Udinese – Inter 3:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 1:2 (kon.) | AC Miláno – Siena 2:1 (kon.)
Chievo – Bergamo 1:0 (kon.) | Fiorentina – Pescara 0:2 (kon.) | CFC Janov – Bologna 2:0 (kon.)
Parma – Palermo 2:1 (kon.) | Neapol – AS Rím 4:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
3:0 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 06.01.2013, 12:30 • Stadio Communale Friuli, Udine • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu nám priniesol veľa zaujímavých momentov. O úvodný gól, ktorý padol v 63. minúte sa postaral po skvelej prihrávke od Lazzariho Antonio Di Natale. Následne v 65. minúte tvrdo fauloval Muriela hráč hostí Juan, ktorý získal druhú žltú kartu (červenú kartu) a poputoval do šatní. Od tohto momentu na ihrisku kraľovali domáci, ktorí napokon vsietili ešte dva góly - v 75. minúte to bol spomínaný Muriel a v 79. minúte zavŕšil svoje gólové predstavenie opäť po skvelej prihrávke od Lazzariho Antonio Di Natale.
    Udinese si tak prekvapivo odnáša do tabuľky tri body, zatiaľ čo favorizovaný Inter Miláno ani jeden.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:26:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pri lopte sú momentálne hráči domáceho celku Udinese Calcio, ktorí nám predvádzajú veľmi dobré prihrávky a získavajú tak veľmi dôležitý čas. Už sa asi nič vážne nestane.
     
    90+1
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase si odnáša vystriedaný hráč Udinese Maicosuel, ktorý ju zinkasoval za filmovanie, keď sa v súboji s Cambiassom hodil na zem.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Z pravej strany to skúšal ešte Guarín, no aj on bol neúspešný. Gólman Brkič jeho nedôraznú strelu úspešne chytá vo svojom náručí a následne loptu rozohráva do útoku.
     
    89
    Cambiasso nám predviedol dobrý center na Silvestreho, no ten túto loptu napokon nedokázal využiť. Predviedol nám len veľmi nepresné zakončenie letiace mimo domácej brány.
     
    88
    Na rade je druhé striedanie domácich. Namiesto dvojgólového strelca Di Nataleho nastúpi do hry v tomto zápase na posledné minúty Švéd Ranégie.
     
    87
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Rocchi, no napokon jeho delovka smerovala len vysoko nad domácu bránu. Pri lopte sú momentálne hráči Udinese.
     
    86
    Guarín sa snažil bleskovo presunúť po ľavej strane, no napokon sa mu to nepodarilo. Odstavil ho pozorný Heurtaux, ktorý mu predviedol veľmi dobrý sklz.
     
    85
    Maicosuel sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný. Pristavil sa pri ňom pozorný Cambiasso, ktorý ho od lopty nekompromisne odstavil.
     
    84
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorí hrajú už vo veľmi pokojnom tempe a očividne už nemajú čo stratiť. Je ich o jedného viac, vyhrávajú o tri góly. Tento zápas stačí už len ubrániť.
     
    83
    Palacio sa dostal do fantastickej gólovej šance, no napokon bol tesne pred domácou bránou položený k zemi obrancom Danilom, ktorý si však podľa hlavného rozhodcu počínal čisto, a tak sa nepíska.
     
    82
    Nasleduje aj posledné striedanie hosťujúceho celku. Namiesto Cassana nastúpi o tohto zápasu oddýchnutý Silvestre, ktorý sa pokúsi vzkriesiť svoj tím.
     
    81
    Na rad prišlo aj prvé striedanie domáceho trénera Udinese. Namiesto Muriela nastúpi do hry oddýchnutý Maicosuel.
     
    80
    Ďalšie sympatické zakončenie z ľavej strany nám predviedol Muriel, no napokon bol len veľmi nepresný! Lopta letela vysoko nad bránu Interu Miláno.
     
    79
    Udinese dalo gól!
    A je to tu! Na rad prišiel už tretí gól domáceho celku! Postaral sa o neho ANTONIO DI NATALE, ktorý zinkasoval fantastickú prihrávku od Lazzariho a z bezprostrednej blízkosti zasunul loptu za Handanovičov chrbát. O tomto zápase je už definitívne rozhodnuté.
     
    78
    Nasledovať bude aj druhé striedanie hosťujúceho celku. Na trávnik nastupuje namiesto Jonathana oddýchnutý Rocchi.

    Góly: 63. Natale, 75. Muriel, 79. Natale

    Karty:   32. Danilo (UDI), 48. Allan (UDI), 90+1. Maicosuel (UDI) - 9. Pereira (INT), 25. Palacio (INT), 39. Juan (INT)   65. Juan (UDI)


    Udinese Calcio: Brkič - Basta, Pasquale, Danilo, Domizzi, Heurtaux, Lazzari, Pereyra, Allan, Di Natale (88. Ranégie), Muriel (81. Maicosuel).
    Inter Miláno: Handanovič - Zanetti, Samuel, Jonathan (78. Rocchi), Pereira, Juan, Cambiasso, Gargano (74. Duncan), Guarín, Palacio, Cassano (82. Silvestre).

    Rozhodca: A. Giannoccaro - N. Nicolleti, C. Rocca