Barcelona – AC Miláno 4:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:0 (2:0)
AC Miláno
Utorok 12.03.2013, 20:45Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Je rozhodnuté ! Postupujúcim do štvrťfinále sa definitívne stáva Barcelona. Posledný klinec do hosťujúcej rakvy zabil JORDI ALBA, ktorý sa presadil po prihrávke Alexsisa Sanchéza.
     
    84
    Domáci tréner Roura účiní striedanie.Ihrisko opustil Pedro, ktorého do záveru zápasu nahradil Adriano.
     
    82
    Náznak veľkej šance pre hostí ! Čerstvý muž na trávniku Krkič prihral do pokutového územia Robinhovi, no pokus brazílskeho technického futbalistu bol zblokovaný na roh a k Valdésovi sa nedostal.....
     
    77
    So striedaniami sa nám teraz rozsypalo vrece. Na trávnik sa pozrie domáci kapitán Carles Puyol, ktorý nahradí unaveného Mascherana.
     
    75
    Na trávnik sa dostáva v drese AC aj bývalý hráč Barcelony Bojan, ktorý sa následne dostal cez AS Rím k Rossoneri. Španiel na ihrisku nahradil Flaminiho, hostia tak pätnásť minút pred koncom posielajú na pľac druhého útočníka.
     
    75
    Striedanie v drese Barcelony. Strela zatiaľ rozhodujúceho zásahu, ktorý zabezpečuje domácim postup do štvrťfinále, Davida Villu nahradí na posledných 15-20 minút Alexis Sanchéz.
     
    60
    Hosťujúci tréner reaguje na vývoj stretnutia dvojnásobným striedaním. Ihrisko opúšťa sklamaný kapitán Ambrosini a Ninag, ktorý mal v prvom polčase obrovskú šancu a na hracej ploche ich nahradia Robinho a Muntari.
     
    55
    Barcelona dala gól! Barca je už v postupovej pozícii. Xavi našiel peknou prihrávkou v rohu šesnástky DAVIDA VILLU, ktorý sa zbavil svojho strážca a nekompromisne zakončil. Abbiati je frustrovaný, no na túto strelu nemal žiadny nárok.
     
    54
    Loe Messi naštartoval svoje motory, hodil si loptu dopredu, unikal hosťujúcej obrane a tak Mexés zatiahol za záchrannú brzdu, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    48
    Lionel Messi sa prezentoval veľmi peknou individuálnou akciu. Zbavil sa niekoľkých protihráčov až sa dostal k strele ľavačkou, no krížený stopérom hostí stihol vystreliť len prízemnú strelou, s ktorou nemal Abbiati problém.
     
    45+1
    V závere ešte pripisujeme žltú kartu na konto Flaminiho. Toto bola pravdepodobne posledná udalosť, ktorá sa udiala v prvom dejstve.
     
    41
    Žltú kartu pripisujeme aj na konto domáceho tímu. Previnil sa Pedro.
     
    40
    Pre Miláno je to o to väčšia škoda, že pred Messiho druhým zásahom mal oborovskú šancu Niang. Mladý hosťujpci útočník dostal výbornú prihrávku za obranu, prekonal Valdésa, no za bezmocného brankára domácich zasiahla dobre postavená tyč. Veľké šťastie domáceho tímu.
     
    39
    Barcelona dala gól! Je to tu, náskok, ktorý si hráči AC vypracovali v domácom zápase je fuč. Opäť sa dokázal presadiť futbalový čarodej MESSI. Milánčania prepadli v strede poľa, loptu im zobral Iniesta, ktorý prihral Lionelovi a ten z hranice šesnástky prízemnou strelou prekonal Abbiatiho.
     
    37
    Alvés hľadal prízemným centrom svojich spoluhráčov pred bránou hostí. Na strelu bol priperavený okrem iných aj Messi, hostia však odvrátili na rohový kop.
     
    22
    Prvú žltú kartu v dnešnom zápase pripisujeme na konto hráčov AC. Konkrétne sa voči futbalovým pravidlám previnil Kevin Boateng.
     
    13
    A už mohlo byť 2:0 ! V tejto akcii mal opäť prsty Lionel Messi, ktorý sklepol loptu pre Iniestu, ten vyslal na Abbiatiho jedovatú strelu,.Taliansky brankár skvele zasiahol, loptu vyrazil na brvno, tá sa ešte odrazila k Messimu, no ten z dorážky trafil len bočnú sieť !
     
    9
    Veľkú šancu na vyrovnanie mal jeden z najtalentovanejších mladíkov futbalového sveta El Shaaraway, ktorý oblieka dres AC, no strela mu nesadla na nohu podľa predsáv a nakoniec Vladésa tento mladík neohrozil.
     
    5
    Barcelona dala gól! Barcelončania sa ujímajú vedenia ! Na strede ihriska, tesne pred šesnástkou, dostal MESSI prihrávku a nádhernou technickou strelou do horných poschodí hosťujúcej brány posiela svoj tím do vedenia.

    Michal Bakoš

    Góly: 5. Messi, 39. Messi, 55. Villa, 90+2. Alba

    Karty:   41. Pedro (FCB) – 22. Boateng (ACM), 45+1. Flamini (ACM), 54. Mexés (ACM)


    FC Barcelona: Valdés - Alba, Mascherano, Piqué, Dani Alvés, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Villa, Pedro
    AC Miláno: Abbiati - Abate, Mexés, Zapata, Constant, Montolivo, Ambrosini, Flamini, Niang, El Shaaraway, Boateng

    Rozhodca: Kassai ─ Erös, Ring