Dánsko – Portugalsko 2:3 (kon.) | Holandsko – Nemecko 1:2 (kon.)
koniec
Dánsko
2:3 (1:2)
Portugalsko
Streda 13.06.2012, 18:00 • Arena Lviv, Ľvov, Ukrajina • Majstrovstvá Európy
     
    87
    Portugalsko dalo gól!
    Portugalcom vyšlo striedanie. SILVESTRE VARELA sa dostal k centrovanej lopte. Pri prvom góle ju minul, ale na druhýkrát peknou strelou tretí raz prekonáva Andersena.
     
    80
    Dánsko dalo gól!
    Otrepaná fráza hovorí "nedáš-dostaneš". Toto pravidlo sa naplnilo do bodky. Jacobsen poslal krásne načasovaný center na hlavu NICKLASA BENDTNERA, ten najvyššie vyskočil a poslal loptu do siete.
     
    41
    Dánsko dalo gól!
    Nevinná akcia Dánov končí kontaktným gólom. Azda prvá väčšia šanca a hneď je z toho presný zásah. Michael Krohn-Dehli na ľavej strane využil chybu v portugalskej defenzíve, poslal loptu na NICKLASA BENDTNERA. Ten už nemal najmenšie problémy poslať ju do opustenej brány.
     
    36
    Portugalsko dalo gól!
    Portugalci svoju dominanciu potvrdzujú druhým gólom. Nani krásnou prihrávkou našiel HÉLDERA POSTIGU vo vnútri šestnástky. Ten nešpekuloval a z prvej napálil loptu po druhýkrát do Andersenovej brány. Dánska obrana dnes nestojí na pevných nohách.
     
    24
    Portugalsko dalo gól!
    Zvýšená aktivita Portugalcov slávila úspech. Moutinho zahrával rohový kop, na ktorý najvyššie naskočil PEPE a od bližšej žrde prekonal Andersena.

    Milan Gončár

    Góly: 41. Bendtner, 80. Bendtner - 24. Pepe, 36. Helder Postiga, 87. Varela

    Karty:   56. Poulsen (DEN), 81. Jacobsen (DEN) - 29. Meireles (POR), 90+2. Ronaldo (POR)


    Dánsko: Andersen - Poulsen, Agger (K), Kjaer, Jacobsen - Zimling (16. Poulsen), Kvist - Krohn-Deli (90. Schöne), Eriksen, Rommedahl (60. Mikkelsen) - Bendtner
    Portugalsko: Patricio - Coentrao, Pepe, Alves, Pereira - Moutinho, Veloso, Meireles (85. Varela) - Cristiano Ronaldo (K), Postiga (64. Oliveira), Nani (89. Rolando)

    Rozhodca: Thomson - Rose, Ross (SCO)

    Diváci: 30 000