Arsenal – QPR 1:0 (kon.) | Manchester City – Swansea 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:0 (0:0)
Queens Park Rangers
Sobota 27.10.2012, 16:00 • Emirates Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Bláznivý zápas je za nami! Nervy ako sa patrí! Arsenal dominoval celý celučičký zápas, jeho aktivita sa zvýšila po zbytočnej červenej karte, ktorú si zaslúžil M'Bia. Na ihrisko sa následne po zranení Gervinha dostal Arshaniv, ktorý vyslal do šestnástky krásny center. Arteta ho napokon prepasíroval až do brány, bol to jediný gól zápasu! "The Gunners" sa však strachovali o výsledok do poslednej sekundy, QPR hrýzlo ako sršne. Arsenal si odnáša z tohto zápasu plný počet bodov, QPR odchádza opäť naprázdno...
     
    90+5
    Posledná šanca pre QPR, nepriamy kop z polky ihriska upratal Arshavin. Je tu koniec!!!
     
    90+3
    Všetci, ktorí to videli si mysleli, že je lopta v bráne, Mannone ju ale dokázal vyraziť na roh. Roh sa QPR vôbec nevydaril, Arsenal už zdržuje.
     
    90+3
    Sagna sa previnil faulom na Onuohu, máme tu priamy kop, fanúšikovia sú ako na ihlách!
     
    90+2
    QPR má stále šancu na vyrovnanie, Mackie sa pohral až s tromi hrámi Arsenalu, Mannone však situáciu zachránil! Nebezpečná šanca!
     
    89
    Cazorla sa uvolnil v šestnástke, vystrelil točenú strelu, ktorá smerovala do brány, keby v bráne QPR nestál Julio Cesar, Queens Park by už prehrával minimálne 5:0!
     
    87
    Arteta vyslal center na voľného Girouda, ten však nepreišiel, z druhej vlny si nabehol Ramsey, ktorý vyslal na Césara delovku ako sa patrí, je z toho však len roh!
     
    84
    Arsenal FC dal gól!Až na tretíkrát sa podarilo Arsenalu prepasírovať loptu do siete, po Arshavinovom centri z ľavej strany sa k lopte dostal Ramsey, jeho hlavička skončila len v rukách Césara, druhý pokus Artety skončil v brvne, až tretí pokus dokázal MIKEL ARTETA dotlačiť do brány! Wengerovi spadol obrovský kameň zo srdca.
     
    82
    César je mužom zápasu číslo jeden, vytiahol najfantastickejší zákrok dnešného zápasu, loptu vytlačil jednou rukou po skrumáži v päťke, Wenger je nahnevaný!
     
    82
    Zraneného Gervinha nahradil Arshavin.
     
    81
    Sagnov center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov, Walcott následnej spadol v šestnástke, no 11 z toho nebude!
     
    80
    Po silovom súboji M'Bia-Vermaelen spadol M'Bia na zem, neudržal nervy na uzde, skopol Vermealena za čo si právom zaslúžil červenú!
     
    79
    Pred rohom tu máme striedanie, Mackie strieda Wright Philipsa.
     
    78
    Walcott poslal do šestnástky fantastický center, Giroud ho netrafil, poupratoval ho M'Bia, pri bielom bode sa z ničoho nič objavil Cazorla, ktorý prepálil najväčšiu šancu zápasu!
     
    73
    Druhé striedanie, odchádza Traoré, nahrádza ho Onuoha.
     
    73
    Máme tu dvojstriedanie, odchádza Zamora, nahrádza ho Cisse.
     
    71
    Odchádza Podolski, strieda ho Gervinho.
     
    67
    Za veľkého potlesku a standing ovation sa s dnešným zápasom lúči navrátilec Wilshere, nahrádza ho rýchlik Walcott.
     
    65
    Wright-Philips sa dostal k rýchlej lopte, odcentroval do šestnástky, nebyť Vermaelena, ktorý loptu upratal do bezpečia, Zamora by ju prepasíroval do brány.
     
    61
    Následne sa do protiútoku vyrútil Traoré, ktorého stíhal Giroud, máme tu žltú. Traoré vyzerá zranený, volá si k sebe tím lekárov.
     
    60
    Teraz to skúsil Giroud, jeho strela skončila tiež len v múre.
     
    57
    Cazorla vzal všetku ťarchu na seba, jeho pozemná strela sa odrazila od múru, ani z tejto štandardky sa šanca nezrodila.
     
    56
    Granerova kvapka pretiekla, máme tu prvú žltú kartu v zápase a dobrú pozíciu na otvorenie skóre...
     
    54
    Diváci, aj všetci fanúšikovia Arsenalu si vydýchli, keby z tejto akcie nevznikol ofsajd, bolo by to 0:1!
     
    51
    To nie je možné! Arsenal má neskutočnú smolu, Arteta vyslal skvelý center, Giroud sa perfektne trafil, no zastavil ho César, ktorý vytiahol ďalší báječný zákrok!
     
    47
    Na ihrisku sa v bolestiach zviecha Wilshere, drží sa na členok, toto je veľmi, veľmi zlé...
     
    Wenger odchádza do tunela nahnevaný, Arsenal predvádza dobrý futbal, taký istý ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch, ktoré však nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Uvidíme, či sa podarí Arsenalu vzchopiť sa.
     
    45
    Wilshere sa dobre uvolnil, prihral Santosovi, ktorý urobil to isté, jemu sa podarilo dokonca aj vystreliť, César bol však pozorný!
     
    36
    Podolski trafil len len do múru a tak razom zo sľubnej šance nebolo nič...
     
    30
    Opäť sa predviedol César, po perfektných narážačkách sa k lopte dostal na ľavom krídle Giroud, ktorý vystrašil Césara prízemnou tvrdou strelou, Júlio loptu len vyrazil, nebyť Nelsesa, je z toho gól po dorážke...
     
    19
    Jack Wilshere sa dokázal uvolniť, vystrelil, jeho strela urobila poriadne problémy Césarovi, ktorý ju horko-ťažko vyrazil, no na jeho šťastie dokázal dobehnúť aj tú odrazenú loptu...
     
    17
    Do šestnástky sa predral Giroud, podarilo sa mu vystreliť, jeho projektyl zblokoval M'Bia, na druhý pokus mu to vyšlo, no loptu netrafil tak, ako chcel a aj preto si César loptu bez problémov vzal do náručia.
     
    14
    Po dobre rozvinutej akcii Arsenalu, ktorú začala ako inak obrana sa k lopte dostal Cazorla, ktorý poslal prihrávku do behu Podolskemu, ten sa dokázal perfektne uvolniť, prihrávku adresoval naspäť Španielovi, škoda, že to Cazorla neskúsil, volil len ďalšiu prihrávku, ktorá už úspech nezožala...
     
    13
    Poďme však späť do hry, Podolski sa cez stred predral až pred šestnástku, kde sa dokázal dokonale uvolniť, vyskúšal to a takmer to vyšlo! Jeho strela ponaťahovala Césara, škoda, že smerovala len vedľa tyči!
     
    10
    Nevinne vyzerajúci Ramsey vyslal center z pravej strany, lopta sa doplachtila až za brvno, štadiónom to len tak zahučalo...
     
    8
    Do obrovskej šance sa dostali kanonieri, keď sa z lavej strany vrútil do šestnástky Cazorla, vystrelil na Césara, ktorý len loptu rukami vyrazil, Podolski nabiehal, avšak Júlio vytiahol zázračný zákrok, keď dokázal rýchlosťou svetla vykopnúť loptu nohou do bezpečia.

    Jakub Mitter

    Góly: 84. Arteta

    Karty:   61. Giroud (ARS) - 56. Granero (QPR)   80. M'Bia (QPR)


    Arsenal FC: Mannone - Mertesacker, Sagna, Vermealen, Santos, Arteta, Cazorla, Wilshere, Ramsey, Podolski, Giroud
    Queens Park Rangers: Julio César - Nelsen, Bosingwa, Traore, M'Bia, Wright-Philips, Taarabt, Granero, Diakité, Zamora, Hoilett

    Rozhodca: Taylor