Slovensko – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Lotyšsko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:4 (kon.)
Nemecko – Dánsko 2:1 (kon.) | Kazachstan – Kanada 0:8 (kon.) | Taliansko – Švédsko 0:4 (kon.)
koniec
Taliansko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Švédsko
Sobota 12.05.2012, 20:15 • Globe Arena, Stockholm • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    41:45
    Švédsko dalo gól!
    Zo súboja o puk v rohu vyšli víťazne domáci hráči, na úrovni bránkovej čiare sa s pukom ocitol GABRIEL LANDESKOG, ktorý sa obtočil okolo Bellissima a nekompromisne zvyšuje na 4:0. Asistencie: Loui Eriksson, Henrik Zetterberg.
     
    25:45
    Švédsko dalo gól!
    Tak na túto strelu bol Bellissimo viac než prikrátky. Švédi sa rozložili do lichobežníka, Henrik Zetterberg napriahol, no v poslednej chvíli radšej nabil voľnému ERIKOVI KARLSSONOVI, ktorý svojou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Henrik Zetterberg.
     
    19:20
    Švédsko dalo gól!
    Naopak, prichádza druhý gól v sieti Bellissima. Krásnu mierne vysokú strelu smerujúcu na bránu dokázal vo vzduchu stečovať STAFFAN KRONWALL. Na túto prekvapivú zmenu dráhy puku bol talianský gólman bezmocný. Asistencia: Landeskog
     
    05:13
    Švédsko dalo gól!
    Nakoniec Taliani nevydržali tlak, ktorý si domáci Švédi vytvorili, Bellissimo síce vykryl dve strely, ale na dorážku MARCUSA KRUGERA bol už prikrátky. Asistencie: Karlsson, Alfredsson.

    Peter Marienka

    Góly a asistencie: 6. Kruger (Karlsson, Alfredsson), 20. Kronwall S. (Landeskog), 26. Karlsson (Zetterberg), 42. Landeskog (Eriksson, Zetterberg)


    Taliansko: Bellissimo - de Marchi, Plastino, Jihanson, Larkin, Hofer, Marchetti - Scandella, Tudin, Ansoldi - Fontanive, Rocco, Sirianni - Felicetti, Egger, Iannone - de Toni, Edwardson, Bernard - Insam, Iori.
    Švédsko: Fasth - Kronwall S., Brodin, Hjalmarsson, Karlsson, Kronwall N., Hedman - Alfredsson, Persson, Hörnqvist - Stålberg, Krüger, Landeskog - Larsson, Järnkrok, Silfverberg - Eriksson, Zetterberg.

    Rozhodca: Boman (FIN), Bulanov (RUS) - Morrison (USA), Seminov (EST)