Vítkovice – Liberec 7:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:0 (kon.) | Pardubice – Berani Zlín 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Sparta Praha 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Chomutov 6:2 (kon.) | Slavia – Motor ČB 1:2 (po s.n.)
koniec po predl.
HC Dynamo Pardubice
3:2 (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0)
Berani Zlín
cz Piatok 11.01.2013, 18:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    Ve vyrovnaném utkání Zlín stále dotahoval a čtyři minuty se mu povedlo vybojovat prodlouženou. Tu rozhodl po brejku Zohorny přesnou dorážkou Tomáš Rolinek. Nejlepší hráči: Dušan Salfický (PCE), Jaroslav Balaštík (ZLN). (20:27:40)
     
    Konec zápasu.
     
    63:54
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto, dva body zůstavají v ČEZ Areně. Leška nepřesně nahrál na Köhlera a puk se dostal na hokejky domácích. V následném brejku sice nejprve Zohorna nenašel volného Marušáka, jenže k puku dojel TOMÁŠ ROLINEK, a ten s trochou štěstí dostal puk za nemohoucího Jakuba Sedláčka. Asistence: Tomáš Zohorna a Jiří Marušák.
     
    62:51
    Somík hledal bekhendovou nahrávkou před brankou Barteka, ale puk mu uzmul Hamrlík.
     
    61:59
    Domácí obecenstvo si žádá vyloučení hostujícího hráče, ale nic takového se neděje. Naopak tu máme ofsajd Pardubic, po kterém se vhazuje ve středním pásmu.
     
    61:26
    Příležitost měl i domácí Píša, který pálil po nahrávce od levého mantinelu od modré. Sedláček jeho ránu chytá do výstroje.
     
    60:43
    Čajánek připravil v útočné třetině puk pro Dalibora Řezníčka, který však ranou z těžkého úhlu neměl moc nadějí na skórování. Salfický jeho pokus kryje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Radoslav Tybor si může oddechnout, jelikož již v prodloužení bude moci nastoupit. Mohlo to vypadat ale jinak, kdyby Ondřej Veselý v posledních vteřinách dokázal proměnit velkou příležitost. Trefil však pouze Salfického, a tak uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:58
    Neuvěřitelná šance PSG! Po nahrávce z levé strany pálil z dobré pozice Ondřej Veselý, ale ten trefuje pouze dobře stojícího Salfického!
     
    59:38
    Dlouhá kombinace PSG, zatím bez střely. Hamrlík od modré totiž nevypálil.
     
    58:57
    Pro postavení útočícího hráče v brankoviště je však Zlín následně vykázán do střední třetiny.
     
    58:44
    Po tečované ráně Tesaříka domácí zachraňuje skvělý zákrok Dušana Salfického.
     
    58:18
    PSG se drží v útočném pásmu a pálí Zámorským. Ten však nastřeluje pouze obránce Pardubic.
     
    57:57
    Tuze nepříjemná situace pro domácí celek. Radoslav Tybor totiž vidí dvě minuty za hru vysokou holí. Pro Zlín dokonalá šance na obrat.
     
    57:40
    Leška pěkně prošel do útočného pásma, kde si prohodil obránce Pardubic, ale při pokusu o zakončení mu chyběla rychlost.
     
    56:41
    PSG se i nadále tlačí do útoku a snaží se o obrat. Po nepovedeném založení útoku ale po pár vteřinách jeden z obránců pouze nahazuje touš do útočné třetiny.
     
    55:13
    Zlín právě vstřelil branku!
    A hosté přesilovou hru využívají téměř ihned. Po nahrávce Petra Lešky na modrou čáru pálil do brankoviště Hamrlík. Ten svým ostrým projektilem našel hůl JAROSLAVA BALAŠTÍKA, který sice svým první pokusem tečoval jen do betonu Salfického, ale v dorážce už neselhal a pohodlně zakončuje do odkryté klece. Asistence: Martin Hamrlík a Petr Leška.
     
    54:49
    Přesilovka pro hosty. Jiří Marušák dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Martin Mišovec

    Góly a asistencie: 19. Cetkovský (Kočí), 48. Somík (Píša, Bartek), 64. Rolinek (Zohorna, Marušák) - 45. Tesařík (Holík, Veselý), 56. Balaštík (Hamrlík, Leška)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Koutský) – Benák, Gawryletz, Vašíček, Píša, Marušák, Kočí, Zdráhal – Bartek, Rolinek, Somík – Nosek, Zohorna, Tybor – Radil, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád – J. Veselý.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    Berani Zlín: Sedláček (Horčička) – Zámorský, Hamrlík, Řezníček, Šenkeřík, Linhart, Tesařík, Kotvan – Balaštík, Leška, Köhler – Holík, Čajánek, O. Veselý – Kubiš, Melenovský, Čech – Šlahař, Fořt, Okál.

    Trenéři: Rostislav Vlach a Juraj Jurík

    Rozhodca: Hrubý, Šír - Gebauer, Lederer

    Diváci: 7546