KHL
HC Slovan – Petrohrad 4:2 (kon.)
koniec
HC SLOVAN Bratislava
4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 17.09.2012, 19:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Rostislav Čada (Slovan): "Videli sme podľa mňa v Bratislave zatiaľ najlepší zápas sezóny. Rýchly, takticky dobrý z oboch strán. V koncovke sme boli trpezlivejší, šťastnejší, viac sme chceli a tým sme si to vyhrali." (21:46:19)
     
    Miloš Říha (SKA): "Slovan vyhral zaslúžene, bol bojovnejší i húževnatejší. My sme si to v závere prehrali sami."
     
    Ďakujeme za pozornosť, tešíme sa na vás s KHL z Bratislavy aj v sobotu, kedy privíta Slovan súpera z Omsku. Ostro sledovaný bude ich Tomáš Záborský, no diváci sa môžu tešiť aj na slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorého posilnenie obranných radov Slovana bolo v ostatných dňoch avizované.
     
    Hostia sa odpratali do kabín a tak Tony Mårtensson zrejme ani nepreberie ocenenie pre najlepšieho hráča stretnutia. Za domácich ho získava Jaroslav Janus, ktorý kryl 50 z 52 streleckých pokusov!
     
    V tretej tretine sa nenechali Slovanisti zlomiť, pridali dva zlepené góly po tom, čo prežili ťažké a najmä nie celkom spravodlivé vylúčenie a doviedli tento zápas do úspešného konca. Prvý raz doma získali tri body.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Ešte zákrok Janusa po strele od mantinelu.
     
    59:45
    Slovan už len kontroluje puk, nemá sa kam ponáhľať.
     
    58:00
    Bližňák opäť dostával prihrávku pred bránu, ale znova sa mu puk skôr zamotal medzi korčule, ako by mal pridať ďalšiu strelu.
     
    57:04
    Slovan dal gól!
    Slovan sa pomerne rýchlo dostal znova do pásma, MILAN BARTOVIČ si potiahol puk po pravom krídle a strelou vzduchom smerujúcou pod brvno napol sieť za Štěpánkovým chrbtom. Asistencia Roman Kukumberg.
     
    57:04
    Slovan zrejme dosiahol ďalší gól, opäť ponad horné partie Štěpánka. Cez radujúcich sa fanúšikov som nevidela vôbec nič, na kocke situáciu neukážu, pretože sa telefonuje.
     
    56:32
    Slovan dal gól!
    MIROSLAV ŠATAN si nenechal zobrať puk, spoluhráči mu uvoľnili cestu pred bránou, Šatan si puk potiahol sám a poslal ho do vinkla! Asistencie Martin Štajnoch a Ivan Ďatelinka.
     
    56:20
    Štvrtá formácia SKA sa dostala rýchlou kombináciou až k ohrozeniu Janusa. Semjonov to s dorážaním puku, ktorý mal Janus už pokrytý prehnal a tak sa mu dostalo aj ručných vysvetliviek.
     
    55:21
    Zatiaľčo Janus si odišiel k mantinelu po svoju hokejku, jeho spoluhráči sa vybrali do útoku. Bližňák v prečíslení dostal prihrávku na bekhend a ťažko sa mu spracovávala, takže napokon Štěpánka neohrozil.
     
    54:50
    Znova Makarov, tentokrát to skúšal z ľavej strany, ale Janus si priestor pri tyčke postrážil. Ďatelinka Makarova "zlikvidoval", pretože priestor okolo brankára je posvätný.
     
    54:41
    Janus len zblokoval strelu od modrej telom, Makarov ale našťastie nedokázal dopraviť z dorážky za jeho chrbát.
     
    54:00
    Strela nebola uznaná ako gól! Stav je teda stále nerozhodný 2:2.
     
    54:00
    Po strele od modrej, ktorá bola tečovaná zo vzduchu, puk skončil v sieti. Janus ale okamžite reklamuje hru vysokou hokejkou, hlavní odchádzajú telefonovať.
     
    53:58
    Nakoľko to bolo veľmi prísne rozhodnutie; Šťastný sa v podstate akoby len ohradil voči držaniu protihráča, ktorému pri tom spadla hokejka, celá aréna nespokojne píska.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 3. Bližňák (Vondrka), 14. Mikúš (Šťastný), 57. Šatan (Štajnoch, Ďatelinka), 58. Bartovič (Kukumberg) - 8. Mårtensson (Thoresen, Kalinin), 26. Průcha (Thoresen)


    HC SLOVAN Bratislava: Janus - Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, L. Hudáček - Dravecký, A. Šťastný, T. Mikúš, Kudrna.
    SKA Petrohrad: Štěpánek - Dallman, Kalinin, Čudinov, Alexandrov, Berďukov, Semjonov, Grebeškov - Thoresen, Mårtensson, Průcha - Makarov, Kučerjavenko, Klimenko - Burdasov, Fjodorov, Glazačev - Afinogenov, Tichonov, Rybin, Monachov.

    Rozhodca: Beljajev, Ravodin - Majtak, Pronskich

    Diváci: 10055