USA – Bielorusko 5:3 (kon.) | Dánsko – Rusko 1:3 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 1:7 (kon.)
Česko – Lotyšsko 3:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
Fínsko
Štvrtok 10.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:00
    Fínsko dalo gól! Mäenpää dostal puk na pravej strane od Koivua, naznačil strelu, ale po čiare posunul JUUSO HIETANENOVI, ktorého strelu zastavila až sieť! Asistencie Mikko Mäenpää a Mikko Koivu.
     
    44:01
    Fínsko dalo gól! Filppula dostal puk na modrú, prekorčuľoval si trošíčku na kruh a po pravej strane prihral Koivuovi, ktorý z prvej využil pred bránou stojaceho JUSSI JOKINENA. Tomu stačilo mať nastavenú čepeľ a odrazil puk do siete. Asistencie Mikko Koivu a Valtteri Filppula.
     
    43:34
    Francúzsko dalo gól!
    Stéphane da Costa to spravil výborne, naznačil strelu a prešiel si k bráne, kde cez už ležiaceho Vehanena poslal puk do bránkoviska. Jeho puk ešte neuspel, ale ANTHONY GUTTIG dorazil do siete! Asistencie Stéphane da Costa a Teddy da Costa.
     
    38:08
    Fínsko dalo gól! Tuppurainen sa presunul poza bránu a popri tyčke poslal puk do bránkoviska, odkiaľ NIKO KAPANEN napol sieť! Asistencie Jani Tuppurainen a Tuomas Kiiskinen.
     
    37:12
    Fínsko dalo gól! Joensuu spoza brány posielal prihrávku pred bránu, na kruhu ale puk nezachytil Filppula. Nevadí, za ním bol na príklep pripravený JANNE NISKALA a po jeho strele tak Lhenry ťahá už štvrtý puk spoza chrbta! Asistencie Jesse Joensuu a Valtteri Filppula.
     
    33:49
    Fínsko dalo gól! Koivu na modrú, odkiaľ napriahol Mäenpää, JUSSI JOKINEN v pokľaku puk tečoval do šibenice! Asistencie Mikko Mäenpää a Mikko Koivu.
     
    30:00
    Fínsko dalo gól! Filppula z kruhu vyzval na strelu Hietanena, ktorý stredom vyslal príklep na bránu a po teči MIKKA KOIVU končí puk za Lhenrym! Asistencie Juuso Hietanen a Valtteri Filppula.
     
    10:12
    Fínsko dalo gól! Pesonen spoza brány na JARKKA IMMONENA medzi kruhmi, z prvej prepálil Lhenryho. Asistencie Janne Pesonen a Mikael Granlund.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 44. Guttig (da Costa S, da Costa T) - 11. Immonen (Pesonen, Granlund), 30. Koivu (Hietanen, Filppula), 34. Jokinen (Mäenpää, Koivu), 38. Niskala (Joensuu, Filppula), 39. Kapanen (Tuppurainen, Kiiskinen), 45. Jokinen (Koivu, Filppula), 50. Hietanen (Mäenpää, Koivu)


    Francúzsko: Lhenry - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian, Moisand - Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Roussel, Guttig - Henderson, Bertrand, Raux - Fleury, Lampérier, T. da Costa. Tréner: David Henderson.
    Fínsko: Vehanen - Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Niskala, Salmela, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, J. Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Mi. Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Tuppurainen, Kiiskinen, Kontiola. Tréner: Jukka Jalonen.

    Rozhodca: Patafie (USA), Reiber (SUI) - Kilian (NOR), Schrader (GER)

    Diváci: 12957