Nový Zéland - Austrália 1:0 (kon.) | Holandsko - Belgicko 3:0 (kon.)
Argentína - JAR 7:1 (kon.) | V. Británia - Japonsko 4:0 (kon.)
koniec udalosti
V. Británia - Japonsko

4:0

(4:0)

Nedeľa 29.07.2012, 20:00Olympijské hry - pozemný hokej - ženy
Predzápasové kurzy
     
    V prvom polčase sme videli všetko podstatné, Japonkám sa nepodarilo skórovať ani raz, Británia v prvom polčase v priebehu 21 minút nastrielala všetky štyri góly, vyhrali tak a získavajú body do tabuľky skupiny A. Prajeme ešte príjemný zvyšok dňa ! (21:27:29)
     
    70:00
    Koniec zápasu.
     
    69:19
    Hráčky Británie sa ešte snažia v rohu hracej plochy pri bránke Japonska niečo vymyslieť, už asi však nestihnú vyslať strelu na Asanovú.
     
    68:43
    Richardsonová sa musí pobrať z hracej plochy, utrpela úder do lýtka, zápas sa pre ňu skončil.
     
    67:42
    V poslednej 5-minutovke toho veľa nevidieť, Británia aspoň korektne a hlavne športovo nevracia úder do zubov, ktorý musela zniesť nešťastná Walshová.
     
    66:20
    Shibataová športovo odovzdáva loptu súperovi, hra pokračuje.
     
    65:59
    Lekár tímu je už na ploche a Walshovú odvádza z plochy s priloženým ľadom na tvári.
     
    65:47
    Shibataová nechutne pri pokuse o strelu Walshovej akoby rozbila všetky zuby svojou hokejkou, tá sa teraz zvíja v bolestiach na hracej ploche.
     
    64:12
    Macleodová sa predrala s loptou až do tesnej blízkosti k bránke, potom sa s loptu hrala až príliš, preto ju následne stratila.
     
    63:39
    Po trestnom rohu nastreľuje Cullenová tyč japonskej brány, konečne sme videli niečo vzrušujúce.
     
    62:48
    Hráčky Veľkej Brítánie dokázali vybojovať výhodu trestného rohu, Japonky si pripravujú masky.
     
    60:02
    Posledných 10 minút to bude ešte zaujímavé, po pravej strane sa rozbehla Iwaová, na stredovej čiare stráca loptu a je po akcii.
     
    58:41
    Veľká Británia konečne spôsobila vzruch pred bránou súpera, Asanová však vynikajúco reaguje na strelu Rogersovej a loptu má vo svojej moci.
     
    57:12
    Japonky sú bezmocné, stačí sa pozrieť na výrazy ich tvár a človek si domyslí, ako sa cítia. Hrať 70 minút bez streleného gólu určite nechcú a do konca zápasu sa budú snažiť prekonať sami seba a pokúsiť sa skórovať.
     
    55:28
    Diváci stíchli, počuť iba samotné hráčky, menší vzruch vzniká iba, keď sa domácim hráčkam podarí získať loptu resp. podarí sa im obísť si spoluhráčku. V druhom polčase toho predviedli hráčky oboch tímov naozaj málo.
     
    53:57
    Do konca druhej časti hry ostáva 15 minút a mi sme už 25 minút nevideli gólovú strelu.
     
    51:52
    Panterová tečovala prihrávku a tým pádom ju posunula najrýchlejším spôsobom ďalej svojej spoluhráčke, k strele sa však hráčky Británie nedostali, obrana Japonska v tomto polčase funguje zatiaľ na 100%.
     
    49:32
    Prihrávka do stedu hracej plochy hráčkam Veľkej Británie vyšla, strela Cullenovej však bola zblokovaná, lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    48:02
    Nasleduje Výhoda trestného rohu pre Veľkú Brítániu.

    Marian Fiam

    Góly: 7. Dansonová, 23. Thomasová, 26. Waltonová, 28. Dansonová Zostava Velké Británie: Storryová - Maguireová, Unsworthová, Cullenová, Richardsonová, Walshová (K), Dansonová, Twiggová, Ballová, Whiteová, Thomasová. Náhradkyne Velké Británie: Ma