Slovensko – Bielorusko 5:1 (kon.) | Nórsko – Lotyšsko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:4 (kon.)
Nemecko – Dánsko 2:1 (kon.) | Kazachstan – Kanada 0:8 (kon.) | Taliansko – Švédsko 0:4 (kon.)
koniec
Kazachstan
0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Kanada
Sobota 12.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:13
    Kanada dala gól! Tretí útok Kanady opäť vrátil ťažisko hry do svojho útočného pásma, RYAN NUGET-HOPKINS si napravil chuť po vylúčení, keď jednoducho, efektne i efektívne využil prihrávku spoza bránky a prestrelil zmäteného Jeremejeva.
     
    45:53
    Kanada dala gól! Všetky útočné akcie Kanady končia tam, kde majú. Bránka nie je prázdna, i keď to tak v ostatných minútach vyzerá, DION PHANEUF musel predsalen trochu namieriť, aby príklepom z ľavej strany prestrelil Vitalija Jeremejeva. Asistencie: Ryan Getzlaf, Duncan Keith.
     
    43:47
    Kanada dala gól! Vrece s gólmi v kazašskej bránke sa nám roztrhlo, ihneď po buly a osem sekúnd po predchádzajúcom góle sa presadil TEDDY PURCELL strelou ponad vyrážačku Vitalija Kolesnika, ktorý je na konci s nervami i silami a do bránky púšťa Vitalija Jeremeva. Asistencia: Jamie Benn.
     
    43:39
    Kanada dala gól! JOHN TAVARES sa dostal k strele z pravej strany, puk už doklepával za chrbát nešťastného Kolesnika, ktorý sa nestihol presunúť na vynikajúcu prihrávku od Jordana Eberleho. Asistencie: Jordan Eberle, Kris Russel.
     
    42:57
    Kanada dala gól! Ľahkovážnu hru v obrannej hre vynahradil druhý útok prekrásnou útočnou akciou, úspešným strelcom je po osi Ryan Getzlaf (za bránkou), Corey Perry (strela z pravej strany) EVANDER KANE druhou dorážkou spred bránkoviska. Asistencie: Corey Perry, Ryan Getzlaf.
     
    37:03
    Kanada dala gól! Vladislav Kolesnikov mal byť znovu vylúčený za nepríjemný zákrok na Jordana Eberleho, puk ale prevzal ALEXANDRE BURROWS a poslal ho do pravého horného rohu Kolesnikovej bránky, i keď si brankár Kazachov na puk siahol. Asistencie: Jordan Eberle, Duncan Keith.
     
    32:05
    Kanada dala gól! Kopenie chýb Kanaďanom neubralo na držaní puku, do dokonalosti to dotiahol COREY PERRY, keď ho podržal v súboji s obrancom i po naznačenej strele. Kolesnika vytiahol na pravej strane snáď až do kruhu a tak sa po obkorčuľovaní bránky Perrym nestihol vrátiť a puk s pokojom končiaci za čiarou vyraziť. Asistencie: Duncan Keith, Jay Bowmeester.
     
    15:45
    Kanada dala gól! Parádna bomba z prvej, DION PHANEUF osamotený napriahol v ľavom kruhu a nechytateľným príklepom poslal svoj tím do jednogólového vedenia. Asistencia: Getzlaf.

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 16. Phaneuf (Getzlaf), 33. Perry (Keith, Bowmeester), 38. Burrows (Eberle, Keith), 43. Kane (Perry, Getzlaf), 44. Tavares (Eberle, Russel), 44. Purcell, 46. Phaneuf (Getzlaf, Keith), 57. Hopkins


    Kazachstan: Kolesnik (44. Jeremejev) - Novopašin, Litvinenko, Trošinskij, Jakovenko, Korabejnikov, Kolesnikov, Savčenko, Fadejev - Žajlauov, Upper, Puškarjov - Spiridonov, Krasnoslobodcev, Rymarev - Polišuk, Bumagin, Romanov - Voroncov. Tréner: Andrej Šajanov.
    Kanada: Dubnyk - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Methot, Russell, Quincey, Schenn, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - E. Kane, Perry, Getzlaf - Ladd, Sharp, Nugent-Hopkins - Benn, Purcell, Burrows. Tréner: Brent Sutter.

    Rozhodca: Jeřábek (CZ), Patafie (USA) - Dahmen (SWE), Schulz (GER)

    Diváci: 4151