Francúzsko – Anglicko 1:1 (kon.) | Ukrajina – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
2:1 (0:0)
Švédsko
Pondelok 11.06.2012, 20:45 • Olympijský štadión, Kyjev • Majstrovstvá Európy
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Marko Devič nahrádza Yevhena Konoplyanka.
     
    90
    Obrovská šanca na vyrovnanie. Johan Elmander sa dostal po narážačke s Ibrahimavićom do obrovskej šance. Volil však prudkú strelu namiesto technickej a lopta z 10 metrov končí tesne nad brvnom ukrajinskej bránky.
     
    84
    Tréner Blokhin využíva ďalšie striedanie. Ruslan Rotaň nahradil Andreja Voronina.
     
    83
    Prvou žltou kartou v druhom polčase potrestaný švédsky hráč Rasmus Elm.
     
    81
    Prvé striedanie v domácom tíme. Z ihriska odchádza strelec dvoch gólov Andrej Shevchenko a nahrádza ho Arťom Milevskiy.
     
    76
    Elm priťukol loptu hlavou Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý posiela bombu na Pyatova ale strela mierila len do stredu brány.
     
    71
    Tretie striedanie v švédskom tíme. Johan Elmander nahradil Markusa Rosenberga.
     
    68
    Christian Wilhelmsson nahradí v druhom striedaní Sebastiana Larssona.
     
    63
    Prvé striedanie v zápase. Anders Svensson strieda Ola Toivonena.
     
    62
    Ukrajina dala gól!
    Lopta z rohového kopu mierila na prednú tyč, tam si krásne nabehol ANDREJ SHEVCHENKO a strieľa svoj druhý gól v priebehu 7 minút.
     
    55
    Ukrajina dala gól!
    Len tri minúty po prvom góle tu máme vyrovnanie. Gusev si sám potiahol loptu cez veľkú časť ihriska az našiel na pravej strane Yarmolenka, ktorý posiela center na ANDREJA SHEVCHENKA a ten posiela loptu hlavou do siete.
     
    52
    Švédsko dalo gól!
    Lopta sa po centri dostala ku Kimovi Källströmovi, ktorý peknou prihrávkou našiel pred bránou síce tiesneného ZLATANA IBRAHIMOVIČA ale ten dokázal loptu poslať za Pyatovov chrbát.
     
    42
    Ukrajinci sa opäť postupným útokom dostávajú až do okolia poliacej čiary. Nasledoval dlhý pas na Oleha Guseva, ktorý krásne nacentroval na Jevhena Konoplyanka, ktorý volejom netrafil bránu asi zo 6 metrov.
     
    39
    Obrovská šanca aj na druhej strane. Krásny center na Zlatana Ibrahimovića, ktorý hlavou posiela loptu len do ľavej žrďky Pyatovovej brány.
     
    38
    Voronin posiela na Schevchenka, ktorý z prvej nedokázal dokonale vystreliť ale následne posiela hlavou loptu ešte spať pred brankára, kde sa k strele dostal Jarmolenko. Vo veľkej šanci nastrelil len obrancu.
     
    23
    Obrovská šanca domácich. Shevchenko si pekne narazil so svojím spoluhráčom Konoplyankom a dostal sa do samostatného nájazdu z pravej strany ihriska. Mohol si loptu ešte potiahnuť ale namiesto toho vystrelil a prízemná strela míňa priestor Isakssonovej brány.
     
    17
    Prvá veľká šanca, Ibrahimovič samostatne prenikol a pekne odcentroval na nabiehajúcich spoluhráčov. K lopte sa nedostal ani Rosenberg a ani Larsson a tak loptu vyboxoval Andrij Pyatov.
     
    11
    Kim Källström potrestaný prvou žltou kartou v zápase.

    Ján Sárközi

    Góly: 55. Shevchenko, 62. Shevchenko - 52. Ibrahimović

    Karty:   11. Källström (SWE), 83. Elm (SWE)


    Ukrajina: Pyatov - Selin, Chačeridi, Mikhalik, Gusev - Konoplyanka, Tymoschuk, Yarmolenko - Nazarenko - Shevchenko (C), Voronin
    Švédsko: Isaksson - M. Olsson, Granqvist, Mellberg, Lustig - Källström, Elm - Toivonen, Ibrahimović (C), Larsson - Rosenberg

    Rozhodca: Çakır - Duran, Ongun (TUR)