Teplice – Nitra 2:2 (kon.) | Sparta Praha – BW Linz 3:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
3:1 (3:0)
FC Blau-Weiss Linz
cz Piatok 29.06.2012, 19:30 • St. Florian. • Prípravný zápas
     
    Pro tuto chvíli se loučím, díky za pozornost a zítra se přihlásím ze zápasu prvoligové Zbrojovky Brno, která odehraje v Ivančicích utkání proti druholigovému Znojmu. Hezký páteční večer a pěkný víkend. (21:24:06)
     
    Rozhodčí ani nenastavil nad rámec druhého poločasu a rovnou ukončil zápas. O osudu celého duelu rozhodla první půle, kdy Sparta dokázala hned třikrát udeřit. Ve druhé části už toho tolik k vidění nebylo, přesto Pražané drželi častěji míč na svých kopačkách a občas se dostali i k zakončení. Další branku však nepřidali. Domácí v samotném závěru alespoň korigovali Knabelem. Sparta Praha poráží Linz 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Linz právě vstřelil branku!

    Tak přeci jen přišlo snížení. Po rohu se prosadil domácí kapitán TORSTEN KNABEL, který svou hlavičkou překonal marně skákajícího Holého. Sparta tak poprvé v přípravě inkasuje a bylo to minutu před koncem základní hrací doby.
     
    87
    V závěru se snaží hráči Linze alespoň snížit, mají standardku a roh...
     
    85
    Na nějakou změnu ve skóre to už nevypadá. Hybš navíc ve svém útočném snažení fauloval a Wimleitner může rozehrát.
     
    84
    Pomaličku se blížíme k závěru celé dnešního mače.
     
    82
    Zásobárna na šance, to je dnes Peter Grajciar, který stále něco vymýšlí, jen je škoda, že ho kolikrát spoluhráči nepochopí.
     
    80
    Daleko zajímavější akci předvedl Sulimani, který si šteloval míč na levačku a z dvaceti metrů vypálil na Holé. Míč ale končí těsně nad bránou. Každopádně si domácí útočník vysloužil potlesk publika za pěknou střelu. Po hříchu ojedinělou.
     
    79
    Ani tentokrát nemusel Holý zasahovat, hlavičkující Huspek ohrozil spíše pořadatele za bránou.
     
    76
    Jak se bohužel zdá a také se to dalo čekat, druhý poločas bude pouze formalitou. Držení míče bych odhadoval 75:25 % pro Spartu.
     
    75
    Ani nyní se skóre nemění. Podaný odcentroval z levé strany na připraveného Keriče, ten ale nechal vyniknout domácího strážce brankoviště.
     
    73
    Ve druhém poločase si brankář se slavným hereckým jménem mohl vzít do svého pracoviště nějakou zajímavou knihu, neměl takřka žádnou práci.
     
    71
    Vedení Pražanů mohlo být v tomto duelu daleko vyšší. Zatím tým kouče Lavičky dorovnal gólové maximum z přípravných zápasů, tedy stejně jako proti Budějovicím vede 3:0.
     
    69
    Střídající hráči v akci, Přikryl si pohrál s dvěma bránícími obránci, poslal kolmici na Skaláka a ten ke smůle Sparty těsně minul pravou tyč.
     
    66
    Peter Grajciar hraje výtečně. Krásně si našel prostor ke střele a vyslal na rakouského gólmana tvrdou pumelici, ten však vše viděl a chytil míč do náruče.
     
    65
    Tempo hry poněkud zvolnilo, je to pochopitelně i díky tomu hromadnému střídání a častému kouskování hry.
     
    63
    Z velké dálky napřáhl Grajciar, ale jeho projektil byl tečovaný a sotva se doplazil před Wimleitnera.
     
    62
    Sparta s naprostou jistotou kontroluje výsledek a navíc hrozí v útoku. Střídající Skalák se mohl dostat do šance, byl faulován a je tu standardka pro hosty.
     
    60
    Další střídání lodivoda pražské Sparty. Ze hry stahuje Juhara a Kadlece, na plac vstupuje Podaný a Skalák.

    Roman Zajíček

    Góly: 13. Grajciar, 27. Kweuke, 45. Kweuke - 89. Knabel


    AC Sparta Praha: Holý - Gil (46. Coufal), Brabec, Švejdík, Hybš - Kadeřábek (46. Přikryl), Grajciar, Polom, Juhar (60. Skalák) - Kadlec (60. Podaný) - Kweuke (46. Kerič). Trenér: Vitězslav Lavička.
    FC Blau-Weiss Linz: Wimleitner - Knabel, Maier, Coralic, Lindner, Arapovic (61. Sulimani), Huspek, Hartl, Wawra (54. Nikolov), Guselbauer D., Guselbauer M. Trenér: Thomas Weissenböck.