Francúzsko – Rakúsko 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 5:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Rakúsko
Piatok 14.12.2012, 13:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Turnaj štyroch krajín U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine boli oba tímy približne rovnako aktívne, no napokon sa podarilo skórovať len Francúzkam, ktoré si na svoje konto pripísali jediný gól, ktorý vsietila Gicquelová, ktorá získala puk po skvelej prihrávke od Bouchéovej. Rakúšanky sa dostali do niekoľkých gólových šancí, no gólmanka Baldinová si zachovala v tomto zápase čísté konto.

    Najlepšími hráčkami zápasu sú - za Francúzsko Anouck Bouchéová a za Rakúsko gólmanka Nicole Arnbergerová.

    Dovidenia o 17:00 pri večernom online prenose zo zápasu Slovensko vs. Česko!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:34:28)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Po peknej strele od Gicquelovej sa k puku dostala gólmanka Arnbergerová. Tá nám predviedla dobrý zákrok lapačkou a už je asi rozhodnuté.
     
    59:51
    Do hry na posledných deväť sekúnd nastupuje šesť francúzskych hráčok a Baldinová odchádza z brány!
     
    59:51
    Francúzska trénerka si vyžiadala oddychový čas!
     
    59:51
    Pri mantileni za rakúskou bránou sme mohli vidieť tvrdú zrážku Hofbauerovej a Locatelliovej. Hra sa prerušila, no napokon sa obe hráčky vracajú na striedačku.
     
    59:11
    Francúzske hráčky to už asi vzdali. Po nepresnej prihrávke od Cuasnetovej puk nezachytil nikto, a tak končí za rakúskou bránou za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    58:34
    Zakázané uvoľnenie nám tentokrát predviedli aj Francúzky, a tak sa hra presunie napravo od francúzskej brány. Rakúšankaam to momentálne vyhovuje.
     
    58:11
    Nekompromisné zakončenie z ľavej strany nám tentokrát predviedla Baudritová, no gólmanka Arnbergerová zasahovať nemusela. Puk letel len mimo jej brány.
     
    57:51
    Tentokrát nám dobrý obranný zákrok proti Locatelliovej predviedla Wittichová, ktorá s prehľadom poslala puk cez všetky čiary popri pravom mantineli.
     
    57:30
    Nepresnú prihrávku od Allemozovej tentokrát schmatla Verwornerová a puk poslala cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:59
    Po nepresnej strele od Goncalvesovej sa k puku dostali rakúske obrankyne, ktoré opäť upokojujú tempo hry. Uvidíme, či sa im to podarí udržať.
     
    56:17
    Hra sa nám presunula do neutrálneho stredného pásma, kde oba tímy bojujú o puk. Lepšie to zatiaľ ide Rakúšankam, ktoré poľahky získavajú puky.
     
    55:48
    Po nepresnej prihrávke od Baudritovej sa k puku dostali opäť Rakúšanky, ktoré svojími dobrými pohybmi zdržiavajú hru a získavajú cenné sekundy.
     
    55:29
    Po peknom úniku cez ľavé krídlo nám tvrdé zakončenie predviedla Hummelová! Tú však gólmanka Baldinová svojou lapačkou vychytala.
     
    54:57
    Francúzske hráčky sa snažili zaútočiť, no stredné pásmo dobre bránia Rakúšanky, ktoré inkasovať dnes už pravdepodovne nechcú.
     
    54:04
    Pri puku sú opäť hráčky Rakúska, ktoré si chcú toto vedenie podľa všetkého udržať. Uvidíme, či sa im to proti Francúzkam, ktoré by potrebovali budíček, podarí.
     
    53:41
    Baldinová nám predviedla ďalší úspešný zákrok. Tentokrát dobre zlikvidovala projektil z hokejky Hofbauerovej, ktorú odstavila betónmi.
     
    52:59
    Rakúšanky sa aj v tejto početnej nevýhode dokázali ubrániť. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici rakúskej gólmanky, ktorá nám predviedla ďalší pekný zákrok.

    Góly a asistencie: 50. Gicquelová (Bouchéová, Goncalvesová) - 18. Altmannová (Kantorová), 31. Altmannová (Grascherová), 32. Kantorová (Altmannová, Verwornerová)


    Francúzsko: Duquesneová (Baldinová) - Locatelliová, Goncalvesová - Gendarmeová, Riddeová - Parmentová, Sage Vallierová - Leclercová, Lacombeová - Gicquelová, Allemozová ("C"), Baudritová - Rihetová, Jouannyová, Passardová - Escuderová, Bouchéová, Cuasnetová - Obreová, Duvinová, Allemandová.
    Rakúsko: Arnbergerová (Hornichová) - Verwornerová, Hyblerová - Wittichová, Hausbergerová - Brunnerová, Hofbauerová, Altmannová ("C") - Meixnerová, Kantorová, Hummelová - Prosenzová, Grascherová.

    Rozhodca: Mária Zemiaková - Katarína Janíková, Viera Šilhavíková

    Diváci: 93