Žilina – Zvolen 4:5 (po s.n.) | Poprad – Košice 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 2:4 (kon.)
Trenčín – Martin 3:5 (kon.) | Piešťany – Skalica 8:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
HC Košice
Piatok 21.09.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Košičania mohli vsietiť tretí gól do prázdnej brány, no proti strele od Richarda Jenčíka sa na ľad postavil obranca Marcel Šterbák, ktorý puk stečoval len do žŕdky popradskej brány!
     
    59:45
    Popradčania opäť pohrozili, no po strele od Romana Tomasa puk Hylák úspešne vyráža!
     
    58:39
    A máme tu vabank! Popradský tím hrá powerplay!
     
    58:39
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    54:12
    Dravý Róbert Sabolič sa rozhodol zaútočiť sám, čo sa mu napokon aj podarilo! Bol síce bránený dvojicou Košičanov, no dokázal zakončiť aspoň do Hylákovej výstroje! Košičania si však pri jeho bránení počínali na hranici prípustnej miery.
     
    50:11
    Košickí hráči si zahrajú v početnej výhode. Filip Macejka oslabuje svoj tím na dve minúty za zbytočné zdržiavanie hry.
     
    46:07
    Po sympatickej krížnej prihrávke pred košickú bránu to z ľavého kruhu skúšal Peter Klouda! Ten sa však proti Hylákovi nedokázal presadiť. Gólu zabránil korčuľou obranca Marek Kolba!
     
    44:39
    Poprad dal gól!
    Popradčanom sa útok začínajúci v strednom pásme vydaril. Po vyrazení strely z hokejky Romana Tomasa v podaní Hyláka sa puk odrazil opäť pred nepokrytého ROMANA TOMASA! Ten donútil Alexandra Hyláka poprvýkrát kapitulovať po jeho skvelom backhandovom zakončení! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Dávid Skokan.
     
    42:12
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Dve minúty za hákovanie zinkasoval Erik Piatak.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2399 divákov.
     
    38:44
    Košice dali gól!
    Popradčania inkasujú bohužiaľ aj v oslabení. Po nepresnej rozohrávke v strednom pásme sa k puku dostal Gabriel Spilár, ktorý skvelým backhandom našiel v medzikruží RÓBERTA HUNU. Tento košický hráč si svoju pozíciu veľmi dobre pripravil a rotujúcim projektilom prekonáva pozorného gólmana Nikkiläho. Asistencie si pripisuj[ hráči Gabriel Spilár a Marek Kolba.
     
    38:09
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode. Menší dvojminútový trest za držanie zinkasoval košičký hráč Martin Chovan.
     
    35:31
    Tak na popradskom ľade sa dejú priam zázraky! Najskôr sa snažil zakončovať Roman Tomas, ktorý Hyláka neprekvapil a ten mu predviedol nádherný zákrok ľavým betónom. Následne to na dvakrát skúšal do polodkrytej Dávid Skokan, no Hylák opäť vytiahol skvelé zákroky v podaní reflexov v jeho nohách!
     
    30:35
    Koskinen sa snažil krížnou prihrávkou uvoľniť k bránkovisku Malinu, no tento Popradčan sa už k puku nedostal. Alexandr Hylák nám predviedol skvelý zákrok v otočke, po ktorom je puk v jeho lapačke!
     
    28:32
    Popradskí hráči si zahrajú presilovú hru! Za seknutie si odchádza na dve minúty sadnúť Patrik Svitana.
     
    27:35
    Tak toto bolo priam niečo neskutočné! Po nádhernej prihrávke sa skvele zorientoval Dávid Skokan, ktorý ťahaným pukom zneškodnil košického obrancu! Vyslal na Hyláka tvrdý projektil, ten Hylák vyrazil len pred seba, kde stál Roman Tomas! Tento popradský hráč zakončil do protipohybu Hyláka, no ten sa fantasticky po puku hodil a zachránil tak svoj tím od vyrovnania! Pripomínam, že Popradčania boli v oslabení!
     
    26:19
    Daniel Konc si vyslúžil opäť obrovský výskot domácich fanúšikov. Na dve minúty si odchádza schladiť hlavu Marcel Šterbák za podrazenie.
     
    24:32
    Na druhej strane si nakorčuľoval až pred popradské bránkovisko Patrik Svitana, ktorý sa snažil technickou zmenou smeru strely obabrať Nikkiläho! Tento fínsky gólman si však zanechal chladnú hlavu a puk po pohodlnom reflexe pokryl vo svojej lapačke!
     
    23:35
    Popradčan Malina sa po krásnom individuálnom úniku a ešte lepšom zakončení po prihrávke radoval z vyrovnávajúceho gólu. Košický gólman Hylák mu však predviedol bravúrnu STOP-ku na hranici s bránkovou čiarou!
     
    22:09
    Košice dali gól!
    Po stupňujúcom sa tlaku pred popradským gólmanom prišiel obrovský zmätok. Publikum si pýtalo vylúčenie pre košického hráča, no márne. Rozhodcovia zareagovali až po jemnom zakončení od PATRIKA SVITANU, ktorý donútil Nikkiläho kapitulovať. Svitanovej strele však predchádzala presná krížna prihrávka od Richarda Hunu, ktorý sa o tento gól zaslúžil asi najviac. Asistencie si pripisujú hráči Richard Huna a Michal Novák.
     
    19:25
    Košičania si to opäť skvele rozložili v útočnom pásme! Na hranici pravého kruhu sa k zakončeniu dostal Marek Slovák, ktorý vypálil z prvej, no jeho projektil napokon končí nádherným zákrokom gólmana Nikkiläho! Ten po skvelom premiestnení vyráža puk svojími betónmi!
     
    17:17
    Popradskí hráči budú v oslabení. Jaroslav Špelda si za podrazenie odsedí dve minúty.
     
    17:01
    Košičania sa snažia zatlačiť popradských hráčov. Teraz na seba Milan Takáč nalákal troch obrancov a dal priestor svojím spoluhráčom! Po nádhernej prihrávke stál Radek Deyl osamotený pred Nikkiläom! Popradský gólman však predviedol ďalší nádherný zákrok! Tentokrát účinkovala jeho dobre postavená výstroj!
     
    11:55
    Nikkilä opäť vyčaroval zo svojho repertoára nádherný zákrok! Tentokrát to proti nemu skúšal z medzikružia Richard Jenčík. Nikkilä však nádherne vystihol dráhu puku a ukrýva ho vo svojej lapačke!
     
    11:00
    Popradčania sa po nepresnej rozohrávke košickej obrany rozhodli páliť! Macejka pekne prihral Koskinenovi, ktorý to v medzikruží skúšal z otočky! Puk však netrafil košickú bránu!
     
    09:25
    Martin Chovan mohol svojou tvrdou delovkou vsietiť prvý gól tohto stretnutia z medzikružia! Popradský gólman Nikkilä však včas položil svoje betóny na ľad, čím zachránil svoj tím.
     
    07:33
    Popradčania sa v oslabení dostali do nádhernej gólovej šance! Z pravej strany si sám na Hyláka nakorčuľoval Dávid Buc, ktorý chcel košického gólmana zneškodniť ťaháčikom, no nepodarilo sa mu to! Alexandr Hylák sa roztiahol na celú bránu a po hvizde a posunutej bránke sú Košičania v bezpečí.
     
    07:24
    Košičania si zahrajú presilovú hru! Za držanie hokejky si odvchádza na dve minúty oddýchnuť Marcel Šterbák.
     
    03:22
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. David Deyl zinkasoval 2+10 minútový trest za tvrdé napadnutie pri mantineli.

    Góly a asistencie: 45. Tomas (Klouda, Skokan) - 23. Svitana (Richard Huna, Novák), 39. Róbert Huna (Spilár, Kolba)


    HK Poprad: Nikkilä (D. Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikainen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, S. Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - D. Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan, M. Takáč, Novák, Macejko, Baláž - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Haščák, Kuběna - Jokeľ, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay

    Diváci: 2399