Havlíčkův Brod – Olomouc 1:3 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 3:4 (po pr.) | Šumperk – Jihlava 3:2 (kon.)
Benátky n/J – Kadaň 1:6 (kon.) | Písek – Hr. Králové 2:5 (kon.) | Beroun – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Most – Ústí n/L 1:3 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
HC Olomouc
cz Sobota 13.10.2012, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z jedenáctého kola první hokejové ligy. Před námi je utkání havlíčkobrodských Rebelů a olomouckých Kohoutů. Diváci na místním zimním stadionu se mají na co těšit. Domácí muži s holemi jsou totiž průběžně na třetím místě, zatímco Olomouc ztrácí na pátém místě pouhé dva body a je tedy jasné, že se bude hrát o umístění. Zápas, který zcela jistě nabídne atraktivní a oku lahodící podívanou, začíná v Kotlině v 17:00.
     
    Olomouc začala sezonu těsnou výhrou 1:0 nad Šumperkem, kde se blýskl skvělým výkonem brankář Libor Kašík. Velkou sílou Kohoutů je domácí prostředí. Olomoučtí zde ztratili pouhé dva body, když nestačili na Mladou Boleslav, jíž podlehli až po samostatných nájezdech. Na úspěch nestačily ani dvě branky Matěje Pekra, nejproduktivnějšího hráče Hanáků. Zato na kluzištích soupeře se Olomouckým vůbec nedaří. Jediné body dovezli z Písku, kde vyhráli 4:2. Dvě asistence zaznamenala posila do zadních řad Kohoutů Mario Cartelli. Zatím nejvyšší porážku utrpěla družina seskupená okolo trenérské dvojice Petr Fiala - Jan Tomajko na ledě Ústeckých Lvů, jímž podlehla 1:5. O jediný zásah do Koutského svatyně se postaral Radim Kucharczyk. Poslední odehrané kolo nabídlo kanonádu a dokonalé rozebrání medvědí tlupy, která v plecharéně utrpěla debakl 1:8. Gól a asistenci si do statistik zapsal vloni ještě Rebel Ondřej Švaňhal, kterého třemi asistencemi doprovodil Jiří Řípa.
     
    Rebelové začali sezonu parádně a hned na úvod si připsali zatím nejvyšší vítězství. Na ledě Berouna uspěli díky hattricku navrátilce Martina Ondráčka 7:3. Druhé kolo nabídlo urputnou bitvu s Královskými lvy, kteří nakonec v Kotlině urvali výhru 5:4 po nájezdech. Dvě branky a asistenci zaznamenal Petr Štěpánek. Havlíčkobrodští poté předvedli šňůru šesti zápasů bez prohry, během níž se dostali dokonce i do čela tabulky. Sérii začala domácí výhra 4:2 nad Mostem, jíž režíroval hattrickem Milan Kostourek. Zatím poslední úspěch Rebelů přišel na ledě Jihlavy, kde v regionálním derby Vysočiny uspěli v těsném poměru 3:2. Parádním výkonem se blýskl mladý gólman mezi Rebelími tyčemi Daniel Dolejš. Namlsaní Rebelové si následně vylámali zuby na dalším krajském soupeři, celku Třebíče, kterému nedokázali vsítit ani branku a výsledkem byla prohra 0:3. Zatím poslední zápas na ledě Ústí nad Labem nabídl tvrdou bitvu, kterou ovládli domácí. Rebelům nepomohla ani střelecká potence Lukáše Endála, který si do statistik připsal hattrick.
     
    Vzájemná bilance obou soupeřů v 1.lize:

    Počet odehraných zápasů: 28
    Bilance: 11-3-2-12
    Výsledky: 4:3p, 5:2, 2:3sn, 6:4, 4:3, 3:1, 5:1, 2:1, +2:1, +2:7, +2:5, +0:1, 0:4, 5:4p, 3:2p, 3:6, 1:2p, 1:3, +4:3, +2:1, +3:2, +2:3, +0:4, +7:2, 3:4, 1:3, 6:4, 2:3
    Skóre: 80:82
     
    Minulé zápasy:

    ÚSTÍ N/L - HAVL. BROD 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
    Branky a nahrávky: 3. Tůma (Sýkora, Brož), 33. Ludvík (Roubík, Poživil), 36. Čermák (Tůma, Sklenička), 51. Tůma (Brož), 60. Daniel Boháč (Laš) - 4. Endál (J. Pavlík), 31. Endál (Polodna, Soldán), 49. Endál (Polodna)

    Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) - Morava, R. Novotný, J. Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, A. Jelínek, Blažek - Rytnauer, R. Vondráček, Ondráček - Endál, do 26. Třetina, P. Polodna - V. Meidl, Knotek, Musil - P. Štěpánek, Stehlík

    OLOMOUC - BEROUN 8:1 (3:0, 5:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 3. Kucharczyk (Hampl, Nedbálek), 13. Švaňhal (Řípa, Pekr), 18. Heža O. (Rác, Vodný), 21. Pekr (Řípa, Herman), 21. Diviš (Valenta, Švaňhal), 29. Bartoň (Řípa, Ondrušek), 37. Selingr (Švaňhal, Diviš), 38. Kucharczyk (Houdek, Kucsera) – 55. Hošťálek

    Olomouc: Kašík (Halász) – Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek, Staněk – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucsera, Kucharczyk, Hampl – Rác, Heža O., Vodný
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    HC Rebel Havl. Brod:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Ladislav Rytnauer 16 (6+10)
    2. Milan Kostourek 15 (4+11)
    3. Martin Ondráček 14 (6+8)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Radek Novotný 4 (3+1)
    2. Radim Ostrčil 4 (1+3)
    3. Marian Morava 4 (0+4)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Milan Kostourek +7
    Roman Vondráček -5

    Brankáři:
    Daniel Dolejš - 9 záp. - 483 min - 19 og. (prům. 2.36) - 93,43%
    Jaroslav Suchan - 2 záp. - 125 min - 7 og. (prům. 3.36) - 91,16%


    HC Olomouc:

    Nejproduktivnější útočníci:
    1. Matěj Pekr 15 (9+6)
    2. Jakub Herman 12 (5+7)
    3. Jiří Řípa 10 (1+9)

    Nejproduktivnější obránci:
    1. Jiří Ondrušek 8 (1+7)
    2. Jakub Bartoň 5 (1+4)
    3. Tomáš Houdek 4 (1+3)

    Nejlepší/nejhorší účast na ledě:
    Matěj Pekr +9
    Petr Kolouch, Lukáš Kucsera -3

    Brankáři:
    Libor Kašík 10 záp. - 557 min - 23 og. (prům. 2.48) - 92,48%
    Tomáš Halász 1 záp. - 47 min. - 3 og. (prům. 3.83) - 91,43%
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil, Novotný - Polodna "C", Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil

    HC Olomouc: Kašík (Halász) - Houdek, Ondrušek, Nedbálek, Staněk, Bartoň "C", Lhotský "A", Cartelli, Valenta - Vodný, Selingr "A", Řípa, Diviš, Švaňhal, Králík, Hampl, Herman, Heža, Rác, Pekr, Kucharczyk

    Rozhodčí: Jan Jílek - Petr Kotlík, Roman Zídek.
     
    Rolba jej již zhruba za polovinou své práce a led v Kotlině bude brzy dokonale připraven na to, aby naplno vypuklo utkání mezi Havlíčkovým Brodem a Olomoucí. Ochozy se začínají plnit, sudy s pivem prázdnit, což je znakem toho, že nás čeká kvalitní atmosféra.
     
    Na ledové ploše se již prohání trojice dnešních rozhodčích. Tím hlavním je dnes pan Jan Jílek, jemuž budou na čarách asistovat pánové Petr Kotlík a Roman Zídek.
     
    Tribuny bouří, na ledovou plochu totiž nastupují obě mužstva, která sází na dravé mládí v brance. Za Olomouc se mezi tyčemi objevuje dvacetiletý mládežnický reprezentant Libor Kašík a na druhé straně se představuje o dva roky mladší reprezentant Daniel Dolejš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Rychlý start měli Rebelové, kteří projeli do útočné třetiny, kde se však faulem na modré čáře provinil Radek Novotný (HBR), který u mantinelu atakoval Jiřího Řípu, který odjíždí v bolestech na střídačku. Novotný sedí za podražení.
     
    00:44
    Nejprve se domácím povedlo vyvézt puk jen do střední třetiny, ale poté již dokázali hrací předmět dostat až k brance Libora Kašíka.
     
    01:17
    Havlíčkův Brod se skvěle brání a kotouč je opět až u Kašíka. Z pravého křídla pálil Ladislav Rytanuer, ale minul vzdálenější růžek.
     
    01:56
    Rebelové brání výtečně. Daniel Dolejš nemusel zasahovat. Havlíčkobrodští parádně brání modrou čáru a soupeře do pásma takřka nepouštějí.
     
    02:41
    Již při plném počtu hráčů na ledě zavezl kotouč za Libora Kašíka Pavel Musil, který se pokusil vybruslit před bránu a zakončit, ale hostující gólman holí tyčku pohlídal.
     
    03:17
    Na druhou stranu se vydala skvadra Olomouce, která byla zastavena, ale po zakázaném uvolnění se hra přesunula opět k Dolejšovi, který si poprvé sáhl na puk. Od modré pálil Ondřej Švaňhal, ale domácí muž s maskou měl lapačku připravenou.
     
    03:58
    Olomoučtí nyní dovře bránili střední pásmo a Rebelové měli s jeho přechodem sakra velké problémy. Nakonec se sami o kotouč připravili špatnou kombinací. Zakázané uvolnění.
     
    04:25
    Petr Polodna zavezl kotouč do útočné třetiny, za modrou čárou jej přenechal Janu Knotkovi, který s ním projel mezi kruhy a přiťukl jej Lukášovi Endálovi, kterého při pokusu o zakončení sekl Pavel Selingr (OLO), který již sedí na trestné lavici.
     
    04:54
    Olomoučtí však také dobře vrání a hned po zisku buly zkušeně zavezli kotouč za Libora Kašíka a vyhodili obloučkem kotouč až k domácí brance.
     
    05:31
    Olomoučtí Kohouti vyhodili kotouč znovu až k Dolejšovi, kam se nyní opět vrací. Rebelové nepřešli přes modrou čáru a tak musí začít od znova.
     
    06:13
    Střela Lukáše Endála od modré čáry byla zablokovaná obráncem, který následně z otočky poslal kotouč před Daniela Dolejše. Olomouc se brání také výborně.
     
    06:46
    Libor Kašík byl nyní v permanenci. Nejprve vznikl drobný závar, který však skončil střelou Pavla Musila jen do jeho betonů a po výhozu do střední třetiny se po rychlém návratu zpět dostal ke střele Václav Meidl, ale Kašík byl připraven.
     
    07:02
    Ovšem nyní se olomoucký muž s maskou ukázal ve výborném světle! Před Kašíka zavezl kotouč Jonáš Fiedler a spolu s Ondřejem Stehlíkem doráželi na brankovišti, ale Libor Kašík udržel betony pevné a následně kotouč pokryl.
     
    07:27
    Libor Kašík nyní zažívá perné chvilky! Rebelové vytvořili velký závar na jeho brankovišti a hrací guma klouzala po brankové čáře, ale nikdo z domácích jej nedokázal dorazit ve spleti hokejek do sítě! Následně Kašík zalehl puk. Diváci už už zvedali ruce nad hlavu!
     
    08:02
    Na modré čáře zachyboval Marian Morava, ale Olomoučtí jeho zaváhání nedokázali využít a přišli o puk. Následnou rodící se akci Rebelů uťali výhozem na zakázané uvolnění.
     
    08:45
    Lukáš Endál motal s kotoučem za brankou tak dlouho, až o něj přišel a Kohouti se vydali do přečíslení tři na dva. Robin Staněk přenechal za modrou čárou kotouč Richardu Divišovi, který zmátl obránce tím, že lehce přibrzdil, ale poté vybrusili až na brankoviště a křižnou nahrávkou našel Ondřeje Švaňhala, který se ocitl sám před Dolejšem a z první minul horní tyčku!
     
    09:59
    Oba celky nyní dobře bránili své modré čáry tak, že se soupeř nebyl schopen dostat do útočné třetiny. Vše nakonec skončilo až vyhozením Rebelů na zakázané uvolnění.
     
    10:16
    Olomouc po zisku buly rozjela kombinaci a od levého hrazení si vyjel na kruh Roman Rác, který to zkusil na bližší tyč po ledě, ale Dolejšovy betony byly na místě včas.
     
    11:23
    Hra se soustředí především do prostoru za brankami obou soupeřů. Ovšem hrací předmět nemají na holích hráči soupeře, ale hráči, jímž patří branka. Gólmani nyní moc práce nemají.
     
    12:26
    Obraz hry je neměnný. Oba celky se snaží o založení útočné akce, která by vedla až k ohrožení branky, ale na ledě nyní dominují obrany. Kupříkladu nyní byl zastaven Jakubem Bartoněm na modré čáře Martin Ondráček.
     
    13:09
    Šanci na skórování mají nyní Rebelové. Jejich akci zastavil u levého mantinelu sekáním Richard Diviš (OLO), který tak putuje na lavici pro hříšníky.
     
    13:35
    Olomouc byhodila kotouč až k Dolejšovi. Rebelové se pokusili a rychlý přechod, ale jejich nahození skončilo na mantinelu, po němž kotouč klouzal, až doklouzal k Ondruškovi, který vyhodil.
     
    14:37
    Přesilovky dnes nejsou příliš výhodou. Naopak, oba soupeří výtečně brání a i nyní drží Olomouc kotouč za brankou, jejímž strážcem je Daniel Dolejš.
     
    15:15
    Největší, a vlastně taky jediná, šance Rebelů přišla paradoxně až po skončení početní výhody. Pavel Musil se prokličkoval z pravého křídla až před branku, kde však minul prostor určený k zacílení.
     
    15:56
    Střela Radima Ostrčila od modré čáry byla zablokovaná, ale nadělala velkou paseku. Petr Štěpánek se nakonec po výjezdu zpoza brány dostal k zakončení a kotouč zůstal někde po Kašíkovými betony, který se ještě převalil, čímž puk vypadl ven a Olomouc se dostala do přečíslení. Mario Cartelli se utrhl na levém křídle a v mezikruží našel Zbyňka Hampla, který objel bránu a zakončil. Jeho pokus skončil v náručí Dana Dolejše!
     
    17:00
    Oba celky se nyní střídaly v tom, kdo bude pánem kterého pásma. Nakonec dostávají Rebelové možnost přesilovky, když na trestnou lavici míří za faul v útočném pásmu Radim Kucharczyk (OLO) - podražení.
     
    17:21
    Střela Tomáše Protivného od modré čáry skončila jen na chráničích protihráče. Olomouc vyhazuje kotouč do střední třetiny a Rebelové musí sprintovat.
     
    18:17
    Olomoučtí hrají v oslabení opět perfektně a nepouští Rebely k ničemu. Dobrou práci odvádí Michal Vodný a Matěj Pekr, kteří napadají Rebely v jejich obranném pásmu a šetří tak vteřinky.
     
    18:59
    Rebelové se po chybě Romana Ráce v útočné třetině hnali do přečíslení tři na dva, které však špatnou přihrávkou na obsazeného Martina Ondráčka zkazil Pavel Musil!
     
    19:29
    Olomouc zahrála na zakázané uvolnění a Rebelové drželi kotou před její svatyní, ale obrana Kohoutů prokázala své kvality a o kotouč je obrala.
     
    19:45
    A kupředu se vydal Roman Rác, který projel po pravém křídle až na úroveň kruhů, kde napřáhl a jeho pokus provětral vyrážečku Daniela Dolejše, který puk vyrazil do míst, kde stál obránce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nenabídlo žádnou branku, ale oba celky si dokázaly vypracovat střelecké příležitosti, které hasili pozorní brankáři. První perioda ukázala, že přesilové hry dnes nejsou zbraní.

    Druhá třetina začne zhruba v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Olomouc začala třetinu výborně a dostává se do vedení! Po chybě Ladislava Rytnauera ve středním pásmu se kupředu vydal Jiří Řípa, který se vyhnul dvěma obráncům a octil se sám před Dolejšem. Domácí muž s maskou mu puk holí vypíchl a následně vznikla mela, v níž se nejlépe zorientoval JAKUB HERMAN, který puk uklidil za záda padajícího Daniela Dolejše! Asistence: Jiří Řípa.
     
    21:25
    Olomouc je i nadále lepším celkem a tlačí se před Dolejše. Ten nyní musel zasahovat, ale kotouč skončil v jeho připravené výstroji, kde jej podržel.
     
    22:03
    Libor Kašík nyní Olomouc zachránil! Do šance se dostal Petr Štěpánek, jemuž na brankoviště namazal Pavel Musil, ale domácí střelec trefil jen betony přesouvajícího se brankáře Olomouce. Následně se domácí hráč dostal ještě ke střele z mezikruží, ale o milimetry minul branku!
     
    23:02
    Rebelové přišli o útočné pásmo a podél pravého mantinelu vjížděl do útočné třetiny Oldřich Heža, který v úrovni kruhu vystřelil, ale Daniel Dolejš zasáhl vyrážečkou včas.
     
    23:40
    Ovšem Rebelové projeli rychle na druhou stranu kluziště, kde se dostali až ke střele od modré čáry, která skončila ve výstroji připraveného Libora Kašíka.
     
    24:15
    Rebelové založili ve středním pásmu kontr, na jehož konci stál v mezikruží pálící Tomáš Protivný, jehož střelu bez přípravy zlikvidoval připravený olomoucký gólman levým betonem.
     
    24:47
    Kohouti nyní drželi puk před brankou hájenou Danielem Dolejšem, kde se na brankovišti vysokou holí provinil Pavel Selingr (OLO), který tak oslabuje svůj celek.
     
    24:56
    Napoprvé zkazil vyhození Olomouce domácí bek Radek Novotný, aloe napodruhé již Kohouti dostávají puk až za Dolejšovu branku. Olomouc šetří čas.
     
    25:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové využívají přesilovku a po zásluze srovnávají! Nejprve se ke střele po nahrávce Ladislava Rytnauera dostal Marian Morava, ale jeho pokus Kašík dokázal vyrážečkou vyrazit za branku. Tam se puku chopili opět Rebelové a na pravém rohu brankoviště čekal PETR POLODNA, k němuž se odrazil puk po střele Mariana Moravy. Domácí kapitán na nic nečekal a napálil puk za jeho záda! Asistence: Marian Morava a Martin Ondráček.
     
    25:49
    V témže čase dostal za protesty desetiminutový osobní trest za nesportovní chování hostující obránce Alexnader Lhotský (OLO), který si deset minut posedí na trestné lavici.
     
    26:49
    Hra se lehce zklidnila a oba celky se nyní zaměřily opět spíše na obranu. Přesto to jsou nyní Olomoučtí, kdo lépe bruslí a drží se v blízkosti Dolejše.
     
    27:11
    Ondřej Stehlík (HBR) jejich akci zatavil za cenu faulu kolenem a oslabuje tak svůj celek. Rebelové budou muset opět čelit tlaku Olomouce.
     
    27:55
    A čelí mu úspěšně. Nejen, že soupeře k ničemu nepuštějí a Daniel Dolejš je takřka bez práce, ale dokonce i vyhazují kotouč až k hájemství Libora Kašíka.
     
    28:58
    Tak to byla šance! Domácí muž s maskou se nyní musel otáčet jak šroub! Radim Kucharczyk dostal nahrávku na pravý roh brankoviště, kde tvrdou ranou trefil jen betony parádně se přesouvajícího Daniela Dolejše!
     
    29:45
    Následně Kohouti vytvořili závar, který skončil postavením útočícího hráče v brankovišti. Rebelové vyhráli puk ve střední třetině, ale jejich následnou akci zastavil rozhodčí odpískaným ofsajdem.
     
    30:12
    Na ledě se strhla potyčka! Vše odstartoval tvrdý střet Romana Ráce (OLO) na Jana Pavlíka, který zůstal ležet za bránou. Domácí hráči se rozhodli mstít, jelikož rozhodčí zůstal němý. Michal Vodný byl náhle v obležení dvou Rebelů. Roman Rác (OLO) dostal 2+2 za hrubost a mstící se Jan Knotek (HBR) a Tomáš Protivný (HBR) dostávají po dvou minutách za hrubost.

    Oba celky pokračují ve stejném počtu bruslařů na ledové ploše.
     
    30:40
    Našlápnuto měl nyní Pavel Musil, který projel rychlostí blesku ze středního pásma až před Kašíka, kde diváky rozproudila sekera olomouckého hráče, kterou sudí nepostřehl.
     
    31:35
    Rebelové nyní pokoušejí své útočné choutky, ale jejich akce končí na modré čáře. Olomouc nyní pouze nahodila puk na Daniela Dolejše, který puk rychle rozehrál.
     
    32:18
    Jakun Herman nyní ukořistil ve středním pásmu puk a projel rychle přes modrou čáru a na úrovni kruhu z levého křídla vypálil, ale Dolejš zasáhl pravým betonem.
     
    32:56
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Olomoučtí se opět ujímají vedení a odskakují Rebelům! Matěj Pekr v útočné třetině našel hůl rozjetého Petra Selingra, který si všiml na levém rohu brankoviště číhajícího RICHARDA DIVIŠE, který také kotouč dostal a z první prostřelil domácího brankáře! Asistence: Pavel Selingr a Matěj Pekr.
     
    33:41
    Rebelové se nyní neúspěšně snažili přejít přes modrou čáru. Následně kotouč uzmul Lukáš Králík, ale toho k zemi poslal Václav Meidl (HBR). Pravice sudího letěla nahoru. Následnou šnaci na zadním mantinelu zastavili obránci Rebelů. Meidl sedí za faul loktem.
    Ovšem Rebelové nakonec udělali i druhý faul. Radim Ostrčil (HBR) podržel protihráče a pyká! Olomouc bude hrát 2 minuty v přesilovce pět na tři!
     
    34:44
    Rebelové za sebou mají polovinu oslabení. To zvládají bravurně, dokázali totiž již třikrát dostat puk až do míst, jímž vládne Libor Kašík.
     
    35:28
    Olomouc se dostala pouze je střele Radima Kucharczyka od modré čáry, která Dolejše nepřekvapila a následně se píská vysoká hůl Olomouce.
     
    36:03
    Jan Knotek ujížděl spolu s Ladislavem Rytnauerem dva na dva. Rytanuer našel svého spoluhráče, který těsně minul branku. Následný pokus Rytnauera skončil na vyrážečce Kašíka. Na trestnou však putuje za podražení Jiří Řípa (OLO).
     
    36:18
    Olomouc vyhazuje puk do střední třetiny, kde jej opět sbírají domácí hráči. Tribuny jsou ve varu a žádají si opětovné sorvnání stavu. Ovšem to by museli Rebelové projet do útočné třetiny.
     
    36:52
    Ladislav Rytnauer spolu s Martinem Ondráčkem vytvořili před brankou hájenou Liborem Kašíkem zmatek, který skončil až zalehnutím puku od hostujícího gólmana.
     
    37:39
    Rebelové kombinovali a jejich akce skončila jen u Tomáše Protivného, který se dostal na modré čáře ke střele, kterou zsatavil obránce, jenž nakonec puk dostal do středního pásma.
     
    38:06
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Olomoučtí přežili přesilovku a odsakují do dvoubrankového vedení! Libor Kašík si puk v lapačce dlouho nenechal a bleskově rozehrál na volného Jakuba Hermana, který prokázal brilantní přehled o hře a našel za červenou čárou kroužícího RICHARDA DIVIŠE, který pláchl pronásledovatenlům a blafákem vykoupal Daniela Dolejše! Asistence: Jakun Herman a Libor Kašík.
     
    38:40
    Na čtyři minuty míří na trestnou lavici Mario Cartelli (OLO) za vysokou hůl, který tak dává Rebelům velkou šanci na vstřelení kontaktního gólu, který by jim pomohl.
     
    39:32
    Rebelové kombinovali a Ladislav Rytnauer našel hůl volného Ondřeje Stehlíka, kterému pod nohy skočil Radim Kucharczyk, který kotouč vypíchl a následně i vyhodil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme měli tu čest vidět čtyři branky. Hned tři z nich skončily za zády domácího brankáře Daniela Dolejše. Jako první se prosadil hned zkraje třetiny Herman, ale na jeho trefu zareagoval v přesilovce Polodna. Ve druhé polovině periody se však dvakrát prosadil Diviš a Olomouc tak má již dvoubrankový náskok.

    Třetí třetina začne zhruba v 18:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Rebelové vyhráli úvodní buly a hned se hnali kupředu. Domácí sniper Ladislav Rytanuer byl však u střídačky hostů zastaven a kotouč nakonec vypadl ven ze hřiště.
     
    40:56
    Rebelové se snaží dostat do útočné třetiny, ale jejich akci zastavil odpískaným ofsajdem jeden z čárových rozhodčích. Rebelové se však snaží.
     
    41:39
    A dokonce i zakombinovali před Kašíkem, ale ten nakonec ani nemusel zasahovat. Kotouč totiž po nahození od pravého hrazení je prolétl jeho brankovištěm.
     
    42:29
    Nejprve nahodil puk na branku Jan Pavlík, ale kotouč skončil jen na připraveném Liborovi Kašíkovi, který následně jen příhlížel pukusu Radima Ostrčila, který však těsně minul horní růžek.
     
    43:15
    Ke střele od modré čáry se již přip plném počtu hráčů na ledě dostal Jakub Bartoň, ale domácí brankář Daniel Dolejš na jeho pokus dobře viděl a vyrazil jej ramenem.
     
    44:20
    Nahození Ladislava Rytnauera zastavil za brankou Libor Kašík, který puk přenechal obránci, jenž s ním vyjel do středního pásma. Tam se kotouče chopil Roman Vondráček a na pravém kruhu vypálil, ale vzdálenější tyčku netrefil.
     
    45:14
    Olomoučtí nyní dobře brání a nepouštějí Rebely k blízkosti svatyně hájené Liborem Kašíkem. Oba celky jsou nyní v opačném rozpoložení, které však více vyhovuje Olomouci.
     
    46:20
    Střelec dvou branek Richard Diviš se dostal v útočné třetině ke kotouči a z levého kruhu rychle pálil, leč jeho střela skončila jen na hokejce bránícího hráče.
     
    47:00
    Na druhé straně se do útočné teřtiny snažili prodrat Rebelové, ale Kohouti je zastavili za modrou čarou. Hra se však před Kašíka vrací, jelikož Olomoučtí zahráli na zakázané uvolnění.
     
    47:12
    Havlíčkobrodští mají šanci na vstřelení kontaktní branky. Michal Nedbálek (OLO) se v obranném pásmu provinil podražením, za což sedí na trestné lavici.
     
    Hlasatel místního stadionu pan Václav Borovička právě ohlásil, že na dnešní střetnutí se do ochozů havlíčkobrodské Kotliny přišlo podívat rovných 1022 diváků!
     
    48:03
    Havlíčkobrodští nyní dokázali zavést puk jen za modrou čáru, kde však v souboji o hrací gumu přišli a ta se za několik vteřin po té již nalézala u Daniela Dolejše.
     
    48:50
    Matěj Pekr v oslabení vybojoval za brankou kotouč, který předal mezi kruhy na volného a nepokrytého Michala Vodného, jenž však z první minul pravou Dolejšovu tyč!
     
    49:38
    Na druhé straně se po kotouči mezi kruhy vrhl Libor Kašík, ale Jan Knotek mu jej vypíchl. Následně se snažil na brankové čáře otočit a zasunout puk do branky, od níž stál asi tři metry, ale zpacifikoval jej Zbyněk Hampl.
     
    50:31
    Matěj Pekr byl nyní velice aktivní a za brankou motal s kotoučem tak dlouho, až jej jeho strážce Michal Blažek (HBR) přidržel a sudí neváhal vykázal domácího borce na trestnou lavici.
     
    50:55
    Rebelové však začali oslabení výborně a hned po zisku vhazování dokázali vyhodit kotouč až do míst, odkud nebezpečí nehorzí - tudíž ke Kašíkově brance.
     
    51:29
    Nejprve se dostal ke střele z mezikruží Jiří Řípa, ale jeho pokus Dolejš vykopl betony. Následně se vylučuje. Za hrubost míří na trestnou lavici Jakub Herman (OLO) a Marian Morava (HBR).
     
    51:51
    V oslabení ujel svým strážcům Petr Polodna, který se dostal až před Kašíka, jemuž trefil puk jen do betonů. Důvodem mohlo být i hákování Ondřeje Švaňhala (OLO), který oslabil svůj tým.
     
    51:58
    Od levého mantinelu se dostal hned po buly ke střele Roman Vondráček, ale jeho střela skončila jen na hrudi připraveného čariděje v brance Olomouce.
     
    52:23
    Rebelové nyní dlouho kombinovali a ke střele se dostal z otočky na spodku levého kruhu Martin Ondráček, ale jeho pokus vyrazil vyrážečkou Libor Kašík.
     
    52:58
    Rebelové jsou v plném počtu a začíná jim zkrácená přesilovka. Ovšem hned zkraje se povedlo Kohoutům vyhodit kotouč až k Dolejšově brance.
     
    53:45
    Rebelové nyní rozjeli kombinaci, na jejímž konci stál Jan Pavlík, který si od modré čáry popotáhl puk blíže k brance a tahem vystřelil na zadní tyč, ale Libor Kašík se rotáhl jak široký, tak dlouhý a schoval puk ve své široké rukavici!
     
    54:22
    Vhazovalo se před brankou Libora Kašíka. Buly vyhráli Kohouti a rychlostí blesku se dostali do akce tři na tři, kterou zakazil špatnou nahrávkou Radim Kucharczyk.
     
    55:19
    Ondřej Švaňhal si narazil s Richardem Divišem, ale puk mu na poslední chvíli odskočil z hokejky a to bylo důvodem toho, že ani netrefil branku.
     
    56:25
    Megachyba Libora Kašíka! Ten se vydal do rohu kluzoště pro puk a zbrkle jej rozehrál, ale jen na hůl Petra Štěpánka, který si vybrusloval před branku, ale byl odstaven protihráčem. Následně se ještě o střelu od modré do rozhozené obrany snažil Jan Soldán, ale trefil jen chumel hráčů před sebou! Kašík měl velké štěstí!
     
    57:46
    Rebelové se nedokázali udržet v útočné třetině a na druhé straně šetřili čase Kohouti. Ti se však nedostali k ohrožení branky, ale to jim vůbec nevadí, jelikož náskok mají. Zato Rebelové by měli zabrat.
     
    58:38
    Po velkých problémech se konečně domácí družina dostala do útočné třetiny, kde se dostali jen ke střele z hole Petra Polodny, který však trefil jen hráče před sebou.
     
    59:10
    Rebelové se provinili faulem a sudí přerušil hru. Hned po odpískání se domácí hráči vrhli na rozhodčího jako hejno supů na dobře odleželou mršinu. První trest dostal Ladoslav Rytnauer (HBR), který svůj dvouminutový prohřešek doprovodil ještě pětiminutovým bonusem za nesportovní chování. Za Olomouc na trestnou lavici míří Robin Staněk (OLO), 2+2 za hrubost, který se vrhl do potyčky se sudími. Někteří diváci již pomalu opouštějí stadion a návštěva připomíná spíše přípravný zápas.
     
    59:46
    Poslední zoufalý pokus Pavla Musila skončil jen kdesi za brankou Libora Kašíka. Olomoučtí Kohouti již pomalu začínají slavit vítězství. Rebelové tak prohrají potřetí v řadě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce a Rebelové v Kotlině opět padli. Oproti zápasu s Třebíčí však odkázali vstřelit alespoň branku. Ve větším počtu zásahů jim dneska bránil vynikající Libor Kašík.

    Já se s vámi loučím, přij hezký zbytek večera a již nyní se těším někdy příště u onlajn přenosů napočtenou! (19:22:26)

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 26. Polodna (Morava, Ondráček) - 21. Herman (Řípa), 33. Diviš (Selingr, Pekr), 39. Diviš (Herman, Kašík)


    BK Havlíčkův Brod: Dolejš (Opršal) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil, Novotný - Polodna "C", Endál, Vondráček, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil
    HC Olomouc: Kašík (Halász) – Bartoň "C", Ondrušek, Lhotský "A", Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek, Staněk – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr "A" – Králík, Kucharczyk, Hampl – Rác, O. Heža, Vodný

    Rozhodca: Jan Jílek - Petr Kotlík, Roman Zídek

    Diváci: 1022