Grécko – Česko 1:2 (kon.) | Poľsko – Rusko 1:1 (kon.)
koniec
Grécko
1:2 (0:2)
Česko
Utorok 12.06.2012, 18:00 • Municipal stadium Wroclaw • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    90
    Taktické striedanie Česka. Rajtoral nahradí Kolářa, ktorý hral až od 46. minúty. Prečo sa tréner Michal Bílek rozhodol takto nevedno.
     
    71
    Posledné striedanie Grécka, na trávniku sa predvedie Mitrouglu, ktorý nahradí Fortounisa.
     
    66
    Daniel Kolář si v mikrosúboji počínal hokejovo a za svoj bodyček vidí žltú kartu.
     
    64
    Ďalšie české striedanie, Milana Baroša nahradí Tomáš Pekhart.
     
    57
    A ďalšia žltá karta pre Grékov, tento raz ju vidí Salpingidis, ktorý sklzom zhodil Pilařa.
     
    56
    Žltú kartu vidí aj grécky obranca Papadopoulos.
     
    46
    Obe mužstvá nastúpia do druhého polčasu v pozmenených zostavách, za Grékov prichádza Gekas, ktorý nahradí Fotakisa. Na českej strane striedal Kolář Rosického.
     
    53
    Grécko dalo gól!
    Obrovské zaváhanie brankára FC Chelsea Petra Čecha. Ten nenápadnú loptu vyrazil trestuhodne pred seba, kde stál osamotený THEOFANIS GEKAS, ktorý snáď ani nemohol zahodiť túto ponúknutú šancu.
     
    46
    Gebre Selassie sa odvážne predral cez dvojicu obrancov, váhal so strelou a nakoniec zvolil prihrávku na Baroša, ktorému sa však lopta zamotala medzi nohami a navyše si pomohol faulom.
     
    41
    Tak nakoniec to nie je gól! Fotakis si výborne nabehol na vysokú loptu, hlavou usmernil loptu až do siete, no ešte predtým odmával čiarový rozhodca ďalší ofsajd. Ten bol ale veľmi, veľmi tesný.
     
    36
    Ďalšia žltá karta, tretia v poradí patrí autorovi prvému gólu Petrovi Jiráčkovi, ktorý je z verdiktu Lannoya rozhorčený.
     
    34
    Žltá karta aj pre hráča Grécka, Torosidis ju vidí za šlapák zo zadu na Baroša.
     
    26
    Veľmi nepríjemný zásah Tomáša Rosického do hlavy gréckeho kapitána Karagounisa, ktorý sa zvíja na zemi. Kapitán Česka Rosický vidí za tento nešikovný zákrok žltú kartu.
     
    22
    Je to tak, brankár Chalkias odchádza z ihriska, tréner Fernando Santos musí nútene striedať. Do brány sa postaví Michalis Sifakis. Katastrofa Grékov v tomto zápase.
     
    8
    Česko v ďalšom útoku a mohlo byť 3:0! Tomášovi Rosickému sa ale tento raz nepodarilo nájsť kolmicou Milana Baroša, pretože našiel iba jeho päty. Nebyť tejto chyby, Baroš by išiel sám na Chalkiasa.
     
    6
    Česko dalo gól!
    A ďalší gól! Lepší úvod si Česi nevedeli predstaviť! Selassie Theodor potiahol loptu po pravom krídle, dokázal odcentrovať prízemnou prihrávkou, na ktorú Chalkias nedočiahol a VÁCLAV PILAŘ zasúva loptu do siete! Toto snáď nikto nečakal, 2:0 pre Česko!
     
    3
    Česko dalo gól!
    Neuveriteľné! Z čista-jasna prichádza úvodný gól stretnutia! Grécka obrana ešte spala, Hübschman vystrúhal nádhernú prihrávku do behu na PETRA JIRÁČKA, ktorý sa aj tienený obrancom dokázal presadiť pred Chalkiasom.
    Góly: 53. Gekas - 3. Jiráček, 6. Pilař

    Karty:   34. Torosidis (GRE), 56. Papadopoulos (GRE), 57. Salpingidis (GRE) - 26. Rosický (CZE), 36. Jiráček (CZE), 66. Kolář (CZE)


    Grécko: Chalkias - Holebas, Katsouranis, K. Papadopouolos, Torossidis - Karagounis (C), Maniatis, Fotakis - Fortounis, Samaras, Salpingidis
    Česko: Čech - Limberský, M. Kadlec, Sivok, Gebre Selassie - Plašil, Hübschman - Pilař, Rosický (C), Jiráček - Baroš

    Rozhodca: Lannoy - Cano, Annonier (FRA)