Veľká Británia – N. Zéland 1:0 (kon.) | Japonsko – Kanada 2:1 (kon.) | USA – Francúzsko 4:2 (kon.)
Kamerun – Brazília 0:5 (kon.) | Švédsko – Južná Afrika 4:1 (kon.) | Kolumbia – Severná Kórea 0:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:1 (3:0)
Juhoafrická rep.
Streda 25.07.2012, 20:45 • City of Coventry Stadium • Olympijské hry - ženy
Predzápasové kurzy
     
    63
    Švédsko dalo gól!
    Po krásnom prieniku po pravej strane sa presadzuje opäť LOTTA SCHELIN, ktorá zinkasovala nádhernú prihrávku do behu. Gólmanka Barkerová nemala ani najmenšiu šancu na túto rýchlosť reagovať. Trojgólový náskok je opäť na švédskych kopačkách.
     
    60
    Juhoafrická republika dala gól! Predsa to prišlo! Môžeme vidieť gólovú radosť aj na juhoafrickej strane! PORTIA MODISEOVÁ si nabehla tesne za polovicu a vyslala nádhernú ďalekú a vysokú strelu! Gólmanka Lindahlová bola z brány príliš vysunutá, tým pádom nemala ani najmenšiu šancu reagovať na túto bravúrnu strelu!
     
    21
    Švédsko dalo gól!
    Tak toto je pre Juhoafričanky viac než nepríjemné! Po prihrávke do behu sa k lopte dostala LOTTA SCHELIN, ktorá bola osamotená pred gólmankou Barkerovou. Tá síce proti nej vybehla, no Schelinová jej vymietla strieľanou prihrávkou jasličky.
     
    20
    Švédsko dalo gól!
    Po vyhratom hlavičkovom súboji sa lopta dostala na pravú stranu pokutového územia, kde stála Hammarstromová, tá skvelo prihrala na nebránenú LISU DAHLKVIST, ktorá už nemala problém zakončiť zo vzdialenosti 10 metrov.
     
    7
    Švédsko dalo gól!
    Po ďalšom rýchlom prieniku Švédok do útočného pásma sa lopta od Schelinovej dostala na okraj pokutového územia, kde bola skvelo postavená NILLA FISCHER. Tá vypálila tvrdý projektil, ktorý síce zasiahol jednu z juhoafrických obrankýň, no od nej sa nešťastne odrazil do protismeru Barkerovej, ktorá nemala šancu zasiahnuť. Zaslúžene 1:0 pre Švédsko!

    Góly: 7. Fischer, 20. Dahlkvist, 21. Schelin, 63. Schelin - 60. Modise

    Karty:   86. Vilakazi (ZAF)


    Švédsko: Lindahl - Sembrant, Berglund, Thunebro, Nilsson - Fischer ("C") (62. Almgren), Dahlkvist, Hammarstrom (84. Goransson), Seger - Schelin (73. Asllani), Jakobsson.
    Tréner: Thomas Dennerby.

    Juhoafrická rep.: Barker - Vilakazi, Sister, Van Wyk, Jane - Louw, Dlamini ("C"), Nyandeni - Matlou (62. Ntsweng), Modise, Mgcoyi (80. Mollo).
    Tréner: Mkhonzana Mkhonza.

    Rozhodca: Jesica di Iorio (ARG) - Mariana Corbo (URU), Maria Rocco (ARG)