K. Vary – Slavia 2:0 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 4:3 (po pr.) | Pardubice – Kladno 4:1 (kon.)
Sparta Praha – Motor ČB 4:2 (kon.) | Liberec – Plzeň 6:3 (kon.) | Chomutov – Třinec 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Zlín 1:3 (kon.)
koniec
HC Dynamo Pardubice
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Rytíři Kladno
cz Nedeľa 27.01.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Pardubice vítězí 4:1 a mohou za to především skvělě využité přesilové hry. Hned tři branky musel Chábera lovit ze sítě, a tak nemělo Kladno hrozit. Tým Rytířů ale držel celkem vyrovnaný průběh po celý duel a kdyby Látal sám před brankou trefil síť, mohlo být zaděláno na drama. To se však nestalo, a tak si mohou svěřenci Miloše Říhy připsat důležité tři body v boji o předkolo play off. (19:35:00)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Vyšperkovat to mohl ještě Jan Buchtele, ale ten z levé strany na Cháberu nevyzrál, když hostující brankář vyrazil skvěle vyrážečkou.
     
    59:11
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice kombinuje s pukem na hokejkách po celém kluzišti a mohutný potlesk domácí doprovodí do konce dnešního utkání.
     
    58:02
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Třetí gól z přesilové hry pravděpodobně brankově uzavře dnešní duel. Somík našel volného JIŘÍHO CETKOVSKÉHO, který i s trochou štěstí může slavit svůj dnešní druhý gól. Chábera jeho ránu vyrazil, ale puk si to obloučkem nasměřoval do sítě a vůbec mu nevadilo, že se ještě Černošek snaží odvráti. Asistence: Radovan Somík.
     
    57:28
    Kladno vyhodilo puk ještě při hře čtyř proti čtyřem, a tak tu máme icing. Po něm už hrají Pardubice v plném počtu.
     
    57:20
    Za hákování je vyloučen po souboji v rohu kluziště David Kuchejda. Bez protestů to nevydržel Pavel Patera, a tak dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    57:13
    Hra vysokou holí v podání obou stran teď zastavuje hru v útočném pásmu Rytířů. Vhazovat se bude ve střední třetině ledového kluziště ČEZ Areny.
     
    56:30
    Ani teď se hosté z Kladna nedostávají do útočné pásma, a tak možnost ohrožení branky padá. Domácí vyhazují.
     
    56:08
    Pardubice se zatím v klidu brání a vyhazují puk za pukem.
     
    55:26
    Přesilovku si v závěru třetí třetiny zahraje i celek Kladna. Jiří Vašíček dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    54:51
    Puk se dostal z ledové plochy, a jelikož nebyl tečován, tak se hra dostává do střední pásma.
     
    53:23
    Nahození Barteka z pravé strany sice Somík ani Cetkovský netečovali, ale i tak zůstává tým okolo manažera Říhy v útočné třetině.
     
    52:18
    Přesilovka pro Pardubice. Libor Procházka dostává zbytečné dvě minuty za sevření puku.
     
    52:13
    Následné zakázané uvolnění hráčů Pardubic přivolává reklamní přestávku, po které se bude vhazovat necelých osm minut před koncem třetí třetiny po pravici Martina Růžičky.
     
    51:30
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Po následné akci se ale domácí tým přeci jenom dočkal a jde do dost možná klíčového trháku. ROBERT KOUSAL dostal puk za brankou a po objetí branky ihned zakončoval bekhendem. Letící projektil se po odrazu od horní tyče lehce otřel o bezmocného Jana Cháberu, který v brankovišti nemohl reagovat a inkasuje, 3:1. Asistence: Jan Buchtele.
     
    51:02
    V ČEZ Areně opět zvonila tyč! Tentokrát ji trefuje z pravé strany Jan Buchtele, který sice mezírku mezi betony Chábery našel, jenže hostující brankář puk ztlumit na tyč. Štěstí teď hrálo z hosty.
     
    50:30
    Rytíři Kladno jsou sice ve třetí třetině lepším celkem, jenže zatím bez hmatatelného výsledku. Teď bude mít soubor okolo trenéra Vojty možnost vhazování v útočné třetině.
     
    49:48
    Zakázané uvolnění Pardubic dostává hru k pravici Martina Růžičky, kde se bude vhazovat.
     
    48:33
    Velké štěstí teď stálo za domácím týmem. Nejprve z pravé strany napálil volný Hořava tyčku a v pokračující akci mohl jeden z jeho spoluhráčů dorazit puk do odkryté klece. Puk se snad i dílem magie nedostal do sítě, a tak pokračujeme za stavu 2:1 pro domácí Pardubice.
     
    47:41
    Nádherně to teď vymyslel v útočném pásmu domácí Nosek, který v úniku jeden na jednoho zkoušel zakončit po efektní otočce. Puk mu ale sjel z hole a jeho slabá střela končí na připraveném brankáři Rytířů.
     
    46:50
    Bartekovo zakončení nevyšlo, a tak šli do útoku hosté. Nepříjemně vypálil z pravé strany Látal, ale branku těsně netrefil.
     
    45:07
    Velmi dobrou příležitost měl v brejku Zohorna, který po nahrávce od Rolinka stál sám před brankářem Cháberou. Bohužel pro něj a domácí fanoušky trefuje jen přesouvajícího se brankáře Kladna. Odražený puk dokázala obrana Rytířů s trochou štěstí odvrátit do bezpečí.
     
    44:28
    Semorádova dělovka od modré měla pořádnou razanci, a tak se po jejím střetu s Cháberovou maskou přerušuje hra.
     
    44:14
    Tlak domácích v útočném pásmu odstartoval nahrávkou na Somíka Cetkovský. Prvně jmenovaný sice nezakončil, ale to se povedlo Bartekovi, který z otočky nahazoval do brankoviště. Tam puk jemně přizvedl Cetkovský mimo branku.
     
    43:17
    Mocek neudržel po nahození z pravé strany puk v útočném pásma, a tak vidíme ofsajd i na straně druhé. Šance zatím nepřicházejí.
     
    42:31
    Kladno porušilo pravidlo o ofsajdu, a tak se bude vhazovat po přerušení hry ve středním pásmu.
     
    41:33
    Macholdova rána z levé strany končí jen na vyrážečce Martina Růžičky a posléze jsou domácí kompletní.
     
    40:59
    V oslabení si nejprve zakončení bekhendem připravil Nosek a po něm stačil vyhodit za pár vteřin puk z obranného pásma Václav Kočí.
     
    40:20
    Hořava nahozoval ze střední do útočné třetiny, jenže bohužel pro něj našel pouze hůl Zohorny, který odpaluje daleko od své branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části padla pouze jedna branka a ke štěstí domácího publika ji vsítil šťastnou ránou od pravého mantinelu Martin Bartek. Hokej jako takový se hrál téměř stejný jako v první třetině, ale o něco více ze hry měl tým Pardubic. Chábera se zaskvěl dvanácti zásahy (celkem prozatím 17), Martin Růžička musel být v pozoru proti čtyřem ranám (celkem 10). Třetí třetina, kterou Kladno začne přesilovou hrou začne pravděpodobně již v 18:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Píša vyhazuje z obranné třetiny s pomocí teče mimo ledovou plochu. Vhazuje se po pravici brankáře Růžičky.
     
    39:34
    Kladno pravděpodobně začne třetí třetinu přesilovkou. Jiří Cetkovský totiž dostává za nedovolené bránění dvě minuty.
     
    38:57
    Ránu Tomáše Noska z pravé strany Chábera ztlumil betonem a následně přikrývá lapačkou. Pardubice zůstávají v útočné třetině.
     
    38:27
    Již se hrálo v plném počtu na obou stranách, když je hostům odpískán prohřešek v útočném pásmu. Za hraní rukou jsou vykázáni do pásma středního.
     
    37:47
    Na pravé straně dostal dost prostoru ke kouzelní Kousal, jenže ve výhodné situaci nevypálil a následně zkoušel najít nahrávkou do středu hřiště spoluhráče. Hráči Kladna ale odvrací.
     
    37:03
    Osamocený Cetkovský střílel po nahrávce mezi kruhy, jenže i teď si Jan Chábera poradil na jedničku, když pokus vyrazil do levé strany.
     
    36:44
    Další střelecký pokus Pardubic končí opět ve výstroji brankáře Kladna. Ten chytá ránu Gawryletze celkem v klidu.
     
    36:14
    Zohorna ale hned v jeho úvodu nepřesně rozehrává ze středního pásma, a to znamená icing. Vhazuje se po pravici brankáře Martina Růžičky.
     
    35:53
    Antonín Melka následně vidí dvě minuty za podražení.
     
    35:42
    Na druhé straně vidíme také slušnou příležitost! Radovan Somík krásně prokličkoval středem hřiště přes dva beky Kladna a stál sám před Cháberou. Bohužel pro domácí už ale neměl příliš sil, a tak pálí jen do připraveného brankáře Rytířů.
     
    34:40
    Obrovská šance Rytířů z Kladna! Piskáček v útočném pásmu střílenou nahrávkou centroval do brankoviště, kde k jeho radosti stál osamocený Látal. K jeho smutku ale útočník Kladna tečuje z metru puk nad Růžičkovu klec!
     
    33:47
    Hořavovu střelu z pravé strany sice Růžička pouze vyrazil, jenže k dorážce již nedošlo, a tak šli do útoku domácí. Píšova bomba těsně za útočnou modrou ale do branky nešla.
     
    33:25
    Kapitán Pardubic Somík hledal z pravého rohu kluziště spoluhráče až našel na modré Kočího. Jeho ostrý projektil Chábera chytá do výstroje.
     
    32:33
    První střelu si ale v početní nerovnováze připisuje Kladno. Lukáčova skrytá rána končí na připraveném betonu Martina Růžičky.
     
    32:18
    Kladenský zadák David Růžička následně putuje na trestnou lavici. Může za to jeho podražení v rohu kluziště.
     
    31:55
    Tlak Pardubic pokračuje. Rána Roberta Kousala jde z levé strany nad Cháberovu klec.
     
    30:40
    A další snaha domácích. Tentokrát z levé strany chytře centroval před branku Zohorna, ale teč Švagrovského se do branky nedostala.
     
    29:57
    Po nahrávce ze středního pásma se mezi beky Kladna tlačil do úniku Tybor. Těsně před Cháberou ale upadl, a jelikož se nejednalo o faul, tak se vylučovat nebude.
     
    29:25
    Skvělý Růžička! Domácí brankář drží vedení Pardubic, když po ráně od modré v podání Procházky dorážel z levé strany Lukáč. Strážce brankoviště však zůstal v pozoru a skvěle následnou dorážku vyráží.
     
    28:43
    Radil sice v útočné třetině upadl, jenže vlastní vinou a do brejku šlo Kladno. Dalecký za modrou ale pálí do bruslí jednoho z obránců domácích, a tak ani on nezakončuje.
     
    27:32
    Pardubice právě vstřelily branku!
    MARTIN BARTEK výhodu o jednoho muže téměř ihned využívá, a tak jdou domácí do vedení 2:1! Slovenský střelec dostal puk na pravou stranu, kde dlouho vybíral správné řešení akce. Nikdo se k nahrávce příliš nenabízel, a tak Bartek zkusil štěstí nahozením na Cháberu a udělal dobře. Asistence: Václav Benák.
     
    27:22
    Přesilovku si zahraje i tým Pardubic. Antonín Melka oslabuje svůj tým kvůli držení protihráče.
     
    26:42
    Buchtele pálil bez přípravy po nahrávce od Vašíčka, jenže svou zajímavou střelu do branky nedostal. Puk končí těsně vedle levé tyče.
     
    26:30
    Domácí tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice již hraje v plném počtu.
     
    26:10
    Hosté se díky šťastnému odrazu puku dostávají do ofsajdu. Cetkovského vyhozený puk se totiž po nárazu do čárového rozhodčího vrátil do třetiny.
     
    24:51
    Růžička zakročil odvážně maskou proti pohotové ráně Miloslava Hořavy. Útočník hostí pálil bez přípravy z nebezpečné pozice mezi kruhy, jenže svou šanci nevyužívá.
     
    24:30
    Uvidíme přesilovou hru Rytířů Kladno. Za nedovolené bránění ve středním pásmu je přísně vyloučen Jiří Vašíček.
     
    23:33
    Bartek se dobře vyhnul hostujícímu obránci a následně vypálil. Jeho táhlý pokus si ale hostující brankář pohlídal, když ránu chytá do lapačky.
     
    23:15
    Ve velké šanci teď byl domácí Tybor, který po nahrávce z levé strany ujížděl sám na Cháberu. V zakončení však byl lehce zahákován, a tak zakončil pouze do brankáře Rytířů. Vylučovat se však nebude.
     
    23:01
    Vašíček pouze nahodil kotouč do útočné třetiny a odjel střídat, Kladno ale v následném útoku nic kloudného nevymyslelo a po nahrávce Patery se puk dostává do ochranné sítě.
     
    21:55
    A následnou Píšovu ránu od modré brankář Chábera s přehledem chytá. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    21:44
    Kousal dostal od levého mantinelu slušnou nabídku k palbě, avšak puk byl ztečován mimo. Hosté se osvobozují vyhozením puku přes všechny čáry.
     
    21:09
    Piskáčkova střela těsně za útočnou modrou končí po teči jednoho ze spoluhráčů mimo. Do útoku tak může jít celek domácích.
     
    20:34
    Hosté z Kladna začínají druhou část ofsajdem, který pošle hru do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina se nesla v celkem opatrném duchu. V úvodu byli v ofenzívě snaživější hosté, ale velmi brzo se útočná aktivita vyrovnala. Pardubicím pomohla přesilová hra v polovině třetina a hlavně vstřelená branka, kterou zaznamenal Cetkovský. Kladno srovnalo ve 13. minutě, když nenápadná střela Kameše propadla Růžičkovi až za brankovou čáru. V závěru první části se více před branku tlačili domácí hokejisté, ale žádné vážné šance si nepřipravili. Střely na branku v první třetině: 6:7. Druhá část začne asi v 17:55.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Pardubice strávily poslední vteřiny v útočném pásmu, avšak k vážnému ohrožení Chábery už se nedostaly.
     
    18:53
    Po zaváhání pardubického brankáře pálil Kuchejda vysoko nad. Nutno dodat, že zakončoval z velmi ostrého úhlu.
     
    18:16
    Velký aplaus si vysloužil Tomáš Zohorna, který v souboji ztratil hokejku, a tak kotouč od mantinelu vyvezl fotbalovým způsobem. Po přikopnutí dokázal pardubický útočník také přesně nahrát.
     
    17:58
    5/5. Ani Kladno svou výhodu nevyužilo.
     
    17:41
    Střelu Davida Růžičky od modré čáry schoval jeho jmenovec do lapačky.
     
    17:14
    Domácí na chvíli přerušili nápor soupeře, vhazování ve středním pásmu.
     
    16:37
    Rytíři se vykombinovali až ke střele Macholdy, kterou však padající obránce vyrazil do ochranné sítě.
     
    15:58
    Dvě minuty za hrubost obdržel Travis Gawryletz. Ve výhodě si zahraje i Kladno.
     
    15:38
    5/5.
     
    15:29
    Po střele Cetkovského Kladno znovu vyhodilo.
     
    14:53
    A opět. Tentokrát Hořava umožnil svým spoluhráčům vystřídat.
     
    14:10
    Pardubice dlouho kombinovaly u mantinelu, poté však puk ztratily a hosté se dokázali osvobodit.
     
    13:38
    Dvě minuty za držení dostává Antonín Melka.
     
    12:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno po rychlém protiútoku vyrovnává. Kotouč ještě ve středním pásmu přebral VLADIMÍR KAMEŠ, nabruslil si vedle obránce a s trochou štěstí prostřelil Růžičku, který nedokázal lapačkou zastavit puk letící pod horní tyč. Asistence: Martin Látal a Jiří Kuchler.
     
    11:20
    Chábera si v krátkém sledu připsal dva lehčí zákroky, dění se teď odehrává hlavně před jeho brankou.
     
    09:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubice velmi rychle využívají přesilovou hru. Somík rychle rozehrál u zadního mantinelu na Barteka, který nic nevymýšlel a nahodil puk před branku, kde kotouč šikovně tečoval JIŘÍ CETKOVSKÝ mimo dosah Chábery. Asistence: Martin Bartek a Radovan Somík.
     
    09:33
    Po dobré práci čtvrtého útoku si domácí zahrají přesilovku. Za nedovolené bránění je vyloučen Jan Dalecký.
     
    09:20
    Tečované nahození Černoška letělo jen těsně vedle levé Růžičkovy tyče.
     
    08:50
    Pardubice opět nerozehrály přesně, hra se stěhuje před Růžičku.
     
    08:14
    Delší pasáž přerušil až Chábera, který lapil nahození z velké dálky.
     
    07:53
    Ani jednomu z týmů se nedaří přejít střední pásmo.
     
    06:59
    Kočího nahození tečoval bránící hráč a kotouč se od něj odrazil jen těsně vedle branky. Chábera klouzal na druhou stranu a zřejmě by nedokázal zamezit gólu.
     
    06:36
    Třetí kladenský útok díky důrazu a tlaku do branky dokázal dostat soupeře pod tlak, obrana domácích s vypětím sil odolala.
     
    05:58
    Antonín Melka poté dělal hodně zle před Růžičkou. Domácí ubránili bezbrankový stav jen se štěstím.
     
    05:28
    Melka zakončoval z velmi ostrého úhlu mezi Růžičkovy betony, pardubický brankář musel rychle na zem.
     
    04:26
    Nahození Gawryletze se odrazilo těsně mimo, následně minul puk z prostoru mezi kruhy Švagrovský.
     
    04:11
    To samé provedl na druhé straně Chábera před dojíždějícím Zohornou.
     
    04:00
    Opět musel zasahovat Martin Růžička. Tentokrát puk nevyrazil a raději přerušil hru.
     
    03:32
    Bartek po přihrávce od Somíka dokázal uvolnit hůl z obráncova sevření, ale následnou střelu poslal jen do Chábery.
     
    03:00
    Martin Růžička si připsal první vážný zákrok, když vyrážel nepříjemné nahození od mantinelu.
     
    02:30
    V dobré pozici byl před brankou Valský, avšak v klíčovém okamžiku mu obránce soupeře zablokoval hokejku.
     
    01:50
    Domácí se zatím marně pokoušejí nastěhovat do útočného pásma.
     
    00:40
    První střelu zápasu vyslal Martin Látal, který od modré čáry o metr přestřelil pardubickou branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: M. Růžička (Salfický) – Vašíček, Ďaloga, Kočí, Benák, Píša, Mocek, Marušák, Gawryletz – Bartek, Rolinek, Somík – Švagrovský, Zohorna, Cetkovský – Radil, Kousal, Buchtele – Tybor, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha. Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman.

    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Macholda, Černošek, Procházka, Kužel, D. Růžička, Doudera, Kameš, Piskáček – Eberle, Lukáč, Látal – Dalecký, Patera, Kuchler – Valský, Melka, Kuchejda – Strnad, Obdržálek, Hořava.

    Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Bláha, Kostka.
     
    Kladno po skvělém startu do soutěže trošku začalo klopýtat, ale postup minimálně do předkola play off už by mu utéci neměl. Mužstvo kouče Vojty přijíždí do ČEZ Areny po prohře v domácím utkání proti Spartě Praha 3:6. Přesto může být Kladno sebevědomé, jelikož v dosavadních třech střetnutích s dnešním soupeřem vždy vyhrál za tři body a vstřelil skvělých devatenáct branek.
     
    Domácí tým v minulém kole prohrál důležité utkání v Českých Budějovicích a notně si přizavřel dveře do předkola play off, na které ztrácí deset kol před koncem základní části už šest bodů. V nich navíc tým okolo manažera Miloše Říhy hraje hned šesti utkáních na půdě soupeře. Přesto se však aktuální mistr rozhodně nevzdává a dnes potřebuje stoprocentně bodovat, aby se i nadále hovořit o reálném postupu do finálových bojů Tipsport extraligy.
     
    Hezký večer z Pardubic! Domácí HC ČSOB Pojišťovna Pardubice dnes přivítá na svém ledě Rytíře Kladno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: 10. Cetkovský (Bartek, Somík), 28. Bartek (Benák), 52. Kousal (Buchtele), 59. Cetkovský (Somík) - 13. Kameš (Látal, Kuchler)


    HC Dynamo Pardubice: M. Růžička (Salfický) – Vašíček, Ďaloga, Kočí, Benák, Píša, Mocek, Marušák, Gawryletz – Bartek, Cetkovský, Somík – Švagrovský, Rolinek, Zohorna – Radil, Kousal, Buchtele – Tybor, Nosek, Semorád.

    Manažer: Miloš Říha. Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman.

    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Macholda, Černošek, Procházka, Kužel, D. Růžička, Doudera, Kameš, Piskáček – Eberle, Lukáč, Látal – Dalecký, Patera, Kuchler – Valský, Melka, Kuchejda – Strnad, Obdržálek, Hořava.

    Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký.

    Rozhodca: Hodek, Šír – Bláha, Kostka

    Diváci: 9545