Myjava – Košice 3:1 (kon.) | Trenčín – Ružomberok 0:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:0 (kon.)
Trnava – B. Bystrica 1:0 (kon.) | Žilina – Prešov 3:0 (kon.)
koniec
AS Trenčín
0:0 (0:0)
MFK Ružomberok
Sobota 22.09.2012, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Koniec zápasu. (19:17:30)
     
    90+1
    Ešte Štefánik sa v pokutovom území otočil a vystrelil, len bránu netrafil.
     
    90
    K riadnemu hraciemu času sa pripočíta ešte jedna minúta.
     
    90
    V závere ešte striedanie Trenčína. Odišiel Aldo Baez, jeho miesto zastal mladučký Samuel Čentéš.
     
    89
    Strelecký pokus hostí spoza šestnástky po zemi, jeho autorom bol Bartoš, Volešák bez problémov loptu chytil.
     
    88
    Štefánikov mäkký center do pokutového územia našiel osamoteného Bazea, ktorý sa oprel do lopty volejom, ale v dobrej príležitosti prestrelil Zichovu bránu !
     
    87
    Žltú kartu videli aj domáci, konkrétne Da Silva.
     
    86
    Posledné striedanie Ružomberka. Na ihrisko vybehol Kotora, ktorý vymenil Pekára.
     
    84
    Nagy viedol protiútok "Ruže" na strane druhej. Prihrávku si pýtal do behu Mukendi, ale nedostal ju, pretože jeho spoluhráč sa trošku ulakomil.
     
    82
    Ružomberčania prišli o loptu v strede poľa, Trenčania ihneď založili rýchly protiútok po pravej strane Mazanom, ktorý si potiahol loptu až k šestnástke a snažil sa z diaľky prekvapiť vybehnutého Zicha, ale nemieril do priestoru brány.
     
    80
    Mazan sa teraz snažil prepasírovať loptu do šance stredom, ale defenzíva "Ruže" naďalej odoláva.
     
    78
    Lopta je usadená na kopačkách domácich, každý čaká na tribúne, čo s ňou Trenčania vymyslia.
     
    75
    Nádherná kombinácia domácich pred pokutovým územím, na ktorej konci bola prihrávka Mondeka na úplne voľného Depetrisa, no poslednou inštanciou bol Maslo, ktorý odvrátil hrozbu inkasovaného gólu.
     
    74
    Druhé striedanie v drese Ružomberka. Filia Serečina nahradil Lukáš Bielák.
     
    73
    Serečin posunul loptu do behu Nosekovi do pokutového územia, ktorý sa ešte snažil nájsť lepšie postaveného Mukendiho pred bránou, ale Da Silva prihrávku zastavil a odvrátil na roh.
     
    71
    Zápas sa nám začína meniť na krásne predstavenie, ktorému však chýba už len gól.Centrovanú loptu hlavičkoval parádne David Depetris do protismeru Zicha, len netrafil priestor brány.
     
    70
    Mazanovi sa otvoril priestor na pravej strane, snažil sa nájsť centrom Depetrisa, ale lopta skončila v aute.
     
    69
    Lupták dostal prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ sa snažil nájsť Mukendiho pred bránou, no akcia mala hrozivejšiu dohru pre AS. Mukendi našiel centrom v pokutovom území Serečina, ktorého parádne trafený volej musel likvidovať Volešák.
     
    67
    Pekná narážačka Mondeka s Holúbekom, druhý menovaný však pri centri trafil len protihráča stojaceho pred ním.
     
    66
    Center z pravej strany z kopačky Čogleyho zakončil Depetris hlavou z čiary, ktorá ohraničuje pokutové územie Ružomberka, no vcelku prudkú hlavičku chytá Zich.
     
    65
    A pre Róberta Mazáňa to bol posledný moment v zápase, vystriedal ho Peter Mazan, ktorý posilnil ofenzívu AS.
     
    64
    Mazáň bol v dobrom postavení na ľavej strane útočnej polovice, no s razanciou centrovanej lopty to teraz maximálne prehnal.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje 2916 divákov.
     
    63
    Depetris vyskúšal šťastie z diaľky, a veľa nechýbalo veľa ani tentoraz.Lopta len tak presvišťala okolo spojnice Zichovej brány.
     
    62
    Gól však mohol padnúť na druhej strane. Karol Mondek sa pekne rýchlostne presadil po pravej strane a na konci svojho útočného výletu vystrelil na vzdialenejšiu tyč Zichovej brány, ktorú minul len skutočne o centimetre.
     
    61
    V posledných minútach vystrčili rožky aj hráči Ružomberka, ktorí zmenili svoje rozostaveniu k útočnejšiemu. Mukendiho začali podporovať krídla a hneď to dostalo svoj efekt.
     
    60
    AS si teraz muselo dať pozor. Defenzíva domácich bola v jednej línii príliš vysoko, našťastie pre domácich však ofsajdová pasca klapla.
     
    58
    Pekne zahral priamy kop Holúbek, Zich vyrazil loptu na roh.
     
    57
    Na zemi sa ocitli teraz dvaja hráči AS. Najskôr Čogley a po ňom aj Diaz. Po súboji druhého menovaného sa ozvala píštalka rozhodcu a AS má k dispozícii priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    53
    K prvému striedaniu siahol aj tréner hostí. Almásyho nahradil na ihrisku Lukáš Lupták.
     
    54
    Dobrý prienik Samuela Štefánika, ktorý sa dostal po pravej strane až k šestnástke, odkiaľ poslal zblokovaný center do pokutového územia, ale Zich vo vzduchu vynikol.
     
    52
    Trenčania síce majú loptu na svojich kopačkách, len ďalej ako za polovicu sa dostať s ňou nedokážu.
     
    50
    Pod hradom Matúša Čáka sa rozpršalo, to teda futbalu zjavne nepomôžu. Alebo by to bolo naopak? Necháme sa prekvapiť.
     
    49
    Na druhej strane sa o rýchly únik snažil aktívny Mukendi, ale bol dobre odzbrojený a napokon obratý o loptu.
     
    47
    Baez si poradil s dvojicou hráčov Ružomberka, otvoril sa mu priestor, ibaže prihrávkou si vybral horšie postaveného hráča.
     
    46
    Mondrek nabral rýchlosť po pravej strane, vyzeralo to veľmi sľubne, ale finálnu prihrávku hráč AS Trenčín nezvládol.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    45
    Tréner AS Trenčín Adrián Guľa spravil cez polčas v zostave jednu zmenu. Stanislava Lobotku nahradil Samuel Štefánik.
     
    45
    Prvý polčas skončil.
     
    43
    Pekárová "bomba" z priameho kopu zaštípala akurát tak hráčov stojacich v múre.
     
    41
    A z rohového kopu sme mohli vidieť prvý gól. Dobrý center zahlavičkoval Kleščík, len netrafil priestor brány.
     
    41
    Zápas sa nám blíži do záveru prvého polčasu a Trenčania sa mohli ujať vedenie. Z veľkej diaľky prišla strela, ktorá prekvapila Zicha, keďže pred nám skočila. Brankár Ružomberka však loptu vyrazil na roh.
     
    38
    Nedorozumenie v rozohrávke AS Trenčín. Domáci teraz zbytočne prišli o loptu, Da Silva poslal Čogleyovi takú prihrávku na 5 metrov, ako keby vôbec neboli spoluhráči a nemal ho rád.
     
    34
    Mukendi z Ružomberku teraz zahral trošku nešportovo, postavil sa pred loptu, keď sa mala kopať štandardná situácia a za svoje správanie si vyslúžil žltú kartu.
     
    34
    Diaz sa dostal poľahky k lopte, keď odtlačil čistým spôsobom Greššáka, jeho pokus ale bez problémov chytil do koša Zich.
     
    32
    Vysokú loptu na Holúbeka pred pokutové územie odohral Pekár do autu na roh. Ale ani z tohto mráčka pred AS Trenčín nezapršalo.
     
    30
    Dlhý cetner na zadnú tyčku sa snažil hlavičkovať Maslo, ale vo výskoku si pomohol faulom.
     
    29
    A aj vymysleli. Center do pokutového územia smeroval na hlavu Mukendiho, ktorý bol však prehlavičkovaný Kleščíkom. Rohový kop.
     
    29
    Roh hráčov AS Trenčín nebol žiadnou hrozbou pre Ružomberok, hostia celú situáciu s prehľadom vyriešili a teraz sú na útočnej polovici. Snažia sa niečo s loptou vymyslieť.
     
    27
    Mukendi sa už chystal do gólovej šance samého pred bránou, v jeho pochode na Volešáka ho však zastavil čiarový rozhodca svojím ofsajdovým verdiktom.
     
    25
    Štandardná situácia hostí sa skončila rohovým kopom, keď loptu tečoval niektorý z hráčov AS.
     
    24
    Almaský sa už chystal na únik po ľavej strane, keď sa mu otváral priestor, ale veľmi dobre sa vrátil Čogley a sklzom ho o loptu pripravil.
     
    23
    Kleščíkov dlhý pas na Davida Depetrisa, ktorý si síce loptu v pokutovom území spracoval prsiami, ale nebolo mu to nič platné, keďže stál v ofsajde.
     
    20
    Po niekoľkých pekných prihrávkach AS Trenčín sa niečím podobným prezentoval aj Ružomberok, ktorého však v postupe smerom na bránu Volešáka zastavil ofsajd.
     
    18
    Obrovská šanca Ružomberka. Hostia sa dostali do protiútoku, Almaský prihral loptu na kopačku Mukendiho, ktorý si ju potiahol až pred šestnástku, odkiaľ zakončil a Volešák musel ísť na zem. Vytiahol však krásny zákrok !
     
    18
    Baez vymyslel peknú prihrávku na Holúbeka, ktorému mu to vychádzalo na ľavú nohu na center, ale dobrým zákrokom sa prezentoval Maslo.
     
    15
    Rohový kop AS Trenčín rozohral nakrátko Diaz na Holúbka, ten sa nakopnutou loptou z prvej snažil nájsť v šestnástke spoluhráčov, ale lopta sa bez dotyku ružomberského hráča pobrala do autu.
     
    14
    Mukendi si teraz v rýchlom brejku mohol vybrať, či prihrá naľavo alebo napravo. Na oboch stranách mu totiž nabiehali spoluhráči, ale útočník "Ruže" sa ulakomil, zakončil sám a jasné je, že streľbu z väčšej vzdialenosti bude musieť ešte potrénovať.
     
    13
    Lobotka dostal peknú kolmicu od Holúbeka, pred pokutovým územím sa snažil loptu si pohodiť do pravej strane a vniknúť dovnútra, ale zámer mu nevyšiel.
     
    11
    Snaha o vysunutie Martina Nagya skončilo v aute, Trenčín bude vhadzovať. Zatiaľ nevidíme oslnivý futbal, ktorý by nadchol diváka. Hrá sa od šestnástky Ružomberka po polovicu ihriska.
     
    9
    Po osi Holúbek - Depetris sa lopta mala dostať k rýchlemu Lobotkovi, ale druhý menovaný neodhadol presnosť prihrávky a loptu získali hostia.
     
    9
    Samostatná akcia Štefána Pekára po pravej strane sa skončila centrom, ale ten našiel len pripravené rukavice brankára Volešáka.
     
    7
    Diaz sa teraz po ďalšej kombinácii pred pokutovým územím Ružomberka snažil o vysunutie spoluhráča do uličky, no s razanciou prihrávky to značne prehnal.
     
    6
    Almaský vyhral hlavičkový súboj, následne si sám pohodil loptu a snažil sa o protiútok, ale na voľného Mukendiho neodcentroval.
     
    5
    Čogley poslal z pravej strany jemný center do vnútra šestnástky, Holúbek však naň hlavou nedosiahol.
     
    4
    Čogley sa dostal k lopte ako posledný z kombinácie Trenčanov a síce o ňu na strede ihriska prišiel, problém a svoju chybu dokázal sám napraviť znovuzískaním lopty.
     
    2
    Trenčania majú loptu na svojich kopačkách, snažia sa postupne založiť útok, ale defenzíva Ružomberka je spoľahlivo rozložená.
     
    1
    Od úvodu stretnutia domáci v aktivite, na Mazáňov center však nedočiahol Diaz.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Príjemné sobotné popoludnie, vážení športoví priatelia. Vítam vás na stretnutí Corgoň ligy medzi domácim AS Trenčín a hosťujúcim MFK Ružomberok. Oba tímy nastupujú na ihrisko, domáci v bielom, hostia vo svojej klasickej oranžovo-čiernej kombinácii.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Volešák - Baez, Depetris, Holúbek, Mondek, Čogley, Kleščík, Diaz, Da Silva, Mazáň, Lobotka.

    MFK Ružomberok: Zich - Greššák, Almaský, Nagy, Nosek, Maslo, Pekár, Bartoš, Práznovský, Mukendi, Serečin.

    Rozhodca: Weiss R. - Weiss E., Benko.
     
    Futbalová Corgoň liga pokračuje dnes už 10. kolom! Družstvo spod hradu Matúša Čáka dnes privíta na svojom štadióne na Sihoti futbalistov z Liptova, konkrétne z Ružomberka.
    AS Trenčín má po deviatich kolách na konte 14 bodov za 4 víťazstvá, 2 remízy a 3 prehry. S touto bilanciou sa Považania držia na štvrtej pozícii v tabuľke. Trenčania sa budú dnes opäť spoliehať na skvelú formu argentínskeho ostrostrelca Davida Depetrisa , ktorý v tejto sezóne stihol nastrieľať už 12 gólov a tak mu právom patrí prvenstvo v tabuľke strelcov.

    MFK Ružomberok je na tom pozične o niečo horšie, no nedá sa povedať, že sa klubu nedarí. Bilancia 3 výhry, 3 remízy, 3 prehry a 12 bodov napovedá, že po dnešnom kole sa môže toto mužstvo umiestniť i oveľa vyššie, ako je 7. pozícia. V minulom kole klub z Liptova zakopol v domácom zápase so Senicou, ktorá zvíťazila na horúcej pôde Ružomberka 0:2.

    Všetky tieto fakty napovedajú , že zápas bude maximálne vyrovnaný. Stávkové kancelárie odhadujú výsledok zápasu kurzom 1.7 na víťazstvo domácich, 3.40 je kurz na remízu a výhra hostí je odhadnutá kurzom cca 4.50.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Tomáš Kyselica

    Góly:

    Karty:   87. Da Silva (TRE) - 34. Mukendi (RUZ)


    AS Trenčín: Volešák - Baez, Depetris, Holúbek, Mondek, Čogley, Kleščík, Diaz, Da Silva, Mazáň, Lobotka.
    MFK Ružomberok: Zich - Greššák, Almaský, Nagy, Nosek, Maslo, Pekár, Bartoš, Práznovský, Mukendi, Serečin.

    Rozhodca: Weiss R. - Weiss E., Benko

    Diváci: 2916