Chelsea – Stoke City 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Stoke City FC
Sobota 22.09.2012, 16:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    A je dobojované!
    V úvode druhého polčasu sme mohli vidieť jasnú prevahu hostí, ktorá trvala niečo vyše desať minút. Potom sa hra mierne ustálila a tempo začínal naberať domáci tím, až ho napokon v závere zápasu úplne preniesol na svoju stranu. Po obrovskom množstve zahodených šancí sa však domáci napokon tešia, po tom, ako dokázal z krásnej kombinácie vyťažiť víťazný gól Ashley Cole. Od tohto momentu bolo pre Stoke City náročné vyrovnať, keďže ich tlačil čas a zároveň aj ich súperi. Stav sa nám už nezmenil, a tak po deväťdesiatich minútach a nadstavenom čase sa z výhry na Stamford Bridge radujú domáci. Tí si do tabuľky odnášajú ďalšie tri body, ktoré ich upevnia na nedobyteľnej prvej priečke.
    Stoke City tak prerušil svoju štvorkolovú remízovú klasiku a nepripisuje si do tabuľky žiadny bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:59:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Posledný center z veľkej vzdialenosti nám predviedol Etherington! Po spracovaní lopty v podaní nepokrytého Lamparda hlavný rozhodca odpískal koniec stretnutia.
     
    90+4
    Hra sa nám pomaličky dohráva a pri lopte sú domáci hráči, ktorí odchádzajú zahrávať autový hod.
     
    90+3
    Ivanovič sa snažil tvrdým strieľaným centrom z diaľky prekonať Begoviča, no to sa mu nepodarilo. Gólman Stoke City FC si zanechal chladnú hlavu a loptu napokon podržal vo svojej moci.
     
    90+2
    Luiz nám predviedol veľmi nepríjemný faul na Jonesa! Hlavný rozhodca ho však kaucionoval len žltou kartou.
     
    90+2
    Stoke City sa snažilo presadiť dlhým nákopom zo stredu ihriska v podaní Whelana. Ten síce predviedol pekný center do pokutového územia, no ani jeden z jeho spoluhráčov na neho nedokázal efektívne reagovať.
     
    90+1
    Pri lopte sú opäť domáci! Tentokrát sa snažil za chrbát Begoviča umiestniť loptu Terry, ktorý tečoval strelu od Lamparda! Begovič nám však v poslednej chvíli predviedol fantastický zákrok!
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty!
     
    88
    Nepríjemný center pred Begoviča nám tentokrát predviedol Ramires! Begovič si však s touto loptou efektívne poradil a pokrýva ju vo svojom náručí.
     
    89
    Tréner Chelsea FC sa rozhodol poslednýkrát striedať! Za Mata-u posiela na trávnik oddýchnutého Terryho!
     
    87
    Chelsea opäť poriadne pohrozila! V situácii dvaja na dvoch bol nádhernou prihrávkou uvoľnený Moses! Ten však mierne zaváhal, čo na nádherný obranný zákrok využil Etherington!
     
    86
    Hráči Stoke City nemajú už veľa času na vyrovnanie. Z obrovskej vzdialenosti to tentokrát skúšal Owen, no tento hráč svoj projektil umiestnil len pohodlne do rúk londýnskeho gólmana.
     
    85
    Chelsea dala gól!
    Po fantastickej kombinačnej akcii domáceho tímu bola celá hosťujúca defenzíva zmätená! V strede pokutového územia sa po prihrávke ocitol osamotený ASHLEY COLE, ktorý loptu nechytateľne umiestnil za gólmana Begoviča!
     
    84
    Tím Chelsea sa vymanilo spod útočného tlaku svojho súpera a rysuje sa mu poriadne prečíslenie! Podarí sa ho zúžitkovať?
     
    82
    Z diaľky to skúšal tentokrát Walters! Jeho projektil však končí ďaleko od brány Chelsea FC.
     
    81
    Aj tréner Chelsea FC strieda. V druhom striedaní posiela namiesto Obiho Mikela na trávnik Franka Lamparda!
     
    80
    Rýchly únik po ľavom krídle nám predviedol Owen! Ten sa rozhodol loptu nacentrovať pred Jonesa, ktorý ju mal len doťuknúť do prázdnej brány. Tento úmysel však nevyšiel. Lopta končí za postrannou čiarou.
     
    79
    Z diaľky to tentokrát skúšal Etherington! Jeho projektil však pokrýva vo svojom náručí gólman Čech!
     
    78
    Spod tlaku sa po dlhšom čase hosťujúci hráči vymanili a začínajú útočiť! Po ľavej strane si skvele zbehol Jones, ktorý zakončil tvrdou strelou k ľavej žŕdke. Petr Čech však neváhal a loptu reflexívne vytiahol do bezpečia!
     
    77
    Z diaľky to opäť skúšal domáci Ivanovič! Jeho strela však po malej chvíli končí mimo brány Stoke City!
     
    76
    Vystriedaný Moses sa opäť zapája do hry! Po skvelom centri od Torresa sa ocitol po Begovičovej pravici nebránený! S koncovkou však dlho váhal, čo na efektívny obranný zákrok využil Shawcross!
     
    75
    Hostia striedajú aj potretíkrát! Tréner Pulis posiela na trávnik Croucha oddýchnutného Jonesa!
     
    74
    Po ďalšej peknej prihrávke od Croucha mohol vsietiť gól hráč Chelsea - Oscar! Ten však z otočky míňa bránu gólmana Begoviča!
     
    73
    Domáci sa dostávajú opäť do hernej chute! Z pravej strany to delovkou skúšal Fernando Torres, no proti Begovičovi sa stáva opäť neúspešný!
     
    72
    Hosťujúci tréner Pulis sa rozhodol striedať aj po druhýkrát! Za Kightlyho posiela na londýnsku pôdu hrať Etheringtona!
     
    64
    Tréner Stoke City FC - Pulis sa rozhodol poprvýkrát striedať! Za Adama posiela na trávnik hráča Owena!
     
    71
    Hráči Stoke City FC sa opäť dostali k lopte, no zatiaľ nedokážu s ňou nejako vážne pohroziť. Chelsea nám predvádza skvelú obranu.
     
    70
    Chelsea je opäť pri lopte a nebezpečne pohrozila! Po skvelom vysunutí od Mata-u na Oscara nám druhý menovaný predviedol strelu, ktorá smerovala k žŕdke priam nechytateľne. Begovič však tento mýt vyvrátil a loptu vytláča do bezpečia!
     
    69
    Z rýchleho protiútoku ústiaceho od gólmana Begoviča mohli hostia skórovať! Po skvelej prihrávke od Waltersa sa v strede pokutového územia uvoľnil Kightly, ktorý však prestrelil bránu Chelsea FC o niekoľko metrov!
     
    68
    Moses sa snažil pekným centrom uvoľniť na pravú stranu Fernanda Torresa! Ten si však nevybojoval v hlavičkovom súboji loptu a hostia sú pri lopte!
     
    67
    Ďalšie nepríjemné zakončenie z hranice pokutového územia nám predviedol Obi Mikel! Ten sa však netriafa a posiela loptu k Begovičovi.
     
    66
    V uplynulých sekundách si nádhernú streleckú pozíciu svojimi fintičkami vybojoval Oscar! Ten sa však z otočky nedokázal proti Begovičovi presadiť! Gólman Stoke City drží svoj tím jasne nad vodou!
     
    65
    Aj vystriedaný Moses sa rozhodol zakončovať. Spoza pokutového územia hostí zvolil prízemnú strelu k žŕdke Begovičovej brány, no stáva sa neúspešným. Begovič smer lopty vystihol a úspešne zasiahol!
     
    64
    V obrovskej príležitosti sa tentokrát po krásnej prihrávke od Torresa ocitol naľavo od brány Fernando Torres! Ten sa už chystal zakončiť, no v poslednej chvíli nám nádhernú šmýkačku predviedol Shawcross!
     
    63
    Po skvelom výkope od Petra Čecha sa k lopte dostal Ivanovič, ktorý poriadne vycvičil hosťujúcu obranu a napokon aj zakončil! Jeho projektil však so šťastím chytil gólman Stoke City - Begovič!
     
    62
    Hostia sa dostali opäť do zakončenia! Tentokrát peknú prihrávku v pokutovom území umiestnil až na Waltersa Crouch! Walters však z otočky triafa len vonkajšiu sieť Čechovej bránky.
     
    61
    Tréner Chelsea FC Di Matteo sa rozhodol poprvýkrát striedať. Za Edena Hazarda posiela na trávnik Victora Mosesa.
     
    60
    Z hranice pokutového územia to tentokrát skúšal Wilson! Jeho projektil Čech len vyrazil pred seba, no pre londýnske šťastie tam stál jeho ochranca Ramires, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    59
    Pri lopte sú opäť hosťujúci hráči, ktorí sa pomalými kombinačnými akciami dostávajú na súperovu polovicu a napokon aj ku gólmanovi Čechovi.
     
    58
    Z ľavej strany sa snažil Mata nájsť Torresa, no jeho prihrávka skončila na obetavom defenzívnom zákroku hosťujúceho hráča Shawcrossa.
     
    57
    Domáci sa na malú chvíľu oslobodili. K lopte sa dostal však len Peter Čech, ktorý posiela ďalekým výkopom loptu do povetria.
     
    56
    Stoke City preberá herné žezlo druhého polčasu naplno. Chelsea má zjavné problémy s dobiedzajúcim Waltersom a opäť to skončilo len nedovoleným zákrokom v podaní Ramiresa.
     
    55
    Po rýchlom šprinte naprieč bránkoviskom Petra Čecha individuálne zakončil N'Zonzi! Ten sa však nedokázal proti pozornej domácej obrane gólovo presadiť.
     
    54
    Crouch sa snažil previezť puk cez stred ihriska, no tam ho tvrdo napadol Ramires. Tento zákrok bol v rozpore s pravidlami a tak hlavný rozhodca nariadil voľný kop.
     
    53
    Chelsea FC pôsobí veľmi nervóznym dojmom, čo na rýchle úniky po stranách efektívne využívajú hostia. Tentokrát po ľavej strane unikol Adam, ktorý následne prihral Waltersovi. Walters zakončoval z otočky, no len nad Čechovu bránku.
     
    52
    Ivanovič sa snažil nacentrovať loptu až k Fernandovi Torresovi, no ten túto prihrávku očividne nečakal. Keď bola lopta už tesne pri ňom, tak sa nedokázal dobre zorientovať a poslal ju len na kopačky hostí.
     
    51
    Priamy kop zo vzdialenosti 30 metrov po faule od Oscara rozohrával Crouch! Ten sa však nedokázal presadiť a svoju strelu umiestnil len do náručia gólmana Čecha!
     
    50
    Pri útoku hostí sa nedovolene previnil Oscar, ktorý tvrdým faulom položil na lopatky Camerona. Rozhodca ho za to odmenil žltou kartou.
     
    49
    Chelsea sa po dlhšej dobe oslobodila spod stupňujúceho sa tlaku a založili si vlastný útok. Z ľavej strany sa tentokrát rozhodol strieľať Ivanovič. Jeho projektil pohodlne ukrýva vo svojom náručí gólman Begovič!
     
    48
    Po malej chvíli sú hostia opäť v útoku! Z pravej strany si až k bránkovisku zbehol Crouch a snažil sa zakončovať! Jeho strela bola zblokovaná a Whelan odchádza zahrávať rohový kop.
     
    47
    Stoke City FC je v útočnej snahe a snaží sa prebiť dobre brániacu obranu domácich. Z veľkej vzdialenosti tentokrát skúšal vystreliť Kightly. Jeho strelu po malej chvíli pokrýva v náručí gólman Petr Čech!
     
    46
    V prvej minúte druhého polčasu sa po úvodnom výkope hostia na krátku chvílu stiahli na obrannú polovicu, odkiaľ sa budú snažiť vyslať nejaký ten úspešný útok.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť jasnú hernú prevahu v podaní domácich hráčov, ktorí takmer celý čas vytvárali na hostí útočný tlak. Nepodarilo sa im však zo svojho tlaku nič vyťažiť. Ocitli sa v niekoľkých vyložených šanciach, no aj tie zahodili a vyznamenal sa po nich gólman Begovič. Hostia boli síce v útoku krátky čas, no aj z toho dokázali vyťažiť pekné gólové šance! Asi tou najväčšou bola Waltersova, ktorého hlavička skončila len na konštrukcii brány Chelsea FC!

    Podarí sa hosťom udržať už piatu remízu v rade aj na londýnskom Stamford Bridge?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Poslednú akciu v prvom polčase nám predviedli domáci, za ktorých z ľavej strany centroval David Luiz! Ten sa snažil svojou prihrávkou vzduchom nájsť Fernanda Torresa, no toho lopta nečakane prelobovala a končí za postrannou čiarou.
     
    45
    David Luiz sa rozhodol po rýchlom úniku po pravom krídle aj zakončiť. Avšak ani on svojím projektilom netriafa bránku gólmana Begoviča!
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta!
     
    44
    Z pravej strany hosťujúceho pokutového územia to skúšal Ramires! Ten sa však netriafa a jeho projektil končí výkopom gólmana Begoviča.
     
    43
    Chelsea je opäť pri lopte a snaží sa svoj útočný tlak premeniť aj gólovo. Zatiaľ sa im to proti pozornej a organizovanej defenzíve súpera však nedarí.
     
    42
    Na útočnej polovici Stoke City FC sme mohli vidieť únik Petera Croucha, po ktorom tvrdo proti nemu zasiahol Cahill! Obaja ostali na krátku chvíľu ležať na tráve, no podľa rozhodcov to faul nebol. Hrá sa ďalej.
     
    41
    Torres je v uplynulých sekundách veľmi často pri lopte. Tentokrát sa po nepresnej prihrávke lopty zmocnil Huth, no Fernando ho napokon donútil prejsť až za čiaru. Chelsea má výhodu rohového kopu.
     
    40
    Peter Crouch nám tentokrát predviedol peknú prácu aj v defenzívnej časti hry. Tvrdým zákrokom čisto odzbrojil Luiza, ktorý sa na neho ostal len bezmocne dívať.
     
    39
    Chelsea FC sa oslobodili a útočný tlak opätujú. Fernando Torres sa pekne uvoľnil na pravej strane, odkiaľ sa snažil uvoľniť Mata-u. Jeho prihrávka však bola v poslednej chvíli stečovaná a pri lopte je hosťujúca defenzíva.
     
    38
    Na pravej čiare pokutového územia Chelsea FC sa nádherne uvoľnil Peter Crouch! Ten po malej chvíli pekne uvoľnil v strede ihriska Camerona! Cameron však s loptou vykúzlil len jemnú prihrávkovú strelu, ktorá Čechovi veru problém neurobila!
     
    37
    Z hranice pokutového územia na ľavej strane to technickým zakončením po zemi skúšal Kightly! Čech však ostáva stále neprekonaný.
     
    36
    Stoke City FC je pri ofenzívnej chuti a snaží sa vsietiť úvodný gól. Domáci obrancovia sú mierne prekvapení, no zatiaľ si spĺňajú svoju úlohu na sto percent.
     
    35
    Walters nebezpečne dobiedzal pri ľavej žŕdke domácej brány a po peknom zbavení sa obrancu Cahilla aj zakončil lobom. Gólman Čech nám však predviedol skvelý výskok, po ktorom sa ocitla lopta v jeho moci!
     
    34
    Hostia si vybojovali ďalší priamy kop zo vzdialenosti približne 30 metrov, ktorý odchádza zahrávať Whelan! Ten nám predviedol tvrdý center, ktorý však po malej chvíli končí v náručí brankára Čecha.
     
    33
    Hazard to skúšal tentokrát zo vzdialenosti približne 35 metrov! Jeho tvrdá delovka narobila gólmanovi Begovičovi mierne problémy, avšak napokon loptu po odrazení od vlastných nôh pokryl vo svojom náručí.
     
    32
    Ivanovič nádhernou prihrávkou do behu uvoľnil na ľavú stranu Hazarda! Ten sa rozhodol loptu potiahnuť a na hranici pokutového územia napokon aj prihrávať. Predviedol nám peknú krížnu prihrávku pre Torresa, ten sa však nedokázal zorientovať a z tejto šance niečo vyťažiť.
     
    31
    Pekné zakončenie z ľavého okraja pokutového územia nám predviedol Kightly! Avšak si neuvedomil, že pred ním je trojica obrancov súpera. Tým pádom jeho projektil končí len tečom obrancu Colea.
     
    30
    Pri lopte sú po dlhšom čase hráči Stoke City FC. Z pravej strany sa snažil uvoľniť Charlie Adam, ktorý následne prihrával centrom na Waltersa. Walters bol však v tejto situácii skvele bránený a na loptu jednoducho nedočiahol.
     
    29
    Luiz nám predviedol tvrdý strieľaný center, ktorý však smeroval len do stredu hosťujúcej brány, kde pozorne stál gólman Begovič. Ten si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    28
    Domáci hráči si vybojovali svojou dobiedzavosťou v ofenzíve ďalší voľný kop! Tentokrát sa nachádza približne vo vzdialenosti 30 metrov a odchádza ho zahrávať Luiz!
     
    27
    Begovič loptu síce nacentroval ďalekotonážne na svojich útočníkov, no Crouch bol prelobovaný a pri lopte je opäť Ivanovič, ktorý sa snaží založiť útok.
     
    26
    Mata nám predviedol v pokutovom území Stoke City nádherné uvoľnenie prihrávkou na Fernanda Torresa! Ten však asi nečakal až takúto presnosť prihrávky, ale po menšom zaváhaní predsa len zakončil. Na jeho jemnú prízemnú strelu však Begovič vytiahol skvelý zákrok!
     
    25
    Do útoku sa opäť hrnú domáci futbalisti. Zatiaľ sa však presúvajú zo svojej obrannej polovice len veľmi pomaly. Defenzíva Stoke City je v strehu.
     
    24
    Stoke City FC ešte na malú chvíľu pohrozilo, no aby sa táto strela stala gólovou bol Whelan príliš ďaleko. Čech nám po krátkom zaváhaní predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    23
    Za veľmi zbytočný útočný faul zinkasoval Adam prvú žltú kartu tohto stretnutia. Tvrdým stiahnutím na zem attackoval Ramiresa.
     
    22
    Hráči v modrých dresoch tentokrát útočne zlyhali. Rysovalo sa nám prečíslenie hostí, no po prihrávke od Adama sa Kightly nezorientoval tak, ako sa od neho čakalo. Po tejto prihrávke sa snažil druhý menovaný uvoľniť, no napokon mu pekný obranný zákrok predviedol Cahill.
     
    21
    Chelsea sa po veľmi nebezpečnej situácii napokon uchránila. Čech nám po teči od brvna predviedol úspešný zákrok a ďalekým výkopom uvoľnil svojich hráčov dopredu.
     
    20
    Po tvrdom rotujúcom centri od Whelana sa pri hlavičkovom súboji najlepšie zorientoval Walters! Tento hráč hostí však po svojom teči napálil loptu len do brvna bránky gólmana Čecha!
     
    19
    Hostia sa spod tlaku uvoľnili skvelým zákrokom obrancu Shawcrossa a zaútočili! Pri prechode Croucha sa však domáci previnili tvrdým faulom, za ktorý zinkasovali hostia priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov!
     
    18
    Z hranice pokutového územia na pravej strane skúšal zakončovať Torres! Jeho projektil však končí poriadne ďaleko od hosťujúcej bránky.
     
    17
    Chelsea FC stále utláča svojich súperov v obrannom pásme! Stoke City sa len veľmi ťažko spod tohto tlaku uvoľňujú.
     
    16
    Pekný center v podaní Hazarda nám priniesol len radosť hostí, ktorá bola oprávnená. Po vysokon projektile k vzdialenejšej žŕdke dobre zareagoval Begovič, ktorý ukrýva loptu vo svojom náručí.
     
    15
    Oscar to tentokrát skúšal únikom po ľavej strane! Na hranici ihriska sa rozhodol poslať pred bránu center. Na tento projektil však pekným tečom odpovedal Adam, ktorý posiela loptu k rohovej vlajočke.
     
    14
    Hostia sa vyslobodili spod stupňujúceho sa tlaku domácich a rozhodli sa zaútočiť! Tvrdý center od Kightlyho spracoval Crouch, ktorý si následne loptu potiahol, no proti dobre brániacemu Ivanovičovi už zakončiť nedokázal.
     
    13
    Oscar sa bleskovým šprintom premiestnil po pravej strane až k bránkovisku! Tam si však nerozumel s Fernandom Torresom, čo vyústilo k úspešnému zákroku gólmana Begoviča.
     
    12
    Oscar nám predviedol jemný center, ktorým obhodil múrik súpera a napokon našiel aj Ramiresa! Ten sa snažil loptu dopraviť do brány hlavičkou, no Begovič nám predviedol skvelý výskok, po ktorom je Stoke City v bezpečí.
     
    11
    Domáci si svojou agresivitou na útočnej polovici vybojovali priamy kop zo vzdialenosti približne 28 metrov, ktorý odchádza zahrávať Oscar!
     
    10
    Futbalisti Chelsea opäť zatlačili svojich súperov do pokutového územia! Po peknom úniku po pravej strane sa snažil zakončovať Oscar! Jeho projektil však úspešne stečoval hosťujúci obranca Adam.
     
    9
    Z veľkej vzdialenosti to skúšal tvrdou delovkou domáci Ivanovič! Jeho nedôrazný projektil však pohodlne pokrýva gólman Begovič!
     
    8
    Torres sa opäť dostal do príležitosti vsietiť gól, no na pravom okraji begovičovho bránkoviska sa rozhodol prihrávať, čo sa mu stalo osudným. Nepresnú prihrávku na Mata-u zinkasoval pekným zákrokom obranca Huth.
     
    7
    Torres si sympaticky zbehol po pravom krídle a snažil sa v pokutovom území hostí nájsť Mata-u, no ten tam na jeho podiv nestál. Po malej chvíli si Torresa vzali do mušky dvaja obrancovia súpera, ktorí ho od lopty poľahky odstavili.
     
    6
    Londýnsky futbalový gigant nám predvádza ďalšie útočné uzamknutie súpera v obrannom pásme. Ivanovič nám predviedol ďalekotonážny presný center zo stredu ihriska. Na túto loptu najlepšie zareagoval Fernando Torres, ktorý však svojím zakončením z prvej poslal loptu len mimo Begovičovej brány.
     
    5
    Domáci sa opäť snažia vpadnúť do súperovej šestnástky a vystreliť, no zatiaľ sa im to nedarí. Fernando Torres tentokrát zlyhal po tvrdom zákroku obrancu Shawcrossa.
     
    4
    Za Stoke City odišiel zahrávať rohový kop práve Kightly. Ten však svoj center neumiestnil podľa svojich predstáv a po malej chvíli sa lopta ujala v pozornom náručí gólmana Čecha.
     
    3
    Hráči Stoke City FC sa vyslobodili spod domáceho tlaku a rozhodli sa zaútočiť! Pekným individuálnym šprintom a následným zakončením spoza pokutového územia domácich sa vyznamenal Kightly! Peter Čech nám však predviedol zákrok, po ktorom získavajú hostia rohový kop.
     
    2
    Chelsea FC od úvodného hvizdu v tomto zápase jasne udáva tempo zápasu! Tentokrát sa po peknom súboji v strede ihriska vydal na individuálnu expedíciu Ramires. Dostal sa až k pokutovému územiu hostí, no tam o loptu prišiel po nepresnej strele.
     
    1
    Domáci hráči sa ihneď po rozohraní úvodného výkopu nakrátko stiahli na obrannú polovicu, odkiaľ založili pekný útok. K lopte sa ako posledný dostal na granici pokutového územia Fernando Torres, ktorý tvrdo zakončil, no jeho projektil bol napokon zblokovaný až k rohovej zástavke.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    -1
    Oba tímy sú nastupené na trávniku v legendárnom Stamford Bridge! Domáci tím sa nám v dnešnom zápase predstaví v tmavomodrých dresoch a hostia zo Stoke City v dresoch bielych s červenými pásmi.
     
    Na lavičkách sú pripravení títo hráči

    Chelsea FC: Turnbull - Romeu, Lampard, Moses, Terry, Azpilicueta, Bertrand.

    Stoke City FC: Sørensen - Jones, Owen, Whitehead, Upson, Etherington, Shotton.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech - Cole, Cahill, Ivanovič, Luiz, Obi Mikel, Ramires, Hazard, Oscar, Fernando Torres, Mata.

    Stoke City FC: Begovič - Huth, Shawcross, Cameron, Adam, Kightly, Whelan, Wilson, N'Zonzi, Crouch, Walters.

    Rozhodca: M. Oliver - S. Long, D. England.
     
    Srdečne Vás vítam pri piatom kole najvyššej anglickej futbalovej súťaže - Premier league. Vrámci tohto kola sa na londýnskom Stamford Bridge stretnú hráči domáceho tímu Chelsea FC, ktorí privítajú na svojom trávniku hostí zo Stoke City FC.

    Domáci hráči Chelsea FC si vo svojej doterajšej púti v najvyššej ligovej súťaži počínali priam fantasticky. Po štyroch kolách vedú tabuľku s desiatimi bodmi za tri výhry s Wigan Athletic (2:0), Reading FC (4:2), Newcastle United (2:0) a napokon jednu remízu s tímom Queens Park Rangers v pomere 0:0. Domáci hráči sa pred svojím publikom budú určite snažiť triumfovať a priviezť si tak do tabuľky ďalšie tri body. Londýnsky tím Chealsea má miernu nevýhodu, pretože má v kádri zraneného hráča, ktorí pravdepodobne v tomto zápase nenastúpi. Je ním anglický útočník Daniel Sturridge, ktorý má problémy s podkolennou šľachou. Avšak ani toto zranenie by nemalo svetový futbalový gigant zastaviť pred ziskom ďalších bodov.

    Hráči Stoke City FC dominujú zatiaľ na dvanástej priečke, kde sa im po štyroch kolách podarilo dostať so štyrmi bodmi za štyri remízy s Reading FC (1:1), Arsenalom (0:0), s tímom Wigan Athletic (2:2) a napokon aj s tímom Manchester City (1:1). Čo sa týka zranení, tak celý káder Stoke City je v dobrej zdravotnej kondícii, čo by mohlo tento tím mierne zvýhodniť. Do karát tohto zápasu však nezasiahne obranca Andrew Gordon 'Andy' Wilkinson, ktorý nesmie hrať kvôli zisku červenej karty. Vo výkonnostnej nevýhode sú síce hráči Stoke City, no určite sa budú do pätice snažiť uhrať aspoň jeden bodík za remízu.

    Čo sa týka favorita tohto stretnutia, tak podľa papierových, ale aj herných predpokladov by mali jednoznačne zvíťaziť hráči londýnskeho celku Chealsea FC. Hosťujúci hráči Stoke City FC však nič nenechajú na náhodu a budú určite chcieť uchmatnúť si zo Stamford Bridge nejaký ten bodík.
    Stávkové kancelárie jasne uprednostňujú londýnsky tím, na ktorého výhru je kurz okolo hodnoty 1,4, na výhru hostí je kurz pri hodnote 8,3 a napokon na remízu je vypísané číslo 4,8.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Góly: 85. Cole

    Karty:   50. Oscar (CHE), 90+2. Luiz (CHE) - 23. Adam (STO)


    Chelsea FC: Čech - Cole, Cahill, Ivanovič, Luiz, Obi Mikel (81. Lampard), Ramires, Hazard (61. Moses), Oscar, Fernando Torres, Mata (89. Terry).
    Stoke City FC: Begovič - Huth, Shawcross, Cameron, Adam (64. Owen), Kightly (72. Etherington), Whelan, Wilson, N'Zonzi, Crouch (75. Jones), Walters.

    Rozhodca: M. Oliver - S. Long, D. England