Nový Zéland - Austrália 1:0 (kon.) | Holandsko - Belgicko 3:0 (kon.)
Argentína - JAR 7:1 (kon.) | V. Británia - Japonsko 4:0 (kon.)
koniec udalosti
Argentína - JAR

7:1

(5:1)

Nedeľa 29.07.2012, 17:00Olympijské hry - pozemný hokej - ženy
Predzápasové kurzy
     
    70:00
    Koniec zápasu. (18:24:11)
     
    68:58
    V závere boli v útoku už iba Argentínčanky, tie však už nepotrebujú skórovať a tak sa hrajú so súperom.
     
    67:24
    Argentína strieľa gól !

    D´ELIA SILVINOVÁ sa po výhode trestného rohu presadila lišiacky, všetci čakali na jej rozhodnutie - prihrať či vystreliť z diaľky ? Vybrala si správne, oklamala obranu JAR a vystrelila na Fixovú v bráne, tá nebola schopná čo i len zblokovať túto strelu. 7:1.
     
    66:59
    Hrá sa prevažne v strede hracej plochy, JAR už nemá toľko priestoru v útoku, naopak, v závere sa musí brániť, Argentínčanky hryzú.
     
    65:26
    Koniec zápasu sa pomaly blíži a o výsledku je už pravdepodobne rozhodnuté, 6. gól nasledoval po chybe v obrane JAR, Argentína mala teda stále v hlavách hru so zabezpečenou obranou.
     
    61:16
    Argentína strieľa gól !

    Po trestnom rohu sa najlepšie zorientovala NOEL BARRIONUEOVÁ, ktorá svojou strelou prekonáva Rixovú v bráne Juhoafrickej republiky.
    6:1.
     
    60:29
    Deetlefsová zneškondila akciu argentínskej hráčky, ktorá už mohla strieľať, snažila sa však Deetlefsovú obísť, čo sa jej nepodarilo.
     
    58:51
    Taylorová síce spracovala tažkú prihrávku smerom k bráne súpera, tam sa však v individuálnom súboji s hráčkou Argentíny nepresadila podľa svojich predstáv a stratila loptu.
     
    55:12
    Rix po dlhom čase musela zasahovať, loptu po Merinovej strele vyrazila pred seba, tam sa jej ujala obrankyňa JAR.
     
    52:45
    Zápas je už pomaly v 3. štvrtine a v druhom polčase sme stále nevideli gólovú strelu, hra sa spolu s hľadiskom upokojila.
     
    51:09
    Krásna akcia JAR, na ktorej konci mohla byť Coetzeeová, tá však pred prázdnou bránkou netrafila loptu.
     
    50:01
    Hra v druhom polčase určite nesedí divákom v Riverbank Aréne, možno za ten stav môže aj prevaha hráčok JAR, ktoré často držia loptu na hokejkách, nevedia čo s ňou, majú síce prevahu, ale Argentínčanky sa pravdepodobne sústreďujú v druhom polčase hlavne na svoju obranu, útok ich až tak netrápi.
     
    48:21
    Argentína je asi po piatich minútach pri bránke súpera, ten však v druhom polčase dominuje nielen v obrane a tak útok Argentínčanok netrval dlho.
     
    46:28
    Juhoafrícká republika teraz zahodila svoju najväčšiu gólovú šancu v druhom polčase, z prava prihrávala pred bránkovisko svojej spoluhráčke Juhoafričanka, tá stihla v páde zmeniť smer lopty, ktorá tesne minula pravú tyč brány Agrentíny.
     
    44:43
    Úvodných desať minút druhej časti hry sú z časti rovnaké ako tie v prvom polčase, oba tímy hrajú zo zabezpečenou obranou, dá sa však očakávať, že postupom času tá zabezpečená obrana bude už iba snom pre jeden z tímov.
     
    43:12
    Argentína hrá nedovolene na svojej polovici no Juhoafrická republika ihneď pri rozohrávke chybuje a lopta je na hokejkách Argentíny.
     
    39:21
    Argentínčaky dokázali chybovať v zadných radoch dva krát v rade, JAR však nie je schopná dostať svoju snahu do konečnej podoby, väčšinou stroskotajú na poslednej obrankyni súpera.
     
    37:12
    Juhoafrická republika sa musela znova brániť, na ich šťastie boli zakončovatelkyne Argentíny vyvedené z miery a ich strely boli nepresné.
     
    35:01
    Druhý polčas práve začal.

    Marian Fiam

    MIAO Lin, ROACH Lisa