Vyhlášení fotbalové ankety Zlatý míč L. Messi (kon.)
koniec udalosti
Vyhlášení fotbalové ankety Zlatý míč

L. Messi

cz Pondelok 07.01.2013, 19:00Spoločenské udalosti
     
    Nejlepším fotbalistkou roku 2012 se stal LIONEL MESSI, který tak tuto anketu vyhrál počtvrté v řadě a potvrdil, že je zřejmě nejlepším fotbalistou na světě. To je z mé strany vše a těším se u dalších sportovních přenosů. Přeji hezký zbytek pondělí a úspěšný vstup do nového týdne. (20:06:39)
     
    Lineol Messi drží v ruce Zlatý míč a celý sál mu aplauduje ve stoje.
     
    "Pro mě je neuvěřitelné, že tady stojím počtvrté v řadě. Je to něco, čemu nemohu uvěřit. Musím poděkovat všem dalším nominovaným. Velké poděkování patří Iniestovi, bez kterého bych tady určitě nestál. Poděkovat musím mé rodině, trenérům, spoluhráčům, manželce, synovi...," uvedl Lionel Messi.
     
    Nejlepším fotbalistou roku 2012 se stal argentinský hráč LIONEL MESSI, který tuto anketu vyhrál už počtvrté v řadě!
     
    Nejlepšího fotbalistu roku 2012 vyhlásí Fabio Cannavaro, který tuto anketu vyhrál v roce 2006.
     
    "Bylo mi řečeno, abych si připravila nějakou řeč. Ale já s tímto oceněním nepočítala, takže jsem si nic nepřipravila. Chtěla bych všem poděkovat. Vyhrát jakoukoliv individuální cenu znamená, že za vámi stojí silný tým, takže tato cena nepatří pouze mě," uvedla Abby Wambachová.
     
    Nejlepší fotbalistkou roku 2012 se stala Abby Wambachová ze Spojených států amerických.
     
    Nejlepší fotbalistku roku 2012 (Marta, Wambachová, Morganová) vyhlásí Hope Solová a Sepp Blatter. Velkou favoritkou je Brazilka Marta, která vyhrála už pětkrát!
     
    Na fotbalistech, trenérem ale i funkcionářích je vidět, že tento song moc dobře znají.
     
    Na pódiu je zpěvačka Amy Macdonald, která zahraje velmi oblíbený hit Slow it Down.
     
    Nyní na projekci běží neskutečné kousky Lionela Messiho. Ten v loňském roce nastřílel neuvěřitelných 91 branek a tím se zapsal do fotbalových dějin.
     
    Nejhezčí branku minulého roku vstřelil slovenský reprezentační hráč Miroslav Stoch. "Rád bych poděkoval každému, kdo pro mě hlasoval. Je to pro mě velké překvapení a moc si tohoto ocenění vážím. Děkuji," uvedl střelec nejhezčí branky v roce 2012.
     
    Vítěze této ankety vyhlásí Carlos Valderrama, bývalý kolumbijský fotbalista.
     
    Za několik málo vteřin budeme vědět, která branka byla v minulém roce nejhezčí. V této kategorii hlasovalo přes pět miliónu fotbalových fanoušků z celého světa.
     
    Vítězem ceny Fair Play se stal Fotbalový svaz Uzbekistánu.
     
    Nyní se bude vyhlašovat cena Fair Play.
     
    Nyní na projekci běží kousky Andrése Iniesty, který v loňském roce vyhrál Mistrovství Evropy. Dokonce se stal nejlepším hráčem tohoto šampionátu. "První hračku, kterou jsem mu koupil, byl kopací míč. Nikdy jsem ale netušil, kam to až dotáhne," uvedl Iniestovo otec.
     
    "Velice děkuji. Jsem opravdu zasažen, že mi bylo dopřáno takové pocty. Během své kariéry jsem dostal spoustu trofejí, ale tohle je něco, co bude v mém srdci. Tohle je unikátní trofej, kterou člověk získá jednou za život. Velmi si tohoto ocenění vážím," uvedl Franz Beckenbauer.
     
    Prezidentovu cenu získal Franz Beckenbauer. Ten vyhrál například mistrovství Evropy i světa, Zlatý míč a v Německu byl vyhlášen fotbalistou století. Prezidentova trofej je tedy v rukou opravdu velké fotbalové legendy.
     
    Na pódium přišel prezident FIFA Sepp Blatter, který předá Prezidentovu cenu, která se uděluje za dlouhodobý přínos fotbalu.

    Jakub Kopřiva