Udinese – Inter 3:0 (kon.) | Juventus – Sampdoria 1:2 (kon.) | AC Miláno – Siena 2:1 (kon.)
Chievo – Bergamo 1:0 (kon.) | Fiorentina – Pescara 0:2 (kon.) | CFC Janov – Bologna 2:0 (kon.)
Parma – Palermo 2:1 (kon.) | Neapol – AS Rím 4:1 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
3:0 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 06.01.2013, 12:30 • Stadio Communale Friuli, Udine • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu nám priniesol veľa zaujímavých momentov. O úvodný gól, ktorý padol v 63. minúte sa postaral po skvelej prihrávke od Lazzariho Antonio Di Natale. Následne v 65. minúte tvrdo fauloval Muriela hráč hostí Juan, ktorý získal druhú žltú kartu (červenú kartu) a poputoval do šatní. Od tohto momentu na ihrisku kraľovali domáci, ktorí napokon vsietili ešte dva góly - v 75. minúte to bol spomínaný Muriel a v 79. minúte zavŕšil svoje gólové predstavenie opäť po skvelej prihrávke od Lazzariho Antonio Di Natale.
    Udinese si tak prekvapivo odnáša do tabuľky tri body, zatiaľ čo favorizovaný Inter Miláno ani jeden.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z talianskej Serie A.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (14:26:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pri lopte sú momentálne hráči domáceho celku Udinese Calcio, ktorí nám predvádzajú veľmi dobré prihrávky a získavajú tak veľmi dôležitý čas. Už sa asi nič vážne nestane.
     
    90+1
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase si odnáša vystriedaný hráč Udinese Maicosuel, ktorý ju zinkasoval za filmovanie, keď sa v súboji s Cambiassom hodil na zem.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Z pravej strany to skúšal ešte Guarín, no aj on bol neúspešný. Gólman Brkič jeho nedôraznú strelu úspešne chytá vo svojom náručí a následne loptu rozohráva do útoku.
     
    89
    Cambiasso nám predviedol dobrý center na Silvestreho, no ten túto loptu napokon nedokázal využiť. Predviedol nám len veľmi nepresné zakončenie letiace mimo domácej brány.
     
    88
    Na rade je druhé striedanie domácich. Namiesto dvojgólového strelca Di Nataleho nastúpi do hry v tomto zápase na posledné minúty Švéd Ranégie.
     
    87
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Rocchi, no napokon jeho delovka smerovala len vysoko nad domácu bránu. Pri lopte sú momentálne hráči Udinese.
     
    86
    Guarín sa snažil bleskovo presunúť po ľavej strane, no napokon sa mu to nepodarilo. Odstavil ho pozorný Heurtaux, ktorý mu predviedol veľmi dobrý sklz.
     
    85
    Maicosuel sa dobre presúval po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný. Pristavil sa pri ňom pozorný Cambiasso, ktorý ho od lopty nekompromisne odstavil.
     
    84
    Pri lopte sú opäť domáci hráči, ktorí hrajú už vo veľmi pokojnom tempe a očividne už nemajú čo stratiť. Je ich o jedného viac, vyhrávajú o tri góly. Tento zápas stačí už len ubrániť.
     
    83
    Palacio sa dostal do fantastickej gólovej šance, no napokon bol tesne pred domácou bránou položený k zemi obrancom Danilom, ktorý si však podľa hlavného rozhodcu počínal čisto, a tak sa nepíska.
     
    82
    Nasleduje aj posledné striedanie hosťujúceho celku. Namiesto Cassana nastúpi o tohto zápasu oddýchnutý Silvestre, ktorý sa pokúsi vzkriesiť svoj tím.
     
    81
    Na rad prišlo aj prvé striedanie domáceho trénera Udinese. Namiesto Muriela nastúpi do hry oddýchnutý Maicosuel.
     
    80
    Ďalšie sympatické zakončenie z ľavej strany nám predviedol Muriel, no napokon bol len veľmi nepresný! Lopta letela vysoko nad bránu Interu Miláno.
     
    79
    Udinese dalo gól!
    A je to tu! Na rad prišiel už tretí gól domáceho celku! Postaral sa o neho ANTONIO DI NATALE, ktorý zinkasoval fantastickú prihrávku od Lazzariho a z bezprostrednej blízkosti zasunul loptu za Handanovičov chrbát. O tomto zápase je už definitívne rozhodnuté.
     
    78
    Nasledovať bude aj druhé striedanie hosťujúceho celku. Na trávnik nastupuje namiesto Jonathana oddýchnutý Rocchi.
     
    77
    Dobrú prihrávku na Di Nataleho nám predviedol Domizzi, no napokon bol tento dobre známy útočník Udinese nekompromisne odstavený pozorným Cambiassom, ktorý ho ďalej nepustil.
     
    76
    Domáce tribúny sa poriadne tešia, no ešte nie je pre Inter nič stratené. Keby sa im podarilo priniesť prekvapenie, tak by sa mnoho vecí mohlo ešte zmeniť. Pri lopte sú však domáci.
     
    75
    Udinese dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po fantastickej prihrávke od Bastu sa k lopte na pravej strane dostal LUIS FERNANDO MURIEL, ktorý nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného gólmana Handanoviča. Vyzerá to tak, že o tomto zápase je už rozhodnuté.
     
    74
    Tréner Interu Miláno posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Gargana posiela na trávnik oddýchnutého Duncana, ktorý sa pokúsi s týmto zápasom ešte niečo urobiť.
     
    73
    Di Natale bol v pokutovom území pred Brkičovou bránou položený k zemi, no napokon sa pokutový kop nepíska! Je otázne, či to bol faul alebo čistý zákrok.
     
    72
    Dobré zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Cassano, no aj gólman Brkič sa dobre premiestnil a po jeho zakončeniu sa následne veľmi dobre hodil!
     
    71
    Hosťom to veľmi nevyšlo! Po niekoľkých nepresných prihrávkach sa k lopte dostali domáci hráči! Di Natale bol v ďalšej šanci, no Handanovič ho zneškodnil veľmi dobrým saltom!
     
    70
    Inter je teda oslabený o jedného hráča, no momentálne nám predvádza veľmi dobrú hru pred domácou bránou, no nesmie zabúdať na dôraznú obranu. Pri lopte je Cassano.
     
    69
    Muriel sa napokon pozviechal a za mohutného potlesku domáceho publika sa vracia na ihrisko! Zranený teda pravdepodobne nebude a vyzerá to s ním dobre.
     
    68
    Po tomto faule získali domáci priamy kop, no tvrdú strelu od Di Nataleho gólman Handanovič zareagoval veľmi dobre a loptu ukryl vo svojom náručí!
     
    67
    Muriel bol napokon z hracej plochy vynesený na nosidlách! Vyzerá to tak, že to bude vážnejšie zranenie. Uvidíme, či sa to vyrieši, alebo bude domáci tréner striedať.
     
    66
    Muriel bol tvrdo zrazený k zemi a okamžite k nemu prichádza lekárska pomoc aj s nosidlami! Dúfajme, že bude v poriadku!
     
    65
    Hosťujúci hráč Juan to tentokrát poriadne prehnal a odnáša si po veľmi tvrdom faule na Muriela druhú žltú - červenú kartu! Tak toto bol veľmi nepríjemný zákrok a Muriel bude musieť byť ošetrovaný!
     
    63
    Udinese dalo gól!
    Tak teraz sa potvrdilo staré známe - nedáš, dostaneš! Po skvelom centri od Lazzariho sa dostal do útoku ANTONIO DI NATALE, ktorý z bezprostrednej blízkosti prekonal gólmana Handanoviča skvelou strelou k pravej žŕdke jeho brány. Handanovič sa síce snažil zasiahnuť, no tentokrát nemal šancu.
     
    63
    Po skvelej prihrávke od Guarína sa do vyloženej gólovej šance dostal Palacio, no napokon v páde svojou delovkou netrafil priestor brány domácich! Nasledovať bude útok Udinese.
     
    62
    Pri lopte sú momentálne hráči domáceho Udinese, ktorí sa snažia taktickými prihrávkami dostať pred bránu, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Pri lopte je Pasquale.
     
    61
    Po tvrdom faule od Domizziho na Guarína získali hostia priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov, ktorý odišiel zahrávať Guarín! Ten loptu odcentroval na Palacia, ktorý sa snažil zakončovať z pravej strany, no jeho delovku Brkič zblokoval za svoju bránu.
     
    60
    Po skvelom centri od Pereyru sa k lopte na pravom krídle dostal Di Natale, no napokon sa Juan stihol vrátiť a loptu Di Natalemu uchmatol. Nasledovať bude útok Milána.
     
    59
    Z hranice pokutového územia sa tentokrát snažil zakončovať aj Basta, no jeho veľmi nepresná strela bez dôrazu napokon skončila len o poriadny kus vedľa brány hostí.
     
    59
    Palacio sa mohol dostať do ďalšej dobrej šance, no po prihrávke od Cassana okamžite vyštartoval gólman Brkič, ktorý loptu zachytil a upokojil tempo hry.
     
    58
    Strelu z pravej strany si tentokrát skúsil aj Cambiasso, no pálil z veľkej vzdialenosti a jeho delovke sa napokon nepodarilo trafiť priestor Brkičovej brány.
     
    57
    Palacio sa dostal do skvelej gólovej šance po úniku cez pravé krídlo! Napokon zakončoval z hranice pokutového územia, no gólman Brkič sa opäť skvele hodil a loptu zblokoval do bezpečia!
     
    56
    Brkič nám predviedol skvelý zákrok! Po tvrdej strele od Guarína z centrálnej časti sa dobre hodil a presne vystihol smer lopty. Tú následne ukryl vo svojom náručí.
     
    55
    Po veľkej chybe od Palacia sa mohol k lopte dostať Di Natale, ktorý by bežal sám na milánsku bránu! Gólman Handanovič však dobre vybehol a za asistencie svojho spoluhráča loptu chytil.
     
    54
    Cassano odviedol opäť skvelú prácu na ľavej strane a aj tentokrát sa snažil prihrávať na Palacia. Ten sa však nestihol uvoľniť spod Domizziho obrany. Pri lopte sú teda opäť domáci.
     
    53
    Loptu dobre odcentroval Gargano, no napokon bol neúspešný a pozorný Muriel loptu odhlavičkoval do bezpečia. Nasledovať bude rýchly útok domácich.
     
    52
    Cassano nám predviedol dobrý center na Palacia, no ten bol napokon nekompromisne odstavený obrancom Danilom. Ten však poslal loptu len za vlastnú bránu, a tak majú hostia k dispozícii rohový kop.
     
    51
    Domáci futbalisti Udinese chcú okamžite odpovedať, no zatiaľ sa im nedarí. Pasquale loptu dobre odcentroval pred bránu Interu, no tam sa jej zmocnil pozorný Cambiasso.
     
    50
    Po fantastickej prihrávkovej kombinácii hráčov Interu Miláno sa do skvelej gólovej šance dostal Jonathan, no ten nedokázal z pravej strany trafiť priestor domácej brány a napokon loptu umiestnil len do jej ľavej žŕdky!
     
    49
    Po peknom centri od Pereyru sa k lopte dostal Di Natale, no napokon si ju príliš odkopol a už ju nestihol. Lopta napokon skončila za bránou Interu Miláno.
     
    48
    Už v tretej minúte druhého polčasu vidíme žltú kartu. Odnáša si ju domáci hráč Allan, ktorý nám predviedol nedovolenú hru svojími rukami, ktorou zneškodnil Gargana.
     
    47
    Hra sa nám opäť presunula prevažne do stredu ihriska. Tam majú loptu momentálne v moci hráči Interu Miláno, ktorí však majú problém s útokom, keďže domáci dobre bránia. Pri lopte je Guarín.
     
    46
    Udinese vstúpilo do druhého polčasu oveľa aktívnejšie ako ich súper z Milána. Basta nám predviedol niekoľko dobrých prihrávok a napokon loptu odcentroval na Muriela. Ten však nebol v strehu a nestihol loptu dobehnúť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme góly nevideli, no tento zápas je zatiaľ veľmi vyrovnaný. Oba tímy mali niekoľko šancí, no napokon nedokázali ani jednu z nich využiť. Dobrými zákrokmi sa blysli gólmani Handanovič a Brkič, no Handanovičovi výrazne pomohla aj konštrukcia brány, keď Di Natale napálil loptu do brvna brány Interu Miláno. Mierne aktívnejšími sú zatiaľ hráči Udinese, no uvidíme, či sa ich šance premenia aj na gól v druhom polčase.

    Ktorý z tímov si po druhom polčase odnesie trojbodový zisk? Alebo uvidíme remízu?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Di Natale sa snažil loptu odcentrovať na Muriela, no napokon sa k lopte dostal len pozorný Cambiasso, ktorý ju zblokoval svojou hlavou a následne ju poslal do bezpečného stredu ihriska.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    Pasquale bleskovo zbiehal po ľavej strane, následne prihrával na Di Nataleho, ten chcel posunúť loptu na voľného Muriela, no napokon si s ním veľmi nerozumel a k lopte sa dostal až gólman Handanovič.
     
    44
    Pred hosťami bola momentálne séria rohových kopov. Dva nevyšli, no ten tretí dopadol celkom dobre. Lopta sa dostala k Garganovi, ktorý tvrdo pálil, no lopta letela len na pozorných obrancov Udinese.
     
    43
    Center z rohového kopu domácim veľmi nevyšiel, no následná šanca bola celkom sľubná. K lopte sa dostal na hranici pokutového územia Lazzari, ktorý svojou delovkou minul priestor Handanovičovej brány.
     
    42
    Di Natale sa dobre presúval po pravej strane a následne aj zakončoval. Jeho zakončenie zblokoval Samuel. Domáci majú teda k dispozícii rohový kop.
     
    41
    Muriel nám predvádza vysoké napádanie milánskej rozohrávky, no zatiaľ sa mu nedarí. Trojica brániacich hráčov Interu Miláno nám predviedla veľmi dobrú defenzívnu hru.
     
    40
    Aj túto štandardnú situáciu odišiel zahrávať Di Natale, no jeho strela bola neúspešná. Lopta letela asi meter nad Handanovičovu bránu, a tak je nebezpečenstvo pre hostí zažehnané.
     
    39
    Tvrdý faul na nabiehajúceho Muriela nám tentokrát predviedol Jesus Juan. Ten zinkasoval za tento nekompromisný zákrok žltú kartu. Domáci majú tak štandardnú situáciu zo vzdialenosti približne 25 metrov.
     
    38
    Gólman Brkič zasahoval opäť. Po tvrdej delovke od Gargana sa po lopte hodil a svojím telom ju zblokoval do bezpečia za svoju bránu.
     
    38
    Brkič nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zneškodnil nebezpečný strieľaný center od Cassana, na ktorý si robil chúťky ešte nabiehajúci Guarín.
     
    37
    Zanetti sa uvoľnil na pravej strane a snažil sa prihrávať na stred, no obranca Domizzi bol v strehu a Zanettiho nepresnú prihrávku reflexívne zachytil svojou pravou nohou.
     
    36
    Guarín loptu dobre odcentroval z pravej strany a preniesol hru na Palacia. Ten bol však na túto loptu prikrátky a svojou hlavou nedotiahol na letiaci projektil.
     
    35
    Handanovič nám predviedol skvelý zákrok! K strieľanému centru z pravej strany sa dostal Pereyra, no napokon bol neúspešný! Gólman Handanovič dobre vybehol a loptu vyboxoval do bezpečia. Znemožnil tak šance na hlavičkové zakončenie domácich.
     
    34
    Palacio momentálne svoje ofenzívne snahy prehnal a predviedol nám útočný faul na Domizziho. Ten padol k zemi, no vyzerá byť v poriadku. Následne útočia domáci.
     
    33
    Priamy kop odišiel zahrávať Guarín! Ten zvolil tvrdú delovku, ktorou však loptu napálil len do dobre postaveného múru domácich hráčov, ktorí loptu zblokovali.
     
    32
    Žlté karty sa udeľujú aj na strane domácich. Obranca Danilo nám predviedol nekompromisný faul na nabiehajúceho Guarína. Hostia tak majú k dispozícii voľný kop zo vzdialenosti približne 20 metrov.
     
    31
    Di Natale opäť dobre prihrával na Muriela, no ten bol nekompromisne odstavený brániacimCambiassom, ktorý ho prinútil posunúť loptu za postrannú čiaru. Hostia majú teda autový hod.
     
    30
    Guarín sa dobre presunul po pravej strane až k bráne Udinese, no napokon bol neúspešný. Jeho center v znení nožníc úspešne ukryl vo svojom náručí gólman Brkič.
     
    29
    Domáci hráči sa snažia, no momentálne sa im veľmi nedarí. Predviedli nám len niekoľko nepresných prihrávok, po ktorých sa lopta pohybuje prevažne v strede ihriska.
     
    28
    Dobrý obranný zákrok nám tentokrát predviedol Basta, ktorý rýchlym šprintom a následným vypichnutím lopty zneškodnil dobre útočiaceho Pereiru.
     
    27
    Di Natale nám predviedol fantasticky zahraný priamy kop! Zo vzdialenosti približne 38 metrov pálil priamo na bránu, no jeho delovka napokon trafila len brvno domácej brány!
     
    26
    Ďalší faul nám predviedol hosťujúci Samuel. Ten nedovoleným zákrokom zneškodnil Allana, ktorý by získal skvelú prihrávku od Di Nataleho. Nasledovať bude voľný kop, no ešte predtým porady s rozhodcom.
     
    25
    Hlavný rozhodca vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát ju zinkasoval Palacio, ktorý sa previnil filmovaním, keď v pokutovom území spadol na trávnik po zákroku od Domizziho.
     
    24
    Palacio to opäť skúšal individuálne po pravej strane, no jeho kľučka mu tentokrát nevyšla. Pozorný Danilo jeho úmysel vystihol a loptu mu uchmatol.
     
    23
    Po skvelom centri od Pasqualeho sa k lopte dostal Di Natale a už-už chcel strieľať, no bleskovo ho zastavil asistent rozhodcu, ktorý nám avízoval offsajd.
     
    22
    Po peknom centri od Cambiassa sa k lopte na pravej strane mohol dostať Cassano, no ten bol napokon neúspešný. Táto lopta bola na neho pridlhá a končí za ihriskom.
     
    21
    Voľný kop odišiel zahrávať Heurtaux, no loptu napokon poslal len do rúk gólmana Handanoviča, ktorý nemal so zákrokom žiadne problémy.
     
    20
    Faul na Domizziho nám tentokrát predviedol Pereira. Domáci teda získavajú voľný kop v pozícii tesne za polovicou ihriska. Ešte vidíme nejaké nedorozumenia medzi hlavným rozhodcom a hráčmi...
     
    19
    Palacio nám predvádza svoje skvelé individuálne schopnosti! Technicky si prekľučkoval niekoľkých hráčov, no napokon bol neúspešný. Prihral na Guarína, ten ho poslal do úniku, no proti lopte dobre vybehol Brkič, ktorý túto šancu hostí zažehnal.
     
    18
    Po dobrom centri z rohového kopu sa k lopte tentokrát dostal Cambiasso. Ten pálil z voleja, no napokon jeho strela skončila len vysoko nad bránou domácich.
     
    17
    Hosťujúci hráči sa dostali do ďalšej dobrej gólovej šance! Palacio nám predviedol skvelý únik a následnú prihrávku na Guarína. Ten to skúsil sám, no napokon bol neúspešný, keďže ho obetavým zákrokom odstavil obranca Basta.
     
    16
    Cassano sa dostal do ďalšej dobrej šance, no tentokrát neuspel ani on. Tvrdo zakončoval z pravej strany, no napokon mu lopta nesadla dobre a skončila len mimo brány Udinese.
     
    15
    Di Natale sa dostal do skvelej gólovej šance! Po skvelom centri od Lazzariho získal loptu, no následne ju nedokázal dostatočne spracovať, a tak mu ušla za zadnú čiaru ihriska.
     
    14
    Z pravej strany tentokrát pálil Muriel, no jeho prízemná delovka neprekvapila Handanoviča, ktorý pokľakol a loptu úspešne chytil vo svojom náručí.
     
    13
    Guarín dobre zakončoval z hranice pokutového územia, no napokon bol neúspešný. Jeho prízemná delovka smerovala len tesne vedľa brány Udinese.
     
    12
    Di Natale je v tomto zápase poriadne aktívny, no zatiaľ sa mu nedarí. Jeho ďalšia dobrá prihrávka smerovala len ku gólmanovi Handanovičovi, ktorý skrotil loptu a upokojuje hru.
     
    11
    Momentálne vidíme na trávniku veľké množstvo nedovolených zákrokov, no hlavný rozhodca je poriadne tolerantný a žlté karty nerozdáva. Domizzi tentokrát fauloval Gargana.
     
    10
    Di Natale sa snažil opäť prihrávať na Muriela, no tentokrát mu prihrávka nevyšla. Dostal sa k nej pozorný Zanetti, ktorý posiela loptu do bezpečia k stredovej čiare.
     
    9
    Vidíme prvú žltú kartu v tomto zápase. Pereira bol už napomínaný, no napokon si nedal povedať a zinkasoval žltú kartu od hlavného rozhodcu.
     
    8
    Pereira nám predviedol tvrdý faul na Bastu, no napokon tento hráč Interu Miláno žltú kartu nevidí. Hlavný rozhodca bol tentokrát mierny, no Pereiru napomína.
     
    7
    Handanovič nám predviedol skvelý zákrok! Po dobrom centri z rohového kopu sa k lopte dostal Allan, ktorý nekompromisne zakončil, no gólman hostí jeho strelecký pokus úspešne vychytal.
     
    6
    Di Natale nám predviedol skvelú prihrávku do behu na nabiehajúceho Muriela, no napokon stál Muriel v offsajde, a tak jeho tím prichádza o loptu.
     
    5
    Gargano sa snažil loptu odcentrovať na Di Nataleho, no ten si s ním veľmi nerozumel a napokon skončila lopta na kopačkách pozorného Domizziho.
     
    4
    Palacio nám predviedol sympatický strieľaný center z hranice pokutového územia, no gólman Brkič nemal s touto loptou problém a úspešne ju ukryl vo svojom náručí.
     
    3
    Momentálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde majú loptu v moci hráči Interu Miláno. Domáci však veľmi dobre vykrývajú priestor a dobre eliminujú šance na dobrú prihrávku.
     
    2
    Di Natale sa dobre presúval po ľavej strane a následne loptu sympaticky odcentroval pred bránu hostí. Tam však stál len pozorný Jonathan, ktorý ju odhlavičkoval do bezpečia.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii hráči Interu Miláno. Loptu si stiahli až k vlastnej bráne, odkiaľ sa snažia efektívne zaútočiť, no Udinese sa zatiaľ veľmi dobre bráni.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na striedačkách budú pripravení títo hráči:

    Udinese Calcio: Padelli (NB) - Angella, Faraoni, Barreto, Ranégie, Coda, Gabriel Silva, Maicosuel, Willians, Pawlowski, Zielinski.

    Inter Miláno: Belec (NB) - Silvestre, Mariga, Rocchi, Benassi, Mbaye, Duncan, Di Gennaro, Daniel Bessa, Livaja.
     
    Úvodné zostavy:

    Udinese Calcio: Brkič - Basta, Pasquale, Danilo, Domizzi, Heurtaux, Lazzari, Pereyra, Allan, Di Natale, Muriel.

    Inter Miláno: Handanovič - Zanetti, Samuel, Jonathan, Pereira, Juan, Cambiasso, Gargano, Guarín, Palacio, Cassano.

    Rozhodca: A. Giannoccaro - N. Nicolleti, C. Rocca.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 19. kole najvyššej futbalovej súťaže v Taliansku - Serie A!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na štadióne Stadio Communale Friuli v Udine, kde si zmeria sily domáci celok Udinese Calcio, ktorý na svojej pôde privíta tím Inter Miláno.

    Domáci hráči tímu Udinese Calcio sa po 18tich odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej desiatej priečke s 24 bodmi a neutrálnym gólovým skóre +0. Na deviatu Cataniu strácajú hráči Udinese momentálne jeden bod a jedenásta Atalanta stráca na Udinese zatiaľ dva body. Aktuálna zápasová bilancia hráčov Udinese, prehra - výhra - výhra - remíza - remíza, nám hovorí o tom, že títo hráči vedia zahrať veľmi dobrý zápas a často uchmatnú z duelov aspoň jeden bod. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na pôde Lazia Rím, kde ich však domáci zdolali v pomere 3:0. V ďalšom kole porazili na svojej pôde výber Cagliari v pomere 4:1. Aj ich ďalší zápas na pôde súpera skončil úspešne, keď sa im podarilo zdolať Sampdoriu v pomere 2:0. Následne prišli na rad dve remízy - najskôr Udinese remízovalo na domácom štadióne s Palermom (1:1). Rovnaká remíza sa zrodila aj na pôde Atalanty, odkiaľ si futbalisti Udinese odniesli aspoň jeden bod. Aj v tomto zápase sa budú domáci snažiť, no uvidíme, či sa im to proti silnému Interu Miláno podarí.

    Hráči Interu Miláno sú na tom oveľa lepšie ako ich dnešný súper. Po osemnástich odohraných zápasoch sa nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke s 35 bodmi a gólovým skóre +11. Na tretiu Fiorentinu nestrácajú ani bod, no chýba im dostatočné gólové skóre. Piaty Neapol stráca na Milánčanov jeden bod, no má lepšie skóre. Aktuálna zápasová bilancia Interu. prehra - výhra - výhra - prehra - remíza, nám hovorí o tom, že ani Milánčania nie sú v tej najlepšej forme. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na pôde Parmy, kde prehrali veľmi tesne - 0:1. V ďalších dvoch zápasoch sa predviedli na domácom trávniku a dokázali si vybojovať plný bodový zisk. Najskôr zdolali Palermo (1:0) a následne aj Neapol (2:1). V ďalšom zápase vonku sa zrodila ďalšia prehra, keď Inter prehral na pôde Lazia tesne - 0:1. V poslednom zápase roku 2012 privítali na svojej pôde tím PSG Janov, proti ktorému však dokázali len remízovať v pomere 1:1. Milánčania si budú musieť napraviť bilanciu, ak chcú pomýšľať o titule, no uvidíme, či sa im to na pôde súpera podarí.

    Potvrdia hráči Interu rolu favorita alebo sa z výhry budú tešiť domáci futbalisti?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:30.

    Góly: 63. Natale, 75. Muriel, 79. Natale

    Karty:   32. Danilo (UDI), 48. Allan (UDI), 90+1. Maicosuel (UDI) - 9. Pereira (INT), 25. Palacio (INT), 39. Juan (INT)   65. Juan (UDI)


    Udinese Calcio: Brkič - Basta, Pasquale, Danilo, Domizzi, Heurtaux, Lazzari, Pereyra, Allan, Di Natale (88. Ranégie), Muriel (81. Maicosuel).
    Inter Miláno: Handanovič - Zanetti, Samuel, Jonathan (78. Rocchi), Pereira, Juan, Cambiasso, Gargano (74. Duncan), Guarín, Palacio, Cassano (82. Silvestre).

    Rozhodca: A. Giannoccaro - N. Nicolleti, C. Rocca