Motor ČB – Pardubice 5:2 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 3:4 (kon.) | Třinec – Vítkovice 5:2 (kon.)
Litvínov – Berani Zlín 1:4 (kon.) | Chomutov – Liberec 3:2 (po pr.) | Kladno – Sparta Praha 5:1 (kon.)
Plzeň – K. Vary 5:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
HC Slavia Praha
cz Nedeľa 28.10.2012, 17:00 • KAJOT ARENA, Brno. Kapacita: 7200 míst. • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:27
    Kometa právě vstřelila branku!

    Ještě drama na závěr? Půl minuty před koncem Kometa dotahuje na rozdíl jediné branky. TOMÁŠ DIVÍŠEK dostal od Petrovického pas zpoza branky a z levé strany dokázal překonat střelou k bližší tyči Kopřivu. Brněnský centr tak zkompletoval hattrick, teď by ještě rád získal body i do týmové tabulky. Asistence: Róbert Petrovický, Tomáš Malec.
     
    51:11
    Slavia právě vstřelila branku!

    Toto už je pro domácí mužstvo špatné, Slavia odskakuje na rozdíl dvou branek. JAN STRÁNSKÝ dokázal těsně před Trvajem nasměrovat do branky Krenželokův prudký pas z pravého křídla. Hosté tak udeřili podruhé během necelé minuty a udělali velký krok ke třem bodům. Asistence: Lukáš Krenželok, Petr Kadlec.
     
    50:26
    Slavia právě vstřelila branku!

    Kometa poprvé v sezoně inkasuje v domácím prostředí ve třetí třetině. Mladý TOMÁŠ HERTL si vyjel s pukem zpoza branky na pravý kruh, odkud vyslal puk přesně ke vzdálenější tyči branky Trvaje. Ten se za kotoučem natahoval vyrážečkou marně. Bez asistence.
     
    37:45
    Slavia právě vstřelila branku!

    Hosté podruhé v utkání srovnávají stav. Po přihrávce Růžičky od pravého mantinelu napřáhl na modré čáře PETR KUBOŠ a po zemi z voleje propálil Trvaje mezi nohy. Ten přitom puk celou dobu viděl, možná tedy zasáhnout mohl. Slavia tak po brance v oslabení udeřila i v početní výhodě. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    26:25
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí využívají přesilovku čtyři na tři. TOMÁŠ DIVÍŠEK se snažil dostat puk z pravého kruhu před branku na Jana Hrušku, trefil přitom ale brusli slávistického beka. K brněnské radosti se od ní však kotouč odrazil mezi betony Kopřivy, který již nestačil zareagovat. Divíšek tedy střílí svou druhou branku v zápase. Asistence: Tomáš Žižka.
     
    15:49
    Slavia právě vstřelila branku!

    V oslabení vyrovnává Slavia stav zápasu. Alinč vybojoval puk v obranném pásmu a chladnokrevně jej namísto vyhození poslal rozjetému JAKUBU SKLENÁŘOVI. Ten projel přes půl hřiště a proskočil i mezi dvěma beky Komety. Trvaje nakonec oklamal kličkou do forhendu. Asistence: Jan Alinč.
     
    11:22
    Kometa právě vstřelila branku!

    Domácí využívají přesilovou hru. TOMÁŠ DIVÍŠEK jel zprava před Kopřivu, chtěl ale ještě přihrát před branku na Svobodu. Do pasu mu ale lehl Beňovič a puk se od něj opět odrazil k nejproduktivnějšímu hráči jarního play-off. Kopřiva se však již přemisťoval a zkušený centr tak mohl umístit puk do volné části branky k bližší tyči. Asistence: Jakub Svoboda.

    David Nekvinda

    Góly a asistencie: 12. Divíšek (Svoboda J.), 27. Divíšek (Žižka), 60. Divíšek (Petrovický, Malec) - 16. Sklenář (Alinč), 38. Kuboš (Růžička), 51. Hertl, 52. Stránský (Krenželok, Kadlec)


    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Valach, Bičánek (C), Švrček, Hruška M., Malec, Valábik - Svoboda J., Divíšek, Hruška J., - Zohorna, Koreis, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Wasserbauer, Dočekal, Hořava.

    Trenéři: Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo.

    HC Slavia Praha: Kopřiva (Furch) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Běnovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, Růžička, Jelínek - Žejdl, Pospíšil, Poletín.
    Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissman.

    Rozhodca: Šír, Trombík - Čech, Dřínovský

    Diváci: 7200 (vyprodáno)