Fínsko U20 – Česko U20 1:3 (kon.) | Kanada U20 – Slovensko U20 6:3 (kon.) | Švédsko U20 – Švajčiarsko U20 3:2 (po s.n.)
Rusko U20 – USA U20 2:1 (kon.)
po s.n.
Švédsko U20
3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0)
Švajčiarsko U20
Piatok 28.12.2012, 13:00Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V týchto chvíľach sa aj ja milí čitatelia s vami lúčim, prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (15:41:06)
     
    Ako to je už zvykom, na záver prichádza hymna víťazného tímu, Švédsko si z dnešného zápasu odnáša dva body po výhre v samostatných nájazdoch.
     
    Máme tu aj najlepších hráčov oboch tímov, za Švajčiarsko je to brankár Nyffler, z tímu Švédska obranca Guerra.
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Švédsko dalo gól! Tri korunky to nakoniec dotiahli do víťazného konca, keď v samostatných nájazdoch vyhrali jedným gólom, ktorý padol z hokejky VICTORA RASKA.
     
    Švajčiari musia dať gól ak chcú pokračovať v samostatných nájazdoch, po blafáku prichádza zákrok Lassinattiho, ktorý tak doviedol Švédov do víťazného konca.
     
    Samostatný nájazd Victora Raska, končí gólom, po tom ako presne namieril do horného rohu brány.
     
    Švajčiar Andrighetto z prvého útoku sa snažil po prekonanie brankára, ale jeho mierená strela do dolného roku skončila na betóne brankára.
     
    Aj pri Švédskom nájazde ostáva stav 0:0, pokus Collberga končí u brankára.
     
    Na opačnej strane zahrával samostatný nájazd kapitán Bertschy, ten svojou strelou nenašil odkrytý priestor brány.
     
    Ako prví začínajú samostatné nájazdy Švédi, konkrétne Vikstrand, ktorý po blafáku neprekonal brankára.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Skončilo sa nám aj predĺženie, v ktorom mal azda najväčšiu šancu Švéd Forsberg, ktorý však po blafáku neprekonal brankára, za pár sekúnd o všetkom rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    63:35
    Nahodený puk Švajčiarska skončil za bránou, tam čaká jeden z obrancov, kým oba tímy prestrieedajú.
     
    63:12
    Útočné akcie sa teraz vystriedali na oboch stranách, najskôr sa snažili pohroziť z rýchleho protiútoku Švajčiari, tí však stratili puk v útočnom pásme, následne Švédov zastavil ofsajd.
     
    62:27
    Švédsko začína s rozohrávkou z vlastného pásma, postupne sa dostali až do útoku, kde to prekombinovali, hlavne za bránou.
     
    61:37
    Buly v strednom pásme, Švédi sa dostali do nebezpečného úniku s dvojicou hráčov, po prihrávke mal možnosť do odkrytej hornej časti brány zakončiť Forsberg, ten však v páde trafil betóny brankára. Pokračujeme za stavu 2:2.
     
    61:20
    Švédi sa taktiež dostali po prvý krát v predĺžení do útoku, tam však nespôsobili nijaké veľké problémy obrane, či brankárovi. Následne ide do protiútoku súper, ktorý už aj zakončil z pravej strany, všetko pokryl brankár troch koruniek.
     
    60:47
    Švajčiarsko naďalej v útočnom pásme od modrej mal možnosť vystreliť Richard, ten však sa trošku zamotal s pukom, čím ho odovzdal súperovi.
     
    60:15
    Pred pár sekundami nám začalo aj predĺženie, v ktorom idú do prvej akcie do útoku Švajčiari, kombinácia pri mantineli.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    Predĺženie začne približne o 15:26.
     
    Veľmi vyrovnaný zápas skončil tak možno ako ste aj čakali, Švédsko v tretej tretiny vyrovnalo stav na 2:2. po tom ako od modrej mieril presne Djuse. V záverečných sekundách mali menšiu prevahu Švédi, ale tí sa o konečný obrat nepostarali, pokračujem tam predĺžením.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    58:54
    Švédsko v závere tretej tretiny sa snaží udržať v pásme, avšak kombináciou za vlastnou bránou nič nevyrieši, zatiaľ je to ako som spomínal bez zakončenia.
     
    58:32
    Hra sa na dlhšie prerušila, pokračovať budeme však buly v útočnom pásme Švédska.
     
    57:31
    Buly v útočnom pásme Švédska, hráči v žltých dresoch vyhrali aj toto vhadzovanie a snažili sa pohroziť na bránu, prihrávka na pravú stranu neskončila vo finálnej fáze zakončením, skôr naopak po strate puku idú do útoku Švajčiari, konkrétne spred brankár vyslal celkom nebezpečnú strelu Neuenschwander, jeho pokus skončil v lapačke brankára.
     
    57:15
    Rozhodne sa tento zápas v predĺžení, alebo v samostatných nájazdoch? Uvidíme... Na teraz sa do útoku dostali Švédi, ktorý vystrelili z ľavej strany zásluhou Karlssona, puk smeroval k vonkajšej tyči brány Švajčiarska, ale ešte pred tým prišiel jemný teč na puk v podaní Rakella, ktorý sa z gólu netešil. Zasahuje brankár Nyffeler.
     
    56:34
    O dobrý tlak sa postarali v týchto chvíľach Švajčiari, viac krát to strelecky vyskúšali pred bránou, ale vo všetkých prípadoch zasiahol dobre brankár troch koruniek.
     
    54:41
    Djuse sa snažil ohroziť bránu od modrej, jeho pokus skončil iba na korčuli obrancu Švajčiarska, od ktorého sa puk odráža von z pásma.
     
    53:35
    Do útoku sa dostali hráči Švajčiarska, tí veľmi rýchlo prenikli stredom a postarali sa aj o ohrozenie brankára, ten musel po strele Bertschyho zasahovať až na dva krát, avšak ani pri druhom zákroku nepokryl puk do lapačky, iba vyrážal pred seba.
     
    53:28
    Počas prestávky pred buly vám chceme pripomenúť, že zápasy zo svetového šampionátu do 20-rokov sledujete jedine iba na portáloch onlajny.eu.
     
    53:20
    Švédsko sa z vlastného pásma postupne dostávalo najskôr do stredného, postupne aj do útoku, už keď sa ocitli v tom útočnom prichádza hvizd z píšťalky rozhodcu, ktorý prerušil hru. Ofsajd!
     
    52:24
    Opäť sa ženú do útoku z vlastného pásma Švédi, tí však prišli o puk potom ako nahodili do pásma, kombinácia Švajčiarov v pásme.
     
    51:51
    Po buly sa prišlo ohrozenie v podaní Švédov, nepríjemnou strelou vyslal zo svojej hokejky Arvidsson, ktorý mieril okolo hlavy brankára, ten ešte reflexne vytiahol zákrok lapačkou.
     
    51:39
    Do útoku sa v týchto chvíľach pustili Švédi, tí však zastavili po pár sekundách, ofsajd. Oba tímy striedajú.
     
    50:37
    Azda ma hráči počuli, resp. čítali. Švajčiar Bertschy prenikol individuálne po ľavej strane odkiaľ aj zakončil, jeho strela končí medzi betónami brankára.
     
    50:18
    Dlhšie sme nevideli zakončenie na bránu, viac-menej sa hrá teraz v strednom pásma, odkiaľ sa hráči neodvážili zatiaľ v celom priebehu stretnutia ohroziť brankára.
     
    49:33
    Lindholm začína s rozohrávkou v obrannom pásme, vymieňa si puk s obrancom, s ktorým spoločne čakajú kým spoluhráči prestriedajú.
     
    48:56
    Hra zo strany na stranu, najskôr sa o útok postarali Švajčiari, ktorí nezakončili, s rovnakým výsledkom to skončilo aj na opačnej strane, avšak tam sú ešte Švédi pri puku.
     
    48:15
    Švédi nabrali po góle taký impulz, opäť začínajú útokom z vlastného pásma, pri modrej prišiel iba nahodený puk, ktorý ostal už na hokejkách Švajčiarov.
     
    47:27
    Dobrá šanca pre Švédov, ktorým keby toto vyšlo dostali by sa do vedenia, po pravej strane sa presunul Rask, ktorý sa bránený obrancom dostal iba do ľahšieho, resp. nie prudkého zakončenia, ale aj tak jeho pokus musel brankár vyraziť do bezpečia.
     
    46:14
    Švédsko dalo gól! Po oddychovom čase a následnom buly sme svedkami vyrovnávajúceho gólu Švédska, puk sa po vhadzovaní dostal na modrú, kde si to na strelu pripravil EMIL DJUSE, ktorý prudkou strelou trafil obrancu Švajčiarska, od ktorého sa puk odrazil rovno do proti pohybu brankára presne medzi jeho betóny. Asistencia: Richard Rakkell.
     
    46:10
    Oddychový čas Švédska.
     
    45:57
    Najskôr sa akciou do útoku prihlásil Švajčiari, tí prenikli po ľavej strane, ale na modrej ich zastavil hit jedného z obrancov, následne sa do protiútoku dostali Švédi, ktorí si strelou, resp. nahodeným pukom z pravej strany získali pásmo.
     
    45:27
    Menší rozruch pred bránou Švédska, brankárovi clonili viacerí hráči, menší zmätok skončil pretlačením sa Balmelliho, ktorý aj zakončil, jeho pokus iba do betónov brankára.
     
    44:27
    Nahodený puk mužov v červených dresoch končí za bránou, v súboji dvoch hráčov oboch tímov sa to končí víťazne pre Švédsko, práve hráč troch koruniek vybojoval puk pri mantinely a je pri začiatku akcie.
     
    43:58
    Hra sa tak povediac trošku spomalila, čo sa týka predovšetkým šancí, tento krát sa do útoku snažili dostať Švédi, ktorí boli zastavení rozhodcom, ofsajd.
     
    43:09
    Švédsko sa dostalo do pásma, popri mantinely podporovaný spoluhráčmi krúži Wennberg, ten to však skúsil sám, jeho pokus skončil u obrancu, ktorého nepatrne trafil.
     
    42:25
    Švédsko začalo akciu vo vlastnom pásme, najskôr sa dostali medzi kruhy, následne však od modrej páli obranca medzi tyče, jeho pokus však neskončil tam, kde mal, ostal zablokovaný obrancom.
     
    41:59
    Po buly sú pri puku Švédi, z vlastného pásma skončila prihrávka u Forsberga, ktorý ho v súboji stratil, puk sa dostal do pásma Švajčiarska, obrancovia budú na začiatku akcie.
     
    41:46
    Nahodený puk Švédov do útočného pásma, súper zachytil puk a ide z vlastného pásma do protiútoku, ten je však po chvíli zastavený, rozhodca píska ofsajd.
     
    41:17
    Strelecký pokus na strane Švajčiarska, po ľavej strane prenikol Bertaggia, ktorý sa z tohto miesta presadil aj strelou, ktorá končí v lapačke brankára.
     
    40:40
    Úvod poslednej časti je zvláštny, oba tímy sa prezentujú iba nahodenýnmi pukmi.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 14:50.
     
    Skončilo sa nám aj druhé dejstvo zápasu, v ktorom sme už videli o jeden gól viac ako v prvej tretine, najskôr z presilovky vyrovnali Švédi zásluhou Nilssona, avšak za tri minúty taktiež z presilovky zvyšovali na 1:2 Švajčiari, ktorí si vedenia udržali až do konca druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:57
    Posledné sekundy patria Švédom, ktorý sa práve dostali do útoku, z pravej strany sa snažili ešte zakončiť, ale nepodarilo sa. Koniec druhej tretiny...
     
    39:35
    Švajčiari dlhšie držali puk vo vlastnom pásme, najskôr to vyzeralo že sa postarajú nejakú akciu, ale iba to vyhodili.
     
    39:10
    V záverečných sekundách druhej tretiny sú pri puku Švédi, nahodený puk zo stredného pásma skončil za bránou, kde to pokryli Švajčiari.
     
    38:54
    Prihrávka z vlastného pásma končí až za bránou Švédska, buly v obrannom pásme Švajčiarska - zakázané uvoľnenie.
     
    38:05
    O puk sa bojovalo za bránou Švajčiarska, vyzeralo to tak, že o puk prídu Švédi, ale stalo sa tak iba na chvíľu, keď si ho znovu vybojovali v strednom pásma, postupne sa prepracovali aj do útoku, kde však už nepresne zakončili.
     
    37:53
    Švédsko však opäť v útočnom pásme, po pravej strane sa snažil preniknúť Forsberg, ktorý si obhodil obrancu a následne zakončil iba do lapačky Nyffelera.
     
    37:23
    Švédsko začína akciu z vlastného pásma, postupne sa dostali aj do útoku, kde však o puk prišli pri boji pri mantineli.
     
    35:40
    Vylúčenie prichádza aj po pár sekundách, znovu to bude hra 4 na 4, na trestnú ide hráč Hachler za hákovanie.
     
    35:29
    Hrať sa nám bude v týchto sekundách 4 na 4, Švéd Arvidsson odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    35:22
    Švédsko aj do tretice počas presilovky vyhráva v útočnom pásme buly, tento krát sa ihneď po ňom prezentovali hráči rýchlou akciou, resp. prihrávkami po modrej, následne po kraji a všetko to chcel zakončiť kapitán Forsberk, ktorý sa obtočil okolo brány, ale pohorel na brankárovi Nyffelerovi.
     
    35:06
    Aj po buly ostávajú tri korunky v útočnom pásme, kombinácia po modrej čiare je ukončená strelou z tejto pozície, brankár Nyffeler opäť zasahuje.
     
    34:38
    Švédi si v presilovke vyprodukovali celkom dobrý tlak na bránu, tento krát sa strelou spomedzi kruhov prezentovala dvojica hráčov, v oboch prípadoch dobre zasiahol Nyffeler.
     
    34:04
    Opäť prichádza vylúčenie, ak dobre rátam už je to tretie v druhej tretine, pričom v dvoch prípadoch z toho prišiel gól, Švédky tím si zahrá presilovku po tom čo na trestnú za hákovanie odchádza Bertschy.
     
    33:09
    Švajčiarsko dalo gól!
    Opäť využitá presilovka je dôvodom ďalšieho gólu, ten prichádza na strane Švajčiarska, konkrétne po strele MIKE KUNZLEHO. Asistovali: Sven Andrighetto, Martschini Lino.
     
    31:39
    Možnosť vedenia budú mať Švajčiari, ktorý si zahrajú presilovku o jedného hráča, na trestnú za nedovolené bránenie odchádza Nillson.
     
    30:32
    Švédsko dalo gól! Tri korunky sa tešia z vyrovnávajúceho gólu, ktorý práve v týchto chvíľach zaznamenali v presilovke o jedného hráča, klasické držanie súpera v pásme, množstvo prihrávok. Nebolo tomu inak aj teraz. Z pravej strany otáčal hru na opačnú stranu Collberg, ktorý našiel TOMA NILSSONA, ktorý sa z prvej nemýlil a prekonal strelou do horného rohu brankára. Asistencia: Sebastian Collberg.
     
    30:18
    Presilovka sa nám práve začala, dôležitým krokom bolo aby Švédi vyhrali buly v útočnom pásme, čo sa im aj podarilo. Strela z ľavej strany skončila u brankára, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    30:16
    Po dlhšom čase tu máme aj vylúčenie, dvojminútovú presilovku si za pár sekúnd zahrajú hráči Švédska, po tom ako na trestnú lavicu v týchto chvíľach odchádza Tanner za hru so zdvyhnutou hokejkou.
     
    29:50
    Švédi stratili puk za bránou súpera, ten sa však postaral o dobrý a hlavne rýchli protiútok, u ktorého bol na konci Bertaggia, ktorý strelou z ľavej strany mieril na rameno brankára, od neho sa puk odráža za bránu.
     
    29:10
    Vyhodený puk z vlastného pásma Švajčiarska vyzeral na zakázané uvoľnenie, ale rozhodca roztiahol ruky, čím naznačil, že o icing sa nejedná, Švajčiarsko pri puku.
     
    28:27
    Švédsko začalo útok v strednom pásme, nijak to nekomplikovali prihrávka na pravú stranu a následná strela Molina skončila mimo, resp. preletela popred bránu.
     
    27:44
    Po buly v strednom pásme, ktoré vyhrali Švédi prišlo stiahnutie do vlastného pásma, následne sa hráči v žltom snažili dostať do útoku, ale nepresnou prihrávkou odovzdali puk súperovi, ktorý začína postupovať dopredu.
     
    27:33
    Útočná akcia červených bola pozastavená ofsajdom, v ktorom sa ocitol Antionietti.
     
    26:58
    Prihrávku Švédska v jeho útočnom pásme zachytil súper, ten spolu so spoluhráčov sa snažil o rýchli protiútok, ale ten nespôsobil žiadnu veľkú šancu.
     
    26:30
    Ďalšiu čiaru v streleckých pokusoch na bránu si pripisujú Švajčiari, prienik po pravej strane a strela Bertchyho skončila v lapačke brankára, pokračujeme buly v pásme.
     
    26:01
    Švédski hráči sa teraz postarali o celkom dobré ohrozenie brány, strela Vikstranda od modrej skončila na čepeli Rakella, ktorý zmenil trajektóriu streli, ale brankár Nyffeler ešte stihol zasiahnuť reflexívne lapačkou.
     
    25:01
    Dobrá strela Švajčiara Bertschho, ktorý sa uvoľnil popri mantinely na ľavej strane, pripravil si to na strelu, ktorá len tesne preletela okolo pravého horného rohu, následne sa do dobrého protiútoku dostali Švédi, tí však boli zastavení verdiktom rozhodcu - ofsajd.
     
    23:57
    Švédsko vlastnou chybou skoro ponúklo Švajčiarsku ďalší gól, jeden z obrancov stratil rovnováhu na ľade, tým pádom odovzdal puk súperovi, ktorý presnou prihrávkou našiel pred bránou Martischiniho, ktorý z prvej iba do betónov brankára.
     
    23:04
    Hra sa nám teraz presunula na opačnú stranu, akciu dvoch hráčov Švajčiarska a následným prienikom po pravej strane skončilo prudkou strelou z náprahu, ktorá ako pred pár sekundami prerušila hru, tento krát lapil puk do lapačky Lassinatti.
     
    22:27
    Po útočnej akcii Švédka, resp. individuálnom prieniku Wennberga, ktorý sám vošiel do pásma a tesne za modrou čiarou vystrelil presnou strelou do dolného roku iba do lapačky brankára, vhadzuje sa v útočnom pásme.
     
    22:10
    Švajčiarsko sa snažili o dlhú prihrávku z vlastného pásma, tá však končí iba na hokejkách hráčov Švédska, ktorí sú taktiež po chvíli tvorbou akcie zastavení, rozhodca píska ofsajd.
     
    21:29
    Z podobnej situácie ako v prvej tretine sa do zakončenia po prihrávke zo stredného pásma dostal Rask, ten si to pripravil na zakončenie a mierenou strelou natiahol lapačku brankára.
     
    20:59
    Švédsko aj po chvíli v pásme, ale už sa musím opraviť, nie však nadlho nepresnou prihrávkou z pravej strany našli iba obrancu Švajčiarska, ktorý vyhadzuje do stredného pásma.
     
    20:40
    Dobrá šanca v tíme Švédska, z ničoho nič sa hráči v žltých dresoch dostali do pásma a strelou z pravej strany, konkrétne Lindholm natiahol betón brankára.
     
    20:15
    Pár sekúnd po začatí druhej tretiny sa Švédi snažili dostať do pásma, ten čo sa tam dostal bol iba puk, ktorý nahodili.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Teraz máte možnosť sa ísť občerstviť, po prípade pozrieť niečo v televízii, nezabúdajte však, že za pár minút pokračujeme, ďalšia tretina by mala približne začať o 14:00.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončila prvá tretina zápasu medzi Švédskom a Švajčiarskom výsledkom 0:1. Prvá päťminútovka bola taká viac menej pre oba tímy skôr spoznávacia, viacero nahodených pukov nespôsobili žiadnu väčšiu šancu. V nasledujúcich minútach si viacero dobrých šancí vyprodukovali hráči Švédka, tí však svoje možnosti, resp, šance nepremenili, čo viac menej potrestali Švajčiari, ktorí sa z protiútoku dostali do vedenia zásluhou Antoniettiho. V závere prvej tretiny sme videli pár dobrých streleckých možností, tie však ako máte možnosť vidieť na stave nič nezmenili.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:57
    Po buly, ktoré vyhrali Švédi sa hra presunula do stredného pásma, tam však prvá tretina končí.
     
    19:53
    Posledné sekundy prvej tretiny, do dobrej šance sa dostali Švajčiari, ktorý po brejku 3 na 2 zakončili z pravej strany, mierená strela "ťaháčikom" skončila na bruchu brankára, ktorý vzápätí zovrel puk do lapačky.
     
    19:31
    V záverečných sekundách sa strelou prezentoval z pravej strany Rask, jeho pokus síce nemieril na bránu, ale Nyffeler vytiahol lapačku, bude sa vhadzovať.
     
    19:17
    Po chvíli sa opakuje predošlá situácia, Švédi sa dostali do pásma, kde však vďaka nepresnej prihrávke idú späť po puk, ktorý vyhodili súper.
     
    18:30
    Do konca prvej tretiny zostáva niečo vyše minúta, Švédsko sa snažilo niečo vymyslieť v útočnom pásme, ich prihrávku však vystihol obranca, ktorý iba vyhodil.
     
    17:53
    V útoku sú opäť hráči Švédska, pomaly postupovali pred bránu Švajčiarska, keď sa strelou prezentoval Baltisberger, ktorý trafil iba dobre postaveného brankára, po chvíli to Švédi skúsili dva krát, opäť zasahoval brankár.
     
    17:18
    Nepresná rozohrávka žltých skončila až u brankára Švajčiarska, ten rozohráva na najbližšieho spoluhráča, ktorý vzápätí vyhadzuje.
     
    16:35
    Švédsko sa usadilo v pásme Švajčiarska, postupnou kombináciou sa dostali až pred bránu Švajčiarska, kde po prihrávke pálil presne na bránu Collberg, ktorý však pohorel na zákroku brankára.
     
    15:42
    Vylúčenie v tíme Švajčiarska, na trestnú odchádza Balmelli.
     
    15:14
    Švajčiari opäť pri chuti, po prihrávke od mantinelu sa do zakončenia dostal Neuenschwander, ktorý mierenou strelou mieril iba do betónov brankára, ten jeho pokus udržal medzi betónmi.
     
    14:03
    Švajčiarsko dalo gól!
    Hokejisti v červených dresoch sa dostávajú do vedenia po tak povediac typickej hokejovej akcii, rýchli protiútok a brejk 2 na 1, Martschini potiahol puk po ľavej strane počkal si na ELIOTA ANTONIETTIHO, ktorý sa po prihrávke strelou spomedzi kruhov nemýlil. Asistencia: Lino Martschini.
     
    13:34
    Menšie zaváhanie v rozohrávke Švajčiarska využili Švédi, konkrétne Forsberg zachytil puk a čaká na pohyb svojich spoluhráčov.
     
    12:58
    Po rýchlej výmene pukov v útočnom pásme Švajčiarska sa hráči v červených dresoch opäť postarali o zakončenie, nevýrazná strela od mantinelu prebehla tesne vedľa brány.
     
    12:36
    Dobrá šanca pre hráčov v červených dresoch, obranca Hachler z prvej formácie sa dostal do samostatného nájazdu jemne bránený Vikstrandom, Švajčiar v koncovke vystrelil krížnou strelou iba do betónu brankára, následne sa hra prerušila po tom čo obaja hráči spolu s brankárom vpálili do brány, ktorá opustila svoje pôvodné miesto.
     
    11:57
    Švajčiarsko sa na teraz postupne dostalo do pásma, avšak tam sa do ničoho vážneho nedostalo, skôr naopak do protiútoku idú Švédi, konkrétne Arvidsson zakončoval po chvíli pred brankárom.
     
    11:04
    Švédsko už v útočnom pásme Karlsson si vymieňal puk s kapitánom Švédska Forsbergom, práve tento druhý menovaný hráč sa postaral o strelu spomedzi kruhov, ktorú brankár Švajčiarska pokryl.
     
    10:24
    Odrazený puk pri oboch tímoch, Švajčiari sa chceli dostať do pásma, ale prihrávku vystihli včas hráči Švédska, tí sa však stiahli do pásma, kde kombinujú krátkymi prihrávkami.
     
    09:37
    Ospravedlňujeme sa za predčasný výpadok, stále pokračujeme za stavu 0:0.
     
    05:50
    V týchto chvíľach nás zabrzdili menšie technické problémy so signálom medzi Ruskom a Slovenskom, dúfame že to bude trvať iba chvíľku.
     
    05:42
    Hra sa nám na chvíľu prerušila, po buly v útočnom pásme Švédska dostal jemný úder, najskôr som si ja osobne myslel, že to bolo úderom hokejky, ale z opakovaného záznamu, ktorý nám réžia ponúkla sme jasne videli, že po buly dostal Lindholm úder do tváre, rozhodca hru prerušil, hráč za pomoci lekára odchádza na striedačku.
     
    05:34
    Prihrávka z vlastného pásma Švajčiarov, pokus o dlhú prihrávka obrancu tohto tímu nevyšiel najlepšie, Švédsko sa dostáva pásma po tom ako sa Švajčiari previnili zakázaným uvoľnením.
     
    04:47
    Švédsko teraz dobre tlačí na súpera, drží sa v pásma a skúša si v podstate z ničoho vyprodukovať nejakú šancu, ktorou by prekvapili aj samotných seba, ale tým aj brankára Švajčiarska, aktuálne sa bojuje o puk za bránou Švajčiarska.
     
    03:48
    Opäť sa hrá v pásme Švajčiarska, Švédi prenášali hru po celom pásma, najskôr to vyzeralo, že nejak vážne bránu neohrozia, ale rýchlymi prihrávkami sa dostali pred bránu, konkrétne spoza brány nasledovala strela Sorensena, ktorého pokus nebol azda najlepší, puk mu skĺzol do čepeli, následne sa postaral iba o taký ľahší pokus, ktorý pokryl brankár.
     
    02:59
    O slovo sa hlásia Švédi! Švajčiarsky obranca odtlačil od puku hráča Švédskej reprezentácie, avšak na puk trošku pozabudol, čím dostal do dobrej streleckej možnosti Forsberga, ktorý z prvej iba do betónov brankára Lassinanttiho.
     
    02:40
    V strednom pásme si oba tímy vymenili puky svojimi nepresnými prihrávkami, od mantinelu nahadzoval, resp. prihrával kapitán Švédska Forsberg, ktorý svojho spoluhráča uvoľnil iba do ofsajdu.
     
    01:43
    Opatrný hokej na oboch stranách, Švajčiarsko v týchto chvíľach nahodilo puk do pásma, po chvíli sa pred bránou prezentoval strelou Zangger, ktorý pálili iba do betónov Lassinattiho, pokračuje sa rozohrávkou Švédska.
     
    00:54
    Prvý krát v útočnom pásme aj výber Švédska, po ľavej strane prešla dvojica hráčov, tá sa snažila pohroziť strelami, ktoré však neohrozili bránku Švajčiarska.
     
    00:15
    Práve sa nám začal zápas medzi Švédskom a Švajčiarskom do 20-rokov, v prvom útoku Švajčiari, ich snaženie skončilo iba za bránou Švédska, kde to vzápätí vyriešila obrana.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči vyšli zo svojich šatní, o malú chvíľu začíname!
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Lassinantti (Lundstrom) - Milsson, Vikstrand, Forsberg (C), Karlsson, Rakell, Djuse, Hagg, Collberg, Lindholm, Molin, Djoos, Arnesson, Arvidsson, Rask, de la Rose, Wennberg, Boyce Rotevall, Sorensen, Sanberg.

    Švajčiarsko: Nyffeler (Boltshauser) - Hachler, Kukan, Richard, Kunzle, Andirighetto, Guearra, Antonietti, Bertaggia, Bertschy (C), Zangger, Muller, Marti, Martschini, Simion, Balmelli, Baltisberger, Leone, Neuenschwander, Ness, Sieber.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Jablukov (GER), George (USA), Stano (SVK).
     
    Vítam vás pri ďalšom podujatí svetového šampionátu do 20-rokov, v ktorom sa stretne výber Švédska a Švajčiarska.

    Švédsko v posledných zápasoch vyhralo nad Českom 4:1, s Kanadou prehralo po nájazdoch 2:1 a aj zo zápasu proti USA si odnieslo prehru po samostatných nájazdoch v pomere 3:2.

    Priemerný počet gólov, ktoré Švédsko v zápase nadelí súperovi je 3.1.

    Švajčiarsko v poslednom zápase vyprevadilo Lotyšsko vysokou výhrou 7:2, ešte pred samotným šampionátom sa výber Švajčiarska stretol s Ruskom, proti ktorému prehral 7:5.

    Celkový priemer gólov na zápas, ktorý Švajčiarsko dá je 4.0

    Vzájomné zápasy:

    28.12.2012 Švédsko - Švajčiarsko 4-3pp
    24.12.2010 Švédsko - Švajčiarsko 4-3pp
    11.02.2010 Švédsko - Švajčiarsko 6:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:00.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 31. Nilsson (Collberg), 47. Djuse (Rakell), 65. Rask - 15. Antonietti (Martschini), 34. Kunzle (Andrighetto)


    Švédsko U20: Lassinantti (Lundstrom) - Milsson, Vikstrand, Forsberg (C), Karlsson, Rakell, Djuse, Hagg, Collberg, Lindholm, Molin, Djoos, Arnesson, Arvidsson, Rask, de la Rose, Wennberg, Boyce Rotevall, Sorensen, Sanberg.
    Švajčiarsko U20: Nyffeler (Boltshauser) - Hachler, Kukan, Richard, Kunzle, Andirighetto, Guearra, Antonietti, Bertaggia, Bertschy (C), Zangger, Muller, Marti, Martschini, Simion, Balmelli, Baltisberger, Leone, Neuenschwander, Ness, Sieber.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Jablukov (GER), George (USA), Stano (SVK)