Marseille – Nice 2:2 (kon.) | Lorient – Bordeaux 0:4 (kon.) | Sochaux – Lyon 1:1 (kon.)
Montpellier – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:2 (1:0)
OGC Nice
cz Nedeľa 11.11.2012, 14:00 • Stade Vélodrome • Ligue 1 Uber Eats
     
    89
    Nice právě vstřelilo branku!

    Tak hostům to přeci jen vyšlo a za svojí snahu jsou odměněni vyrovnávací brankou. Po levé straně utekl jeden z hráčů Nice, nacentroval do vápna, tam míč napálil Eysseric, ale rána mu vůbec nesedla a míč doputoval na malé vápno. Jenže tam se objevil FABRICE ABRIEL, který propálil Mandandu.
     
    83
    Hosté naposledy v tomto utkání střídají. Dohrál Bautheac a přišel Maupay.
     
    78
    Další střídání hostů. Dohrál aktivní Cvitanich a přišel Bosetti.
     
    74
    Z dobrých dvaceti metrů to nakonec zkusil Jordan Ayew, ale poslal míč nad branku Nice. Nutno ale dodat, že to byla slušná dělovka.
     
    71
    Hosté střídají. Odešel Pied a zahraje si Meriem.
     
    69
    Marseille právě vstřelilo branku!

    A domácí jdou opět do vedení. Nejdřív měl obrovskou šanci Ayew, ale napálil míč jen do břevna, ten se odrazil na brankovou čáru a následně ho Ospina vyrazil. Jenže k němu měl nejblíž MATHIEU VALBUENA, který ho placírkou poslal zpět do branky. Ospina míč opět vyrazil, ale už pouze za brankovou čárou a Marseille jde tak opět do vedení.
     
    67
    Domácí střídají. Dohrál Amalfitano a přišel Rémy.
     
    62
    A na centrovaný míč si naběhl aktivní Cvitanich, který hlavou překonal Mandandu. Branka ale nemohla být uznána, protože hostující borec byl podle rozhodčího v ofsajdu.
     
    56
    Střelec Cvitanich uviděl za ostrý zákrok žlutý kartónek.
     
    51
    Nice právě vstřelilo branku!

    A hostující borci se nakonec přeci jen dočkali vyrovnání. Centrovaný míč propadl až na zadní tyč, kde se objevil DARIO CVITANICH, který parádní hlavičkou překonal Mandandu!
     
    49
    Po rohovém kopu se dostal ke střele na malém vápně Cvitanich, který propálil Mandandu. Jenže zřejmě na brankové čáře míč vykopl jeden z obránců Marseille. Hostující hráč hodně protestoval, ale rozhodčí nakonec branku neuznal. Jak ale ukázal opakovaný záznam, tak domácí hráč míč zřejmě vykopával už za brankovou čárou!
     
    45
    Z přímého volného kopu to parádně zkusil jeden z hráčů Nice a brankář Mandanda měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na rohový kop!
     
    40
    Marseille právě vstřelilo branku!

    Tak domácím se to přeci jen povedlo. Aktivní Valbuena opět skvěle nacentroval z levé strany, mezi penaltou a malým vápnem si na míč naskočil DEDE AYEW, který chytrou hlavičkou překonal Ospinu.
     
    29
    Na hranici vápna byl faulován Amalfitano a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Valbuena, ale výborně chytající Ospina vystihl směr střely a stav utkání se tak nemění!
     
    28
    Byla nařízena penalta, kterou budou zahrávat domácí!
     
    28
    Valbuena vymyslel další parádní přihrávku do vápna, ale před Ayewem výborně zasáhl brankář Ospina.
     
    17
    Další dvě velké šance domácích, ale vždy zasáhl skvěle brankář Ospina, který z bezprostřední blízkosti vychytal i Fanniho.
     
    9
    Další zahozená šance a v hlavní roli opět Cheyrou. Tentokrát centroval z levé strany Morel, který poslal míč na malé vápno, kde byl nikým nehlídaný Cheyrou, ale ten ani tentokrát v jasné pozici netrefil branku Nice!
     
    7
    První tutovka domácích! Z pravé straně krásně nacentroval Valbuena, který poslal míč na malé vápno Nice, tam si nádherně naběhl Cheyrou, ale ten hlavou nepochopitelně poslal kulatý nesmysl vedle branky. Domácí hráč nebyl vůbec atakován, přesto nedokázal vstřelit úvodní branku.

    Jakub Kopřiva

    Góly: 40. D.Ayew, 69. Valbuena - 51. Cvitanich, 89. Abriel

    Karty:   56. Cvitanich (NIC)


    Olympique Marseille: Mandanda (C) - Abdallah, Nkoulou, Morel, Fanni, Cheyrou, Amalfitano (67.Rémy), Kabore, Valbuena, J.Ayew, D. Ayew
    OGC Nice: Ospina - Civelli, Gomis, Genevois, Digard (C), Abriel, Eysseric, Kolodziejczak, Bautheac (83.Maupay), Cvitanich (78.Bosetti), Pied (71.Meriem)

    Rozhodca: Ennjimi - Zakrani, Capelli