Nijmegen – Utrecht 2:0 (kon.) | Waalwijk – Groningen 1:1 (kon.) | Venlo – Heerenveen 1:1 (kon.)
Willem II – Heracles 2:2 (kon.)
koniec
RKC Waalwijk
1:1 (0:1)
FC Groningen
cz Sobota 24.11.2012, 19:45 • Mandemakers Stadion, Waalwijk • Holandská Eredivisie
     
    90+3
    Ještě předtím ale hosté takticky střídají, ze hřiště odchází Andraz Kirm, kterého na posledních pár vteřin nahradí Oluwafemi Ajilore.
     
    87
    Ale pozor, po poradě s asistentem usoudil hlavní sudí, že míč byl odehrán rukou Michaela de Leeuwa, který tak za tento zákrok dostává červenou kartu!
     
    80
    A reakcí lavičky Groningenu na obdržený gól je vystřídání Paco Van Moorsela za Henka Bose.
     
    83
    A vzápětí se do gólové šance dostává domácí Chevalier, míč po křižné střele z pravé strany končí jen několik milimetrů vedle levé tyče Da Silvovi brány!
     
    82
    Faul Maikela Kieftenbelda na polovině hřiště trestá rozhodčí žlutou kartou.
     
    79
    Waalwijk právě vstřelil branku!


    A to vyčkávání se hostům nevyplácí. Jejich pasivitu trestá po výborné narážečce s Chevalierem ARD VAN PEPPEN, který po průniku do vápna naráží míč a poté z hranice malého vápna z levé strany překonává pod nohama gólmana Da Silvu!
     
    78
    Lieder sotva přišel na trávník, hned se dostává do obrovské šance. S míčem u nohy se ocitá na hranici malého vápna hostů, ale fantasticky zachraňuje v poslední chvíli obránce van Dijk! To byla velká šance domácích!
     
    77
    Avizované střídání v domácí sestavě je tady, ze hřiště odchází Duits, místo něhož přichází Mart Lieder.
     
    72
    Prvním střídajícím hráčem v domácí sestavě je Rodney Sneijder, který nahradí Boukhariho.
     
    65
    Tim Sparv přerušuje kombinaci domácích ostrým faulem v blízkosti středového kruhu, rozhodčí okamžitě vytahuje žlutou kartu.
     
    43
    Groningen právě vstřelil branku!


    A je z toho první gól utkání! Dobře kopnutá standartní situace z pravé strany, kdy míč končí na hlavě Virgila Van Dijka, ten vrací míč před bránu kde již naskakuje jeho spoluhráč KEES KWAKMAN, který nedává hlavičkou gólmanovi Waalwijku šanci.
     
    41
    Domácí Sander Duits dostává žlutou kartu za faul ze zadu, kdy zastavil rychlý kontr hostů.
     
    32
    Zcela regulérní branku nyní sudí odepřeli domácímu týmu, kdy se na pravé straně výborně uvolnil Jozefzoon, nacentroval do vápna, míč ještě přizvedl jeden z bránících hráčů, ale přesně na hlavu Brabera, který do dokázal dopravit za záda Da Silvy. Následně ale rozhodčí branku neuznává a naopak dává žlutou kartu domácímu Braberovi, zřejmě za hraní rukou.
     
    26
    Jozefzoon sice nyní dopravil míč do sítě, ale gólman Da Silva ani nemusel zasahovat, přihrávka od Chevaliera byla ofsajdová.
     
    10
    Zraněného Scheta nahradil Leandro Bacuna.

    Martin Dvořák

    Góly: 79. van Peppen - 43. Kwakman

    Karty:   32. Braber (WAA), 41. Duits (WAA) - 65. Sparv (GRO), 82. Kieftenbeld (GRO)   87. de Leeuw (GRO)


    RKC Waalwijk: Zoet - van Peppen, Martina, Drost, Bandjar - Braber, Najah, Duits (77. Lieder) - Boukhari (72. R. Sneijder), Chevalier, Jozefzoon
    FC Groningen: Da Silva - Kappelhof, van Dijk, Kwakman, Burnet - Sparv, van Moorsel, Kieftenbeld - Kirm (90+3 Ajilore), de Leeuw, Schet (10. Bacuna)

    Rozhodca: Maarten Ketting