Ružiná – Šamorín 0:0 (zruš.) | Dubnica – L. Mikuláš 3:0 (kon.) | R. Sobota – Bardejov 4:2 (kon.)
Dolný Kubín – Podbrezová 2:2 (kon.) | Michalovce – Šaľa 1:2 (kon.)
koniec
FK Dubnica
3:0 (1:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Sobota 27.10.2012, 14:00 • FŠ Dubnica • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    V tomto stretnutí vrámci 15. kola II. futbalovej ligy si sily zmerajú tímy zo spodných vôd tabuľky, konkrétne domáci MFK Dubnica a hostia z Liptovského Mikuláša.

    MFK Dubnica je po štrnástich zápasoch na 9. priečke s 16 bodmi za 4 výhry, 4 remízy a 6 prehier. Zverenci Petra Gergelyho ťahajú dvojzápasovú víťaznú sériu, takže majú o motiváciu postarané. Určite sa budú snažiť ju doma natiahnuť a získať zo zápasu všetky tri body. V poslednom kole zvíťazila Dubnica na pôde Ružinej 2:0.

    Tatran Liptovský Mikuláš je o jednu pozíciu nižšie, ako jeho dnešný súper. Mužstvo z Liptova má na svojom konte 13 bodov (3 výhry, 4 remízy, 7 prehier). Minulú sobotu Tatran prekvapil, keď doma zdolal favorizované Michalovce vysoko 4:0.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Dubnica nad Váhom: Maťašovský - Beňo, Šupák, Augustini, Šmahajčík, Grabéž (K), Urban, Božoň, Mego, Klabník, Čiernik.


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Mizerák, Šupej, Daško, Lišivka, Moravčík, Balluch, Malec.

    Rozhodca: Somoláni, Žákech, Roszbeck.
     
    1
    Pri výkope domáci tím, hneď po rozohrávke sa lopta dostáva k obrancom.
     
    1
    Liptovský Mikuláš sa po odkope od vlastnej brány postupne dostal na polovicu súpera, po pár sekundách bude svedkami prvej štandardnej situácie.
     
    2
    Po pokazenom priamom kope sa Dubnica dostala do protiútoku, po skvelej prihrávke sa Mego dostal pred 16-tku súpera, kde sa mu nepodarilo zakončiť, keď na premočenom trávniku stratil rovnováhu. Mikulášska obrana ubránila situáciu.
     
    3
    Prvý strelecký pokus prichádza koncom tretej minúty, keď Malecová strela preletela len tesne vedľa pravej tyči, rozhodca zrejme videl nejaký šuch a nariadil rohový kop.
     
    4
    Rohový kop zbudil jemnú nervozitu na domácej strane, lopta preletela nebezpečne ponad 5-ťku, našťastie dubnická obrana dokázala odolať.
     
    6
    Moravčík síce nehybne ležal na trávniku, ale po tom čo k nemu prišiel rozhodca sa postavil a bude pokračovať k hre.
     
    70
    Viac súbojov v strede ihriska, hráči sa po trávniku váľajú a váľajú, je to hlavne zavinené mokrým trávnikom pretože na štadióne v Dubnicu už dlhšie hodiny silno prší.
     
    8
    Malec poslal krížnu prihrávku na Mizeráka, na loptu vybiehal aj domáci brankár, ktorý aj trošku pri samotnom odkope zaváhal, ale našťastie to pre domácich dopadlo najlepšie a vyvážajú loptu.
     
    9
    Ostrý faul pri autovej čiare, dubnický hráč sa drží za píšťalu a nevyzerá to najlepšie, faulujúci si to však všetko konzultuje s rozhodcom pretože podľa neho zobral prvú kartu.
     
    9
    Za tento faul hosťujúci Balluch nedostáva kartu a aj dubnický hráč pokračuje v zápase.
     
    11
    Dobrá šanca pre Liptovský Mikuláš, Daško sa dostal k lopte v pokutovom území, snažil sa o posunutie, ale lopta mu na mokrom trávniku skĺzla, následne domáca obrana odkopáva.
     
    12
    Po Moravčíkom aute sa k lopte dostal Balluch, jemu sa však šmyklo po pár sekundách osobný súboj prehral aj Lišivka, domáci si po prvý krát kopnú roh.
     
    13
    Rohový kop z pravej strany zahral Šupák, jeho dlhá lopta skončila na zadnej tyči, následne pri rohovej zástavke rozhodca odpísal faul pre hostí.
     
    13
    Po štandardnej situácie z vlastnej polovice hostí sa k lopte dostali Dubnickí hráči, ktorí to stiahli až k obrane, následne lopta skončila u domáceho brankára.
     
    14
    Grabež prechádza po ľavej strane, už keď si obhodil viacerých hráčov prišiel faul Lišivku, ktorý tak povediac takticky zastavil túto rozbiehajúcu šancu domácich.
     
    15
    Obrovská šanca pre Dubnicu, priamy kop z cca 18 metrov!
     
    15
    Pri lopte dvojica hráčov, domáci to nezahrali najlepšie, lopta obtrela múr, následne zakončenie spoza 16-tky skončilo mimo. Rozohráva bude hosťujúci brankár Šavol.
     
    16
    Mizerák na kraji ihriska perfektne zabojoval o loptu, v súboji 1 na 1, v ťažkej situácii vybojoval aspoň roh.
     
    17
    Najlepšia šanca zápasu! Rohový kop z pravej strany skončil na hlave Lišivku, brankár domácich opustil svoju bránu, takže mikulášsky hráč ho mohol ľahko prekonať, jeho pokus hlavou preletel tesne nad brvnom.
     
    18
    Po chvíli ďalšia dobrá šanca pre hostí, Moravčík prešiel po pravej strane, z kraja päťky dokázal vystreliť, ale jeho pokus vyrazil v páde Maťašovský na roh.
     
    18
    Po chvíli ďalšia dobrá šanca pre hostí, Moravčík prešiel po pravej strane, z kraja päťky dokázal vystreliť, ale jeho pokus vyrazil v páde Maťašovský na roh.
     
    20
    Menšie zmätky medzi hráčmi a rozhodcami, najskôr mali vhadzovať domáci, ale potom hlavný rozhodca Somoláni signalizoval aut pre hostí.
     
    21
    Najskôr Balluch vybojoval pri rohovej zástavke loptu, ktorú vzápätí nasmeroval na Lišivku, ten sa perfektne presunul okolo dubnického hráča, ktorý ho však fauloval.
     
    21
    Liptovský Mikuláš pekným „bagom“ pomedzi hráčov Dubnice sa dostal k 16-tke, strelecký pokus však neprišiel.
     
    22
    Pokus o ohrozenie brány prišiel až po pár sekundách, keď Lišivkovú strelu zlikvidoval na dva krát Maťašovský.
     
    25
    Hostia sa prezentovali štandardnou situáciou z pravej strany, lopta skončila pred bránou, ale domáca obrana dokázala hlavou prekonať útočiacich hráčov Liptovského Mikuláša.
     
    29
    Čiernik perfektne prešiel najskôr po kraji ihriska, následne sa dostal aj pred Šavola, kde však vpáde vyprodukoval slabú strelu, ktorá skončila u brankára Šavola.
     
    30
    Nepríjemný center z ľavej strany z kopačky Augustiniho, lopta preletela ponad všetkých hráčov, následne Šavol ju sťahuje do svojho náručia.
     
    31
    Balluch si obhodil súpera, ktorý ho však po tom ihneď fauloval, hostia si z polovice ihriska koptú priamy kop.
     
    32
    Lišivka poslal loptu iba pred 16-tku, kde to domáca obrana plno zvládla a loptu poslala ihneď preč.
     
    33
    Dlhý aut hostí našiel Maleca, ktorý po krídle prešiel až do 16-tky Dubnice, tam sa vašk pokúsil o prienik cez dvoch hráčov, ktorý mu moc nevyšiel, vybojoval však aspoň roh.
     
    34
    Rohový kop z ľavej strany, dlhá lopta Mizeráka skončila u brankára, ktorý bol pri výskoku falovaný. Hlavný rozhodca prerušil hru.
     
    35
    Daško sa po prebratí v strede ihriska obtočil okolo obrancu a poslal krížnu prihrávku do priestoru, tam však nebol žiaden hráč domácich, ktorý by z toho niečo ťažil, obrana hostí pri lopte.
     
    37
    Lišivka z pravej strany vyslal center na 16-tku Dubnice, v hlavičkovom súboji vyhrali domáci, hráči ktorí sa po chvíli dostali s loptou na nohe na polovicu súpera.
     
    38
    Hostia hneď po góle zatlačili súpera, prvý rohový kop obrana zlikvidovala a ani z toho druhého nebolo nič zaujímavé, brankár na 5-tke boxuje loptu do bezpečia.
     
    39
    O pár sekúnd neskôr hostia pri štandardnej situácii, Balluch z pravej strany 16-tky poslal loptu pred malé vápno, keď po zmätku domáca obrana odkopáva.
     
    40
    Po centri z pravej strany odhlavičkovala domáca obrana loptu na roh, tento krát z pravej strany loptu pošle do 16-tky Balluch.
     
    41
    Balluchov center pred 16-tku, loptu v páde hlavičkuje Šupej, ktorý pálil tesne vedľa.
     
    42
    Mego sa dostal k lopte na ľavej strane, pár krát naznačil kľučku, no loptu si posunul a odcentroval iba do náručia brankár hostí.
     
    37
    Domáci v doterajšom priebehu hry neboli tí lepší, viac hry mali určite hostia, avšak prvý gól vidíme na domácej strane, keď vnútri 16-tky krížnou strelou otvoril skóre ROLAND ŠMAHAJČÍK.
     
    42
    Ku koncu prvého polčasu sa hra zjavne na dlhšie preruší, v osobnom hlavičkovom súboji zle padol na trávnik Klabník, ktorý s lekárom opustil ihrisko, vzápätí sa vrátil späť.
     
    43
    Až po niečo vyše minúty sa hra dostal do svojho tempa.
     
    44
    Ku koncu prvého polčasu prichádza k prvému striedaniu, pre zranenie opúšťa ihrisko hráč hostí Mego, nastupuje Vaško.
     
    45
    Mizerákov aut skončil až v 16-tke, po zmätku sa do zakončenia skoro dostal Labun, ale v sklze obrana domácich ešte dokázala poslať loptu do bezpečia.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Druhý polčas začne približne o pätnásť minút.
     
    Skončil sa prvý polčas medzi Dubnicou nad Váhom a Liptovským Mikulášom výsledkom 1:0, jediný gól v zápase sme videli v 37. minúte, keď sa krížnou strelou gólovo presadil Šmahajčík.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Po nakopnutej lopte sa hostia musia brániť, dlhý odkop v podaní Lišivku, ktorý posiela loptu do bezpečia na hranici 16-tky.
     
    48
    Šupej si postavil loptu, na to aby rozohral priamy kop, ten však nespôsobil žiadne veľké problémy, keď po chvíli skončila v náruči dubnického brankára.
     
    50
    Prvá žltá karta v zápase, dostal ju hráč domácich, s číslom dva Čiernik.
     
    57
    Prvé striedanie v mužstve hostí, ihrisko opúšťa Mizerák, nastupuje Fuják.
     
    58
    Malec sa s loptou dostal na ľavú stranu ihriska, tam sa však snažil o posunutie na kraj, avšak jeho prihrávka stratila na rýchlosti po tom čo zabrzdil totálne premočený trávnik.
     
    59
    Strelecký pokus Labuna, jeho strela spoza 16-tky skončila iba u brankára.
     
    60
    Center z ľavej strany, na loptu si vyskakovalo viacero hráčov, ale domáci to radšej prerušili iba do autu.
     
    61
    Obrovská šanca pre hostí, po rohu sa do zakončenia dostal jeden z mikulášskych hráčov, ktorý z poslednej triafal iba do tyče.
     
    62
    Po tom čo mal byť nariadený rohový kop, rozhodca ukázal na päťku, za protesty dostal žltú kartu Šupej.
     
    63
    Druhé striedanie v mužstve hostí, ihrisko opúšťa Balluch nastupuje Morong.
     
    64
    Labunov pokus zo štandardnej situácie skončil iba na prednej tyči, následne z centru z pravej strany sa mýlil Janec, keď jeho razantný pokus skončil vysoko nad.
     
    65
    Liptovský Mikuláš azda v najlepšej šanci! Fuják prenikol cez dvoch hráčov, pred samotným brankárov pálil iba doňho, následne sa dostal k dorážke, ale jeho druhý pokus skončil iba na tyči.
     
    65
    Po štandardnej situácii z pravej strany sa lopta odrazila od obrany domácich, následne sa k strel dostali hostia, ich pokus preletel vysoko nad.
     
    66
    Striedanie mužstve domácich, ihrisko opúšťa autor doposiaľ jediného gólu Šmahajčík, nastupuje Bilovský.
     
    68
    Hostia zvyšujú svoj náskok už na 2:0, všetko to začalo po chybe Moravčíka, ktorý nastrelil súpera, následne Dubnica dokázala po tejto chybe odcentrovať , na loptu si pred malým vápnom nabehol JÁN VAŠKO, ktorý hlavou prekonal Šavola.
     
    70
    Fuják vyslal center na ľavú časť ihriska, tam si loptu spracoval Daško, ktorý ju však stratil a odovzdal priamo obrane.
     
    71
    Po strate lopty sa domáci dostali rýchlo na polovicu súpera, strela spoza 16-tky v podaní striedajúceho Bilovského skončila u Šavola.
     
    72
    Tak toto bola ďalšia obrovská šanca, po centri z pravej strany sa samotný Labun ocitol pred bránou, ten však na prekvapenie loptu netrafil najlepšie a veľkú šancu zahodil.
     
    74
    Aj po chvíli sa do šance dostali hostia, priamy kop pred 16-tku skončil iba na múre.
     
    75
    Žltú kartu v mužstve domácich dostáva Klabník.
     
    75
    Po rohu z ľavej strany sa do zakončenia hlavou dostal Lišivka, jeho pokus skončil u Maťašovského, ktorý perfektne vyrazil jeho pokus na roh.
     
    76
    Liptovský Mikuláš sa dostáva do ďalšej šance, ako počítam tak je to už určite nejaká šiesta, tento krát Fuják nedokázal prekonať brankára, ktorého mal ako na dlani, lopta skončila vysoko nad.
     
    77
    Striedanie v mužstve hostí, ihrisko opúšťa Čiernik nastupuje Múdry.
     
    76
    Domáci sa dostávali do útoku po pravej strane, ich útok však zastavil Daško, ktorý bol pri vybojovaní lopty faulovaný.
     
    79
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, loptu si po pravej strane potiahol Labun, ktorého ťahal za dres Božoň, ktorý po tamto faule vidí žltú kartu.
     
    79
    Striedanie v mužstve hostí, ihrisko opúšťa Moravčík, nastupuje Ďungel.
     
    81
    Hostia zvýšili svoj náskok už na rozdiel troch zásahov, ANDREJ URBAN sa dostal k lopte na kraji päťky odkiaľ jemným lobom poslal loptu do tyče, následne sa odrazila do brány.
     
    84
    Hra sa v závere stretnutia iba kúskuje, oba tímy si uvedomujú že tento zápas je už v podstate rozhodnutý.
     
    85
    Morong si nabiehal na prihrávku za obranu, vyzeralo to že loptu si stihne prebrať a zakončiť, ale Maťašovský stihol vybehnúť a loptu v klzáku poslať do bezpečia.
     
    86
    Za faul pri autovej čiare dostáva žltú kartu hráč domácich, Daško.
     
    89
    Po rozohrávke štandardnej situácie v podaní Božoňa sa po odrazenej lopta odhodlal k strele z prvej predtým faulovaný Šupák, jeho pokus skončil ďaleko nad.
     
    89
    Lišivka sa v osobnom súboji pri autovej čiare naozaj okúpal, po tom čo sa snažil prerušiť hru skončil v obrovskej mláke vedľa hracej plochy.
     
    90
    V posledných minútach stretnutia vidí žltú kartu hráč hostí Beňo.
     
    90
    V závere stretnutia sa strelou spoza 16-tky prezentoval Labun, jeho prízemný pokus skončil u Maťašovského, ktorý vrazil na roh.
     
    90
    Ihneď po rohovej situácii sa lopta odrazila mimo 16-tku, následne hlavný rozhodca ukončil zápas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie skončilo víťazstvom domácich 3:0. O góly sa postarali Šmahajčík, Vaško a Urban. Ospravedlňujeme sa čitateľom za nie príliš podrobný prenos z druhého polčasu, dnes nám zlyhala technika. V budúcom domácom zápase to už bude však určite lepšie. Ďakujeme za sledovanosť.
     
    Pre dnešok sa s vami lúči Tomáš Batiz, prajem pekný zvyšok dnešného dňa. (21:06:58)

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Dubnica. Viac informácií tu.

    Góly: 37. Šmahajčík , 68. Vaško, 81. Urban

    Karty:   50. Čiernik (DUB), 75. Klabník (DUB), 79. Božoň (DUB) - 86. Daško (LMI)


    FK Dubnica: Maťašovský - Beňo, Šupák, Augustini, Šmahajčík, Grabéž (K), Urban, Božoň, Mego, Klabník, Čiernik.

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Janec, Kubena, Labun (K), Mizerák, Šupej, Daško, Lišivka, Moravčík, Balluch, Malec.

    Rozhodca: Somoláni, Žákech, Roszbeck