Hr. Králové – Jihlava 0:2 (kon.) | Kadaň – Třebíč 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 3:4 (po s.n.)
Šumperk – Olomouc 4:3 (po pr.) | Litoměřice – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 4:1 (kon.)
Most – Písek 3:5 (kon.)
koniec
Královští lvi Hradec Králové
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Dukla Jihlava
cz Sobota 12.01.2013, 17:001. liga (ČR)
Partner:
     
    59:16
    Hradec hraje znovu bez brankáře.
     
    58:32
    Hradecká střídačka si vybrala oddechový čas a do hry posílá místo Čecha šestého bruslaře. Vhazuje se v jihlavském pásmu!
     
    58:13
    Ukončení zápasu měl na hokejce Roman Maliník, do jeho bekhendové kličky se pravděpodobně ještě vložil někdo z Hradečáků.
     
    55:05
    Další šanci měl Michal Velecký, sám před Jakubem Čechem ale poslal puk těsně vedle tyče!
     
    53:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Místo vyrovnání přichází druhý gól Dukly, který ji posílá blízko vítězství. Tomáš Čachotský si užil dostatek prostoru a hledal křižným pasem DANIELA HODKA. U něj fungoval Michal Tvrdík spíš jen jako vánoční ozdoba a jihlavský veterán natáhl do dráhy kotouče hokejku, čímž ho rovnou poslal za Čechova záda - 0:2! Asistence: Tomáš Čachotský, Michal Velecký.
     
    51:35
    Taky Dukla hrozí! Roman Maliník byl na levé straně o hodně rychlejší než jeho strážce, ale v pádu už nestačil zakončit gólově!
     
    50:45
    Dnešnímu utkání přihlíží 1606 diváků. To je nejvyšší návštěva v Hradci Králové v probíhající sezóně.
     
    48:55
    Dnes velmi aktivní obránce Martin Vágner se z rohu nebojácně prokousal až před Novotného, ale už neměl čas překonat jeho ležící tělo. Hradec baží po vyrovnání!
     
    47:28
    No, sudí nešel zas tak moc do sebe a za katr poslal jen jednoho hráče z každého týmu. Lukáš Krupka i Michal Tvrdík dostávají dvě minuty za hrubost. 4 na 4
     
    47:28
    Neskutečná mela před Novotným! Švagrovský mohl vyrovnat, ale kotouč zůstal na brankové čáře, ani spoluhráč ho za ní nedokázal dostrkat! Následně se v jihlavském brankovišti popralo několik hráčů a ani brankář Novotný nezůstal pozadu!
     
    44:00
    Dnes už podruhé Dukle přesilovka moc dlouho nevydržela. Podražení Radka Hubáčka znamená, že se zase bude hrát čtyři na čtyři.
     
    43:28
    Domácí se na chvíli dostali do jihlavského sevření a plyne z toho oslabení. Petr Haluza - 2 minuty za hákování.
     
    38:58
    Obrovský závar před Novotným nedokázal žádný z domácích ukončit. Hradba těl byla opravdu neprůstřelná.
     
    37:16
    Jihlava tak využila početní výhodu, a o to samé se nyní budou pokoušet domácí. Michal Jeslínek - 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    36:27
    Dukla právě vstřelila branku!
    Až chvíli před koncem druhé třetiny vidíme první gól utkání. Jakub Kania z rohu pásma ukázkově namazal mezi kruhy RADKU HUBÁČKOVI, který byl před Čechem sám a dělovkou k levé tyči ho nekompromisně propálil - 0:1! Bez asistence.
     
    35:03
    Horké chvilky pro Jakuba Čecha. Jihlava jde na přesilovku po držení Víta Budínského.
     
    29:59
    Ta ale dlouho nevydržela a na druhou stranu trestné lavice míří Michal Velecký. S trestem za držení viditelně není spokojen, ovšem nic s ním nenadělá. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    29:43
    Útočný faul Martina Vágnera nicméně přistřihuje Hradeckým křídla a dává dvě minuty přesilovky Jihlavě.
     
    27:28
    David Švagrovský dostal dva puky před brankoviště. Poprvé na něj Novotný stačil, podruhé zakončil těsně mimo!
     
    26:09
    Forčeking hostů byl silný, ale Roman Maliník to s důrazem přehnal. Dvě minuty za sekání a přesilová hra pro Hradec Králové.
     
    22:51
    Před Čechem se na pravé straně zjevil Michal Velecký. Přetáhl si puk na střed a zkusil zakončit bekhendem, ale byl ve stoje a Jakub Čech měl své betony na pravém místě.
     
    21:31
    Na druhé straně se mezi kruhy ocitl Luděk Brož. Jeho střelu odrazil buď padající bek, nebo brankář, každopádně puk skončil v rohu.
     
    21:06
    Domácí obranou projel rychlík Marek Prokš a na Čecha vyslal tvrdou dělovku. Hradecký brankář ji však udržel na hrudi.
     
    17:15
    Vzápětí přišla obrovská mela před jihlavskou brankou a k dorážce si od modré sjel Martin Vágner. Orazítkoval ale pouze pravou tyčku za Filipem Novotným!
     
    14:36
    Početní výhoda pro změnu pro domácí stranu. Miha Štebih pyká za vyhození puku z vlastní třetiny mezi diváky.
     
    14:27
    Jakub Pekárek zmátl hradecké beky a nabídl puk do gólové pozice Jiřímu Dobrovolnému. Ten by však potřeboval mít hokejku na druhou stranu, takhle musel po puku sahat bruslí, což se mu nepovedlo!
     
    12:08
    Ondřej Malec se po levé straně útočného pásma prohnal jako expres a pak zkoušel překvapit Jakuba Čecha! Ten ale kotouč udržel před brankovou čarou a pak si ho jako první našel i mezi dorážejícími hráči.
     
    11:08
    Michal Tvrdík se hnal za kotoučem tak aktivně, že svého protivníka fauloval. Dvě minuty za držení, přesilovou hru dostává také Dukla.
     
    07:26
    První vyloučení zápasu přichází po sekání Tomáše Kolafy. Dříve Hradečáka, dnes ve službách týmu z Vysočiny.
     
    07:04
    Hraje se dlouho bez přerušení, útok střídá útok. Hradecké nahození se od mantinelu odrazilo před prázdnou jihlavskou bránu, Novotný jel pro kotouč za svou klec. Naštěstí pro něj sebrali puk jihlavští beci.
     
    02:38
    Rychlá kombinace Jihlavy dostala domácí do úzkých. Do druhé vlny přišel pas Michalovi Veleckému, ale kotouč mu nesedl a zamířil mimo.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 37. Hubáček, 54. Hodek (Čachotský, Velecký)


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) – Roupec, Karlíček, Kania, Vágner, Čáp, Hendrich, Klement – Říha, Mikeska "C", Moskal – Švagrovský, Tvrdík, Kubica – Budínský, Brož, Haluza – Půlpán, Macháň, Berger – Brida. Trenér: Jiří Kučera.
    HC Dukla Jihlava: Novotný (Rittich) – Jaroš, Kolafa, Zadražil, Dobrovolný, Drtina, Ficenc "C", Štebih – Čachotský, Velecký, Hodek – Malec, Hubáček, Zeman – Prokš, Filip, Jeslínek – Krupka, Maliník, Pekárek – Polcar. Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Schmejkal – Svobodová, Čížek.