Slavia – Chomutov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 1:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta Praha 4:5 (kon.)
Zlín – Motor ČB 5:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:5 (po s.n.)
koniec
HC Škoda Plzeň
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Rytíři Kladno
cz Nedeľa 06.01.2013, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    54:27
    Sotva se vrátil plzeňský Růžička z trestné, zahrají si přesilovou hru domácí. Na trestnou lavici usedl kladenský Růžička.
     
    54:09
    Výborný zákrok lapačkou vytáhl Adam Svoboda proti střele Kuchejdy z pravého kruhu!
     
    52:13
    Další vyloučení, tentokrát na straně Plzně. Rytíři tak mají možnost vylepšit dojem z poslední přesilové hry a hlavně vstřelit kontaktní gól. Potrestán byl Růžička (PLZ).
     
    49:11
    Teď si přesilovou hru zahrají indiáni a můžeme očekávat jiný obrázek hry, než při početní převaze hostů. Vyloučen byl Mocek (KLA).
     
    46:02
    Domácí si zahrají v oslabení po vyloučení Dvořáka (PLZ).
     
    39:09
    Martin Straka se ale dostal k puku a poradil si i s přesilou a vyhazuje!
     
    38:52
    A právě Kašpařík (PLZ) byl teď vyloučen za hru vysokou holí.
     
    38:24
    Kašpařík s Kovářem mohli jít do přečíslení, puk se sice odrazil, ale nakonec jej znovu získal Kašpařík, který ze strany jel sám na Cikánka, mířil mezi jeho betony, ale tentokrát neuspěl!
     
    37:23
    Kladno si zahraje přesilovou hru po dalším faulu Marušáka (PLZ).
     
    34:28
    Vlasák vykouzlil výbornou nahrávku na Gulaše, který si sjel od mantinelu až do středu a jen nastavil hůl do prudké nahrávky, Cikánek ale byl na místě!
     
    33:15
    Michal Dvořák to teď udělal výborně a vybojoval faul hostujícího hráče, takže se síly na ledě srovnají. Vyloučen byl Růžička (KLA).
     
    32:00
    Vojtěch Mozík (PLZ) se provinil faulem a je potrestán menším trestem. Svoboda si při výhodě hostů připsal jeden důležitý zákrok betonem.
     
    29:30
    Jan Kovář mohl přidat pátý gól Plzně. Nejdřív si na modré pustil puk kolem jednoho z protihráčů, u branky pak předvedl elegantní stahovačku a střílel, branku ale minul!
     
    27:26
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Škodováci navyšují své vedení už na rozdíl tří branek! PAVEL KAŠPAŘÍK se po buly vydal rovnou dopředu, Dvořák na něj posunul puk a zkušený útočník ve službách Plzně přidal už svoji druhou branku v posledních dvou zápasech!
    Asistence: Michal Dvořák.
     
    26:16
    Melka byl ve stoprocentní šanci, když se k němu záhadně odrazil puk a Melka mohl střílet do prázdné branky, na poslední chvíli mu ale do střely vletěl Jeřábek a v pádu zabránil jasnému gólu!
     
    23:58
    Přesilová hra pro Kladno. Vyloučen Marušák (PLZ) za nedovolené bránění.
     
    23:34
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Možná vidíme zlomové momenty utkání, domácí jdou totiž do dvoubrankového vedení! Odražený puk nejdříve dělovkou nedostal do branky Hanzlík, puk se ale odrazil o zadní hrazení k NICHOLASI JOHNSONOVI, který z úhlu našel jedinou volnou skulinku a zvyšuje vedení domácích!
     
    22:37
    Plzeň právě vstřelila branku!

    To byla velká hokejová paráda! Domácí elitní útok zase jednou ukázal, jak se má hrát přesilová hra! Vlasák na levém mantinelu naznačil střelu a poslal puk na Gulaše, který křižnou nahrávkou brankovištěm našel zcela volného MARTINA STRAKU, který posílá Plzeň do vedení!
    Asistence: Milan Gulaš, Tomáš Vlasák.
     
    21:00
    Domácí si zahrají druhou přesilovou hru. Vyloučen byl Majeský (KLA).
     
    19:31
    Parádní souhru předvedli domácí! Straka převzal puk do tandemu od Gulaše, posunul jej do strany Vlasákovi, který všechny zmátl a nahrával do druhé vlny Frolovi, jehož střelu se štěstím pokryl Cikánek!
     
    18:17
    Domácí jen těsně unikli inkasované brance! Svoboda se přesouval proti střele, jenže první z kladenských hráčů promáchl a kotouč se dostal až k Obdržálkovi, který netrefil prázdnou branku!
     
    15:29
    Je zde první vyloučení zápasu a přesilovou hru si zahraje Škoda Plzeň. Na trestnou usedl za nedovolené bránění Kuchler (KLA).
     
    15:06
    ...jenže nakonec musel Plzeň zachránit Svoboda, který nadvakrát zasahoval proti Lukáčovi, který se prohnal po pravém mantinelu a ještě se snažil o dorážku své střely!
     
    13:00
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Domácím se ale nakonec z tohoto útoku povedlo srovnat! TOMÁŠ VLASÁK se na středu za chumlem hráčů dostal k odraženému kotouči, nic neuspěchal, udělal krok do strany, zamířil a přesnou ranou srovnává stav utkání!
    Asistence: Jiří Marušák.
     
    03:14
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Tak to je studená sprcha pro domácí tým! Obdržálek si dobře pokryl puk a dostal se na středu do střelecké pozice. Jeho střelu zápěstím sice Svoboda vyrazil, ale na dorážku byl připraven JIŘÍ KUCHLER, který posílá hosty do vedení!
    Asistence: Petr Obdržálek.
     
    01:50
    Jan Eberle se po levé straně přehnal přes obránce, natlačil se před Svobodu a zkoušel mu procpat puk mezi chrániči, ale neuspěl!

    Lukáš Kratochvíl

    Góly a asistencie: 13. Vlasák (Marušák), 23. Straka (Gulaš, Vlasák), 24. Johnson (Hanzlík, Dvořák), 28. Kašpařík (Dvořák) - 4. Kuchler (Obdržálek)


    HC Škoda Plzeň: Svoboda - Frolo, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Marušák, Růžička, Mozík - Balej, Straka, Vlasák, Kašpařík, Lev, Kovář, Dvořák, Havlíček, Gulaš, Petruška, Johnson, Pletka
    Rytíři Kladno: Cikánek - Macholda, Černošek, Melka, Véber, Redlich, Strnad, Lukáč, Majeský, Obdržálek, Kuchejda, Kuchler, Kubica, Eberle, Doudera, Látal, Dalecký, Mocek, Drtil, Piskáček, Růžička

    Rozhodca: Blecha, Šindler - Lhotský, Svoboda

    Diváci: 8236