Nórsko – Dánsko 1:2 (po s.n.) | Slovensko – Japonsko 1:0 (po s.n.)
po s.n.
Nórsko
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Dánsko
Piatok 08.02.2013, 14:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Kvalifikácia žien na ZOH
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Napokon sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde sa ako jediná presadila Julie Gregersenová, ktorá nedala šancu nórskej gólmanke.

    Najlepšou hráčkou za Nórsko sa stáva Ingrid Morsetová a za Dánsko to je gólmanka Kamilla Lund Nielsenová.
    Na rade je vypočutie dánskej národnej hymny.

    Dovidenia pri večernom zápase Sloveniek, v ktorom sa od 18:00 stretnú proti výberu Japonska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:12:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Dánsko dalo gól!
    V samostatných nájazdoch sa ako jediná presadila Dánka JULIE GREGERSENOVÁ, ktorá si vychutnala gólmanku Nórska technickým švihom z ľavej strany.
     
    Za Nórky sa ako posledná snažila presadiť Lersbryggenová, no napokon bola neúspešná. Nielsenová zasahovať nemusela, keďže Nórka minula priestor dánskej brány. (0:1)
     
    Za Dánky to tentokrát skúšala Russellová, no Dagfinrudová jej úmysel odhadla a strelu Russellovej vyrazila svojím betónom. (0:1)
     
    Na druhej strane to skúšala Bialiková, no tá nedokázala prekonať Nielsenovej betóny. (0:1)
     
    Gregersenová dáva! Dobrou sťahovačkou na ľavú stranu obalamútila Dagfinrudovú a napokon jej švihom puk umiestnila do jej siete! (0:1)
     
    Na druhej strane sa vyznamenala gólmanka Nielsenová, ktorá odstavila útočiacu Dalenovú! Dalenová napokon netrafila priestor dánskej brány. (0:0)
     
    Jakobsenová nedáva! Skúsila sťahovačku na pravú stranu, no nórska gólmanka jej vystavila svoj ľavý betón! (0:0)
     
    Ako prvá sa nám predvedie Dánka Jakobsenová, proti ktorej sa do brány postavila gólmanka Dagfindurová!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    V predĺžení sa napokon nerozhodlo a na rade je súboj gólmaniek Dagfinrudovej a Nielsenovej. V zápase nám predvádzali obe veľmi dobrý výkon, no práve teraz uvidíme, či svoje kvality vedia využiť aj priamych súbojoch vrámci samostatných nájazdov!
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    64:56
    V závere predĺženia Nielsenová prikrýva puk. Z pravej strany ju ohrozila Holosová, ktorá nahadzovala puk na dánsku bránu.
     
    64:24
    Z ľavého kruhu prevetrala reflexy nórskej gólmanky Jensenová, no aj tá bola napokon neúspešná. Jej tvrdú strelu Dagfinrudová zblokovala do bezpečia svojím pravým ramenom.
     
    63:55
    Strelou spoza brány sa tentokrát chcela presadiť Farstadová, no tej sa to napokon nepodarilo. Gólmanka Nielsenová položila svoj ľavý betón k žŕdke a puk ním zblokovala do bezpečia.
     
    63:18
    Nórky sú stále pri puku, no nedarí sa im. Dánske hokejistky výborne forčekujú a predvádzajú nám naozaj skvelé hokejové umenie.
     
    62:55
    Asperupová zaviezla puk do útočného pásme, no napokon o neho za nórskou bránou prišla. Postarala sa o to pozorná Holosová, ktorá ju odstavila dobrou hrou telom.

    Góly a asistencie: 34. Morsetová (Bialiková, Dalenová) - 45. Russellová (Jakobsenová, Ostergaardová), 65. Gregersenová


    Nórsko: Dagfinrudová (Smestadová) - Morsetová, Carlssonová, Guntherová, Berg-Iversenová, Lienová, Holosová, Gjerdeová - Farstadová, Bialiková ("C"), Dalenová ("A") - Sletbaková, Martinsenová ("A"), Hansenová - Asková, Henriksenová, Lersbryggenová - Renliová, Fischerová.
    Dánsko: Kamilla Nielsenová (Claytonová) - Frandsenová, Olaussonová ("C"), Densingová, Russellová, Jacquetová, Davidsenová, Langsagerová - Gregersenová, Perssonová, Jensenová - Jakobsenová, Asperupová, Ostergaardová ("A") - Gludová, Ernstová ("A"), Katarina Nielsenová - Michele Nielsenová.

    Rozhodca: Paivi Laurlaová (FIN) - Katarína Janíková (SVK), Oľga Steinbergová (RUS)