Žilina – Zvolen 4:5 (po s.n.) | Poprad – Košice 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 2:4 (kon.)
Trenčín – Martin 3:5 (kon.) | Piešťany – Skalica 8:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
HC Košice
Piatok 21.09.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Z tesného víťazstva 2:1 sa napokon tešia hosťujúci hráči, ktorí prepukli v druhej tretine. Tá posledná dvadsaťminútovka priniesla len korigáciu výsledku v podaní Romana Tomasa v 45. minúte.
    Veľkú pochvalu si zaslúžia najmä obaja gólmani, ktorí nám predviedli skvelý výkon!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:02:48)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Košičania mohli vsietiť tretí gól do prázdnej brány, no proti strele od Richarda Jenčíka sa na ľad postavil obranca Marcel Šterbák, ktorý puk stečoval len do žŕdky popradskej brány!
     
    59:45
    Popradčania opäť pohrozili, no po strele od Romana Tomasa puk Hylák úspešne vyráža!
     
    59:20
    Košičania sa na krátku chvíľu oslobodili, no domáci sa opäť snažili vpadnúť do pásma, čo sa im aj podarilo. Jaroslav Špelda to skúšal od modrej, no neúspešne. Hylák drží puk vo svojej moci.
     
    58:46
    Popradčania vyhrali vhadzovanie po pravici gólmana Hyláka! Agresívne a dravo napádali svojich súperov, no napokon sa po teči od strely Skokana puku zmocnil Alexandr Hylák.
     
    58:39
    A máme tu vabank! Popradský tím hrá powerplay!
     
    58:39
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:39
    Mierne som to zariekol. Košičania sa v pásme veľmi neohriali. Z následného popradského útoku zakončoval od modrej Jaroslav Špelda! Jeho delovku však pokrýva vo svojej lapačke gólman Hylák.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny máme ešte dve minúty a pri puku sú Košičania, ktorí sa určite budú snažiť takticky zdržovať hru, prípadne vsietiť nejaký ten gól.
     
    57:15
    Marek Slovák schmatol popradskú prihrávku a pekne uvoľnil Richarda Hunu v medzikruží. Huna sa rozhodol strieľať, no jeho projektil končí po malej chvíli v moci gólmana Nikkiläho.
     
    56:34
    Jeden z košických obrancov sa previnil tvrdým vrazením na Dávida Buca. Pískať sa však nebude. Hra sa po prerušení presúva len do stredného pásma.
     
    55:57
    Košičania sa oslobodili a následne účtujú. Usadili sa v obrannom pásme Popradu, kde sa snažia zakombinovať. Od modrej to po prihrávke skúšal Richard Jenčík, no Nikkilä sa stáva úspešným.
     
    55:01
    Za popradský tím sa snažil gólovo presadiť aj Filip Macejka, no jeho projektil od modrej čiary končí len vyrazením v podaní Hylákovho pravého betónu.
     
    54:12
    Dravý Róbert Sabolič sa rozhodol zaútočiť sám, čo sa mu napokon aj podarilo! Bol síce bránený dvojicou Košičanov, no dokázal zakončiť aspoň do Hylákovej výstroje! Košičania si však pri jeho bránení počínali na hranici prípustnej miery.
     
    53:21
    Košičania sa zmocnili vhadzovania a zamierili do hĺbky svojho obranného pásma, odkiaľ sa Oliver Jokeľ snaží založiť útok. Po malej chvíli sa k puku dostal Róbert Huna, ktorý však Nikkiläo z pravej strany druhýkrát neprekonal.
     
    52:32
    Domáci "Kamzíci" sa po ubránenom oslabení dostávajú ihneď do útoku, kde sa snažia zakončovať a vsietiť vyrovnávajúci gól. Z medzikružia to skúšal Dávid Skokan, no jeho projektil končí len mimo košickej brány.
     
    51:43
    Po deväťdesiatich sekundách košickej presilovej hry bez zakončenia sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý ho vyhadzuje až k Alexandrovi Hylákovi. Košičania začínajú útočiť opäť spoza vlastnej brány.
     
    50:55
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, kde nám predvádzajú svoj klasický presilovkový kolotoč. Zatiaľ sa však neodhodlali na žiadnu strelu, čo prináša Popradčanov do miernej výhody.
     
    50:11
    Košickí hráči si zahrajú v početnej výhode. Filip Macejka oslabuje svoj tím na dve minúty za zbytočné zdržiavanie hry.
     
    49:40
    Koskinen to myslel veľmi dobre! Z otočky backhandom prihrával do medzikružia, kde stál osamotený Matúš Paločko. Ten sa však nedokázal zorientovať tak, ako bolo treba a poslal puk len do stredného pásma.
     
    48:50
    Tempo hry sa nám výrazne spomalilo. Pri puku sú Košičania, ktorí výrazne attackujú svojich súperov v obrannej činnosti. Aj Šterbák sa rozhodol puk vyhodiť. Prichádza ďalšie zakázané uvoľnenie Popradu.
     
    47:55
    "Oceliari" sa spod vystupňovaného tlaku domácich hráčov dokázali oslobodiť a usadiť sa v útočnom pásme. Róbert Sabolič puk vyhodil len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    46:59
    Košickí hráči hrajú v mierne prekvapenom dojme, keďže ich súperi na nich vytiahli oveľa agresívnejšiu hru a rýchle korčuľovanie. Poprad jednoznačne udáva tempo hry v terajších minútach tretej tretiny.
     
    46:07
    Po sympatickej krížnej prihrávke pred košickú bránu to z ľavého kruhu skúšal Peter Klouda! Ten sa však proti Hylákovi nedokázal presadiť. Gólu zabránil korčuľou obranca Marek Kolba!
     
    45:22
    Popradčania sú pri útočnej chuti, ktorá sa im zatiaľ vypláca! Od modrej čiary to skúšal Filip Macejka, no Hylák nám predviedol ďalší úspešný zákrok v podaní jeho betónov.
     
    44:39
    Poprad dal gól!
    Popradčanom sa útok začínajúci v strednom pásme vydaril. Po vyrazení strely z hokejky Romana Tomasa v podaní Hyláka sa puk odrazil opäť pred nepokrytého ROMANA TOMASA! Ten donútil Alexandra Hyláka poprvýkrát kapitulovať po jeho skvelom backhandovom zakončení! Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Dávid Skokan.
     
    44:12
    Popradčania sú v strednom pásme a snažia sa zaútočiť.
    Podarí sa im to práve z tohto útoku?
     
    43:35
    Popradčania sa napokon dokázali dostať do pásma, no proti tvrdo hrajúcej košickej obrane v tejto presilovej hre jednoducho nemajú šancu.
     
    42:57
    Domáci hokejisti majú zatiaľ obrovské problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde rozložili ich súperi veľmi dobre hrajúci forčekingový val.
     
    42:12
    Popradčania si zahrajú presilovú hru. Dve minúty za hákovanie zinkasoval Erik Piatak.
     
    41:57
    Od modrej to tentokrát skúšal delovkou Milan Takáč, no ten sa i napriek cloniacim spoluhráčom nedokázal proti gólmanovi Nikkiläovi presadiť. Tentokrát zaúčinkoval jeho ľavý betón.
     
    41:29
    Košičania sa usadili v útočnom pásme a rozložili svoj presilovkový kolotoč i vo vyrovnanom stave. Od modrej sa odhodlal páliť Haščák, ktorému však Nikkilä ukázal efektívnu STOP-ku betónom.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2399 divákov.
     
    40:46
    Marek Slovák sa snažil presadiť z ťažkého uhla na ľavej strane, no jeho projektil po malej chvíli ukryl vo svojej lapačke domáci gólman Nikkilä.
     
    40:07
    Tretiu dvadsaťminútovku sme začali v znení 9sekundovej presilovej hry domáceho tímu. Puk však po vhadzovaní získali Košičania, ktorí budú o malú chvíľu v plnom počte.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť dva góly, ktoré pripisujú na košickú stranu priaznivé dvojgólové vedenie. Úvodný gól tohto stretnutia nám predviedol už v 23. minúte Patrik Svitana, ktorý po krásnej kombinácii dotlačil jemným tečom puk za Nikkiläov chrbát. Druhý gól prišiel po fatálnom zlyhaní popradskej obrany, ktorá hrala presilovú hru. Gabriel Spilár uvoľnil Róberta Hunu, ktorý si puk presne pripravil a napokon aj úspešne zakončil. Domáci Kamzíci mali tiež obrovské množstvo pekných šancí, ktoré by sme nazvali gólové, no tak ako v prvej tretine kúzlil gólman Tommi Nikkilä, tak v tej druhej čaroval Alexandr Hylák, ktorý nám predviedol niekoľko zákrokov toho najkvalitnejšieho zrna.

    Košičania sú po štyridsiatich minútach vo veľkej psychickej výhode. Podarí sa Popradčanom v tretej tretine priniesť vyrovnanie alebo prípadný obrat?
    Tretia tretina začne približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:48
    Z ľavej strany to po presnej prihrávke na hranicu ľavého kruhu skúšal Jaroslav Špelda. Aj ten je však neúspešný, keďže jeho projektil skončil po teči mimo košickej brány.
     
    39:30
    Popradčania sa snažia zakombinovať, no zatiaľ sa len usadili v útošnom pásme, kde sa snažia strelecky presadiť.
     
    38:44
    Košice dali gól!
    Popradčania inkasujú bohužiaľ aj v oslabení. Po nepresnej rozohrávke v strednom pásme sa k puku dostal Gabriel Spilár, ktorý skvelým backhandom našiel v medzikruží RÓBERTA HUNU. Tento košický hráč si svoju pozíciu veľmi dobre pripravil a rotujúcim projektilom prekonáva pozorného gólmana Nikkiläho. Asistencie si pripisuj[ hráči Gabriel Spilár a Marek Kolba.
     
    38:09
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode. Menší dvojminútový trest za držanie zinkasoval košičký hráč Martin Chovan.
     
    37:52
    Košickí hráči na krátku dobu uzavreli Popradčanov v obrannom pásme, no chceli asi len postrašiť, keďže ani po minúte sa neodhodlali k zakončeniu.
     
    37:03
    Domácim sa opäť rysovala skvelá gólová príležitosť! Dávid Skokan sa však podľa asistenta hlavného rozhodcu previnil postavením mimo hry. Celý popradský štadión je očividne nahnevaný.
     
    36:12
    Košičania sa uvoľnili spod tlaku, no domáci hráči sa hnaní burcujúcim fanklubom snažia priniesť gólovú odpoveď.
    Podarí sa im to ešte v druhej tretine?
     
    35:31
    Tak na popradskom ľade sa dejú priam zázraky! Najskôr sa snažil zakončovať Roman Tomas, ktorý Hyláka neprekvapil a ten mu predviedol nádherný zákrok ľavým betónom. Následne to na dvakrát skúšal do polodkrytej Dávid Skokan, no Hylák opäť vytiahol skvelé zákroky v podaní reflexov v jeho nohách!
     
    34:44
    Popradčania sa spod košického krátkeho tlaku dokázali oslobodiť, no zatiaľ sa im nedarí presadiť proti pozornej košickej defenzíve.
     
    33:52
    Košičania si vytvorili útočný tlak, po ktorom prišli aj zakončenia. Najskôr to z pravého kruhu skúšal Kuběna, no minul bránu. Následne sa strelecky presadil Michal Novák, ktorý však nedokázal prekonať pozorné betóny Nikkiläho strelami od modrej čiary.
     
    32:57
    Domáci hráči sa zmocnili puku, no tentokrát sú oni tými, ktorí majú veľký problém s prechodom do pásma. Košičania na nich vyslali efektívny vysoký forčeking.
     
    32:15
    Oba tímy nám v rohu napravo od Nikkiläho predviedli veľmi dlhý súboj o puk pri mantineli, ktorí napokon získali Košičania. Píska sa však posunutá bránka a vhadzovanie v strednom pásme.
     
    31:21
    Košičania sa poľahky ubránili a snažia sa útočiť, no zatiaľ sa im nedarí predviesť ďalšie gólové zakončenie. Popradskí obrancovia sú v strehu a akýmkoľvek súbojom úspešne čelia.
     
    30:35
    Koskinen sa snažil krížnou prihrávkou uvoľniť k bránkovisku Malinu, no tento Popradčan sa už k puku nedostal. Alexandr Hylák nám predviedol skvelý zákrok v otočke, po ktorom je puk v jeho lapačke!
     
    29:45
    Z ľavého kruhuto tentokrát skúšal Peter Klouda, no aj ten videl len ďalší úspešný štatistikový bod pre Hyláka. Košický gólman opäť oprášil svoje betóny.
     
    29:03
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme a kombinujú! Zatiaľ sa im však nedarí prekonať gólmana Hyláka. Od modrej čiary to skúšal Radoslav Suchý, no ten videl len Hylákove pozorné betóny.
     
    28:32
    Popradskí hráči si zahrajú presilovú hru! Za seknutie si odchádza na dve minúty sadnúť Patrik Svitana.
     
    28:30
    Popradčania hrajú v plnom počte! Opäť sa snažili zakončovať, no ich snaha skončila na hokejke Dávida Skokana, ktorý trafil len Hylákove betóny!
     
    27:35
    Tak toto bolo priam niečo neskutočné! Po nádhernej prihrávke sa skvele zorientoval Dávid Skokan, ktorý ťahaným pukom zneškodnil košického obrancu! Vyslal na Hyláka tvrdý projektil, ten Hylák vyrazil len pred seba, kde stál Roman Tomas! Tento popradský hráč zakončil do protipohybu Hyláka, no ten sa fantasticky po puku hodil a zachránil tak svoj tím od vyrovnania! Pripomínam, že Popradčania boli v oslabení!
     
    26:46
    Hosťujúci hráči nám zatiaľ predvádzajú len veľmi slabú presilovú hru. Popradčania vysunuli vysoký forčeking, ktorý prináša Košičanom veľmi kostrbatý prechod cez stredné pásmo.
     
    26:19
    Daniel Konc si vyslúžil opäť obrovský výskot domácich fanúšikov. Na dve minúty si odchádza schladiť hlavu Marcel Šterbák za podrazenie.
     
    25:23
    Domáci hráči sa snažia tlačiť svojich protivníkov a zatiaľ sa im to darí. Košičania sú však nebezpeční po uchmatnutí nepresných prihrávok, ktoré končia bleskovými protiútokmi.
     
    24:32
    Na druhej strane si nakorčuľoval až pred popradské bránkovisko Patrik Svitana, ktorý sa snažil technickou zmenou smeru strely obabrať Nikkiläho! Tento fínsky gólman si však zanechal chladnú hlavu a puk po pohodlnom reflexe pokryl vo svojej lapačke!
     
    23:35
    Popradčan Malina sa po krásnom individuálnom úniku a ešte lepšom zakončení po prihrávke radoval z vyrovnávajúceho gólu. Košický gólman Hylák mu však predviedol bravúrnu STOP-ku na hranici s bránkovou čiarou!
     
    22:57
    Popradčania sa po inkasovaní gólu nevzdávajú, ale útočia naďalej. Zatiaľ im však defenzíva košického tímu čelí veľmi sympaticky a úspešne. Puk vyhadzuje do stredného pásma Marek Kolba.
     
    22:09
    Košice dali gól!
    Po stupňujúcom sa tlaku pred popradským gólmanom prišiel obrovský zmätok. Publikum si pýtalo vylúčenie pre košického hráča, no márne. Rozhodcovia zareagovali až po jemnom zakončení od PATRIKA SVITANU, ktorý donútil Nikkiläho kapitulovať. Svitanovej strele však predchádzala presná krížna prihrávka od Richarda Hunu, ktorý sa o tento gól zaslúžil asi najviac. Asistencie si pripisujú hráči Richard Huna a Michal Novák.
     
    21:16
    Puk sa nám posúva zo strany na stranu, no zatiaľ ani jeden z hokejkových celkov nedokáže zo svojich útočných aktivít vyťažiť nejaké to sympatické zakončenie.
     
    20:25
    Košičania sa snažili ihneď z prvého útoku preniknúť do útočného pásma, no to sa im podarilo len za cenu vhadzovania. Dlho však pred Nikkiläom nepobudli. Popradčania sú opäť pri chuti a útočia.
     
    20:05
    Úvodné vhadzovanie druhej tretiny sa podarilo vybojovať Gabrielovi Spilárovi pre košický tím.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon, ktorý k akémukoľvek derby odjakživa patrí. Je však treba uznať, že pekné gólové šance si vytvorili oba tímy. Pri popradských zakončeniach puk väčšinou končil mimo Hylákovej brány, len ojedinele jeho zákrokmi. Na druhej strane mali Košičania oveľa kvalitnejšie palebné pozície, no ich projektily končili zvyčajne skvelými zákrokmi domáceho gólmana Nikkiläho!

    Podarí sa v druhej tretine jednému z tímov vsietiť gól alebo uvidíme aj po štyridsiatich minútach vyrovnaný stav?
    Druhá tretina začína približne o 17:42.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Prvá tretina sa dohráva. Pri puku sú za vyrovnaného stavu Košičania.
     
    19:25
    Košičania si to opäť skvele rozložili v útočnom pásme! Na hranici pravého kruhu sa k zakončeniu dostal Marek Slovák, ktorý vypálil z prvej, no jeho projektil napokon končí nádherným zákrokom gólmana Nikkiläho! Ten po skvelom premiestnení vyráža puk svojími betónmi!
     
    18:54
    "Kamzíci" opäť v gólovej šanci! Po schmatnutí nepresnej košickej prihrávky sa na ľavej strane dostal k puku Macejka, no nedokázal prekonať gólmana Hyláka. Ten sa vyznamenal pekným uchmatnutím puku do výstroje.
     
    17:59
    Popradčania sa zatiaľ skvele bránia! Košičania majú problém s prechodom do pásma a tým pádom aj so zakončením.
     
    17:17
    Popradskí hráči budú v oslabení. Jaroslav Špelda si za podrazenie odsedí dve minúty.
     
    17:01
    Košičania sa snažia zatlačiť popradských hráčov. Teraz na seba Milan Takáč nalákal troch obrancov a dal priestor svojím spoluhráčom! Po nádhernej prihrávke stál Radek Deyl osamotený pred Nikkiläom! Popradský gólman však predviedol ďalší nádherný zákrok! Tentokrát účinkovala jeho dobre postavená výstroj!
     
    16:21
    V posledných sekundách sú pri puku košickí hráči, ktorí sa na krátku dobu usadili v útočnom pásme, Zatiaľ sa im však nejako nedarí v zakončení.
     
    15:45
    Dávid Skokan mal toho už dosť a obranné dobiedzanie od Olivera Jokeľa zakončil veľmi tvrdým bodycheckom o mantinel.
     
    15:08
    Z pravého kruhu to tentokrát po presnej prihrávke skúšal Roman Tomas! Alexandr Hylák však proti tomuto jemnému projektilu nemusel vyťahovať veľké zákroky.
     
    14:21
    Momentálne sme mohli vidieť sekundy, v ktorých jasne dominujú popradskí hráči. Tí sa skvele presúvajú do útočného pásma, no myslia aj na návrat do obrany.
     
    13:37
    Koskinen a Homa nám predviedli ďalší závar pred Hylákovou bránou! Z pravého krídla prišla krížna prihrávka na ľavú stranu. Z tejto pozície sa snažil zakončovať druhý menovaný, no bol neúspešný. Hylák tečovaný puk od svojich obrancov radšej pokrýva.
     
    12:41
    Sabolič sa po individuálnej práci snažil prihrať spoza Hylákovej brány svojim spoluhráčom, no na prihrávku nikto nečakal. Oba tímy striedajú.
     
    11:55
    Nikkilä opäť vyčaroval zo svojho repertoára nádherný zákrok! Tentokrát to proti nemu skúšal z medzikružia Richard Jenčík. Nikkilä však nádherne vystihol dráhu puku a ukrýva ho vo svojej lapačke!
     
    11:00
    Popradčania sa po nepresnej rozohrávke košickej obrany rozhodli páliť! Macejka pekne prihral Koskinenovi, ktorý to v medzikruží skúšal z otočky! Puk však netrafil košickú bránu!
     
    10:19
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, no nepodarilo sa im presadiť. Vlastne ani vôbec nevystrelili. Puk po vyhodení končí v moci Hyláka.
     
    09:25
    Martin Chovan mohol svojou tvrdou delovkou vsietiť prvý gól tohto stretnutia z medzikružia! Popradský gólman Nikkilä však včas položil svoje betóny na ľad, čím zachránil svoj tím.
     
    09:05
    Popradčania sa bránia veľmi úspešne. Pri mantineli zvíťazil puk opäť popradský obranca, čo prináša oslobodzujúce vyhodenie.
     
    08:20
    Hosťujúci hráči nám predvádzajú veľmi kostrbatú presilovú hru. Ich úvodný útok bol zastavený offsajdom, ten druhý zase skvelým obranným zákrokom a následným vyhodením od Dominika Kramára.
     
    07:33
    Popradčania sa v oslabení dostali do nádhernej gólovej šance! Z pravej strany si sám na Hyláka nakorčuľoval Dávid Buc, ktorý chcel košického gólmana zneškodniť ťaháčikom, no nepodarilo sa mu to! Alexandr Hylák sa roztiahol na celú bránu a po hvizde a posunutej bránke sú Košičania v bezpečí.
     
    07:24
    Košičania si zahrajú presilovú hru! Za držanie hokejky si odvchádza na dve minúty oddýchnuť Marcel Šterbák.
     
    06:40
    Koskinen a Sabolič si vytvorili pekný útok, po ktorom sa ocitli vo vyrovnanej situácii - dvaja na dvoch. Košická obrana sa však po malej chvíli stala úspešnejšou, keď bol pekným obranným zákrokom zastavený prihrávajúci Sabolič.
     
    06:05
    Oba tímy nám predviedli tvrdý súboj o puk v strednom pásme. Košičania sa však zorientovali lepšie. Puk posielaju k Hylákovi, ktorý rozohráva puk dopredu.
     
    05:33
    Jaroslav Špelda sa snažil technickými kľučkami presadiť a prejsť do útočného pásma, no aj tu mu zabránil nepríjemný offsajdový verdikt. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    05:10
    Košičania sa zásluhou Nováka oslobodili vyhodením puku až k Nikkiläovi! Popradčania však neváhali a zaútočili opäť, ich snaha však skončila na offsajdovom verdikte od čiarového rozhodcu.
     
    04:31
    Sabahudin Kovačevič to skúšal od modrej, no jeho delovka nebola pred Hylákom tečovaná, a tak nemal s ňou košický gólman veľké problémy.
     
    03:58
    Popradčania sa po kostrbatom úvode presilovej hry napokon usadili v pásme a snažia sa kombinovať! Spoza brány prihrával pred Hyláka Klouda. Tam sa najlepšie zorientoval Roman Tomas, no ten opäť minul košickú bránu!
     
    03:22
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. David Deyl zinkasoval 2+10 minútový trest za tvrdé napadnutie pri mantineli.
     
    03:13
    Po peknom rozohraní hry v obrannom pásme Košíc sa o prihrávke z ľavého kruhu na stred dostal Roman Tomas! Ten svojou strelou však len prestrelil Hylákovu svätyňu.
     
    02:25
    Košický útok bol odvrátený po skvelej defenzívnej hre domácich "Kamzíkov". Pri puku sú síce popradskí hráči, no zatiaľ si nedokážu vytvoriť nejakú zaujímavú, alebo priamo gólovú situáciu.
     
    01:35
    Z útoku smerujúceho od gólmana Hyláka až k gólmanovi Nikkiläovi nakoniec najviac využil Gabriel Spilár! Ten sympaticky zakončil z pravého kruhu. Jeho projektil však pohodlne vyráža popradský gólman do bezpečia.
     
    01:00
    Popradskí hráči vstúpili do tohto stretnutia veľmi dravo a snažia sa vsietiť úvodný gól. Zatiaľ sa im to však nedarí, lebo ich útoky neprinášajú žiadne priaznivé palebné pozície.
     
    00:16
    Ihneď po vyhratí úvodného vhadzovania sa dostal k puku Dávid Skokan, ktorý svojím projektilom otestoval gólmana Hyláka spoza ľavého kruhu. Ten ostáva však stopercentný.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Na popradskej pôde sa nám domáci "Kamzíci" predstavia v klasickom tmavomodrom šate. Hosťujúci "Oceliari" dnes nastúpia v šate bielomodrom.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nikkilä (D. Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikainen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, S. Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.

    HC Košice: Hylák (Riečický) - D. Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan, M. Takáč, Novák, Macejko, Baláž - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Haščák, Kuběna - Jokeľ, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay.
     
    Srdečne Vás vítam pri druhom kole jubilejného 20.ročníka slovenskej hokejovej Tipsport extraligy!
    V prvom sezónnom východoslovenskom derby si na popradskom ľade zmerajú sily hráči domáceho celku HK Poprad, ktorí vrúcne privítajú svojich protivníkov - vicemajstrov z Košíc.

    "Kamzíci" sa v prvom kole Tipsport extraligy predstavili na Záhorí, kde sa stretli v súboji o prvé body s tímom HK 36 Skalica. V prvej tretine tohto zápasu sme mohli vidieť veľmi opatrný začiatok, ktorý nám nepriniesol žiadne úspešné zakončenie.
    V druhej tretine sa však vrece s gólmi priam roztrhlo! Po góloch Romana Tomasa a Jaroslava Špeldu boli Popradčania na koni, no ich radosť bola prehnaná, čo na kontaktný gól ihneď využil Tibor Višňovský. Marcel Šterbák však dlho nepremýšľal a o necelú minútu zmenil stav stretnutia už na 1:3 pre popradských hráčov. Následný kontaktný gól nám z tvrdého zakončenia predviedol Peter Trška. Na konci druhej tretiny bol tak stav takmer vyrovnaný - 2:3.
    V poslednej dvadsaťminútovke však Popradčania výrazne zabrali a vstrelili za skalických gólmanov ďalšie štyri kúsky zásluhou Dávida Skokana, Dominika Kramára, Matúša Paločka a napokon opäť Jaroslava Špeldu. Konečný stav 3:7 pre hostí poslal Popradčanov pod Tatry s troma bodmi a sympatickým skóre +4.

    Košičania mali vstup do sezóny o niečo nepríjemnejší. Na ľade košickej Steel arény sa predviedol tím HKM Zvolen. V 16. minúte síce viedli domáci zásluhou gólu z hokejky Patrika Svitanu.
    Druhá tretina však priniesla zlom, v ktorom dominovali hostia v pomere 1:3! Po dvoch góloch Juríka a úspešnom zásahu Hraška bol tak stav po druhej tretine mierne naklonený na zvolenskú stranu, no stále pomerne vyrovnaný - 2:3.
    Do poslednej dvadsaťminútovky vstúpili oveľa lepšie Zvolenčania, ktorí po šiestich minútach viedli po góloch Podkonického a Zuzina už 2:5. Poslednú korekciu priniesol v 56. minúte domáci Kolba. Stav po tomto úvodnom vystúpení bol tak prekvapujúci - 3:5 pre HKM Zvolen.
    Košickí hráči tak prídu do podtatranského regiónu bez bodu a s nepriaznivým skóre -2.

    Čo sa týka favorita tohto stretnutia, tak na túto otázku by vedeli presne odpovedať len odborníci. Po úvodnom kole sú však podľa mnohých mierne vo výhode Popradčania, ktorým bude hrať do karát aj burcujúce domáce prostredie. Je však treba povedať, že tím HC Košice má veľmi silný káder, ktorý sa musí rozohrať a nabrať ligovú hernú pohodu. Mnohonásobný majster a minuloročný vicemajster slovenskej hokejovej extraligy nám teda na úzkom popradskom ľade predvedie určite aspoň vyrovnaný výkon.
    V poslednom vzájomnom zápase, ktorý sa odohral v utorok 11.9.2012 na popradskom zimnom štadióne sa podarilo vrámci prípavy po pomerne vyrovnanom priebehu napokon triumfovať Košičanom v pomere 2:3.

    Aj stávkové kancelárie zdôraznili vyrovnanosť stretnutia vo svojich ponukách. Vo východoslovenskom hokejovom derby sa kurzy na domáci tím pohybujú okolo hodnoty 2,5 a kurzy na hosťujúce Košice okolo hranice 2,1. Remíza nám prináša kurz 4,30.
    Táto štatistika stávkových kancelárií tým pádom uprednostňuje košický celok. Povedzme si však úprimne - stávkové kancelárie sa zmýlili už mnohokrát. O necelých 24 hodín sa dozvieme ako si ich štatistické predpoklady budú počínať v tomto zápase.

    Podarí sa Popradčanom vybojovať z druhého kola ďalšie tri body alebo sa z prvého zápisu do tabuľky budú radovať Košičania?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 45. Tomas (Klouda, Skokan) - 23. Svitana (Richard Huna, Novák), 39. Róbert Huna (Spilár, Kolba)


    HK Poprad: Nikkilä (D. Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikainen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, S. Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - D. Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan, M. Takáč, Novák, Macejko, Baláž - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Haščák, Kuběna - Jokeľ, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay

    Diváci: 2399