QPR – Chelsea 0:0 (kon.) | Stoke City – Manchester City 1:1 (kon.) | Manchester United – Wigan 4:1 (kon.)
Arsenal – Southampton 6:1 (kon.) | Sunderland – Liverpool 1:1 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:1 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 15.09.2012, 18:30Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V závere ešte Johnson nehlavičkoval presne. Počas zápasu to bolo herne mierne na strane hosťujúceho Liverpoolu, ktorý sa viac snažil o víťazstvo. Domáci však najmä v prvom polčase predviedli presnejšiu kombináciu v šestnástke a viac nebezpečných šancí, v druhom však boli jasne lepší hostia, ktorí viac túžili po víťazstve a nebyť viacerých zahodených šancí, mohli si futbalisti Liverpoolu odniesť zo Sunderlandu víťazstvo. (20:23:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Liverpool má možnosť ešte rohového kopu
     
    90+2
    O minútu neskôr sa pokúšali domáci znenazdajky udrieť, Saha však toho veľa nevymyslel.
     
    90+1
    Prvá šanca Sahu v zápase mohla znamenať gól, skúsený Francúz sa odhodlal vystreliť z hranice dvadsiatich metrov, jeho strela však bola privysoká, chýbal meter.
     
    90
    Rozhodca nastavil tri minúty.
     
    89
    Liverpool sa snaží zaútočiť z každej možnej pozície, naopak domácim akoby stačí remíza a útočia len sporadicky, aj to sa len snažia dostať do brejkov.
     
    89
    Liverpool neskladá zbrane a snaží sa zaútočiť z každej možnej pozície, všetky lopty hostí smerujú dopredu. Domácim akoby stačila remíza a vyrážajú len občasne do brejkov.
     
    87
    Gerrard vyslal z nepriameho kopu pekný center, avšak jeho spoluhráči v šestnástke nevyhrali súboj s domácimi stopérmi.
     
    85
    Strelca gólu Sunderlandu vystriedal ďalší útočník Saha
     
    83
    Žltú kartu dostal aj hráč domáceho tímu, ktorý sa minútu čo minútu bráni viac a viac. Larsson dostal žltú kartu.
     
    81
    Liverpool mohol ísť do vedenia! Shelvey mal na kopačke gól, avšak domáci gólman odhadol smer jeho strely, musíme však dodať, že pár metrov od brány mohol Shelvey namieriť presnejšie a nie presne do náručia v strede stojaceho Mignoleta.
     
    80
    Suarez sa po rohu pokúšal niečo vymyslieť, avšak nedostal sa cez čoraz, prirodzene, zhustenejšiu obranu domácich.
     
    78
    Teraz sa Sunderland viac-menej len bráni, ďalší center od Johnsona bol tečovaný na rohový kop.
     
    74
    Po vyrovnaní hostia ešte viac ožili a už sa do polovice Sunderlandu presunuli viacerí hráči a pokúšajú sa využiť svoju aktivitu na vsietenie vedúceho gólu.
     
    71
    Liverpool dal gól! Hostia vyrovnali, kto za tým bol? Akoby nie, aktívny Sterling opäť si našiel priestor na nebezpečný center, ten síce pred Mignoletom zblokoval domáci stopér, nie však do bezpečia, ale presne na nohu LUISOVI SUAREZOVI, ktorý z bezprostrednej blízkosti pohotovo dorazil za chrbát domáceho gólmana.
     
    70
    Mimoriadne aktívny hosťujúci hráč Johnson predviedol excelentnú techniku, keď prelstil dvoch hráčov na hranici šestnástky a nahral Suarezovi, ktorého strelu našťastie pre domácich zblokoval Gardner.
     
    68
    Suarez aktívny v útočnom pásme Liverpoolu, jeho dve prihrávky však nenašli adresáta.
     
    66
    Martin Šktel v obrovskej šanci! Odrazená lopta sa dostala k tomuto skúsenému zadákovi, ktorý v šestnástke hlavičkoval, výborne však zasiahol spoľahlivý Mignolet.
     
    64
    V týchto momentoch tempo hry mierne opadlo, nič to však nemení na fakte, že sa hráči Liverpoolu snažia a majú aspoň ako tak prevahu v držaní lopty.
     
    60
    Výborný pas od Sterlinga! Veľa nechýbalo a Borini mohol doraziť, predbehol ho však Mignolet a skvelým brankárskym zákrokom zabránil nebezpečenstvu. To však nebolo všetko, na hranici 16tky číhal Gerrard, ktorý odrazenú loptu z prvej napálil - tesne vedľa svätyne domáceho brankára.
     
    59
    Sunderland v týchto minútach prevzal iniciatívu stretnutia do vlastných rúk, kedy sa domáci hráči snažili vsietiť druhý gól. Collback vystrelil z méty 20 m od bránky, jeho strela však mierila vysoko nad.
     
    57
    Opäť útočí Sunderland, výbornú hru preniesol do útočného územia Mclean, ktorý sa snažil nájsť Larssona, dobre však v poslednej možnej chvíli zakročil Kelly.
     
    55
    Prvé šance v druhom polčase aj pre Sunderland, opäť však predviedol tentokrát svoje defenzívne prednosti Johnson, keď poslal centrovanú loptu do bezpečia.
     
    52
    Po polčase Martin O'Neill nahradil Cuellara Bramblem.
     
    51
    Vynikajúca technika od Johnsona, ten asi zo vzdialenosti 14 m od bránky pekne obišiel obrancov domáceho tímu a vyslal z ľavej strany strelu, ktorá takmer skončila v sieti, Mignoletovi pomohlo brvno!
     
    49
    Liverpool sa snaží viac strieľať, tentokrát predviedol svoje umenie aj Suarez, ktorý síce vybojoval rohový kop, ten však nedokázali využiť hostia do výrazného ohrozenia bránky Sunderlandu.
     
    48
    Gerrard našiel peknou prihrávkou Shelveya, ktorý však vyslal z dvadsiatich metrov strelu presne do náručia Mignoleta, ktorý stál v strede bránky a všetko si tak kontroloval.
     
    46
    V úvodnej minúte druhého polčasu opäť tak ako v prvom polčasu mali loptu na svojich kopačkách futbalisti Liverpoolu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Po prvom polčase vyhrávali domáci na strely 2:1. Na strely na bránu to bolo vyrovnané (1:1). Druhý polčas začne do dvoch minút. Najvýraznejší rozdiel medzu mužstvami v prvom polčase bol ten, že aj keď Liverpool hrozil kombinačne, lepšie zvládli dôležitejšie momenty domáci hráči Sunderlandu, ktorí využili svoj protiútok a vsietili gól.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45 + 1
    V nadstavenom čase, ktorý rozhodca určil na jednu minútu, sa už nič výnimočne nedialo, kedže obidvom mužstvám nevyšiel rýchly prechod do útoku.
     
    44
    Šance na oboch stranách - najprv Fletcher nenahral v šestnástke presne voľnému Larssonovi a na druhej strane Larssonov center výborne zmapoval a zneškodnil Cuellar.
     
    43
    Ku koncu prvého polčasu predviedli vynikajúce držanie lopty aj hráči Sunderlandu.
     
    41
    Hra hosťujúceho Liverpoolu nie je zlá, avšak hráči tohto slávneho futbalového mesta však často zabúdajú na zadné vráta, a tak vznikol aj úvodný gól tohto zápasu.
     
    39
    Opäť rýchle prečíslenie od Sunderlandu takmer spôsobilo ďalší gól v sieti Liverpoolu. Collback strieľal asi z hranice 13 m pred bránkou Reinu, vynikajúco však zasiahol Johnson, ktorý nebezpečnú strelu zblokoval.
     
    37
    Suarez sa dostal s loptou až k takmer zakončeniu, a to sa pohyboval už v šestnástke, keď však prechádzal k spomínanému zakončeniu, padol na zem, zrážka to však nebola vôbec veľká, a tak Suarez inkasoval žltú kartu.
     
    36
    Ihneď po získaní lopty sa snažil Flechter dostať do úniku, dobre ho však odzbrojil Kelly.
     
    34
    Liverpool mal možnosť priameho kopu 18 m od bránky Mignoleta. Zahrával ho Suarez, avšak obranný múr Sunderlandu vytesnil loptu na roh, ten zase zahrával Gerrard, domáci sa však ubránili
     
    31
    Gól domácich posilnil a aktívny Fletcher si neustále hľadá priestor na jeho tvorivú techniku, sekundujú mu výborne jeho kolegovia, ktorí sa snažia zaskočiť Liverpool ešte viac.
     
    29
    Sunderland AFC dal gól! Ľahostajnosť obrany hosťujúceho tímu potrestal skvelým prienikom Gardner, ktorý preštrikoval až do šestnástky a odtiaľ vyslal na Reinovu bránku strieľanú prihrávku, ktorú vynikajúco doklepol do cieľa STEVEN FLETCHER.
     
    26
    Veľký vietor pred bránkou domáceho tímu urobil Suarez, Johnson a Borini, najmä Johnson sa v šestnástke pokúšal dostať do lepšej koncovky, no po obtočení a minimálnej zrážke s domácim obrancom padol na zem. Písať sa nemohlo.
     
    23
    Suarez sa pokúšal niečo vymyslieť a ohroziť Mignoleta, avšak v rozhodujúcej chvíli mu ušla lopta.
     
    19
    Sebastian Larsson z domáceho celku mal taktiež celkom dobrú príležitosť zo šestnástky však netrafil loptu ideálne a minul bránku
     
    17
    Najväčšia šanca zápasu pre Liverpool, jeden zo záložníkov centroval do šestnástky, kde domáci obranca zasiahol, ale zle kedže mal za sebou Boriniho, ktorí ešte stihol zakončiť pred prichádzajúcim brankárom, ten našťastie vybehol a znemožnil Borinimu lepšie namieriť.
     
    15
    Zatiaľ má zápas celkom nadpriemernú úroveň, kedy obidve mužstvá nevyčkávajú a pokúšajú sa neustále niečo tvoriť.
     
    13
    Sunderland však neustále ukazuje, že vie výborne preniesť hru, resp. sa dostať do rýchleho protiútoku, neraz veľa nechýbalo a Reina musel byť v pozore.
     
    11
    Držanie lopty je zatiaľ jasne v réžii futbalového FC Liverpool, domáci však zatiaľ predvádzajú dobrú obrannú organizačnú hru.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mignolet - Rose, O Shea, Cuellar, Gardner - Collback, Cattelmore - Mclean, Sessegnone - Larsson - Fletcher

    Liverpool FC: Reina - Skrtel, Agger, Kelly, Johnson - Allen, Shelvey - Gerrard, Sterling, Borini - Suarez

    Rozhodca: .
     
    8
    O pekné prenesenie hry sa postaral Mclean, tomu už stačilo v deviatej minúte len priamočiaro prihrať Fletcherovi a domáci mohli viesť, chýbala však presnejšia súhra.
     
    6
    Aktívnejší však v prvých minútach boli Liverpoolčania, ktorí si snažili vypracovať aj určité úniky, zatiaľ však nevyslali na bránku Mignoleta žiadnu vážnu strelu.
     
    3
    Ani hostia z Liverpoolu však nechceli úplne od začiatku ťahať za kratší koniec, aktívne sa pokúšal rozvinúť stredopoliar Sterling.
     
    1
    Domáci futbalisti začali aktívne a snažili sa od prvej minúty držať loptu na svojich kopačkách.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    AFC Sunderland privíta na svojom domácom území slávny FC Liverpool, ktorý opäť nezačal svoju futbalovú sezónu najlepšie, keď si za prvé tri zápasy futbalisti z tohto slávneho miesta pripísali do tabuľky len jediný bod za nerozhodný stav z domáceho zápasu proti Manchester City. Hráči Sunderlandu budú chcieť zaiste v tomto domácom zápase potešiť verné oko diváka a pre nich v treťom kole získať čo možno najväčší počet bodov, čo sa im budú však snažiť prekaziť agilní futbalisti Liverpoolu, ktorí chcú ako tak zachrániť nevydarený vstup do ligy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.

    Jozef Čelestiak

    Góly: 29. Steven Fletcher - 71. Suarez

    Karty:   83. Larsson (SUN) - 37. Suarez (LIV)


    Sunderland AFC: Mignolet - Rose, O Shea, Cuellar, Gardner - Collback, Cattelmore - Mclean, Sessegnone - Larsson - Fletcher
    Liverpool FC: Reina - Skrtel, Agger, Kelly, Johnson - Allen, Shelvey - Gerrard, Sterling, Borini - Suarez

    Rozhodca: Atkinson - Burton, West

    Diváci: 41 997