Žilina – Myjava 4:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
4:1 (1:0)
Spartak Myjava
Piatok 13.07.2012, 19:30 • Pod Dubňom • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je na konci. MŠK ŽIlina potvrdila úlohu favorita a nad nováčikom z Myjavy vyhrala presvedčivo 4:1. V prvom polčase sa domáci len oťukávali, ale dokázali streliť jeden gól, ktorý ich nakopol. V druhom dejstve to bol doslova gólový uragán a ďalšie tri presné zásahy žlto-zelených. Spartak sa ale nemá za čo hanbiť. Predviedol sympatický výkon, ale dnes si vypil kalich horkosti až do dna. Premiéra čierno-bielym teda nevyšla, ale zverenci Ladislava Hudeca majú pred sebou množstvo zápasov, kde si môžu napraviť chuť. Od nás je to spod Dubňa na dnes všetko, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na ďalšie prenosy zo štadióna v Žiline. (21:16:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Už sa zrejme nič podstatné neudeje. Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    88
    Myjava dala gól!
    Hostia sa dočkali prvého gólu v Corgoň lige. Nenápadná akcia Spartaka, lopta sa dostala až do šestnástky, kde sa zlým odkopom prezentoval Káčer. Lopta sa dostala k ROMANOVI ČASTULÍNOVI a ten vymietol ľavý horný roh. Treba objektívne povedať, že najmä za výkon v prvom polčase si hostia gól zaslúžili.
     
    87
    Sládek povykrúcal niekoľko hráčov MŠK. Fintičky a lá Ronaldinho potešili oko priaznivcov jedného aj druhého celku.
     
    84
    Duel sa už len dohráva. Gólová smršť z druhého polčasu znamená štvorgólové vedenie Šošonov a v tejto chvíli už aj bezradnosť zverencov Ladislava Hudeca.
     
    80
    Ešte sme zabudli dodať, že v 80. minúte hostia striedali. Z trávnika zišiel Kosík a vymenil ho Šebek.
     
    81
    V podaní majstra je to už exhibícia. Žlto-zelení držia loptu na svojich kopačkách a so súperom hrajú prakticky bago.
     
    79
    Žilina dala gól!
    Aby toho nebolo málo, prichádza ďalší gól v sieti Spartaka. K štandardke sa postavil MIROSLAV BARČÍK a ukážkovým oblúčikom pridáva štvrtý presný zásah.
     
    78
    Pečovský sa teraz vrútil medzi dvojicu obrancov Myjavy a padá. Bude z toho ďalší priamy kop spoza šestnástky.
     
    77
    Hostia pôsobia v tejto chvíli trošku odovzdane. Strácajú ľahké lopty a tým ponúkajú šance svojmu súperovi.
     
    75
    Hostia cítia veľkú krivdu a aj fanúšikovia proti situácii spred niekoľkých sekúnd protestujú. Až opakované zábery ukážu, či sa hlavný arbiter pomýlil alebo nie.
     
    72
    Posledná zmena v domácom tábore. Odchádza Leitner a vymení ho Angelovič.
     
    71
    Sabo vidí za filmovanie žltú kartu. Chvíľu trvalo, kým si rozhodca uvedomil, že je to už jeho druhá. Napokon zo svojho vrecka vyťahuje aj kartu červenej karty a vbíja posledný klinec do rakvy nováčika.
     
    71
    Tak o tomto momente sa bude ešte dlho hovoriť. Do šestnástky ŽIliny vletel Sabo, išiel do súboja s Dúbravkom, ktorý ho na prvý pohľad jasne fauloval. Namiesto penalty rozhodca Prešinský píska filmovanie!
     
    69
    Ešte väčšieho aplauzu sa dostalo Zdenovi Štrbovi, ktorého meno teraz skandujú tribúny štadióna. Bývalý slovenský reprezentant dnes končí a na jeho miesto sa postaví Dian.
     
    67
    Po troch góloch stíchli aj fanúšikovia odetí v čierno-bielej kombinácii. K slovu sa dostali najvernejší spod Dubňa a štadiónom sa nesie "MŠK Žilina, na Slovensku najlepšia".
     
    65
    Nová posila Azevedo Guima teraz za vytrvalého potlesku smeruje na striedačku a mení ho ďalší legionár Deza.
     
    62
    Žilina dala gól!
    Zdá sa, že je rozhodnuté. Kto by to bol povedal, že autorom gólu bude najmladší hráč na trávniku MIROSLAV KÁČER. Ten ťažil z vynikajúcej roboty agilného Picha. Autor druhého gólu vybojoval loptu vo vnútri šestnástky, poslal ukážkový center na hlavičku spomínaného Káčera a ten ju poslal po tretíkrát za chrbát bezmocného Solničku.
     
    60
    Myjava ihneď po presnom zásahu strieda. Na trávnik prichádza Petráš, ktorý mení Ďuriša.
     
    59
    Žilina dala gól!
    Keď sme pred niekoľkými sekundami chválili výkon Myjavy, rovnakú pochvalu si zaslúži aj RÓBERT PICH. Ten odohral veľmi dobré stretnutie a korunoval ho pekný gólom. Na hranici šestnástky si šikovne prebral loptu a nádherne obstreli Solničku a zvýšil náskok svojho tímu.
     
    58
    Výkon Spartaka Myjava je zatiaľ veľmi sympatický. Ak mužstvu vydrží eufória, fanúšikovské zázemie, nemusí hrať v Corgoň lige druhé husle.
     
    57
    Rýchla kontra Žiliny, ktorú založil kapitán Barčík. Poslal loptu na Káčera a ten to skúsil z diaľky. Tesne minul pravú žrď.
     
    55
    Sabo v strede poľa poriadne zostrelil Barčíka. Toto nemohlo ostať bez trestu. Žltá karta pre Saba a vôbec prvá karta nováčika v najvyššej súťaži.
     
    54
    Budeme svedkami prvého striedania. Z ihriska schádza Paur a prichádza Peter Šulek.
     
    53
    Káčer v tejto chvíli premrhal správny moment na zakončenie, zbytočne si zasekával loptu, potom ju poslal na Mabouku a ten akoby z núdze zakončil. Nepresne.
     
    52
    Žilina bola blízko k druhému gólu. Miroslav Barčík kopal priamy kop. Pokúsil sa o priamu strelu, lenže tá mierila mimo. Ako blesk z jasného neba sa zjavil Akakpo, ktorý do strely vložil hlavu a bola z toho nakoniec sľubná príležitosť. Ktovie, či to nebolo aj nacvičené, ale na prvý pohľad to tak nevyzeralo.
     
    51
    Pich je veľmi aktívny a dnes toho schytal už veľa. Zatiaľ sa ale hrá bez kariet, za čo treba oba celky pochváliť.
     
    50
    Peknú akciu po osi Paur-Pich- Guima zakončil posledne menovaný. Hlavičkoval ale nepresne.
     
    48
    Hosťujúci Sládek vyslal na Dúbravku ďalšiu strelu. Z voleja napriahol možno z 20-tich metrov, ale jeho poku mieril len do stredu brány. "Heco" (prezývka brankára MŠK) s ňou problémy nemal.
     
    47
    Žlto-zelení sú od úvodných sekúnd pri lopte, ale teraz Neoveský podnikol rýchly brejk po pravej strane. Ratovať musel Akakpo.
     
    46
    Výkop v druhom dejstve majú domáci futbalisti. Fanúšikovia sa pomaly usádzajú a nás čaká druhých 45 minút úvodného zápasu prvého kola.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Skončil prvý polčas úvodného corgoňligového ročníka. Favorit sa podľa očakávania ujal vedenia po polhodine hry, ale treba povedať, že z jeho strany to nebola žiadna sláva. Aj keď územná prevaha bola na kopačkách majstra, hostia mohli niekoľkokrát streliť gól. Zahodili ale niekoľko čistých šancí a aj preto majú v kolónke gólov nulu. Nasleduje prestávka, po nej sa Vám opäť prihlásime.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Záver polčasu patrí žlto-zeleným. K Maboukovi sa dostala nenápadná lopta, ale ten zvnútra šestnástky bránu netrafil.
     
    42
    Hostia spálili nemožné! Najskôr Sládek a po ňom aj Sabo stroskotali na výbornom Krnáčovi. Ten predviedol dva bravúrne zákroky. Toto môže Myjavu ešte mrzieť.
     
    41
    Tribúny si teraz pýtajú faul. Pich si pekne zasekol na hranici šestnástky loptu a jeden z Myjavčanov ho v tvrdom súboji poslal na zem. Píšťalka rozhodcu ostala nemá.
     
    40
    Prvý polčas sa chýli ku koncu. Máme pred sebou ešte niečo vyše 5 minút,. V útočnej snahe sú teraz čierno-bieli, ale z akcie nebude napokon nič.
     
    39
    Situácia sa opakuje. Ďalší priamy kop Leitnera z pravej strany, opäť výskok Piačeka, ale tentokrát Solnička vysokú loptu skryl vo svojom náručí.
     
    35
    Hlavičkový súboj medzi Barčíkom a Štrbom, bývalými spoluhráčmi ,nedopadol príliš dobre pre hráča Myjavy. Ten sa drží za hlavu, ale podľa všetkého je v poriadku.
     
    34
    Zvýšiť skóre mohol Pich. Oprel sa do lopty a asi z 18 metrov vyslal tvrdý projektil. Lopta ale preletela bránu.
     
    32
    Žilina dala gól!
    Domáci chybu Majerníka nemilosrdne trestali. Leitner zakrútil priamy kop, brankár hostí zrejme nič nevidel. Lopta najskôr opečiatkovala pravú tyč, ale odrazila sa k úplne voľnému BRUNOVI AZEVEDOVI GUIMOVI a ten ju prakticky z bránkovej čiary dorazil rovno do siete!
     
    32
    Zbytočnej chyby sa dopustil Majerník. V nebezpečnom priestore stratil loptu a ratovať musel Sabo. Ten však fauloval a bude to priamy kop.
     
    30
    V dobrom svetle sa prezentuje aj Káčer. Na pravej strane vyhral súboj a poslal strieľaný center do nebezpečného územia. Solnička ho vyboxoval do bezpečia.
     
    28
    Majerník mohol opäť skórovať. Znova výborný Štrbov center rovno do veľkého vápna, skvelý výskok myjavského hráča, chýbala tomu len presnosť. Domáci sú v akomsi kŕči.
     
    27
    Hostia sa teraz dostali dlhšie na polovicu súpera, vybojovali priamy kop, ktorý bude zahrávať Štrba. Myjavskí fanúšikovia si pýtajú gól. Treba povedať, že sú ozdobou prvého zápasu úvodného kola.
     
    25
    Barčík poslal pekný loptu na Pečovského, ten sa snažil odcentrovať, ale výborným sklzom sa prezentoval kapitán Černáček.
     
    24
    Zatiaľ je to zo strany nováčika sympatický výkon. Pozorná defenzíva a nebezpečné brejky sú jasným znakom dôsledne premyslenej taktiky trénera Hudeca.
     
    22
    Spartak je čoraz nebezpečnejší. Teraz sa k lopte dostal Neoveský, vrútil sa do šestnástky, kam prakticky naslepo odcentroval. Zachraňoval Piaček, ktorý si dal takmer vlastný gól. Zasahoval Dúbravka.
     
    20
    Hra sa odvíja prevažne na polovici hostí, ale teraz mohla Myjava opäť skórovať. Štrba poslal ukážkovú prihrávku cez celé ihrisko na Saba, ten sa rútil na Dúbravku, išiel s ním do súboja. Žilinský brankár ale včasným vybehnutím, ale aj s poriadnou dávkou šťastia, zachránil svoj tím pred pohromou.
     
    18
    Je to veľký paradox, ale najväčšie nebezpečenstvo pre Myjavu hrozí od Piačeka. Vysoký žilinský stopér sa už niekoľkokrát dostal do zakončenia, ale zatiaľ sa mu nepodarilo rozvlniť sieť súpera.
     
    15
    Čo nevyšlo na jednej strane, mohlo vyjsť na druhej. Pekná akcia Myjavy, výborný center z pravej strany a z voleja to skúsil Majerník. Bránu však netrafil.
     
    14
    Tak predsa sa domáci mohli ujať vedenia. Situácia spred niekoľkých minút sa zopakovala. Centroval Leitner z pravej strany, hlavičkoval Piaček, ale lopta len tesne minula cieľ.
     
    13
    Spartak zatiaľ vychádza zo zabezpečenej obrany, svojho skúsenejšieho súpera k ničomu vážnejšiemu nepúšťa.
     
    12
    Piaček si teraz naskočil na center Leitnera z pravej strany, ale jeho hlavička nemala patričnú razanciu, preto s ňou Solnička nemal najmenšie problémy.
     
    10
    Zatiaľ sa nič vážne nedeje, tak si môžme povedať, že v kádri MŠK je aj mladučký Miroslav Káčer. Ten má len 16 rokov a už dostal od trénera Adelaara dôveru v ostrom ligovom zápase.
     
    7
    Domáci hráči majú územnú prevahu, ale do zakončenia sa ešte nedostali. Pred chvíľou si pýtal pokutový kop Jozef Piaček.
     
    5
    Zatiaľ sa oba celky oťukávajú, hra sa odvíja v strede poľa. Z druhej strany tribúny počujeme aj domáci fanklub. Nie sú to tradiční "žilinskí šošoni", ale nedávno vzniknutý fanklub s názvom "Šošoni 1908".
     
    2
    Pred stretnutím boli diváci na štadióne svedkami milej udalosti. Domáci funkcionári sa rozhodli poďakovať Zdenovi Štrbovi za služby, ktoré odviedol v tíme žlto-zelených.
     
    1
    Stretnutie odštartovalo, na tribúnach výborná atmosféra, o ktorú sa starajú najmä fanúšikovia hostí, ktorí prišli svoj tím povzbudiť v hojnom počte.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Leitner - Pečovský - Barčík (C), Paur, Káčer - Pich, Azevedo Guima

    Spartak Myjava: Solnička - Majerník, Štrba, Kosík, Černáček (C), Častulín, Neoveský, Ďuriš, Duga, Sabo, Sládek

    Rozhodca: Prešinský - Mikulaj, Cuninka.
     
    -5
    Dobrý podvečer vážení futbaloví fanúšikovia! Po necelých dvoch mesiacoch je tu opäť Corgoň liga a zápas úradujúceho majstra MŠK Žilina s nováčikom z Myjavy. V Žiline je upršané počasie, obaja súperi sú na trávniku a o chvíľu zostavy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.

    Milan Gončár


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Azevedo Guima, 59. Pich, 62. Káčer, 79. Barčík - 88. Častulín

    Karty:   55. Sabo (MYJ)   71. Sabo (MYJ)


    MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Leitner (72. Angelovič) - Pečovský - Barčík (C), Paur (54. Šulek), Káčer - Pich, Azevedo Guima (65. Deza)
    Spartak Myjava: Solnička - Majerník, Štrba (69. Dian), Kosík (80. Šebek), Černáček (C), Častulín, Neoveský, Ďuriš (60. Petráš), Duga, Sabo, Sládek

    Rozhodca: Prešinský - Mikulaj, Cuninka

    Diváci: 3 112