Chelsea – Stoke City 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Stoke City FC
Sobota 22.09.2012, 16:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    A je dobojované!
    V úvode druhého polčasu sme mohli vidieť jasnú prevahu hostí, ktorá trvala niečo vyše desať minút. Potom sa hra mierne ustálila a tempo začínal naberať domáci tím, až ho napokon v závere zápasu úplne preniesol na svoju stranu. Po obrovskom množstve zahodených šancí sa však domáci napokon tešia, po tom, ako dokázal z krásnej kombinácie vyťažiť víťazný gól Ashley Cole. Od tohto momentu bolo pre Stoke City náročné vyrovnať, keďže ich tlačil čas a zároveň aj ich súperi. Stav sa nám už nezmenil, a tak po deväťdesiatich minútach a nadstavenom čase sa z výhry na Stamford Bridge radujú domáci. Tí si do tabuľky odnášajú ďalšie tri body, ktoré ich upevnia na nedobyteľnej prvej priečke.
    Stoke City tak prerušil svoju štvorkolovú remízovú klasiku a nepripisuje si do tabuľky žiadny bod.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:59:58)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Posledný center z veľkej vzdialenosti nám predviedol Etherington! Po spracovaní lopty v podaní nepokrytého Lamparda hlavný rozhodca odpískal koniec stretnutia.
     
    90+4
    Hra sa nám pomaličky dohráva a pri lopte sú domáci hráči, ktorí odchádzajú zahrávať autový hod.
     
    90+3
    Ivanovič sa snažil tvrdým strieľaným centrom z diaľky prekonať Begoviča, no to sa mu nepodarilo. Gólman Stoke City FC si zanechal chladnú hlavu a loptu napokon podržal vo svojej moci.
     
    90+2
    Luiz nám predviedol veľmi nepríjemný faul na Jonesa! Hlavný rozhodca ho však kaucionoval len žltou kartou.
     
    90+2
    Stoke City sa snažilo presadiť dlhým nákopom zo stredu ihriska v podaní Whelana. Ten síce predviedol pekný center do pokutového územia, no ani jeden z jeho spoluhráčov na neho nedokázal efektívne reagovať.
     
    90+1
    Pri lopte sú opäť domáci! Tentokrát sa snažil za chrbát Begoviča umiestniť loptu Terry, ktorý tečoval strelu od Lamparda! Begovič nám však v poslednej chvíli predviedol fantastický zákrok!
     
    90
    Nadstavovať sa budú až štyri minúty!
     
    88
    Nepríjemný center pred Begoviča nám tentokrát predviedol Ramires! Begovič si však s touto loptou efektívne poradil a pokrýva ju vo svojom náručí.
     
    89
    Tréner Chelsea FC sa rozhodol poslednýkrát striedať! Za Mata-u posiela na trávnik oddýchnutého Terryho!
     
    87
    Chelsea opäť poriadne pohrozila! V situácii dvaja na dvoch bol nádhernou prihrávkou uvoľnený Moses! Ten však mierne zaváhal, čo na nádherný obranný zákrok využil Etherington!
     
    86
    Hráči Stoke City nemajú už veľa času na vyrovnanie. Z obrovskej vzdialenosti to tentokrát skúšal Owen, no tento hráč svoj projektil umiestnil len pohodlne do rúk londýnskeho gólmana.
     
    85
    Chelsea dala gól!
    Po fantastickej kombinačnej akcii domáceho tímu bola celá hosťujúca defenzíva zmätená! V strede pokutového územia sa po prihrávke ocitol osamotený ASHLEY COLE, ktorý loptu nechytateľne umiestnil za gólmana Begoviča!
     
    84
    Tím Chelsea sa vymanilo spod útočného tlaku svojho súpera a rysuje sa mu poriadne prečíslenie! Podarí sa ho zúžitkovať?
     
    82
    Z diaľky to skúšal tentokrát Walters! Jeho projektil však končí ďaleko od brány Chelsea FC.
     
    81
    Aj tréner Chelsea FC strieda. V druhom striedaní posiela namiesto Obiho Mikela na trávnik Franka Lamparda!
     
    80
    Rýchly únik po ľavom krídle nám predviedol Owen! Ten sa rozhodol loptu nacentrovať pred Jonesa, ktorý ju mal len doťuknúť do prázdnej brány. Tento úmysel však nevyšiel. Lopta končí za postrannou čiarou.
     
    79
    Z diaľky to tentokrát skúšal Etherington! Jeho projektil však pokrýva vo svojom náručí gólman Čech!
     
    78
    Spod tlaku sa po dlhšom čase hosťujúci hráči vymanili a začínajú útočiť! Po ľavej strane si skvele zbehol Jones, ktorý zakončil tvrdou strelou k ľavej žŕdke. Petr Čech však neváhal a loptu reflexívne vytiahol do bezpečia!

    Góly: 85. Cole

    Karty:   50. Oscar (CHE), 90+2. Luiz (CHE) - 23. Adam (STO)


    Chelsea FC: Čech - Cole, Cahill, Ivanovič, Luiz, Obi Mikel (81. Lampard), Ramires, Hazard (61. Moses), Oscar, Fernando Torres, Mata (89. Terry).
    Stoke City FC: Begovič - Huth, Shawcross, Cameron, Adam (64. Owen), Kightly (72. Etherington), Whelan, Wilson, N'Zonzi, Crouch (75. Jones), Walters.

    Rozhodca: M. Oliver - S. Long, D. England