Kanada U20 – USA U20 1:5 (kon.) | Slovensko U20 – Lotyšsko U18 5:3 (kon.) | Švédsko U20 – Rusko U20 3:2 (po s.n.)
koniec
Kanada U20
1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
USA U20
Štvrtok 03.01.2013, 10:05 • Ufa Aréna, Ufa (Rusko) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa gólovo napokon presadili aj Kanaďania. Za nich sa gólovo presadil Ty Rattie, ktorý vsietil gól v 45. minúte. Následne boli však Američania nervózni a predviedli nám veľké množstvo faulov. Američania využili rozhodenosť svojich súperov a v 56. minúte vsietil svoj druhý gól v tomto zápase už dobre známy John Gaudreau. Následne mali oba tímy veľké šance, no gólmani Gibson a Binnington nám predviedli fantastické zákroky.

    Najlepším hráčom zápasu za Kanadu je asistent kapitána Scott Harrington a za Ameriku kapitán Jake McCabe.

    Kanaďania si na tomto šampionáte zahrajú ešte jeden zápas - súboj o bronz 5. januára 2013 od 10:00 SEČ. Američania postupujú do finále, ktoré sa odohrá 5. januára 2013 o 14:00 SEČ.

    Dnes Vás pozývam sledovať druhé semifinále, v ktorom si od 14:00 zmerajú sily výbery Švédska a domácej "ruskej zbornej". Práve v tomto zápase sa rozhodne o druhom finalistovi a o súperovi Kanady v súboji o bronz.


    Dovidenia pri druhom semifinále tohto šampionátu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (12:30:05)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Puk je na amerických hokejkách. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane. Kanaďania ostávajú smutní, no musia uznať, že v tomto zápase boli ich súperi oveľa lepší.
     
    59:13
    Binnington opäť skvele zakročil! Tentokrát zneškodnil zakončenie od Barbera, ktoré na neho putovalo z medzikružia. Je tak isté, že Američania postupujú do finále.
     
    58:50
    Američania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za faul kolenom si odchádza sadnúť Phillip Danault.
     
    58:43
    Po skvelej prihrývke od Hartmana sa k puku dostal Bardreau, no gólman Binnington skvele vykorčuľoval a napokon puk zblokoval svojími betónmi do bezpečia.
     
    58:25
    Z pravej strany dobre zakončoval aj Grimaldi, no kanadský gólman bol v strehu a puk zblokoval svojou hokejkoj a následne ho ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    57:55
    Ďalší dobrý zákrok nám predviedol gólman Kanady - Binnington. Tentokrát zneškodnil tvrdé zakončenie od Grimaldiho, ktoré na neho putovalo z pravej strany.
     
    57:24
    Tvrdé zakončenie z pravej strany nám predviedol Strome, no ten napokon v oslabení minul priestor americkej brány. Vyzerá to tak, že v tomto zápase jasne budú dominovať Američania.
     
    56:57
    Binnington zneškodnil aj Trochecka. Dobre proti jeho strele vykorčuľoval a betónmi ju zblokoval na hokejky svojich kanadských obrancov.
     
    56:21
    Binnington si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Predviedol nám skvelý presun a následný zákrok vyrážačkou, ktorou poslal puk do bezpečia. Zneškodnil tak strelu od Galchenyuka.
     
    55:56
    Nasledovať bude vylúčenie. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Kanaďan Anthony Camara.
     
    55:41
    USA dalo gól!
    Kanaďania presunuli všetky svoje sily do útoku a pozabudli na amerických útočníkov. Po skvelých výkonoch gólmana Binningtona napokon Kanada inkasuje opäť. Gólovo sa presadil JOHN GAUDREAU, ktorý skvelým blafákom prekonal bezmocného kanadského gólmana. Asistemncie si pripisujú hráči Jim Vesey a J T Miller.
     
    55:15
    Američania sa zatiaľ ukážkovo bránia a očividne nechcú v tomto zápase už inkasovať. Kanaďania sa snažia, ale na vyrovnanie majú už len veľmi málo času.
     
    54:57
    Z ľavej strany tentokrát zakončoval Scheifele, no gólman Gibson nám predvádza neskutočný výkon! Puk tentokrát zblokoval svojou pozornou lapačkou za svoju bránu.
     
    54:21
    Trocheck dobre zakončil z pravej strany, no Binnington si udržal svoju žŕdku a poriadne ju pokryl. Puk vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    53:42
    Hra sa nám prelína zo strany na stranu a momentálne majú šancu na skvelé vyniknutie obaja gólmani. Tým sa darí veľmi dobre a Kanaďania majú čoraz menej a menej času.
     
    52:59
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Gaudreau, no gólman Binnigton bol v strehu a úspešne zasiahol svojími betónmi natrikrát!
     
    52:14
    Do samostatného nájazdu sa tentokrát dostal Drouin, no obranca Murphy ho veľmi dobre napádal a následne jeho strelu chytil pozorný gólman Gibson.

    Góly a asistencie: 45. Rattie (Danault) - 8. McCabe (Barber, Reilly), 17. McCabe (Trocheck, Grimaldi), 23. Gaudreau (McCabe), 33. Vesey (Gaudreau, Miller), 56. Gaudreau (Vesey, Miller)


    Kanada U20: Subban (33. Binnington) - Harrington ("A"), Hamilton, Ouellet, Reinhart, Rielly, Wotherspoon, R. Murphy - Nugent-Hopkins ("C"), Scheifele, Drouin - Rattie, Huberdeau ("A"), Strome - Ritchie, Danault, Jenner - Camara, Lipon, MacKinnon - McNeill.
    Tréner: Stephen Spott.

    USA U20: Gibson (Gillies) - C. Murphy, Reilly, Trouba ("A"), Sieloff, Jones, McCabe ("C"), Gostisbehere - Kuraly, Galchenyuk, Barber - Miller, Gaudreau, Vesey - Biggs, Grimaldi, Trocheck - Bardreau ("A"), Pietila, Hartman.
    Tréner: Phil Housley.

    Rozhodca: Didier Massy (SUI), Mikael Sjqvist (SWE) - Stanislav Raming (RUS), Peter Stano (SVK)