Fínsko – Česko 2:3 (kon.) | Rusko – Slovensko 6:2 (kon.)
koniec
Rusko
6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Slovensko
Nedeľa 20.05.2012, 19:30 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Partner:
     
    58:02
    Rusko dalo gól!
    Tak Laco ním prekonaný nebol, ale Hamerlík áno. Šajbu spomedzi kruhov zabrosil JEVGENIJ MALKIN! Asistencie Ilja Nikulin a Nikita Nikitin.
     
    49:37
    Slovensko dalo gól! ZDENO CHÁRA si povedal, že keď to nejde od modrej, skúsi to zblízka. Prenechal Šatanovi, ktorý od modrej napálil Surovému a ten zadovkou našiel pred bránou kapitána, ktorý sa postaral o zníženie! Asistencie Tomáš Surový a Miroslav Šatan.
     
    43:55
    Rusko dalo gól!
    Ovečkin vletel do pásma, vytlačený do rohu, kde prenechal po chvíli puk za bránu Sjominovi, ktorý ho poslal na PAVLA DACJUKA! Ten z prvej našiel skulinku medzi Lacom a tyčkou, tak akurát pre puk, a môže sa tešiť z gólu. Asistencie Alexander Sjomin a Alexander Ovečkin.
     
    35:22
    Rusko dalo gól!
    Zabudnutý ALEXANDER SJOMIN sa presadil zblízka krásnym blafákom, po ktorom puk poslal pod brvno! Asistencia Pavel Dacjuk.
     
    33:31
    Rusko dalo gól!
    Na strelu do protipohybu sa nedokázal Laco dostatočne pripraviť. ALEXEJ TEREŠČENKO si vymenil puk so Širokovom a z prvej ho usmernil hokejkou za Laca! Asistencie Sergej Širokov a Nikolaj Žerdev.
     
    26:10
    Rusko dalo gól!
    Popov sa z rohu klziska natlačil pred bránu, Laco vyrazil jeho pokus, ale ostal ležať v bránkovisku a dvaja jeho spoluhráči nedokázali udržať pred čiarou bekhendovú dorážku ALEXANDRA PEREŽOGINA! Asistencia Alexander Popov.
     
    09:57
    Rusko dalo gól!
    Krásna prihrávka na Ovečkina, ktorý sa preplichtil poza tuším Hovorku po ľavom krídle, poslal puk cez Vydareného na ALEXANDRA SJOMINA, ktorý z prvej usmernil pomedzi Lacove betóny! Asistencie Alexander Ovečkin a Pavel Dacjuk.
     
    01:06
    Slovensko dalo gól! ZDENO CHÁRA ani nevedel ako sa tešiť, len zdvihol ruky hore a čakal na spoluhráčov. Jeho delovka od modrej preletela ponad pravé plece Varlamova do vinkla! Asistencia Tomáš Surový.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 10. Sjomin (Ovečkin, Dacjuk), 27. Perežogin (Popov), 34. Tereščenko (Širokov, Žerdev), 36. Sjomin (Dacjuk), 44. Dacjuk (Sjomin, Ovečkin), 59. Malkin (Nikulin, Nikitin) - 2. Chára (Surový), 50. Chára (Surový, Šatan)


    Rusko: Varlamov - Nikulin, Birjukov, Jemelin, Rjasenskij, Denisov, Medvedev, Nikitin - Malkin, Popov, Perežogin - Ovečkin, Dacjuk, Sjomin - Tereščenko, Širokov, Žerdev - Kokarev, Kuljomin, Kuznecov - Svitov. Tréner: Zinetula Biljaledinov.
    Slovensko: J. Laco (45. Hamerlík) - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - T. Kopecký, Handzuš, Radivojevič - L. Hudáček, Šatan, Surový - J. Mikúš, Tatar, Miklík - Bartovič, Bližňák, Marek Hovorka - Marcel Haščák. Tréner: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Reiber - Arm (obaja SUI), Blumel (CZ)

    Diváci: 13242