Trnava – Ružomberok 0:1 (kon.) | Košice – Nitra 4:0 (kon.) | Prešov – B. Bystrica 1:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
1:0 (1:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
Sobota 24.11.2012, 14:30 • Futbalový štadión Tatrana Prešov • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    V 18.kole si v metropole Šariša zmerajú sily dva celky pohybujúce sa v dolnej polovici ligovej tabuľky. Domáci Tatran privíta na svojom trávniku futbalistov spod Urpína.

    1.FC Tatran Prešov podľahol v minulom, 17.kole na pôde Nitry vysoko 1:4. Gól za Tatran vtedy vsietil v 58.minúte Viliam Macko, keď vyrovnával na 1:1. Tatranu sa v poslednom období nedarí. Navyše v Tatrane došlo k zmene trénera, doterajší kouč "koňarov" Bulhar Angel Červenkov sa s tímom v utorok rozlúčil a novými trénermi prešovského Tatrana sa stali Ladislav Totkovič a Marek Fabuľa. V sobotu teda zažije nová dvojica na lavičke Tatrana premiéru. Uvidíme, či bude mať ich premiéra prívlastok víťazná.

    FK Dukla Banská Bystrica taktiež v uplynulom kole, podobne ako Tatran, nezvíťazila. Po remíze 1:1 s Myjavou sa body pod Urpínom delili. Za Duklu sa vtedy gólovo presadil a do vedenia poslal svoj tím v 23.minúte Tomáš Hučko. Banskobystričania idú do Prešova s jasným cieľom a to bodovať. Podarí sa futbalistom z Banskej Bystrice na východe získať bodík, ba dokonca zvíťaziť? Sledujte textový prenos na onlajny.eu a dozviete sa odpoveď aj na túto otázku.
     
    Tatran Prešov figuruje po 17-tich kolách na predposlednej, 11-tej priečke so 16 bodmi a pasívnym skóre 12:23.

    Dukla Banská Bystrica je na tom o čosi lepšie. Po 17-tom kole patrí stredoslovákom deviate miesto s 20 bodmi a skóre 15:15.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov:
    Diviš- Krajník, Adam, Lipták, Zošák, Poliaček, Pribula, Adámik, Guba, Petráš (C), Iakovlev

    Náhradníci: Plánička- Macko, Kostadinov, Kačala, Marcin, Shevchuk, Hruška

    FK Dukla Banská Bystrica:
    Belic- Hučko, Poljovka (C), Gyombér, Sakhniuk, Považanec, Pančík, Ferenčík, Turňa, Brašeň, Hlinka

    Náhradníci: Boroš- Chrappan, Podstavek, Šovčík, Augustín, Faško, Savič

    Rozhodca: Smolák- Tomčík, Žákech.
     
    Stávkové kancelárie mierne, ale skutočne len mierne favorizujú domáci Tatran, Kurzy na výhru Prešovčanov sa pohybujú okolo 2.30. Naopak, kurzy na triumf hostí siahajú k hranici 2.80.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mal domáci Tatran a okamžite sa domáci pokúšali zaútočiť. Guba potiahol loptu po ľavej strane až do 16-tky, odkiaľ vyslal prízemnú strelu, ktorá len tak presvišťala naprieč 5-kou okolo ľavej tyče!
     
    1
    Hostia zahrávali priamy kop z asi 35 metrov, z ktorého ale nezapršalo.
     
    3
    Iakovlev si zasekol brániaceho protihráča na hranici 16-tky, následne vypálil len do niektorého z brániacich hostí. K lopte sa však ešte dostal Dávid Guba, ktorý so situáciou naložil nie najlepšie a k zakončeniu nedošlo.
     
    4
    Ďalšia šanca Prešovčanov! Zošák si skvele nabehol do "ohňa", uvoľnil sa, dostal center a aj hlavičkoval! Avšak na šťastie pre hostí len do stredu brány, kde stál pozorný Belic.
     
    6
    Brašeň to skúšal individuálne po pravej strane, neúspešne.
     
    7
    Opäť Tatran v náznaku šance! Avšak Belic fantasicky čítal hru, vybehol a zobral Adamovi loptu spod nôh.
     
    8
    Petrášov dlhočízny pas z ľavej strany na pravú, kde si loptu spracoval Poliaček a okamžite hľadal vzdušným pasom pred bránou Gubu, pred ktorým však skvele zasiahol jeden zo zadákov hostí.
     
    9
    Poliaček zostal na chvíľku ležať na trávniku, no na šťastie sa viac-menej rýchlo pozviechal a pokračuje v hre.
     
    10
    Domáci zapojili do hry aj gólmana Diviša, ktorý na istotu odpálil loptu.
     
    11
    Rohový kop domácich! Zahraje ho Poliaček.
     
    11
    Prešov dal gól!
    Po Poliačkovom rohu Zošák ešte nedokázal zakončiť, no k lopte sa za 16-tkou prihlásil PETER LIPTÁK, ktorý svojou delovkou prekonal Belica aj s prispením teču niektorého z hráčov jedného, či druhého mužstva.
     
    13
    Iakovlev nevrátil Zošákovi presnú prihrávku. Pri lopte však zostávajú zelenobieli.
     
    14
    Reprezentant slovenskej 21-tky Gyombér zastavil loptu smerujúcu na Adama za obranu. Pri lopte sú však stále futbalisti z metropoly Šariša.
     
    15
    Lipták veľmi nepresne na Pribulu. Lopta končí v oute. Vzápätí si druhý menovaný pomohol útočným faulom na veterána Pančíka.
     
    16
    Iakovlev získal pre svoj tím outové vhadzovanie. Prešovčania zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    17
    Center do 16-tky našiel Mariána Adama, ktorý bol ako jediný z hráčov Tatrana v pokutovom území hostí! Adamova hlavička putovala asi meter nad brvno Belicovej brány.
     
    18
    Hráči Tatrana Prešov sa doposiaľ prezentujú v oveľa lepšom svetle, ako tomu bolo donedávna. Zrejme má na tento fakt vplyv aj výmena na trénerskom poste.
     
    20
    Banskobystričania sa už už dostávali do akejsi šance, no lopta sa do 16-tky napokon nedostala vďaka pozorným stopérom domácich.
     
    20
    Guba by sa rútil sám na Belicovu bránu, keby nedostal prihrávku do ofsajdu. Diváci na tribúnach jednohlasne zašomrali, no zdá sa, že napokon prikývli verdiktu postranného rozhodcu.
     
    23
    Turňa vošiel s loptou až do 16-tky, už aj prihrával, keď sa mu do prihrávky "vopchal" čistým spôsobom Iakovlev. Pekný defenzívny zákrok tohto ukrajinského legionára v službách prešovského Tatrana.
     
    24
    Hostia si dlho loptu na kopačkách na súperovej polovici "neužili".
     
    25
    Adam a jeho jednoznačný faul na hráča hostí. V týchto minútach majú územnú prevahu Banskobystričania.
     
    25
    Pribula to radšej poslal na roh pred číhajúcim Pančíkom. Rohový kop zahraje Považanec.
     
    25
    Diviš s problémami volejbalovým zákrokom vytlačil loptu z rohu, ktorá sa stáčala do prešovskej brány! Domáci fanúšikovia si zborovo vydýchli.
     
    27
    Hostia síce majú loptu na kopačkách, no kombinujú na polovici ihriska, odkiaľ len málokedy padajú góly.
     
    28
    Adam nepustil Hlinku, ktorý sa predieral cez stred ihriska.
     
    29
    Pribula si nerozumel s Adamom, z čoho rezultuje outové vhadzovanie pre hostí.
     
    30
    Zápas akoby mierne ubral na tempe a rýchlosti. Prešovčania môžu byť, dá sa povedať, spokojní s priebehom a vývojom zápasu, no ak chcú zvíťaziť, nemali by sa s vedením 1:0 uspokojiť, pretože čím ďalej, tým viac vystrkujú rožky futbalisti banskobystrickej Dukly.
     
    31
    Pančíkov volej! Lopta napla len ochranné sito za Divišovou svätyňou.
     
    32
    Rohový kop pre hostí. Loptu si k rohovej zástavke stavia Jakub Považanec.
     
    33
    K lopte z rohu sa neprihlásil nik z hráčov hostí, až Iakovlev loptu hlavičkoval von zo 16-tky, kde sa jej ujal Jakub Brašeň, ktorý vyslal strelu smerujúcu asi meter vedľa ľavej tyče!
     
    34
    Hlinka stratil loptu v strede ihriska a domácim sa črtal protiútok vedení Mariánom Adamom. Adam adresoval prihrávku na pravú stranu Zošákovi, ktorý sa pokúšal z jednej nacentrovať pred Belica, no jeho center bol veľmi nepodarený!
     
    36
    Guba sa rútil osamotený na Belica! Prešovčan si ho skúšal ešte obísť, no hosťujúci gólman jeho úmysel prečítal a vypichol ju loptu rukov spod nôh! Následne sa k lopte ešte dostal Iakovlev, no bol už z uhla, ale vybojoval aspoň rohový kop! Obrovská šanca domácich zostala nevyužitá.
     
    37
    Po následnom rohu sa k hlavičkovému zakončeniu dostal Jozef Adámik, ktorý namieril len trošičku vedľa ľavej žrde Belicovej brány!
     
    38
    Iakovlev ťahal útok domácich, keď bol nedovolene zastavený Matúšom Turňom. Turňov faul viac než smrdel kartou žltej farby, no hlavný arbiter Smolák na rozčarovanie domáceho publika do vrecka nesiahol.
     
    40
    Adámik pred Pančíkom na istotu do outu!
     
    40
    Obrovská príležitosť hostí! Pred Divišovou bránou nastala neskutočná, ba až hokejová skrumáž, totálna trma-vrma, po ktorej napokon gól nepadol! Pri Prešovčanoch teraz stáli všetci svätí.
     
    42
    Ferenčík sa dopustil útočného faulu na Adámika. Domáci si môžu na chvíľku vydýchnuť a upokojiť hru.
     
    44
    Zošák sa blysol fantastickým defenzívnym sklzom!
     
    45
    Považanec zahrával priamy kop z ľavej strany, ktorý Diviš vyboxoval a následne hlavný rozhodca Smolák ukončil prvý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom dejstve sme videli, myslím, jeden z tých lepších futbalových polčasov, čo sa týka slovenskej Corgoň ligy. Oba tímy si dokázali vypracovať zopár šancí, viac si ich vypracovali domáci futbalisti, čo sa koniec koncov odrazilo aj na polčasovom skóre 1:0. Podarí sa Prešovčanom dotiahnuť stretnutie do víťazného konca, alebo sa ešte k slovu prihlásia futbalisti hostí a uchmatnú si zo Šariša nejaký ten bodík? Sledujte online prenos na onlajny.eu a dozviete sa.

    Druhý polčas začne približne o 15:30.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu poslal hosťujúci kouč Norbert Hrnčár Petra Chrappana, ktorý nahradil kapitána Martian Poljovku. Kapitánsku pásku prebral po Poljovkovi kto iný, ako Michal Pančík.
     
    47
    Guba sa pokúšal o individuálny prienik po osi ihriska napriek tomu, že sa mi po krídlach ponúkali spoluhráči. Guba o loptu prišiel.
     
    49
    Považanec fauluje v strede poľa Iakovleva.
     
    50
    Séria viacerých osobných vzdušných, či "normálych" súbojov.
     
    51
    Prvé striedanie v tíme domácich. Mladý 18-ročný Matúš Marcin nahradí Dávida Gubu.
     
    51
    Liptákov ďalekonosný pokus bol viac než nepodarený.
     
    52
    Marcinov dlhý center z pravej strany na ľavú nenašiel Iakovleva. Škoda pre domácich.
     
    54
    Jozef Adámik dnes pôsobí veľmi istým a pokojným dojmom. Adámik je skutočný obranný pilier v domácich radoch. A dokázal to aj teraz, keď nepustil do 16-tky a ani do jej blízkosti hostí s loptou na kopačkách.
     
    56
    Marcin napokon nevybojoval rohový kop. Odkop od brány ukázal postranný rozhodca, jeho verdikt sa domácim priaznivcom nepáči.
     
    57
    Tvrdé osobné súboje zvádzajú Turňa s Iakovlevom. Pridal sa aj Zošák.
     
    59
    Prešovčania teraz nádherne zakombinovali. Iakovlev sa uvoľnil po ľavej strany, poslal do 16.tky prízemný center, na ktorý však Marián Adam nedočiahol. Domáci však budú zahrávať rohový kop.
     
    60
    V snahe o hlavičkové zakončenie sa niektorý z domácich futbalistov dopustil útočného faulu.
     
    60
    Lipták a jeho jedovatý projektil z asi 25 metrov vystrašil gólmana hostí! Liptákova strela, hoci putovala iba do stredu brány, mala neskutočnú razanciu a Belic musel zasahovať.
     
    61
    Turňov nebezpečný sklz poslal k zemi Štefana Zošáka., ku ktorému už na pokyn hlavného rozhodcu pribiehajú tímový lekári. Verme, že Prešovčan bude pokračovať v zápase. Kartu jednej, či druhej farby sme dnes v Prešovi stále nevideli.
     
    62
    Brašeň zahral rukou, čo neuniklo očiam hlavného rozhodcu. Za to by Jakub Brašeň ešte žltú kartu nedostal, no za následné protesty si ju už zaslúžil.
     
    64
    Ferenčík prenikol po ľavej strane až do 16-tky, kde ho v poslednej chvílu čisto zastavil jeden z domácich stopérov. Rohový kop.
     
    64
    Pred rohovým kopom ešte dôjde k striedanie na strane Banskej Bystrice. Augustín nahradí Považanca.
     
    65
    Z rohového kopu hostí nezahrmelo.
     
    66
    Turňa adresoval Sakhniukovi ťažkú prihrávku, ktorú Sakhniuk mohol len ťažko spracovať.
     
    67
    Lipták ťahal kontru domácich, nerozumel si však s Marcinom a Belic berie loptu zo zeme poľahky do náručia.
     
    68
    Zošák to chcel poslať po čiare dopredu Marcinovi. Jeho prihrávka však putovala do outu.
     
    69
    Petráš sa nedovollene postavil do cesty striedajúcemu Radoslavovi Augustínovi. Hostia budú zahrávať priamy kop z asi 35 metrov.
     
    70
    Augustín poslal akokeby strieľaný center do 16-tky, kde Chrappan fauloval domáceho brankára.
     
    70
    V 70.minúte sme boli svedkami nádhernej útočnej akcie Prešovčanov, ktorú potiahol po ľavej strane Iakovlev, ukrajinský futbalista odcentroval, Marcin priťukol Zošákovi, ktorý technickou strelou opečiatkoval brvno! Oku lahodiaca akcia Tatrana tak nebola zakončená gólom.
     
    71
    Striedanie na strane domácich. Z ihriska sa porúča Miroslav Poliaček a na jeho miesto vybieha Branimir Kostadinov.
     
    70
    Michal Krajník videl po faule v strede poľa kartu žltej farby.
     
    73
    Nebezpečná lopta putovala pred Diviša! Napokon je z toho na šťastie pre domácich len rohový kop, ktorý zahral Augustín a Diviš musel boxovať!
     
    75
    Iakovlev zachytil Belicov odkop vo vzdialenosti asi 35 metrov od hosťujúcej brány. Iakovlev išiel do kľučky na ľavú stranu, no Matúš Turňa ho za svoj chrbát nepustil.
     
    76
    Milan Ferenčík fauloval vo vzdušnom súboji kapitána domácich Petra Petráša. To všetko sa udialo na polovici ihriska.
     
    77
    Brašeň fauluje Iakovleva. Priamy kop z takmer polovice ihriska zahraje Petráš.
     
    78
    Hostia bez väčších problémov odvrátili Petrášovu loptu.
     
    79
    Iakovlev nádherne do ulice na Zošáka, ten strieľanou prihrávkou z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď Kostadinovovi, ktorý z mierneho uhla triafa len nohy gólmana Belica! Z následného prešovského rohu nezapršalo.
     
    80
    Norbert Hrnčár, kouč banskobystrickej Dukly, siaha po poslednom treťom striedaní. Milana Ferenčíka nahradí na ihrisku 19-ročný Marek Šovčík.
     
    82
    Pri lopte sú Prešovčania, na polovici súpera. Do konca zápasu zostáva niečo okolo 10-tich minút. Podarí sa Dukle vyrovnať, ba dokonca otočiť vývoj zápasu?
     
    83
    Posledné striedanie aj v radoch prešovského Tatrana. Na trávnik príde strelec jediného prešovského gólu v minulom zápase s Nitrou Viliam Macko, ktorý nahradí Štefana Zošáka.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1145 divákov.
     
    85
    Matúš Turňa parádne našiel svojou stredne vysokou prihrávkou pred bránou domácich nabiehajúceho spoluhráča menom Marek Šovčík, ktorý len tesne minul ľavú tyč Divišovej brány!
     
    85
    O niekoľko sekúnd neskôr spálil tutovku na druhej strane aj Branimir Kostadinov, ktorého veľmi dobre vychytal gólman hostí Tomáš Belic!
     
    87
    Brašeň spracoval Turňovu prihrávku už za outovou čiarou, čo očiam postranného arbitra neuniklo.
     
    87
    V týchto posledných minútach zápasu by sme očakávali záverečný nápor hostí, ktorý však stále akosi neprichádza.
     
    88
    Marcin sa dostával do protiútoku, no vpredu bol osamotený. Matúš Marcin sa neskôr pokúšal o prihrávku , ktorú ale zachytil jeden z banskobystrických hráčov.
     
    89
    Priamy kop pre hostí. Zahraje ho Turňa z asi 30 metrov.
     
    89
    Prešovčania sa ubránili!
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90+2
    Augustín sa dostal k lopte tesne za hranicou 16-tky, vypálil po zemi a opečiatkoval pravú tyč Divišovej brány! Prešovský futbalový štadión si jednohlasne vydýchol.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prešovčanom sa napokon podarilo ustrážiť si najtesnejšie vedenie z prvého polčasu a dotiahnuť zápas do víťazného konca. O triumfe Tatrana rozhodol v 11.minúte svojim presným zásahom Peter Lipták. Tri body tak zostávajú na Šariši. Pre dnešok sa s Vami lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok soboty. (16:18:41)

    Marek Hudák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 11. Lipták

    Karty:   70. Krajník (PRE) - 62. Brašeň (BBY)


    FC Tatran Prešov:
    Diviš- Krajník, Adam, Lipták, Zošák, Poliaček (71.Kostadinov), Pribula, Adámik, Guba (51.Marcin), Petráš (C), Iakovlev

    Náhradníci: Plánička- Macko, Kostadinov, Kačala, Marcin, Shevchuk, Hruška

    MFK Dukla Banská Bystrica:
    Belic- Hučko, Poljovka (C) (46.Chrappan), Gyombér, Sakhniuk, Považanec (64.Augustín), Pančík, Ferenčík (80.Šovčík), Turňa, Brašeň, Hlinka

    Náhradníci: Boroš- Chrappan, Podstavek, Šovčík, Augustín, Faško, Savič

    Rozhodca: Smolák- Tomčík, Žákech

    Diváci: 1145