistencia: Peško, J. Ručkay.
     
    55:19
    J. Ručkay v gólovej šanci. Na ľavom kruhu mal dosť času namieriť, ale aj tak švihom prestrelil.
     
    49:05
    To nie je ani možné, čo teraz zahodili najprv Saliji a potom ešte aj Melichárek. Obaja takmer nebránení pred bránou nedotlačili puk za Trenčana.
     
    48:18
    2 min. Brňák (PIE), údery.
    2 min. Šátek (SKA), údery.

    Tak sa ospravedlňujem, nebol to Kutálek, ale Šátek.
     
    48:18
    Teraz to tu vrie. Obrovský závar vyriešil Trenčan so šťastím, Kutlek vyviezol puk, ten mu trochu ušiel, Tomek ho prikryl, Kutálek dorážal a Brňák sa do neho pustil.
     
    47:09
    Štastie Záhorákov dvojnásobné. Najprv obtrel tyčku puk po tečovanej strele J. Ručkaya (tečoval Holovič) a následne sám J. Ručkay šuchol puk o tyčku. Tréner Pešout zareagoval a bere time out.
     
    46:34
    Piešťany dali gól!
    Znova parádny podpis Jakuba Ručkaya pod tento gól. Zachytil puk v pásme, prešiel na ľavú stranu popri Slobodovi, vytiahol Trenčana a prihral nezištne medzi kruhy MICHALOVI PEŠKOVI, ktorý nemal problém do prázdnej brány skórovať. Asistencia: J. Ručkay.
     
    38:52
    2 min. Kutálek (SKA), údery.
    2 min. Filip (PIE), údery.

    4 na 4 sa hrá aj teraz.
     
    38:07
    Piešťany dali gól!
    Hokejová paráda teraz v podaní JAKUBA RUČKAYA. Trúfol si 1 na 1 proti brániacem hráčovi, tuším to bol Školiak, obišiel ho, ten aj spadol a Ručkay zoči - voči Trenčanovi posiela puk pod brvno a približuje semifinále domácemu tímu. Hrá sa naďalej 4 na 4.
     
    37:25
    2 min. Brňák (PIE), hákovanie.
    2 min. Lažo (SKA), filmovanie.

    No, hákovanie bez debaty, filmovanie podľa mňa skôr nie. Akurát, že predtým Lažo pre neho typicky, mimo puku a dozoru hlavných poslal Brňáka dole. Možno preto taká nejaká kompenzácia.
     
    34:08
    2 min. Šátek (SKA), podrazenie.

    No bolo to skôr narazenie na mantinel a podľa mňa to ani nebol Šátek. Využijú už domáci konečne presilovku? Alebo zas namažú Žigovi?
     
    33:02
    Štastie domácich. Školiak hľadal Pálffyho pred bránou, jeho prihrávku takmer skopol Škadra za Tomeka. Toho našťastie pre Piešťany puk trafil.
     
    28:55
    Hrá aj Nemec. Kutálek teraz napálil puk do pásma. Zmätky pred Tomekom rieši Drgn, ktorý rukou vyhodil puk nebezpečne poletujúci pred Tomekom.
     
    26:29
    Skalica dala gól!
    Obrovská chyba Brňáka. Najprv veľmi zle prihral rovno na hokejku Školiakovi a potom neskoro zareagoval na únik ŽIGMUNDA PÁLFFYHO, ktorý v nájazde na Tomeka nešpekuloval a poľahky vyrovnal. Asistencia: Školiak.
     
    25:17
    2 min. Vyrúbalík (SKA), vysoká hokejka.

    Predchádzala tomu však aktivita hostí, Žigo, doteraz pozorne bránený sa takmer na pravom kruhu dostal k zakončeniu.
     
    24:06
    Lažova dobrá strela spoza obrancu, len tesne vedľa. Potom ešte ako slepé kura k zrnu prišiel pred Tomekom k puku Holovič a jeho bekend tiež končí len tesne vedľa.
     
    21:46
    V gólovej šanci J. Ručkay, jeho zakončenie zblízka ale Trenčan prečítal a napokon Skalicu teraz podržal.
     
    20:20
    A teraz tyčka Trenčanovej brány. Melichárek nabil na pravom kruhu Salijimu a jeho delovka narobila Trenčanovi krušnú chvíľu.
     
    19:52
    A ešte jedna príležitosť. Po zadovke H. Ručkaya spoza brány sa k puku na kruhoch dostal Peško, mal to ale na bekend, a trafil len Trenčana.
     
    19:03
    Fúú. Výborný zákrok Tomeka po tom, čo sa pred bránkoviskom ocitol sám Školiak a bekendom dobre vystrelil.
     
    17:39
    Piešťany dali gól!
    A tento Trenčanov menší lapsus sa teraz hosťom vypomstil. Po buly sa presadil tečom nahodeného puk HENRICH RUČKAY a strieľa tak dôležitý prvý gól. Asistencia: Brňák, Peško.
     
    14:29
    2 min. Bobček (SKA), držanie hokejky.

    Druhá možnosť presilovky pre domácich.
     
    10:45
    2 min. Barák (SKA), držanie.

    Následný náznak šarvátky bez trestu
     
    07:58
    Obrovské šťastie Piešťan, keď sa tečovaný puk dostal Tomekovi pomedzi nohy, v poslednej chvíli brankára domácich zastúpil Brňák a puk odpratal. Domáci si vydýchli, niektorí možno ešte lapajú po dychu.
     
    02:05
    Prvá tutovka zápasu, mal ju Kutálek, ale zblízka netrafil bránu. A pri snahe získať puk sa ešte odrazil od hlavného a spadol.

    Vlado Zimányi


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 18. H.Ručkay (Brňák, Peško), 39. J.Ručkay, 47. Peško (J.Ručkay), 60. H.Ručkay (Peško, J.Ručkay) – 27. Pálffy (Školiak)


    ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Brňák, Škadra, Filip (C), Drgoň, Hruška, Urban, Kolník, Bučka - Saliji, Nemec, Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, Toman, Haring
    HK Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, Jankovič, Kozák, Trška, Barák, Bobček, Srnec, Beňa - Pálffy (C), Školiak, Sloboda - Lažo, Holovič, Klejna - Kutálek, Stieler, Šátek - Bezúch, Jurík, Višňovský

    Rozhodca: Baluška, Konc D. - Výleta, Kacej

    Diváci: 3O6O (plno)