Slovensko – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Lotyšsko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:4 (kon.)
Nemecko – Dánsko 2:1 (kon.) | Kazachstan – Kanada 0:8 (kon.) | Taliansko – Švédsko 0:4 (kon.)
koniec
Kazachstan
0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Kanada
Sobota 12.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Strelecký pomer 50-24 hovorí za všetko, kým kanadský gólman Dubnyk zostal neprekonaný, Kazachovia museli svojich brankárov vystriedať, celkových osem inkasovaných gólov je aj s veľkou rezervou a benevolenciou favorita. (21:25:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Tvrdý pokus okamžite po buly, Dubnyk zostáva pozorný a nepriestrelný.
     
    59:08
    Russell poslal protihráča na mantinel dosť nešetrne, ten v rýchlosti skončil tvárou na mantineli. Tréner Kazachov si vyžiadal time-out, aby v posledných sekundách zápasu dali aspoň ten jeden gól.
     
    59:08
    Kris Russell dáva obrovskú príležitosť Kazachom na symbolické, kozmetické úpravy na konečnom výsledku, po jeho krosčeku budú hrať presilovku piatich proti trom!
     
    58:24
    Jamie Benn si vyšliapol na kazašského hráča, ktorý predtým nešetrne atakoval Murraya, na trestnú lavicu odíde za hrubosť, no určite je spokojný, že pomstil spoluhráča.
     
    58:00
    Kazachovia skúšajú vysúvať svojich hráčov aspoň čiastočne, za snahu si čestný úspech zaslúžia.
     
    56:59
    Quincey stihol križovať nebezpečne vyzerajúci šprint Romanova, ten sa snažil vyslať puk na Dubnyka príklepom, no cez hokejku spomínaného obrancu sa mu to nepodarilo.
     
    56:13
    Kanada dala gól! Tretí útok Kanady opäť vrátil ťažisko hry do svojho útočného pásma, RYAN NUGET-HOPKINS si napravil chuť po vylúčení, keď jednoducho, efektne i efektívne využil prihrávku spoza bránky a prestrelil zmäteného Jeremejeva.
     
    54:33
    Do úniku sa dostal aj Kanaďan, bol to zrejme Benn, kto ušiel Kazašskej obrane, snažil sa Jeremejeva vytiahnuť a následne zakončiť cez ľavý betón, no pred bránkoviskom ho stihla spomaliť dobiehajúca obrana a Jeremejev puk vypichol.
     
    Toto stretnutie sleduje 4151 divákov.
     
    52:45
    Čakali sme, čo v zrejme poslednej šanci na vsietenie gólu Kazachovia vymyslia, podarilo sa im aspoň ohroziť Dubnyka. Dmitrij Upper dostal krásny puk na stred útočnej modrej a po prieniku cez dvoch obrancov skúšal puk poslať do horných partií bránky. Partie-nepartie, puk končí nad všetkým, kde by aspoň teoreticky mohol dosiahnuť gól.
     
    51:35
    Kazachovia zavítali na návštevu do útočného pásma, Ryan Nuget-Hopkins im ponúkol príležitosť aj na zakončenie svojím vylúčením.
     
    50:00
    Presilovka Kanady zostala nevyužitá, určite však odčerpala Kazachom množstvo síl, Jeremejev je medzi žrďami len krátko a už z neho kvapká, aj keď sa vodou neolieval.
     
    48:00
    Kanaďania si menší počet súperov užívajú, možno ani nechcú Jeremejeva prekonať, aby mali dve minúty možnosť maznať sa s pukom. Jeden z obrancov s javorovým listom na hrudi sa predsa odhodlal k razantnému zakončeniu, brankár Kazachov puk sklepol vyrážačkou a hra je prerušená pre posunutú bránku.
     
    46:47
    Možno sa dočkáme aj dvojciferného streleckého účtu Kanady, dopomôcť tomu môže vylúčený Alexej Litvinenko, hral nedovolene vysokou hokejkou.
     
    45:53
    Kanada dala gól! Všetky útočné akcie Kanady končia tam, kde majú. Bránka nie je prázdna, i keď to tak v ostatných minútach vyzerá, DION PHANEUF musel predsalen trochu namieriť, aby príklepom z ľavej strany prestrelil Vitalija Jeremejeva. Asistencie: Ryan Getzlaf, Duncan Keith.
     
    43:47
    Kanada dala gól! Vrece s gólmi v kazašskej bránke sa nám roztrhlo, ihneď po buly a osem sekúnd po predchádzajúcom góle sa presadil TEDDY PURCELL strelou ponad vyrážačku Vitalija Kolesnika, ktorý je na konci s nervami i silami a do bránky púšťa Vitalija Jeremeva. Asistencia: Jamie Benn.
     
    43:39
    Kanada dala gól! JOHN TAVARES sa dostal k strele z pravej strany, puk už doklepával za chrbát nešťastného Kolesnika, ktorý sa nestihol presunúť na vynikajúcu prihrávku od Jordana Eberleho. Asistencie: Jordan Eberle, Kris Russel.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 16. Phaneuf (Getzlaf), 33. Perry (Keith, Bowmeester), 38. Burrows (Eberle, Keith), 43. Kane (Perry, Getzlaf), 44. Tavares (Eberle, Russel), 44. Purcell, 46. Phaneuf (Getzlaf, Keith), 57. Hopkins


    Kazachstan: Kolesnik (44. Jeremejev) - Novopašin, Litvinenko, Trošinskij, Jakovenko, Korabejnikov, Kolesnikov, Savčenko, Fadejev - Žajlauov, Upper, Puškarjov - Spiridonov, Krasnoslobodcev, Rymarev - Polišuk, Bumagin, Romanov - Voroncov. Tréner: Andrej Šajanov.
    Kanada: Dubnyk - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Methot, Russell, Quincey, Schenn, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - E. Kane, Perry, Getzlaf - Ladd, Sharp, Nugent-Hopkins - Benn, Purcell, Burrows. Tréner: Brent Sutter.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Patafie (USA) - Dahmen (SWE), Schulz (GER)

    Diváci: 4151