Žilina – Košice 0:7 (kon.) | Skalica – Zvolen 8:2 (kon.) | Martin – Poprad 2:5 (kon.)
Nitra – Piešťany 6:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 3:0 (kon.)
koniec
MsHK Žilina
0:7 (0:2, 0:4, 0:1)
HC Košice
Nedeľa 03.03.2013, 18:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine Košičania už len upravili výsledok tohto zápasu posledným gólom, ktorý v 46. minúte vsietil Martin Chovan, ktorý nedal gólmanovi Žigárdymu žiadnu šancu.

    Košičania tak definitívne končia po základnej časti na druhej priečke a v súbojoch play-off si zmerajú sily proti popradským "kamzíkom".

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:08:49)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Vyzerá to tak, že už sa nič vážne nestane. Momentálne je pri puku domáci Cebák, ktorý vyčkáva na zvuk záverečnej sirény.
     
    59:20
    Hylák sa pošmykol a napokon spadol do svojho bránkoviska, no Ďuriš zahodil aj túto fantastickú šancu. Puk napálil len na Hylákove ruky.
     
    58:57
    Sýkora tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Hylák bol v strehu a puk zachytil medzi svojími betónmi. Košičania sú tak jasným víťazom tohto zápasu.
     
    57:59
    Kubus tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovka bola napokon zblokovaná jedným z Košičanov len na ochrannú sieť.
     
    56:55
    Po menších technických problémoch sme už naplno späť. Momentálne sa vhadzuje naľavo od Hyláka, kde sa snažia Žilinčania ešte niečo ukázať.
     
    55:20
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde Košičania zatiaľ dominujú. Žilinčania sa snažia odolávať, no mierne sa im nedarí.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 924 divákov.
     
    Ospravedlňujem sa za menšie technické problémy, no nie je to mojou vinou, že zdroj nám nepustil obraz...
     
    53:24
    Pri mantineli sme mohli vidieť zaujímavý súboj o puk, ktorý však dlho nepoznal víťaza, a tak ho musel prerušiť pozorný hlavný rozhodca.
     
    52:37
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Kokavec, no gólman Hylák s týmto projektilom problémy nemal. Puk zachytil na svojej pozornej výstroji.
     
    51:45
    Opäť sa hrá prevažne v strednom pásme. Tentokrát sú pri puku prevažne domáci hráči, ktorí však nevedia proti Košičanom nič vymyslieť.
     
    50:58
    Žilinčania sa stále snažia niečo vymyslieť, no nedarí sa im. Košičania sa bránia veľmi dobre a očividne inkasovať nechcú.
     
    50:08
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval Jokeľ, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len tesne vedľa žilinskej brány.
     
    49:42
    Štrbákovi praskli nervy a rozhodcovia ho obdarili trestom 2+2 minúty + 10 minút za neprimeranú hrubosť. Odchádza si sadnúť aj Tibor Varga, ktorý zinkasoval dve minúty za hrubosť.
     
    49:42
    A máme tu poriadnu potyčku! Hosťujúci Martin Štrbák nekompromisne naložil Tiborovi Vargovi, ktorý obdržal niekoľko pravých hákov. Varga sa možno chcel aj pustiť do potyčky, no napokon sa musel len kryť.
     
    48:59
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde sa domáci hráči snažia dostať do útočného pásma. To sa im však nedarí.
     
    48:06
    Košičania sú opäť pri puku a snažia sa domácich "vlkov" zahanbiť ešte viac. Už je to debakel ako vyšitý a Žilinčania jednoducho povedané "kašlú na to".
     
    47:27
    Košičania potvrdzujú svoje zaujímavé tréningové tempo. Tentokrát zachytili prihrávku od domácich a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    46:58
    Matej Valášek napokon nedáva! Sťahovačku si urobil na pravú stranu priam excelentnú, no následne puk poslal len na zadný mantinel.
     
    46:58
    A je tu trestné strieľanie! Do rýchleho úniku sa dostal Matej Valášek, ktorého hákoval Martin Chovan!
     
    46:15
    Žilinčania sú opäť pri puku a snažia sa ešte niečo zaujímavé vymyslieť. Košický forčeking je však dnes ideálny a dobre eliminuje Žilinčanov.
     
    45:47
    Košice dali gól!
    Košičania opäť skórujú! Po fantastickej bekhendovej prihrávke z ľavej strany sa k puku dostal MARTIN CHOVAN, ktorý tesne za modrou čiarou tvrdo vystrelil a puk umiestnil presne k pravej žŕdke žilinskej brány. Žigárdy nemal šancu. Asistencie si pripisujú hráči Oliver Jokeľ a Marek Slovák.
     
    45:10
    K puku sa dostal aj domáci Čičala, no v strednom pásme ho napokon zneškodnili hosťujúci Košičania. Tí sa snažia okamžite útočiť.
     
    44:35
    Svitana zinkasoval puk za Hylákovou bránou a následne odchádza spolu so svojou formáciou okamžite striedať. Striedajú aj domáci Žilinčania.
     
    43:56
    A ďalší úspešný zákrok v znení Hyláka. Tentokrát puk po dobrej strele od Brcka zachytil vo svojej pozornej lapačke. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    43:21
    Domáci tentokrát poriadne pohrozili! Postaral sa o to Kokavec, ktorý sa snažil prekonať ležiaceho Hyláka, no nedokázal podvihnúť puk.
     
    42:39
    Žilinčania sa nakrátko usadili v útočnom pásme zásluhou Sekáča, no následne košickí hokejisti radšej vyhodili puk. Momentálne veľmi dobre forčekujú.
     
    41:58
    Sýkora sa z pravej strany snažil ohrožiť Hyláka, no gólman hostí bol v strehu a puk zblokoval svojou hokejkou do bezpečia. Následne sa k puku dostali už Košičania.
     
    41:21
    Žilinčania sa snažili ofenzívne presadiť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Snažia sa niečo vymyslieť, no košičania sú v strehu.
     
    40:47
    Žilinčania hrajú stále v presilovej hre po vylúčení Juraja Cebáka, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ich pokusy výborne eliminuje gólman Hylák, ktorý je v strehu.
     
    40:11
    V úvode tretej tretiny lepšie začali domáci Žilinčania, ktorí preverili gólmana Hyláka tvrdou strelou z pravej strany v znení Rúfusa.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine Košičania využili takmer každú chybu svojich súperov. Vsietili štyri skvelé góly, keď sa najskôr presadil v 22. minúte Matej Hinďoš. Následne pridal ďalší gól Matúš Chovan v 23. minúte. Svoje druhé góly v zápase pridali aj hráči Dušan Pašek a Oliver Jokeľ, ktorí poriadne rozhodili celú žilinskú defenzívu na čele s gólmanom Mikolášom, ktorý bol po piatom inkasovanom góle. Vystriedaný Žigárdy však inkasoval tiež, a to konkrétne po dvoch minútach svojho bytia na ľadovej ploche. Tomuto zápasu však v závere druhej tretiny už chýbalo napätie.

    Podarí sa Žilinčanom ešte niečo urobiť v tretej tretine alebo to bude košický debakel?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:41
    Košičania sa bez problémov oslobodili a momentálne sú pri puku domáci Žilinčania. Vyzerá to už tak, že oba tímy zápas už len dohrávajú.
     
    39:13
    A je tu ďalšie vylúčenie. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Juraj Cebák.
     
    38:41
    Žilinčania košický útok napokon eliminovali, no puk vyhodili cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia. Domácim sa naozaj veľmi nedarí.
     
    38:08
    Z ľavej strany to na Žigárdyho skúšal Cebák, no gólman Žigárdy puk úspešne vyrazil do bezpečia na bočný mantinel. Následne sú pri puku opäť Košičania.
     
    37:45
    Po skvelej prihrávke od Leška sa k puku dostal Šedivý, ten následne prihrával na Surovku, no jeho strela letela opäť len tesne vedľa. Hylák zasahovať nemusel.
     
    37:18
    Michal Kokavec tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku zblokoval pozorný Kolba len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať pred Hylákom.
     
    36:48
    Kolba zinkasoval puk na útočnej modrej čiare, no následne si nakorčuľoval do útočného pásma veľmi ležerne. Žilinčania ho od puku úspešne odstavili.
     
    35:58
    "Oceliari" majú puk na svojich hokejkách a dobrými prihrávkami poriadne eliminujú žilinské šance. Domáci hrajú úplne bez chuti.
     
    35:19
    Košičania si vybojovali ďalšie vhadzovanie pred domácou bránou a snažia sa ešte niečo vymyslieť. Vyzerá to však tak, že už je jasne rozhodnuté.
     
    34:54
    Šedivý zinkasoval puk na pravom kruhu a následne ho poslal cez všetky čiary. Píska sa jasné zakázané uvoľnenie.
     
    34:15
    Kubus jemne pálil z pravej strany, no gólman Hylák bol v strehu a puk úspešne zblokoval svojou výstrojou do bezpečia. Následne sa do útoku dostávajú hostia.
     
    33:50
    Tibor Varga zaviezol puk až za košickú bránu a následne chcel bekhendom niekoho nájsť, no nepodarilo sa mu to. Košičania získali puk a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    32:58
    Košice dali gól!
    Košičania vsietili aj ďalší gól! Po fantastickej prihrávke spoza kruhov od Slováka sa k puku na pravej strane dostal OLIVER JOKEĽ, ktorý našiel priestor medzi lapačkou a ľavým betónom gólmana Žigárdyho. Žilinčania sú už na kolenách. Asistenciu si pripisuje Marek Slovák.
     
    32:25
    Košičania sú stále pri puku v okolí žilinskej brány, no tento zápas hrajú už len v tréningovom tempe. Žilinčania sú už poriadne rozhodení.
     
    31:59
    Marek Slovák sa veľmi dobre presúval po pravej strane a následne tvrdo zakončil, no jeho delovka napokon trafila gólmana Žigárdyho tesne pod helmu! Žilinčan sa najskôr zvíjal na ľade, no následne pokračuje v hre.
     
    31:05
    Momentálne sú aktívnejší Žilinčania, ktorí sa snažia prekvapiť gólmana Hyláka, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Košičania sú opäť pri puku.
     
    30:18
    Žilnčania striedajú gólmanov. Namiesto Maroša Mikoláša nastupuje do brány Štefan Žigárdy!
     
    30:18
    Košice dali gól!
    Košičania po rýchlom protiútoku skórujú aj popiatykrát! Dvojica Pašek - Jenčík si fantasticky vycvičila gólmana Mikoláša. Najskôr sa k puku dostal DUŠAN PAŠEK, ktorý si ho vymenil s Jenčíkom a následne puk dorazil do prázdnej žilinskej brány. Asistenciu si pripisuje Richard Jenčík.
     
    29:59
    Z ľavej strany tvrdo pálil Brcko, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli. Žilinčania sú však stále pri puku.
     
    29:08
    Na druhej strane sa posnažil aj Mikoláš, ktorý najskôr zneškodnil delovku od Slováka a následne eliminoval aj dorážku od Novotného.
     
    28:35
    Cebákovi sa zaplietol puk pomedzi nohy a následne sa k puku dostal Kubus, ktorý však nedokázal prekonať Hyláka. Ten puk zachytil na svojej výstroji.
     
    27:59
    Surovka tentokrát tvrdo zakončoval z ľavej strany, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle nad košickou bránou.
     
    27:24
    Košičania sa po dlhšej chvíli musia aj brániť. Zatiaľ im to však ide výborne, keďže Kokavca odstavili už tesne za modrou čiarou.
     
    26:55
    Slovák tvrdo pálil z medzikružia, no gólman Mikoláš bol v strehu a puk zblokoval svojou pozornou výstrojou na zadný mantinel. Následne sa domáci oslobodzujú.
     
    26:10
    Žilinčania sa v tejto početnej nevýhode o dvoch mužov napokon dokázali ubrániť a puk vyhodili za košickú bránu. Oba tímy striedajú formácie.
     
    25:37
    Z pravej strany to skúšal aj Jenčík, no jeho delovka bola úspešne zblokovaná. Puk následne umiestnil na zadný mantinel Mikoláš. Domáci sú už vo štvorici.
     
    25:12
    Po tvrdej strele od Štrbáka sa k puku dostal Kolba, ktorý chcel ešte dorážať, no gólman Mikoláš bol v strehu a puk zblokoval do bezpečia.
     
    24:52
    Košičania sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Strely však nevidíme, čo dáva do výhody Žilinčanov.
     
    24:04
    Štrbák tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Mikoláš napokon celú situáciu vyriešil dobrým zákrokom v znení jeho betónov.
     
    23:58
    A ďalšia presilová hra o dvoch hráčov pre Košice. Na dve minúty si odchádza sadnúť domáci Leško, ktorý si odpyká dvojminútový trest za hákovanie.
     
    23:16
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. V strednom pásme ostal na ľade ležať Marcinko, ktorého poslal k zemi Lipovský. Ten si odnáša dve + desať minút za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    22:59
    Svitana sa spolu s Jenčíkom snažili niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo. Pozorný Rúfus ich od puku expresne odstavil.
     
    22:09
    Žilinský tréner si vyžiadal žiadaný oddychový čas!
     
    22:09
    Košice dali gól!
    A je to tu! Košičania rozprúdili svoj ofenzívny kolotoč naplno a tentokrát sa skvelou delovkou z ľavej strany presadil MATÚŠ CHOVAN, ktorý svojou petelicou nedal gólmanovi Žiliny žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Matis, Tomáš Marcinko.
     
    21:40
    Košice dali gól!
    "Nedáš - dostaneš!" Presne toto pravidlo sa potvrdilo aj teraz. Po skvelej prihrávke od Boltuna sa k puku dostal MATEJ HINĎOŠ, ktorý nekompromisným švihom nedal gólmanovi Mikolášovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Peter Boltun a Dušan Pašek.
     
    21:22
    Hylák sa opäť zaskvel fantastickým zákrokom! Tentokrát najskôr zblokoval zakončenie od Lipovského a následne svojím ľavým betónom skvele vykryl dorážku od Kubusa!
     
    20:54
    Novotný sa dostal k puku v strednom pásme, no následne neudržal rovnováhu a spadol na ľad. Následne sa k puku dostávajú Žilinčania.
     
    20:18
    V úvode tretiny sú aktívnejší hráči domáceho celku. Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Sýkora, no gólman Hylák zachytil puk medzi svojími betónmi.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine boli oveľa aktívnejší Košičania, ktorí dokázali skórovať až dvakrát. Hneď v prvej minúte sa gólovo presadil Dušan Pašek, ktorý stečoval tvrdú strelu od Deyla. Následne sa Košičania dostali do dvojgólového vedenia v 10. minúte, keď využili presilovú hru o dvoch hráčov zásluhou Olivera Jokeľa, ktorý po odrazenom puku nedal gólmanovi Mikolášovi šancu. V druhej polovici prvej tretiny sa snažili predviesť aj Žilinčania, no ich snahu výborne eliminovala pozorná košická defenzíva na čele s gólmanom Hylákom.

    Podarí sa domácim "vlkom" v tomto zápase ešte niečo vymyslieť alebo budú jasne domnovať Košičania?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:24
    Gólman Hylák si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát odstavil rýchleho Sýkoru, ktorý tvrdo zakončoval z medzikružia, no košický gólman jeho strelu zachytil na svojej výstroji.
     
    18:59
    Po dobrej prihrávke od Tibora Vargu sa k puku dostal Kokavec, no jeho delovka z pravej strany napokon smerovala len tesne vedľa košickej brány.
     
    18:21
    Igor Rúfus zinkasoval puk za pravým kruhom a tvrdo vystrelil. Jeho delovka však skončila len na zadnom mantineli a následne na košických hokejkách.
     
    17:49
    A je tu ďalšie vylúčenie na strane Košíc a opäť hra 4 na 4. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Štrbák.
     
    17:40
    Novotný sa dostal k puku na pravej strane, no napokon nedokázal ani nadvakrát prekonať pozorného Mikoláša, ktorý sa stihol veľmi rýchlo presunúť.
     
    17:04
    K puku sa po dlhšej dobre dostal aj gólman Hylák. Ten pod svojou lapačkou ukryl nebezpečné nahodenie puku v znení Kokavca.
     
    16:45
    Domáci Šedivý získal puk po nepresnej prihrávke od Svitanu. Následne si ho vymenil s Brckom a posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    16:08
    Domáci hráči nevyužili presilovú hru o dvoch mužov a tentokrát budú hrať v hre 4 na 4. Na dve + desať minút si za hákovanie odchádza sadnúť domáci Krajči.
     
    15:36
    Aj pre Žilinčanov je tu presilová hra o dvoch mužov. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Marcinko.
     
    15:15
    Košičania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a darí sa im úspešne sa oslobodzovať. Žilinčania sú však stále pri puku a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    14:59
    Z pravej strany tentokrát strieľal Holák, no gólman Hylák bol v strehu a puk zblokoval svojím pravým betónom na bezpečný zadný mantinel.
     
    14:11
    Marek Slovák sa dostal do samostatného nájazdu v oslabení, no gólman Mikoláš sa stihol veľmi dobre premiestniť a Slovákovo zakončenie napokon vyrazil na zadný mantinel!
     
    13:56
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrajú aj domáci. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Radek Deyl.
     
    13:25
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Surovka, no gólman Hylák bol v strehu a puk svojou vyrážačkou poslal len na zadný mantinel.
     
    12:57
    Domáci sa dostali do skvelej gólovej šance! K puku sa dostal Leško, ktorý pálil z pravej strany, no napokon len tesne minul priestor košickej svätyne.
     
    12:15
    Marcinko sa dobre presúval po pravej strane a následne prihrával na Matúša Chovana, no napokon bola jeho prihrávka zblokovaná pozorným Leškom.
     
    11:42
    Žilinčania hrajú už v plnom počte, no momentálne sa im veľmi nedarí. Košičania presilovú hru o jedného muža už nevyužili, no stále sa držia v útočnom pásme.
     
    10:58
    Novotný zaviezol puk až za Mikolášovu bránu a následne prihrával na pozorného Slováka. Ten tvrdo vystrelil, no napokon puk poslal len tesne vedľa domácej brány!
     
    10:13
    Košičania sú stále pri puku a v útočnom pásme si ho veľmi dobre prihrávajú. Z pravej strany pálil tentokrát Svitana, no gólman Mikoláš puk ukryl vo svojom náručí.
     
    09:21
    Košice dali gól!
    Košičania využívajú túto presilovú hru o dvoch mužov veľmi rýchlo! Od modrej tvrdo pálil Kolba, ktorý puk poslal len na mantinel. Od neho sa však odrazil presne na hokejku OLIVERA JOKEĽA, ktorý nekompromisným bekhendom prekonal gólmana Mikoláša. Asistencie si pripisujú hráči Marek Kolba a Martin Štrbák.
     
    09:18
    Košičania si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Táto presilová hra bude trvať 30 sekúnd. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Milan Varga.
     
    08:38
    Pašek sa dostal k puku na ľavej strane a následne tvrdo vystrelil, no trafil len pravú žŕdku žilinskej brány. Odtiaľ sa puk odrazil na ľavý kruh, kde ho prevzali Žilinčania.
     
    08:02
    Jenčík tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovka bola zblokovaná Pašekom len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude naľavo od Mikoláša.
     
    07:50
    Na rade je presilová hra pre košický celok. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť domáci Kubus.
     
    07:08
    Domáci Varga sa snažil preštrikovať cez trojicu košických hráčov, no napokon sa mu to nepodarilo. Košičania ho úspešne odstavili a následne sa snažia útočiť.
     
    06:18
    Košičania sú pri puku v strednom pásme, no momentálne majú mierne problémy v rozohrávke. Tentokrát predviedli zbytočný ofsajd.
     
    05:51
    Z pravej strany tentokrát sympaticky pálil Kubus, no gólman Mikoláš bol v strehu a puk zblokoval svojími betónmi na bezpečia. Následne sú pri ňom Žilinčania.
     
    04:55
    Žilinskí "vlci" sú stále aktívni a snažia sa niečo vymyslieť, no košická defenzíva na čele s gólmanom Hylákom je zatiaľ v strehu a nič nenecháva na náhodu.
     
    03:58
    Kokavec skúšal preveriť košického gólmana Hyláka, no hosťujúci ochranca svätyne s touto strelou nemal problémy a ukryl ju vo svojej lapačke.
     
    03:11
    Momentálne sú pri puku Košičania, ktorí si puk takticky držia za svojou bránou. Snažia sa niečo vymyslieť, no Žilinčania zatiaľ veľmi dobre forčekujú.
     
    02:25
    Jenčík dobre zakončoval z pravej strany, no gólman Mikoláš puk úspešne vyrazil na zadný mantinel svojími pozornými betónmi.
     
    01:35
    Momentálne sa žilinskí hokejisti snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im naozaj nedarí. Predviedli sa zbytočným postavením mimo hry.
     
    00:46
    Košice dali gól!
    Košičania sa už v úvodnej minúte tohto stretnutia dostávajú do vedenia! Po tvrdej strele od Deyla spoza pravého kruhu sa k puku dostal DUŠAN PAŠEK, ktorý túto delovku stečoval za chrbát žilinského gólmana a nedal mu veľa nádeje na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Radek Deyl a Patrik Svitana.
     
    00:16
    V úvode prvej tretiny lepšie začali domáci žilinskí hokejisti, ktorí si svojou aktivitou vybojovali vhadzovanie pred košickým gólmanom.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Srdečne Vás vítam pri záverečnom kole základnej časti najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo žilinského zimného štadióna, kde na seba od 18:00 narazia tímy MsHK Žilina a HC Košice.

    Domáci žilinský celok už nemá čo riešiť. Pre "vlkov" bude tento zápas bez akéhokoľvek významu, keďže momentálne sídlia na deviatej priečke s 53 bodmi a gólovým skóre 137:192. Za nimi je so stratou štyroch bodov MHC Martin a pred nimi s náskokom 20 bodov Banská Bystrica. Žilinčania sa teda udržali v extralige a nebudú hrať ani v play-off a ani v barážových bojoch. Žilinčanom sa podarilo prehrať už šesť zápasov v rade, a to v riadnom hracom čase. Ich posledný triumf sa datuje do 13. februára 2013, keď vo Zvolene dominovali v pomere 4:3 po predĺžení.
    Najproduktívnejším hráčom Žiliny je momentálne Róbert Krajči, ktorý nazbieral v 49 zápasoch 45 bodov za 17 gólov a 28 asistencií.
    Žilinský gólman Štefan Žigárdy momentálne sídli v rebríčku gólmanov na šiestej priečke, keď v 37 zápasoch nazbieral úspešnosť zákrokov v hodnote 92,15%.

    Pre košických "oceliarov" to ešte aj pred posledným kolom napokon až také jasné nie je. Momentálne sídlia na druhej priečke so 106 bodmi a gólovým skóre 207:138. Pred nimi je s náskokom 11 bodov Zvolen, no za nimi je so stratou len dvoch bodov Nitra, ktorá ešte môže zamiešať karty. Ak chcú Košičania hrať v prvom kole play-off vo východoslovenskom derby proti Popradu, tak si túto priečku musia ustrážiť. Naopak keď si chcú zahrať proti jednému z dvojice Dukla Trenčín - HK 36 Skalica, môžu v tomto zápase pokojne prehrať. Toto je však len moje polemizovanie a všetko je teda na Košičanoch. Momentálne majú "oceliari" už štvorzápasovú víťaznú šnúru, keďže ich naposledy dokázal v Steel Aréne zdolať Trenčín (4:3 po samostatných nájazdoch - 17. februára 2013).
    Najproduktívnejšími Košičanmi sú momentálne Marcel Haščák a Richard Jenčík. Obaja nazbierali 64 kanadských bodov - Haščák (31+33), Jenčík (23+41). Patrí im tak zaslúžená delená tretia priečka.
    Košický gólman Alexandr Hylák je v štatistikách momentálne na skvelej štvrtej priečke, keď v 51 odohratých zápasoch dostiahol úspešnosť svojich zákrokov v hodnote 91,76%.

    Tieto dva extraligové celky si v tejto sezóne zmerali sily už päťkrát. Z toho sa trikrát tešili Košičania, ktorí na domácom ľade dominovali v pomeroch 5:0, 5:2 a 7:0. V Žiline však dominovali len "vlci", ktorí vyhrali dvakrát v pomeroch 2:0 a 4:2.

    Podarí sa "oceliarom" poprvýkrát v tejto sezóne vyhrať na ľade Žiliny alebo si väčšiu časť bodov pripíšu do tabuľky opäť "vlci"?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Góly a asistencie: 1. Pašek (Deyl, Svitana), 10. Jokeľ (Kolba, Šterbák), 22. Hinďoš (Boltun, Pašek), 23. Matúš Chovan (Matis, Marcinko), 31. Pašek (Jenčík), 33. Jokeľ (Slovák), 46. Martin Chovan (Jokeľ, Slovák)


    MsHK Žilina: Mikoláš (31. Žigárdy) - Rúfus, M. Varga, Dlouhý, Leško, Brcko, Šedivý, Niník, Sekáč - Kokavec, Krajči, Sýkora - Lipovský, Kubus, Valášek - Čičala, Surovka, T. Varga - Holák, Ďuriš, Jarab.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - Cebák, Deyl, Kolba, Štrbák, Novák, Macejko, Martin Chovan - Svitana, Pašek, Jenčík - Jokeľ, Slovák, Novotný - Matis, Marcinko, Matúš Chovan - Hinďoš, Boltun.

    Rozhodca: T. Orolin - R. Bednár, Smrek

    Diváci: 924