Wolfsburg – Düsseldorf 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:1)
Fortuna Düsseldorf
Piatok 15.03.2013, 20:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie medzi Vfl Wolfsburg a Fortunou Düsseldorf sa skončilo deľbou bodov. Po tom čo sa v prvom polčase vedenie ujali hostia zásluhou Bollyho, sa domácim podarilo vyrovnať v 51. minúte Oličom. Vo zvyšnom priebehu sme videli ešte niekoľko šancí na oboch stranách, väčšie však na strane hostí. Za spomenutie stojí technická strela Teschceho z veľkej diaľky, ktorá len orazila brvno domácej brány či veľká šanca Schahina v poslednej minúte zápasu, ktorý pätičkou trafil len Begnalia. Aj napriek tomu si však myslím, že remíza je spravodlivým výsledkom, domáci mali zasa väčšiu územnú prevahu. Ďakujem Vám za pozornosť a pozývam Vás sledovať prenosy z futbalu na onlajny.eu aj zajtra. Dobrú noc. (22:27:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia mohli napokon v závere brať všetki tri body, to by sa však musel presadiť striedajúci Schahin, ktorý dostal peknú prihrávku z prava, zakončil efektnou pätyčkou, no trafil len leťiaceho Begnalia.
     
    90+2
    Nadstavovať sa budú dve minúty !
     
    90
    V prebiehajúcej poslednej minúte riadneho hracieho času hľadal Orozco za obranou peknou prihrávkou Dosta. Domácemu útočníkovi chýbalo len málo, aby sa dostal do šance, no prihrávka bola nakoniec pridlhá.
     
    88
    Za ruku vidí zaslúžené žlté napomenutie Tesche.
     
    88
    Pre Krusa to bola posledná akcia, ktorú nám dnes predviedol. Do záverečných minútiek ho totiž tréner nahradil čerstvým hráčom z lavičky Omaem.
     
    87
    Kruse sa teraz nádherne zbavil prenasledovateľov v strede poľa, viedol loptu do brejku, nabiehali mu traja spoluhráči. Hosťujúci krídelník sa rozhodol pre spätnú prihrávku, ktorú zachytili vracajúci sa hráči súpera. Kruse mohol túto situáciu riešiť inak, možno to bola posledná šanca Fortuny v tomto zápase.
     
    86
    Nákop hostí dopredu napokon skončil až u Diega Begnalia, ktorý pošle svoj tím do útoku.
     
    85
    Podarí sa v závere zápasu ešte jednému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu alebo budeme svedkami patovej partie ?
     
    84
    Na Schaferov center z ľavého krídla naskakoval Dost, no stopéri hostí Malezas a Latka sú vo vzduchu len ťažko prekonateľný. V pokračovaní akcie sa faulu dopustil Orozco, ktorý je potrestaný žltou kartou. Pri lopte tak budú futbalisti Fortuny.
     
    83
    Domáci sa vytúženého druhého zásahu nedočkali, odkopávať sa bude od Gieferovej svätyne.
     
    82
    Druhú žltú kartu stretnutia pripisujeme na konto obrancu Fortuny Malezasa. Navyše bude nasledovať priamy kop pre domácich.
     
    81
    Schahin našiel v šesnástke pod sebou jedného zo svojich spoluhráčov, tomu však strela vôbec nesadla a bola to viac menej prihrávka do náručia Begnalia.
     
    80
    Sľubný brejk hostí pokazil van den Berg, ktorý spätnou prihrávkou našiel len hráčov súpera. Ľavý obranca hostí sa veľmi hneva na svojich spoluhráčov.
     
    79
    Domáci sa už dostávali do šance, no ich akcia bola zmarené, kedže Dost sa aj napriek obrovskému hnevu nachádzal v ofsajde.
     
    77
    Ztuhnutý brankár domáceho celku nám teraz predviedol zaujímavý zákrok.
     
    76
    Domáci si pekne vymenili loptu v strede poľa a jeden z hráčov v zelenom to skúšal kolmou prihrávkou, tá však skončila len na brániacom hráčovi Fortuny.
     
    75
    Bolly napokon nie je schopný pokračovať v hre. Strelca úvodného zásahu a jedného z najlepších hráčov na trávniku na ihrisku nahradil Schahin.
     
    74
    Lodivod domáceho celku pripravil posledné striedanie v zápase. Hraciu plochu opúšťa Kahlendberg, ktorý do diania v zápase príliš neprehovoril a na jeho miesto vybehol Schafer.
     
    73
    Rozhodca prerušuje hru po tom čo sa Bolly ocitol na zemi. Hosžujúci útočník má svalové problémy, pomáha mu domáci stopér Kjaer.
     
    72
    Rodriguéz posielal z ľavého krídla pred bránu prízemný center, ten však odvrátil brániaci hráč hostí.
     
    71
    Na trávniku Wolfsburgu teraz vidíme netradičný obrázok. Na súperovej polovici sú nasťahovaní hostia, ktorí to teraz skúšajú podobne ako domáci, kombinačnou hrou.
     
    70
    Tvrdá strela domáceho Orozca skončila len na chrbte brániaceho hráča Fortuny.
     
    69
    Domáci to v ofenzíve až príliš prekombinovali. Vierinha si vymenil loptu s Dostom, následne ju poslal Orozcovi, ktorému sa však zamotala medzi nohami.
     
    68
    Obrovskú šancu na vedúci zásah teraz mali hostia. Tesche vyslal na súperovu bránu nádhernú technickú strelu, ktorá sa krútila za Begnaliov chrbát. Napokon ju však zastavilo brvno !
     
    67
    Veľmi nepresná kolmá prihrávka Kahlendberga, ktorý si za ňu dokonca vyslúžil piskot tribún.
     
    66
    Domáci začínajú svoju akciu tak ako rozohrávali počas celého prvého dejstva, od stopérskej dvojice.
     
    65
    Olič hľadal pred bránou centrom svojich spoluhráčov, obrana hostí pozorná a odvrátila do bezpečia.
     
    64
    Kruse našiel a hranici šesnástky Reisingera, ten sa pokúsil o okamžitú strelu. Tá mu však vôbec nevyšla a lopta z jeho kopačky sa ledva dokotúľala povedľa brány za bránkovú čiaru.
     
    63
    Domáci museli ofenzívnu akciu zastaviť, kedže sa jeden z ich hráčov nachádzal v postavení mimo hru.
     
    62
    Obrana hostí sa zdá už nie je taká pevná a nepriepustná ako v prvom dejstve. Ocitá sa v nej čoraz viac okienok pre útočníkov domácich.
     
    61
    Hostia si vybojovali autové vhadzovanie v rohu ihriska, následne však prišli o loptu. Do ofenzívy sa tak vydávajú domáci futbalisti.
     
    60
    Na druhej strane Orozco nenašiel svojich spoluhráčov. Domáci tak prišli o loptu, ktorú majú v moci hostia. Takýto obraz však v zápase príliš často nevidíme.
     
    59
    Nádherná individuálna akcia strelca úvodného zásahu Bollyho. Tento nádejný útočník sa nádherne zbavil protihráčov, vnikol do šesnástky a rozhodol sa zakončiť. Jeho prízemná strela preletela len tesne vedľa pravej tyče Begnaliovej svätyne.
     
    57
    Domáci mali k dispozícii rohový kop, ktorý však výraznejšie nebezpečenstvo pre súpera nepriniesol. VfL to v dnešnom zápase vzduchom nejde.
     
    56
    Hostia nemôžu pokračovať v ofenzívnej akcii. Bol im totiž odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    55
    Pred VIerinhom zasiahol na pravom krídle van den Bergh, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    54
    Oliča presný zásah poriadne namotivoval. Teraz sa prezentoval ako veľký bojovník pri postrannej čiare.
     
    52
    Začíname tak odznova. Domáci tak našli spôsob ako na obranu hostí, ktorú do konca zápasu ešte určite poriadne potrápia.
     
    51
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáci vyrovnávajú stav zápasu ! Orozco pekne vysunul domáceho kanoniera IVICU OLIČA, ktorý ľavačkou prekonal súperovho brankára.
     
    50
    Kruse sa teraz nedohodol so svojim spoluhráčom na prihrávke. Teraz si to obaja vzájomne vyčítajú.
     
    49
    Veľká šanca domácich ! K dobrej strele sa dostal Dost, no proti jeho delovke skvele zasiahol Giefer, ktorý tak drží vedenie svojho tímu.
     
    48
    Priebeh hry je zatiaľ veľmi podobný ako v prvom dejstve. Domáci kombinujú a hostia výborne bránia a napádajú.
     
    47
    Domáci pod tlakom stratili v strede poľa loptu. Tej sa zmocnil Bolly, ktorý sa do brejku vydal spoločne s novým mužom na trávniku Reisingerom, druhý menovaný sa pokúšal presadiť individuálne, no neúspešne.
     
    46
    Obaja tréneri sa rozhodli cez polčas zasiahnuť do svojich mužstiev. Domáci tréner stiahol z ihriska Fagner, na ktorého miesto poslal Dosta. Hosťujúci kouč zase stiahol Ilsa, na jeho miesto vybehol Reisinger.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Rozhodca ukončil prvý polčas bez toho, aby pridal k 45 minútam čo i len niekoľko sekúnd. Po prvom dejstve vedie hosťujúca Fortuna nad VfL Wolfsbrg 1:0, po tom čo sa strelecky dokázal presadiť Bolly. Domáci mali počas celého polčasu loptu častejšie na svojich kopačkách, snažili sa tvoriť, no obrana hostí je výborne organizovaná, hostia výborne dostupujú a napádajú. Hráči v zelených dresoch to tak majú nesmierne ťažké. Uvidíme, či sa im podarí presadiť v druhom dejstve, na ktoré Vás srdečne pozývam.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Stále dookola rovnaký priebeh hry. Domáci kombinujú na svojej polovici, sú výborne napádaní a po tom čo sa odhodlajú k prihrávke vpred, hráč na ktorého lopta smeruje je vždy výborne obsadený.
     
    44
    Futbalisti v zelených dresoch sa tak musia často uchyľovať k spätným prihrávkam na stopérov, ktorí predsa len v rozohrávke nejako nevynikajú.
     
    43
    Domáci kombinujú, snažia sa niečo vymyslieť, no výborne organizovaná obra hostí je ťažkým orieškom.
     
    42
    ... z tejto situácie pre domáci tím taktiež nezapršalo, obrana hostí si dokázala skúsene poradiť.
     
    41
    Josué vybojoval na ľavom krídle rohový kop...
     
    40
    Výborné vysoké napádanie hostí robí futbalistom VfL evidentne problémy. Teraz donútili hostia svojim pressingom domácich k chybe, ktorá im prináša aut na polovici súpera.
     
    39
    Josué bol v strede poľa faulovaný, okamžite rozohral a jeho tím sa vydáva do ofenzívy.
     
    38
    Domáci sú po inkasovaní určite zaskočení. Predsa len počas celého prvého polčasu boli aktívnejší a viac sa tlačili dopredu. Futbal sa však na šance nehrá.
     
    37
    Düsseldorf dal gól! Fortuna udrela v tomto súboji ako prvá ! Na ľavom krídle sa k lopte dostal Kruse, ktorý sa presadil v súboji 1 na 1, odcentroval a pred bránou našiel výborne nabehnutého BOLLYHO, ktorý rozvlnil sieť za Begnaliom.
     
    36
    ... s tým si obrana hostí poradila.
     
    35
    Vierinha po súboji vyletel mimo hracej plochy až ku kameramanom, bol však faulovaný a domáci budú kopať priamy kop...
     
    34
    Hostia komplikujú domácu rozohrávku vysokým napádaním. Domáci sú tak nútení rozohrávať svoje akcie stopérskou dvojicou.
     
    33
    ... priamy kop bol rozohraný na krátko, no hosťom tento zámer vôbec nevyšiel, stratili loptu a naštartovali rýchly brejk domáceho tímu. V rýchlom protiútoku sa však domáci nedokázali presadiť.
     
    32
    Hostia majú teraz k dispozícii ofenzívnu štandartku...
     
    31
    Ďalší Vierinhov center bol zblokovaný. Násldne hľadal Josué dlhým nákopom Kahlendberga, ten si však vo vzdušnom súboji počínal nedovolene.
     
    30
    Domáci, ktorí stále pokračujú vo svojej aktivite zo začiatku stretnutia, teraz rozohrávajú svoju ofenzívnu akciu rozvážnou rozohrávkou od stopérov.
     
    29
    Wolfsburg bol v ofenzíve. Aut rozohrával Fagner, no ten si so svojim spoluhráčom nerozumel a domáci prišli o loptu.
     
    28
    Domácim sa podarilo po rohu dostať loptu do brány Fortuny, no už pred týmto zakončením sa pískal faul na brankára Giefera. Rozhodcovia sú na kontakty s brankárom v malom vápne hákliví.
     
    27
    Opäť spomenieme meno Vierinha, ktorý si teraz zatancoval nad loptou, následne poslal do šesnástky prízemný center, no ten odvrátil hráč na prvej tyči.
     
    26
    Dlhý nákop na rozbehnutého Vierinhu nevyšiel. Domáci sa tak nedokázali v ofenzíve presadiť.
     
    25
    Na lopte boli hostia, tí si ju však prihrávali len v zadných radoch a následne prenechali tvorenie súperovi.
     
    24
    Domáci sa opäť dostali k strele. Jeden z hráčov v zelenom drese vystrelil ľavačkou z hranice šesnástky, no prízemnou strelou netrafil bránu.
     
    23
    Pekná strela, ktorú vyprodukovali domáci futbalisti. Asi z 20 metrov zakončil technicky VIerinha, no bránu hostí netrafil.
     
    21
    O dve minútky neskôr zahrával aktívny hráč v drese domácich priamy kop, ten však nepriniesol pre hostí väčšie nebezpečenstvo.
     
    19
    Prvú veľkú šancu v tomto zápase mali domáci. Po strele ľavého obráncu Rodriguéza zvonila tyť Gieferovej brány !
     
    18
    Z následného priameho kopu sa hostia nedokázali presadiť do väčšej šance.
     
    17
    Josué sa takmer okamžite po svojom nástupe na ihrisko previnil voči futbalovým pravidlám, natoľko, že mu musela byť udelená žltá karta.
     
    15
    Prvá striedanie tohto zápasu vidíme už v 15. minúte. Ihrisko musel zo zdravotných dôvodov opustiť Polák, ktorého na hracej ploche nahradil Josué.
     
    14
    Pekná akcia dvoch krajných obrancov domáceho celku. Rodriguéz našiel peknou krížnou prihrávkou v šesnástke Fagner,a ktorý posielal loptu pred bránu na Oliča. Obrana hostí si však dobre dokázala poradiť.
     
    13
    Prvých niečo viac ako desať minút nie je príliš atraktívnych. Prevahu má síce Wolfsburg, no hra sa odvíja poväčšinou v strede poľa.
     
    12
    Po narážačke sa dopredu dostal Fagner, ktorý okamžite hľadal Oliča, ten vtipne prenechával niektorému zo svojich spoluhráčov za ním. Tam sa však žiadny hráč v zelenom drese nenachádzal.
     
    11
    Lopta bola opäť v moci Giefera, ktorý ju nakopol na opačnú stranu ihriska, až ku svojmu kolegovi v drese VfL Begnaliovi.
     
    10
    Brankár Giefer nakopol loptu na Baloguna, ktorý vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie na polovici súpera.
     
    9
    Domáci futbalisti si vybojovali rohový kop, ktorý však väčšie nebezpečenstvo pre obranu hostí nepriniesol.
     
    8
    Hosťujúci hráči boli na malý moment pri lopte, no v útoku nám toho príliš nepredviedli a lopta je opäť v domácej moci.
     
    7
    Domácu akciu rozohráva stopérska dvojica, ktorá zatiaľ nemá príliš komu smerom do ofenzívy.
     
    6
    Na malý moment boli na lopte hostia. Po pravom krídle sa však dopredu nedostali a lopty sa opäť zmocnili domáci hráči.
     
    5
    Domáci síce majú jasnú územnú prevahu, no zatiaľ sú všetky ich prihrávky konané len v bezpečnej vzdialenosti od brány Giefera.
     
    4
    Futbalisti Wolfsburgu sa snažili presadiť po ľavom krídle, no nepodarilo sa im to a autové vhadzovanie získali hostia, ktorí sa tak môžu dostať k lopte.
     
    3
    Aktivita domáceho tímu sa dala očakávať. Wolfsburg je predsa favoritom dnešného zápasu.
     
    2
    Domáci futbalisti nepustili v úvodných dvoch minútkach svojho súpera k lopte. Prízemným centrom hľadal Orozco v šesnástke Ivicu Oliča, ten však bol dobre pokrytý a nebezpečenstvo pre bránu hostí z toho nebolo.
     
    1
    Domáci sa okamžite po úvodnom hvizde pustili na polovicu súpera, kde sa snažia o kombinačnú hru.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov vstupujú v sprievode rozhodcovskej trojice na ihrisko. O malý moment sa toto stretnutie začne.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Begnalio - Fagner, Madlung, Kjaer, Rodriguéz, Trasch, Polák, Vierinha, Kahlendberg, Orozco, Olič

    Fortuna Düsseldorf: Giefer - Balogun, Latka, Malezas, van den Bergh, Ilso, Bodzek, Tesche, Bellinghausen, Kruse, Bolly

    Rozhodca: Dingert - Fischer, Scheppe.
     
    Podľa stávkovej kancelárie Fortuna je favoritom tohto zápasu domáci Wolfsburg, na ktorého víťazstvo je vypísaný kurz 1,80, na patový stav je kurz 3,5 a ak by ste si chceli vsadiť na výhru hosťujúceho celku rátajte s kurzom 4,27.
     
    Hosťujúca Fortuna Düsseldorf sa nachádza na 15. mieste , čiže len jedno miesto nad priepasťou zostupu . Pred 16. Augsburgom však má relatívne dostačujúci náskok 6 bodov , no do konca ročníka ešte ostáva dosť zápasov a Fortuna si určite nechce situáciu komplikovať . Družina trénera Norberta Meiera získala v doterajšom priebehu 28 bodov , na svojho dnešného súpera však stráca len dva body, čo svedčí o tom, že stred tabuľky je poriadne našľapaný . Bilancia hostí po 25 kolách je sedem víťazstiev, sedem patových výsledkov a jedenásť prehier. Forma futbalistov Fortuny nie je príliš oslňujúca . V posledných piatich zápasoch tri krát okúsili horkosť prehry , raz získali bod a iba raz zaznamenali plný bodový zisk . V minulom kole cestovali hráči Fortuny na pôdu veľkého suveréna tohto ročníka Bayernu Mníchov , ktorý má na čele tabuľky momentálne gigantický 20 bodový náskok a pomaly môže oslavovať titul. Hostia sa však v Alianz Arene vôbec nestratili a podali sympatický výkon , s Bayernom dokonca dva krát vyhrávali - 1:0 i 2:1, no napokon Bavorom podľahli 2:3 . Aj napriek prehre im však tento výsledok mentálne pomohol a dodal potrebné sebavedomie . Hostia tak určite zabojujú o body aj v tomto zápase.
     
    VfL Wolfsburg sa po 25. kolách nachádza v strede ligovej tabuľky, na 12.mieste. Zverenci Dietera Heckinga získali v spomínaných zápasoch 30 bodov, za osem víťazstiev, šesť nerozhodných výsledkov a jedenásť prehier.Ťažko povedať či je vedenie s postavením klubu spokojné, predsa len od Wolfsburgu, ktorý sa v ročníku 2008–09 sa stal majstrom ligy, sa očakáva niečo viac. Forma domáceho tímu je značne premenlivá. V posledných piatich zápasoch futbalisti VfL dva krát vyhrali, dva krát prehrali a jeden krát si so svojim súperom body podelili. Posledný zápas sa domácim vydaril. V roli hosťujúceho tímu porazili Freiburg 5:2. Domáci tím by mal teda byť v celkom dobrej hernej pohode, ktorú bude chcieť preniesť aj do večerného piatkového zápasu.

     
    Srdečne vítam všetkých fanúšikov nemeckej Bundesligy, ktorí si vybrali na sledovanie dnešného zápasu náš web onlajny.eu. Ak patríte k našim trvalým návštevníkom, určite viete, že sme doteraz komentovali len zápasy popredných európskych mužstiev. Od druhého marcového týždňa však prechádzame na nový režim, v ktorom budeme komentovať všetky zápas nemeckej, anglickej a španielskej ligy . Vy sa teda môžte tešiť každý víkend na poriadnu porciu futbalových zápasov, ktoré budú komentované v slovenčine.

    Poďme však späť k dnešnému zápasu, v ktorom sa bližšie pozrieme do Volkswagen Areny. Pravidelnými príspevkami Vás budem informovať o priebehu zápasu medzi domácim VfL Wolsfbrug proti Fortune Düsseldorf.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:30.

    Michal Bakoš

    Góly: 51. Olič – 37. Bolly

    Karty:   17. Josué (WOL), 84. Orozco (WOL) – 82. Malezas (DUS), 88. Tesche (DUS)


    VfL Wolfsburg: Begnalio - Fagner, Madlung, Kjaer, Rodriguéz, Trasch, Polák, Vierinha, Kahlendberg, Orozco, Olič
    Fortuna Düsseldorf: Giefer - Balogun, Latka, Malezas, van den Bergh, Ilso, Bodzek, Tesche, Bellinghausen, Kruse, Bolly

    Rozhodca: Dingert - Fischer, Scheppe