Barys – HC Slovan 2:4 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
HC Slovan Bratislava
Utorok 22.01.2013, 14:00 • Dvorec sporta Kazachstan • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan Bratislava sa lúči s tripom víťazstvom v kazašskej Astane 4:2! Tretia tretina bola bohatá na góly, domáci sa na šťastie orla nedokázali presadiť. Síce sa Slovan obával o výsledok, keď vyhrával 2:0 a zrazu bolo 2:2, no napokon to pre Slovákov dobre dopadlo a výsledok 4:2 je zaslúžený. Do tabuľky si hosťujúci tím pripisuje veľmi cenné tri body, ktoré si s radosťou odváža domov. Už len skeptik neverí v postup belasých do play off! Tí to majú rozohraté viac než fantasticky!
     
    59:45
    Slovan dal gól!
    Gól do prázdnej brány zaznamenáva MILAN BARTOVIČ po skvelej prihrávke od Romana Kukumberga! Slovan sa tak lúči s týmto tripom trojbodovým víťazstvom! Asistencie: Roman Kukumberg, Milan Kytnár.
     
    58:45
    Brankár domácich je von z brány!
     
    56:38
    Upper sa ocitol sám v medzikruží, mohol pohodlne vyrovnať, krásne sa uvoľnil a nebezpečne vystrelil, no Janusovi pomohla ľavá tyčka, ktorá zvoní ešte aj teraz!
     
    54:11
    Slovan dal gól!
    Belasí strieľajú veľmi potrebný góóól!!!Podarilo sa im ho streliť z presilovej hry, keď sa presadil MÁRIO BLIŽŇÁK po ukážkovej presilovkovej akcii! Asistencie: Michel Miklík, Libor Hudáček.
     
    53:53
    Barys Astana sa vlastnou chybou pripravuje o možnosť hrať v piatich. Za príliš veľký počet hráčov na ľade si zahrá Slovan presilovku!
     
    52:01
    Roman Kukumberg sa dostal do obrovskej šanci, v ktorej však pohorel a tak sa skóre nemení.
     
    51:33
    Rudenko odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    50:05
    Astana dala gó!
    Jaroslav Janus inkasoval aj po druhýkrát po strele, ktorou sa prezentoval DUSTIN BOYD. Asistencie: Nigel Dawes.
     
    49:26
    Hutchinson dostal do úniku Boyda, ktorý bol v plnej rýchlosti na pravom krídle, jeho strela skončila len na Janusovej vyrážačke!
     
    48:47
    Savčenko sa opäť snažil prekvapiť Janusa rýchlym presunom pred bránkovisko, Jaro si však puk prikryl. Po tom, čo do Jara štuchali hráči Astany hokejkami sa pred ním zomlela menšia strkanica.
     
    47:27
    Za zákrok na Gavrilina si pôjde sadnúť na trestnú lavicu Milan Kytnár. Slovan čakajú ťažké časy, verme, že sa im podarí prežiť ďalšiu presilovku.
     
    44:30
    Astana dala gó!
    Barys Astana znižuje skóre zásluhou ROMANA SAVČENKA. Strela, ktorú vyslal najprv vyzerala ako nahodený puk čakajúci na dorážku, no bohužiaľ pre belasých tento puk zapadol až za Janusov chrbát, Jaro nič nevidel. Asistencie: Bochenski.
     
    43:49
    Opäť to bol Rudenko, ktorý predstavoval pre Slovan nebezpečenstvo, keď sa z ničoho nič ocitol pred Janusom, prekorčuľoval z ľavého kruhu do pravého a snažil sa bekhendom zakončiť. Jaro si dal pozor!
     
    43:16
    Mojžiš sa snažil pridržať Rudenka, no ten mu ušiel a Janus musel vytiahnuť ďalší skvelý zákrok!
     
    41:11
    Slovan dal gól!
    Rýchly gól v tretej tretine padol zásluhou MICHELA MIKLÍKA, ktorý sa predral z pravého krídla až do medzikružia, odkiaľ po tom, čo sa pohral s obrancom bekhendom vypálil a prekonal brankára domácich! Asistencie: Milan Bartovič, Ján Tabaček.
     
    39:57
    Hneď nato sa dostali hráči z Kazachstanu pred Janusa, pred Jarom to vrelo až do sirény, no brankár a súčasná hviezda nováčika KHL si dala pozor.
     
    39:09
    Za hákovanie však odchádza na trestnú Vladimír Mihálik.
     
    39:09
    Slovanisti pozabudli na Krasnoslobodtseva, ktorý sa rútil na Janusa, samostatný nájazd však hráč v drese Astany nepremenil, položil si síce Janusa a už už chcel zakončiť dobre vykonaný blafák, no vtom mu puk z hokejky ušiel a ani z tejto šance gól nebol!
     
    37:45
    Príležitosť napokon neprišla, obaja sa museli rýchlo vracať, keď jeden z hráčov v modrom vypichol puk a po ľavom krídle sa predral pred Janusa, prihral smerom k bráne, kde už číhal Starčenko, jeho strela príklepol za Janusa nezapadla!
     
    35:51
    Boyd oslabuje svoj tím za držanie.
     
    34:26
    Bochenski sa rútil sám na Janusa, keď naňho obrana belasých zabudla, Jaro si však dal pozor a blafák hravo vychytal! Kľudne mohlo byť vyrovnané!
     
    27:09
    Tomáš Mojžíš si odsedí na trestnej lavici dve minúty za držanie.
     
    26:35
    Slovan dal gól!

    Belasí sa ujímajú vedenia po krásnom prestrelení brankára z hokejky ROMANA KUKUMBERGA, keď si Kuko dokázal perfektne spracovať prihrávku Olveckého a nekompromisne zakončiť nad Poluektovu lapačku! Asistencie: Milan Bartovič, Peter Olvecký.
     
    21:31
    Savčenko sa snažil dostať pred Janusa, nedarilo sa mu to, tak skúsil jeho pozornosť strelou spoza obrancu, Jaro vyráža betónom do rohu klziska.
     
    20:31
    Dobre zahral Mojžíš pri rohu klziska, keď odzbrojil jedného z hráčov Astany, potom však prišla chyba na strane Slovana a Barys sa mohol dostať do vedenia. Samozrejme nestalo sa tak, Janus chytá.
     
    18:20
    Vhadzovanie po Janusovej ľavici vyhrali belasí, no po zlej prihrávke Sigaleta sa do dobrej šance dostal hráč Astany, ktorý z pravého kruhu vystrašil Janusa.
     
    16:09
    Do rýchleho brejku sa dostal Kudrna, ktorý sa snažil zakončiť bekhendom, no nepodarilo sa mu prekonať Poluektova, ten vyráža betónom do rohu klziska.
     
    15:19
    Rudenko sa z ľavého krídla natlačil až pred Janusa, ten je však stopercentný a ani tento puk nepúšťa za svoj chrbát, vyznamenal sa ľavý betón!
     
    12:25
    Solaryov odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    10:00
    Janus musel byť v pozore po tvrdej strele Grigoryeva, ktorý vypálil z medzikružia!
     
    09:25
    Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Ivan Švarný, Slovan čakajú krušné chvíle.
     
    06:14
    Alexandrov sa z ničoho nič ocitol sám pred Janusom, no Jaro ho ľavým betónom dokázal vychytať!
     
    03:40
    Slovan sa zatiaľ celý čas len bráni, do útoku sa veľmi nemal kedy dostať. Podarilo sa mu to teraz, no hra sa prerušuje po tom, čo si Preisinger vyšliapol na Litvinenka, ktorý je otrasený na ľade. Za tento zákrok dostáva Miro dve minúty, nedovolené bránenie.

    Jakub Mitter, www.ONLAJNY.eu

    Góly a asistencie: 45. Savčenko (Bochenski), 51. Boyd (Dawes) - 27. Kukumberg (Bartovič, Olvecký), 42. Miklík (Bartovič, Tabaček), 55. Bližňák (Miklík, Hudáček), 60. Bartovič (Kukumberg, Kytnár)


    Barys Nur-Sultan: Poluektov (Kramar) - Savčenko, Litvinenko, Belyakov, Grigoryev, Novopashin, Hutchinson, Mnatsyan - Zhailauov, Gavrilin, Krasnoslobodtsev - Rudenko, Upper, Starchenko - Dawes, Bochenski, Boyd - Spiridonov, Alexandrov, Solaryov, Savenkov
    HC Slovan Bratislava: Janus (Konrád) - Sigalet, Sersen, Mojžíš, Švarný, Ďatelinka, Mihálik, Tabaček ,Luža - Miklík, Bližňák, Hudáček - Kukumberg, Bartovič, Olvecký - Daňo, Bakoš, Kytnár - Kudrna, Preisinger, Mikuš

    Rozhodca: Olenin Konstantin, Romasko Evgeny - Birin Viktor, Shelyanin Sergei

    Diváci: 2779